Qëndro dhe bëhu i lehtë

 

Këtë javë, unë dua të ndaj dëshminë time me lexuesit, duke filluar me thirrjen time në ministri

 

homiljet ishin të thata. Muzika ishte e tmerrshme. Dhe kongregacioni ishte i largët dhe i shkëputur. Sa herë që largohesha nga Mesha nga famullia ime rreth 25 vjet më parë, unë shpesh ndihesha më i izoluar dhe i ftohtë sesa kur hyra brenda. Për më tepër, në fillim të të njëzetave, atëherë pashë që brezi im ishte zhdukur plotësisht. Gruaja ime dhe unë ishim një nga të paktat çifte që shkuan ende në meshë.Vazhdo te lexosh

Muzika është një portë

Drejtimi i një tërheqjeje të të rinjve në Alberta, Kanada

 

Kjo është një vazhdim i dëshmisë së Markut. Ju mund ta lexoni pjesën I këtu: "Qëndro dhe bëhu i lehtë".

 

AT në të njëjtën kohë kur Zoti po më vinte flakën përsëri për Kishën e Tij, një burrë tjetër po na thërriste të rinjtë në një "ungjillizim të ri". Papa Gjon Pali II e bëri këtë një temë kryesore të Papa tij, duke thënë me guxim se një "ri-ungjillëzim" i dikur kombeve të krishtera ishte tani i nevojshëm. "Të gjitha vendet dhe kombet ku feja dhe jeta e krishterë më parë po lulëzonin," tha ai, tani, "jetuan 'sikur Zoti të mos ekzistonte".[1]Christifideles Laici, n 34; vatikan.vaVazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Christifideles Laici, n 34; vatikan.va

Zjarri i rafinuesit

 

Më poshtë është një vazhdim i dëshmisë së Markut. Për të lexuar Pjesët I dhe II, shkoni te “Dëshmia ime ”.

 

KUR bëhet fjalë për komunitetin e krishterë, një gabim fatal është të mendosh se mund të jetë parajsa në tokë gjithë kohën. Realiteti është se, derisa të arrijmë në vendbanimin tonë të përjetshëm, natyra njerëzore në të gjitha dobësitë dhe dobësitë e saj kërkon një dashuri pa fund, një vdekje të vazhdueshme për veten për tjetrin. Pa atë, armiku gjen vend për të mbjellë farën e përçarjes. Nëse është bashkësia e martesës, familja apo pasuesit e Krishtit, Kryqi duhet të jetë gjithmonë zemra e jetës së saj. Përndryshe, komuniteti përfundimisht do të shembet nën peshën dhe mosfunksionimin e dashurisë për veten.Vazhdo te lexosh

Thirri në mur

 

Dëshmia e Markut përfundon me Pjesën V sot. Për të lexuar Pjesët I-IV, klikoni në Dëshmia ime

 

NUK vetëm Zoti donte që unë ta dija pa mëdyshje vlera e një shpirti, por edhe sa do të më duhej të besoja tek Ai. Sepse shërbesa ime do të thirrej në një drejtim që nuk e parashikoja, megjithëse Ai tashmë më kishte "paralajmëruar" vite para kësaj muzika është një portë për të ungjillizuar… te Tani Fjala. Vazhdo te lexosh

Thelbi

 

IT ishte në vitin 2009, kur unë dhe gruaja ime u çuam të transferoheshim në vend me tetë fëmijët tanë. Me emocione të përziera u largova nga qyteti i vogël ku jetonim... por dukej se Zoti po na udhëhiqte. Ne gjetëm një fermë të largët në mes të Saskatchewan, Kanada, të vendosur midis sipërfaqeve të mëdha të tokës pa pemë, të arritshme vetëm nga rrugët e pastra. Vërtet, nuk mund të përballonim shumë më tepër. Qyteti aty pranë kishte një popullsi prej rreth 60 banorësh. Rruga kryesore ishte një sërë ndërtesash kryesisht të zbrazëta dhe të rrënuara; shkolla ishte bosh dhe e braktisur; banka e vogël, posta dhe dyqani ushqimor u mbyllën shpejt pas mbërritjes sonë, duke mos lënë dyer të hapura, përveç Kishës Katolike. Ishte një vend i shenjtë i mrekullueshëm i arkitekturës klasike - çuditërisht i madh për një komunitet kaq të vogël. Por fotot e vjetra zbuluan se ajo ishte e mbushur me xhemat në vitet 1950, kur kishte familje të mëdha dhe ferma të vogla. Por tani, ishin vetëm 15-20 të pranishëm në liturgjinë e së dielës. Praktikisht nuk kishte asnjë komunitet të krishterë për të folur, me përjashtim të një grushti të moshuarish besnikë. Qyteti më i afërt ishte gati dy orë larg. Ishim pa miq, familje, madje edhe pa bukurinë e natyrës me të cilën u rrita përreth liqeneve dhe pyjeve. Nuk e kuptova që sapo ishim zhvendosur në “shkretëtirë”…Vazhdo te lexosh