Amerika: Përmbushja e Zbulesës?

 

Kur vdes një perandori?
A shembet në një moment të tmerrshëm?
Jo, jo
Por vjen një kohë
kur njerëzit e saj nuk besojnë më në të…
-rimorkio, Megalopolis

 

IN 2012, ndërsa fluturimi im fluturoi mbi Kaliforni, ndjeva Shpirtin duke më nxitur të lexoja Kapitujt 17-18 të Zbulesës. Teksa fillova të lexoja, m'u duk sikur një vello po ngrihej mbi këtë libër misterioz, si një faqe tjetër prej indi të hollë që kthehej për të zbuluar pak më shumë imazhin misterioz të "kohës së fundit". Fjala "apokalips" do të thotë, në fakt, zbulimi.

Ajo që lexova filloi ta vinte Amerikën në një dritë krejtësisht të re biblike. Ndërsa hulumtoja themelet historike të atij vendi, nuk mund të mos e shihja atë ndoshta si kandidatin më të denjë të asaj që Shën Gjoni e quajti "Babylon mister" (lexo Misteri Babilonia). Që atëherë, dy tendenca të fundit duket se e forcojnë këtë pikëpamje…

Vazhdo te lexosh

Kirurgjia kozmike

 

Botuar për herë të parë më 5 korrik 2007

 

LUTJA përpara Sakramentit të Bekuar, Zoti dukej se shpjegonte pse bota po hyn në një pastrim që tani, duket i pakthyeshëm.

Gjatë gjithë historisë së Kishës Sime, ka pasur raste kur Trupi i Krishtit është sëmurur. Në ato kohëra unë kam dërguar mjete shërimi.

Vazhdo te lexosh

Cfare keni bere?

 

Zoti i tha Kainit: “Çfarë ke bërë?
Zëri i gjakut të vëllait tënd
po më qan nga toka” 
(Zan 4:10).

—POPA ST JOHN PAUL II, Evangelium Vitae, n 10

Dhe kështu ju deklaroj solemnisht sot
se nuk jam përgjegjës
për gjakun e ndonjërit prej jush,

sepse unë nuk u tërhoqa duke ju shpallur
i gjithë plani i Zotit…

Pra, jini vigjilentë dhe mbani mend
që për tre vjet, natë e ditë,

Unë e këshillova pandërprerë secilin prej jush
me lot.

(Veprat 20:26-27, 31)

 

Pas tre vitesh kërkimesh intensive dhe shkrimesh mbi "pandeminë", duke përfshirë a dokumentar që u bë virale, kam shkruar shumë pak për të në vitin e kaluar. Pjesërisht për shkak të djegies ekstreme, pjesërisht nevojës për t'u zhveshur nga diskriminimi dhe urrejtja që përjetoi familja ime në komunitetin ku kemi jetuar më parë. Kjo, dhe dikush mund të paralajmërojë kaq shumë derisa të arrini masën kritike: kur ata me veshë për të dëgjuar të kenë dëgjuar - dhe të tjerët do ta kuptojnë vetëm kur pasojat e paralajmërimit të padëgjuar t'i prekin ata personalisht.

Vazhdo te lexosh

Zgjedhja është bërë

 

Nuk ka asnjë mënyrë tjetër për ta përshkruar atë përveç një rëndesë shtypëse. U ula atje, i përkulur në stolin tim, duke u përpjekur të dëgjoja leximet e Meshës të dielën e Mëshirës Hyjnore. Më dukej sikur fjalët po më binin në vesh dhe po kërcenin.

Pasioni i Kishës

Nëse fjala nuk është konvertuar,
do të jetë gjaku që konvertohet.
- ST. JOHN PAUL II, nga poema "Stanislaw"


Disa nga lexuesit e mi të rregullt mund të kenë vënë re se kam shkruar më pak muajt e fundit. Një pjesë e arsyes, siç e dini, është sepse ne jemi në luftë për jetën tonë kundër turbinave me erë industriale - një luftë që kemi filluar ta bëjmë disa përparime në.

Vazhdo te lexosh

Mbi kthimin e dinjitetit tonë

 

Jeta është gjithmonë e mirë.
Ky është një perceptim instinktiv dhe një fakt i përvojës,
dhe njeriu është thirrur të kuptojë arsyen e thellë pse është kështu.
Pse jeta është e mirë?
—POPA ST. JOHN PAUL II,
Evangelium Vitae, 34

 

ÇFARË ndodh në mendjet e njerëzve kur kultura e tyre — a kultura e vdekjes — i informon ata se jeta njerëzore nuk është vetëm e disponueshme, por me sa duket një e keqe ekzistenciale për planetin? Çfarë ndodh me psikikën e fëmijëve dhe të rinjve, të cilëve u thuhet vazhdimisht se ata janë vetëm një nënprodukt i rastësishëm i evolucionit, se ekzistenca e tyre po "mbipopullon" tokën, se "gjurma e tyre e karbonit" po shkatërron planetin? Çfarë ndodh me të moshuarit ose të sëmurët kur u thuhet se problemet e tyre shëndetësore po i kushtojnë shumë “sistemit”? Çfarë ndodh me të rinjtë që inkurajohen të refuzojnë seksin e tyre biologjik? Çfarë ndodh me vetë-imazhin e dikujt kur vlera e tyre përcaktohet, jo nga dinjiteti i tyre i natyrshëm, por nga produktiviteti i tyre?Vazhdo te lexosh

Dhimbjet e lindjes: Shpopullimi?

 

KETU është një pasazh misterioz në Ungjillin e Gjonit ku Jezusi shpjegon se disa gjëra janë shumë të vështira për t'u zbuluar ende Apostujve.

Kam akoma shumë gjëra për të të thënë, por nuk mund t'i durosh tani. Kur të vijë Fryma e së vërtetës, Ai do t'ju udhëheqë në gjithë të vërtetën... ai do t'ju shpallë gjërat që do të vijnë. (John 16: 12-13)

Vazhdo te lexosh

Të jetosh Fjalët Profetike të Gjon Palit II

 

“Ecni si fëmijë të dritës … dhe përpiquni të mësoni atë që i pëlqen Zotit.
Mos merrni pjesë në veprat e pafrytshme të errësirës”
(Efesianëve 5:8, 10-11).

Në kontekstin tonë të sotëm shoqëror, i shënuar nga a
lufta dramatike mes “kulturës së jetës” dhe “kulturës së vdekjes”…
nevoja urgjente për një transformim të tillë kulturor është e lidhur
për situatën aktuale historike,
i ka rrënjët edhe në misionin e ungjillëzimit të Kishës.
Qëllimi i Ungjillit, në fakt, është
"Të transformojmë njerëzimin nga brenda dhe ta bëjmë atë të ri".
- Gjon Pali II, Evangelium Vitae, "Ungjilli i jetës", n. 95

 

Gjon PAUL II-të "Ungjilli i Jetës"ishte një paralajmërim i fuqishëm profetik për Kishën për një axhendë të "të fuqishmëve" për të imponuar një "komplot të programuar shkencërisht dhe sistematikisht... kundër jetës". Ata veprojnë, tha ai, si “Faraoni i lashtë, i përhumbur nga prania dhe rritja... e rritjes aktuale demografike."[1]Evangelium, Vitae, n 16, 17

Ishte viti 1995.Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Evangelium, Vitae, n 16, 17

Paralajmërimi i një rojeje

 

I dashur vëllezër dhe motra në Krishtin Jezus. Dua t'ju lë në një notë më pozitive, pavarësisht kësaj jave më shqetësuese. Është në videon e shkurtër më poshtë që e regjistrova javën e kaluar, por nuk jua dërgova kurrë. Është një më me këtë rast mesazh për atë që ka ndodhur këtë javë, por është një mesazh i përgjithshëm shprese. Por unë gjithashtu dua të jem i bindur ndaj "fjalës tani" që Zoti ka folur gjatë gjithë javës. Unë do të jem i shkurtër…Vazhdo te lexosh

Përballuni me Stuhinë

 

NJE E RI Skandali është përhapur në të gjithë botën me titujt që shpallin se Papa Françesku ka autorizuar priftërinjtë të bekojnë çiftet e të njëjtit seks. Këtë herë, titujt e lajmeve nuk po e rrotullonin atë. A është kjo Anija e Madhe për të cilën foli Zoja jonë tre vjet më parë? Vazhdo te lexosh

Gënjeshtra e madhe

 

…gjuha apokaliptike që rrethon klimën
i ka bërë një dëm të thellë njerëzimit.
Ajo ka çuar në shpenzime tepër të kota dhe joefektive.
Kostot psikologjike gjithashtu kanë qenë të mëdha.
Shumë njerëz, veçanërisht të rinjtë,
Jetoni me frikën se fundi është afër,
shumë shpesh çon në depresion dobësues
për të ardhmen.
Një vështrim mbi faktet do të shkatërronte
ato ankthet apokaliptike.
- Steve Forbes, Forbes revista, 14 korrik 2023

Vazhdo te lexosh

Eklipsi i Birit

Përpjekja e dikujt për të fotografuar "mrekullinë e diellit"

 

Si një eklips është gati të kalojë Shtetet e Bashkuara (si një gjysmëhëne mbi rajone të caktuara), kam qenë duke menduar për "mrekullia e diellit” që ndodhi në Fatima më 13 tetor 1917, ngjyrat e ylberit që rrodhën prej saj… gjysmëhëna në flamujt islamikë dhe hëna mbi të cilën qëndron Zoja e Guadalupes. Më pas e gjeta këtë reflektim këtë mëngjes nga 7 prilli 2007. Më duket se po jetojmë Zbulesën 12 dhe do të shohim fuqinë e Perëndisë të manifestuar në këto ditë shtrëngimi, veçanërisht përmes Nëna jonë e Bekuar - "Maria, ylli i ndritshëm që shpall Diellin” (PAPA SHËN GJON PAUL II, Takimi me të rinjtë në bazën ajrore të Cuatro Vientos, Madrid, Spanjë, 3 maj 2003)… Mendoj se nuk duhet ta komentoj apo zhvilloj këtë shkrim, por thjesht ta ribotoj, kështu që ja ku është… 

 

JEZUSI i tha Shën Faustinës,

Para Ditës së Drejtësisë, unë po dërgoj Ditën e Mëshirës. -Ditari i Mëshirës Hyjnore, n 1588

Kjo sekuencë paraqitet në Kryq:

(Mëshirë :) Pastaj [krimineli] tha: "Jezus, më kujto kur të vish në mbretërinë tënde." Ai u përgjigj duke i thënë: "Amen, unë të them ty, sot do të jesh me mua në Parajsë."

(DREJTSIA :) Tani ishte rreth mesditës dhe errësira pushtoi gjithë vendin deri në tre të pasdites për shkak të një eklipsi të diellit. (Luka 23: 43-45)

 

Vazhdo te lexosh

Paralajmërimi i Ruandës

 

Kur ai hapi vulën e dytë,
Dëgjova krijesën e dytë të gjallë duke bërtitur,
"Ejani përpara."
Doli një kalë tjetër, një i kuq.
Kalorësit të saj iu dha pushteti
për të hequr paqen nga toka,

në mënyrë që njerëzit të therin njëri-tjetrin.
Dhe atij iu dha një shpatë e madhe.
(Zbulesa 6: 3-4)

…jemi dëshmitarë të ngjarjeve të përditshme ku njerëzit
duket se po bëhen më agresive
dhe luftarake…
 

— PAPA BENEDIKTI XVI, Predikimi i Rrëshajëve,
Maj 27th, 2012

 

IN Në vitin 2012, kam botuar një "fjalë tani" shumë të fortë që besoj se aktualisht po "zhvuloset" në këtë orë. Unë shkrova atëherë (krh. Paralajmërime në erë) të paralajmërimit se dhuna do të shpërthejë papritmas mbi botën si një hajdut natën sepse ne jemi duke këmbëngulur në mëkatin e rëndë, duke humbur kështu mbrojtjen e Zotit.[1]shih Ferri i Liruar Mund të jetë shumë mirë zbarkimi i Stuhi e Madhe...

Kur mbjellin erën, ata do të korrin vorbullën. (Hos 8: 7)Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Ferri i Liruar

Vjedhja e madhe

 

Hapi i parë drejt rifitimit të gjendjes së lirisë primitive
konsistonte në të mësuarit për të bërë pa gjëra.
Njeriu duhet të heqë dorë nga të gjitha grackat
u vu mbi të nga qytetërimi dhe kthimi në kushtet nomade -
edhe veshmbathja, ushqimi dhe vendbanimet fikse duhet të braktisen.
-teoritë filozofike të Weishaupt dhe Rousseau;
nga Revolucioni Botëror (1921), nga Nessa Webster, f. 8

Komunizmi, pra, po kthehet përsëri në botën perëndimore,
sepse diçka vdiq në botën perëndimore - domethënë, 
besimi i fortë i njerëzve në Zotin që i bëri ata.
— I nderuari Kryepeshkop Fulton Sheen,
“Komunizmi në Amerikë”, krh. youtube.com

 

OUR Zonja i tha Conchita Gonzalez nga Garabandal, Spanjë, “Kur të vijë sërish komunizmi, gjithçka do të ndodhë” [1]Der Zeigefinger Gottes (Garabandal – Gishti i Zotit), Albrecht Weber, n. 2 por ajo nuk tha si Komunizmi do të vinte sërish. Në Fatime, Nëna e Bekuar paralajmëroi se Rusia do të përhapte gabimet e saj, por ajo nuk tha si ato gabime do të përhapeshin. Si e tillë, kur mendja perëndimore imagjinon komunizmin, ka të ngjarë të kthehet në BRSS dhe në epokën e Luftës së Ftohtë.

Por komunizmi që po shfaqet sot nuk duket aspak i tillë. Në fakt, ndonjëherë pyes veten nëse ajo formë e vjetër e komunizmit e ruajtur ende në Korenë e Veriut – qytete gri të shëmtuara, ekspozita ushtarake luksoze dhe kufij të mbyllur – nuk është një i paramenduar shpërqendrimi nga kërcënimi i vërtetë komunist që përhapet mbi njerëzimin ndërsa flasim: Rivendosja e Madhe...Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Der Zeigefinger Gottes (Garabandal – Gishti i Zotit), Albrecht Weber, n. 2

Gjyqi final?

Duccio, Tradhtia e Krishtit në Kopshtin e Gjetsemanit, 1308 

 

Të gjithë ju do ta keni besimin tuaj të lëkundur, sepse është shkruar:
"Unë do të godas bariun,
dhe delet do të shpërndahen.'
(Marku 14: 27)

Para ardhjes së dytë të Krishtit
Kisha duhet të kalojë një gjyq përfundimtar
kjo do të trondisë besimin e shumë besimtarëve
-
Katekizmi i Kishës Katolike, n.675, 677

 

ÇFARË a është kjo "sprovë përfundimtare që do të tronditë besimin e shumë besimtarëve?"  

Vazhdo te lexosh

Fshehur në pamje të thjeshtë

Baphomet – Foto nga Matt Anderson

 

IN a letër mbi okultizmin në Epokën e Informacionit, autorët e tij vërejnë se "anëtarët e komunitetit okult janë të detyruar të betohen, madje edhe në dhimbjen e vdekjes dhe shkatërrimit, të mos zbulojnë atë që Google do të ndajë menjëherë". Dhe kështu, dihet mirë se shoqëritë sekrete thjesht do t'i mbajnë gjërat "të fshehura në pamje të qartë", duke varrosur praninë ose qëllimet e tyre në simbole, logo, skenarë filmash e të ngjashme. Fjala okulte fjalë për fjalë do të thotë "të fshehësh" ose "të mbulosh". Prandaj, shoqëritë sekrete si Frimasonët, të cilëve Rrënjët janë okultiste, shpesh gjenden duke fshehur qëllimet ose simbolet e tyre në pamje të qartë, të cilat synohen të shihen në njëfarë niveli…Vazhdo te lexosh

Gruaja në shkretëtirë

 

Zoti ju dhëntë një Kreshmë të bekuar secilit prej jush dhe familjeve tuaja…

 

SI a do të mbrojë Zoti popullin e Tij, Barkun e Kishës së Tij, përmes ujërave të trazuar përpara? Si - nëse e gjithë bota po detyrohet në një sistem global të pazot të kontrolluar — A do të mbijetojë Kisha?Vazhdo te lexosh

Antidotë ndaj Antikrishtit

 

ÇFARË a është antidoti i Perëndisë për spektrin e Antikrishtit në ditët tona? Cila është “zgjidhja” e Zotit për të mbrojtur popullin e Tij, Barkun e Kishës së Tij, përmes ujërave të trazuar përpara? Këto janë pyetje thelbësore, veçanërisht në dritën e pyetjes kthjelluese të vetë Krishtit:

Kur të vijë Biri i Njeriut, a do të gjejë ai besim në tokë? (Luka 18: 8)Vazhdo te lexosh

Këto kohë të Antikrishtit

 

Bota në afrimin e një mijëvjeçari të ri,
për të cilën e gjithë Kisha po përgatitet,
është si një fushë gati për korrje.
 

-ST. POPE JOHN PAUL II, Dita Botërore e Rinisë, në mënyrë familjare, 15 gusht 1993

 

 

Bota katolike ka qenë e zhurmshme kohët e fundit me publikimin e një letre të shkruar nga Papa Emeritus Benedikti XVI, ku në thelb thuhej se la Antikrishti është i gjallë. Letra iu dërgua në vitin 2015 Vladimir Palko, një burrë shteti në pension nga Bratislava, i cili jetoi Luftën e Ftohtë. Papa i ndjerë shkroi:Vazhdo te lexosh

Qëndro kursin

 

Jezu Krishti është i njëjti
dje, sot dhe përgjithmonë.
(Hebrenjve 13: 8)

 

E DHUR që tani po hyj në vitin tim të tetëmbëdhjetë në këtë apostull të Fjalës Tani, mbaj një këndvështrim të caktuar. Dhe kështu janë gjërat nuk duke u zvarritur siç pretendojnë disa, ose që profecia është nuk duke u përmbushur, siç thonë të tjerët. Përkundrazi, nuk mund të vazhdoj me gjithçka që do të ndodhë - shumë prej tyre, çfarë kam shkruar gjatë këtyre viteve. Ndërsa unë nuk i kam ditur detajet se si saktësisht gjërat do të realizoheshin, për shembull, si do të kthehej komunizmi (siç gjoja i paralajmëroi Zoja shikuesit e Garabandal - shih Kur komunizmi kthehet), ne tani e shohim atë duke u rikthyer në mënyrën më të habitshme, të zgjuar dhe të kudogjendur.[1]shih Revolucioni Përfundimtar Është aq delikate, në fakt, sa shumë akoma nuk e kuptojnë se çfarë po shpaloset rreth tyre. "Kush ka veshë duhet të dëgjojë."[2]krh. Mateu 13:9Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Revolucioni Përfundimtar
2 krh. Mateu 13:9

Zoti është me ne

Mos kini frikë se çfarë mund të ndodhë nesër.
Do të bëjë i njëjti At i dashur që kujdeset për ju sot
kujdesuni për ju nesër dhe çdo ditë.
Ose ai do të të mbrojë nga vuajtjet
ose Ai do t'ju japë forcë të paepur për ta duruar atë.
Jini në paqe atëherë dhe lini mënjanë të gjitha mendimet dhe imagjinatat e shqetësuara
.

- Shën. Francis de Sales, peshkop i shekullit të 17-të,
Letër një zonje (LXXI), 16 janar 1619,
nga Letrat Shpirtërore të S. Francis de Sales,
Rivingtons, 1871, f. 185

Ja, virgjëresha do të mbetet me barrë dhe do të lindë një djalë,
dhe do ta emërojnë Emanuel,
që do të thotë "Zoti është me ne".
(Mat 1:23)

E FUNDIT Përmbajtja e javës, jam i sigurt, ka qenë po aq e vështirë për lexuesit e mi besnikë sa edhe për mua. Tema është e rëndë; Jam i vetëdijshëm për tundimin e vazhdueshëm për t'u dëshpëruar në spektrin në dukje të pandalshëm që po përhapet në të gjithë globin. Në të vërtetë, unë kam mall për ato ditë shërbimi kur do të ulesha në shenjtërore dhe thjesht do t'i çoja njerëzit në praninë e Zotit përmes muzikës. E gjej veten duke bërtitur shpesh me fjalët e Jeremias:Vazhdo te lexosh

Revolucioni Përfundimtar

 

Nuk është shenjtërorja ajo që është në rrezik; është qytetërim.
Nuk është pagabueshmëria ajo që mund të bjerë; janë të drejta personale.
Nuk është Eukaristia ajo që mund të kalojë; është liria e ndërgjegjes.
Nuk është drejtësia hyjnore ajo që mund të avullojë; janë gjykatat e drejtësisë njerëzore.
Nuk është se Perëndia mund të dëbohet nga froni i Tij;
është se burrat mund të humbasin kuptimin e shtëpisë.

Sepse paqja në tokë do të vijë vetëm për ata që i japin lavdi Perëndisë!
Nuk është Kisha ajo që është në rrezik, është bota!”.
—Ipeshkvi i nderuar Fulton J. Sheen
Seriali televiziv "Jeta ia vlen të jetohet".

 

Unë zakonisht nuk përdor fraza si kjo,
por unë mendoj se ne jemi duke qëndruar te portat e Ferrit.
 
- Dr. Mike Yeadon, ish Nënkryetar dhe Krye Shkencëtar

të frymëmarrjes dhe alergjive në Pfizer;
1:01:54, Ndjek Shkencen?

 

Vazhdon nga Dy kampet...

 

AT këtë orë të vonë, është bërë shumë e qartë se një "lodhje profetike" ka filluar dhe shumë thjesht po akordohen - në momentin më kritik.Vazhdo te lexosh

Dy kampet

 

Një revolucion i madh na pret.
Kriza nuk na bën të lirë vetëm të imagjinojmë modele të tjera,
një tjetër e ardhme, një botë tjetër.
Na detyron ta bëjmë këtë.

- ish-presidenti francez Nicolas Sarkozy
14 shtator 2009; unwwo.org; shih Guardian

… Pa udhëheqjen e bamirësisë në të vërtetë,
kjo forcë globale mund të shkaktojë dëme të papara
dhe krijoni ndarje të reja brenda familjes njerëzore
njerëzimi përballet me rreziqe të reja skllavërimi dhe manipulimi. 
—POPE BENEDIKTI XVI, Caritas në Veritate, n.33, 26

 

SSHT ka qenë një javë kthjelluese. Është bërë shumë e qartë se Rivendosja e Madhe është e pandalshme pasi organet dhe zyrtarët e pazgjedhur fillojnë fazat përfundimtare të zbatimit të tij.[1]“G20 promovon pasaportën globale të vaksinës të standardizuar nga OBSH dhe Skemën e Identitetit të Shëndetit Dixhital”, theepochtimes.com Por ky nuk është në të vërtetë burimi i një trishtimi të thellë. Përkundrazi, është se ne po shohim dy kampe që po formohen, pozicionet e tyre po forcohen dhe ndarja po shëmtohet.Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 “G20 promovon pasaportën globale të vaksinës të standardizuar nga OBSH dhe Skemën e Identitetit të Shëndetit Dixhital”, theepochtimes.com

"Vdiq papritur" - Profecia u përmbush

 

ON 28 maj 2020, 8 muaj përpara se të fillonte një vaksinim masiv i terapive gjenetike eksperimentale të mRNA, zemra ime po digjej nga një "fjalë tani": një paralajmërim serioz që gjenocid po vinte.[1]shih 1942 ynë E kam ndjekur me dokumentarin Ndjek Shkencen? që tani ka afro 2 milionë shikime në të gjitha gjuhët dhe ofron paralajmërime shkencore dhe mjekësore që kaluan kryesisht të padëgjuara. Ajo i bën jehonë asaj që Gjon Pali II e quajti "komplot kundër jetës"[2]Evangelium Vitae, n 12 që po lëshohet, po, edhe përmes profesionistëve të kujdesit shëndetësor.Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih 1942 ynë
2 Evangelium Vitae, n 12

Guri i mullirit

 

Jezusi u tha dishepujve të tij:
“Gjërat që shkaktojnë mëkat do të ndodhin në mënyrë të pashmangshme,
por mjerë ai nëpërmjet të cilit ndodhin.
Për të do të ishte më mirë t'i vihej një gur mulliri në qafë
dhe ai do të hidhet në det
sesa që ai të bëjë të mëkatojë një nga këta të vegjël.”
(Ungjilli i së hënësLk 17:1-6)

Lum ata që janë të uritur dhe të etur për drejtësi,
sepse ata do të jenë të kënaqur.
(Mat 5:6)

 

SOT, në emër të “tolerancës” dhe “përfshirjes”, krimet më skandaloze – fizike, morale dhe shpirtërore – ndaj “të vegjëlve”, po shfajësohen dhe madje po festohen. Nuk mund të hesht. Nuk më intereson se sa "negativ" dhe "i zymtë" apo çfarëdo etiketimi tjetër duan të më quajnë njerëzit. Nëse ka pasur ndonjëherë një kohë që burrat e këtij brezi, duke filluar nga kleri ynë, të mbronin "më të voglin e vëllezërve", është tani. Por heshtja është kaq dërrmuese, aq e thellë dhe e përhapur, saqë arrin deri në thellësi të hapësirës ku tashmë mund të dëgjohet një gur tjetër mulliri që vërshon drejt tokës. Vazhdo te lexosh

Akti i Dytë

 

…nuk duhet të nënvlerësojmë
Skenarët shqetësues që kërcënojnë të ardhmen tonë,
ose instrumentet e reja të fuqishme
që ka në dispozicion “kultura e vdekjes”. 
—POPE BENEDIKTI XVI, Caritas në Veritate, n 75

 

KETU nuk ka dyshim se bota ka nevojë për një rivendosje të madhe. Kjo është thelbi i paralajmërimeve të Zotit tonë dhe Zojës që shtrihen mbi një shekull: ekziston një përtëritje ardhja, a Rinovim i madh, dhe njerëzimit i është dhënë zgjedhja për të çuar në triumfin e tij, ose nëpërmjet pendimit, ose nëpërmjet zjarrit të Përmirësuesit. Në shkrimet e Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta, ne kemi ndoshta zbulesën më të qartë profetike që zbulon kohët e afërta në të cilat ju dhe unë po jetojmë tani:Vazhdo te lexosh

Ndëshkimi vjen… Pjesa II


Monument për Minin dhe Pozharsky në Sheshin e Kuq në Moskë, Rusi.
Statuja përkujton princat që mblodhën një ushtri vullnetare gjithë-ruse
dhe dëboi forcat e Komonuelthit Polako-Lituanez

 

RUSI mbetet një nga vendet më misterioze si në çështjet historike ashtu edhe në atë aktuale. Është "tokë zero" për disa ngjarje sizmike si në histori ashtu edhe në profeci.Vazhdo te lexosh

Ndëshkimi vjen… Pjesa I

 

Sepse është koha që gjykimi të fillojë me shtëpinë e Perëndisë;
nëse fillon me ne, si do të përfundojë për ata
kush nuk i bindet ungjillit të Perëndisë?
(1 Peter 4: 17)

 

WE pa diskutim që kanë filluar të jetojnë disa nga më të jashtëzakonshmet dhe serioz momente nga jeta e Kishës Katolike. Shumë nga ato për të cilat kam paralajmëruar prej vitesh po realizohen para syve tanë: një e mrekullueshme braktisje, Një përçarje që vjen, dhe sigurisht, frytëzimi i "shtatë vulat e Zbulesës”, etj. Të gjitha mund të përmblidhen në fjalët e Katekizmi i Kishës Katolike:

Para ardhjes së dytë të Krishtit, Kisha duhet të kalojë nëpër një provë të fundit që do të trondisë besimin e shumë besimtarëve ... Kisha do të hyjë në lavdinë e mbretërisë vetëm përmes kësaj Pashkë të fundit, kur ajo do të ndjekë Zotin e saj në vdekjen dhe Ringjalljen e tij. - KKK, n. 672, 677

Çfarë do ta tronditte besimin e shumë besimtarëve më shumë se sa ndoshta dëshmimi i barinjve të tyre tradhton kopenë?Vazhdo te lexosh

Një kohë lufte

 

Ka një kohë të caktuar për gjithçka,
dhe një kohë për çdo gjë nën qiej.
Një kohë për të lindur, dhe një kohë për të vdekur;
një kohë për të mbjellë dhe një kohë për të shkulur bimën.
Një kohë për të vrarë dhe një kohë për të shëruar;
një kohë për të shembur, dhe një kohë për të ndërtuar.
Një kohë për të qarë, dhe një kohë për të qeshur;
një kohë për të vajtuar dhe një kohë për të kërcyer…
Një kohë për të dashur, dhe një kohë për të urrejtur;
një kohë lufte dhe një kohë paqeje.

(Leximi i parë i sotëm)

 

IT mund të duket se autori i Eklisiastiut po thotë se shembja, vrasja, lufta, vdekja dhe zia janë thjesht momente të pashmangshme, nëse jo të "caktuara" gjatë historisë. Përkundrazi, ajo që përshkruhet në këtë poemë të famshme biblike është gjendja e njeriut të rënë dhe pashmangshmëria e duke korrur atë që është mbjellë. 

Mos u mashtroni; Perëndia nuk tallet, sepse çdo gjë që mbjell një njeri, se edhe ai do të korrë. (Galatasve 6: 7)Vazhdo te lexosh

Meshing i Madh

 

KJO javën e kaluar, një "fjalë tani" nga 2006 ka qenë në ballë të mendjes sime. Është bashkimi i shumë sistemeve globale në një rend të ri jashtëzakonisht të fuqishëm. Është ajo që Shën Gjoni e quajti "bishë". Për këtë sistem global, i cili kërkon të kontrollojë çdo aspekt të jetës së njerëzve – tregtinë e tyre, lëvizjen e tyre, shëndetin e tyre, etj. – Shën Gjoni dëgjon njerëzit të bërtasin në vizionin e tij…Vazhdo te lexosh

Ironia tragjike

(AP Photo, Gregorio Borgia/Foto, The Canadian Press)

 

DISA Kishat katolike u dogjën deri në themel dhe dhjetëra të tjera u vandalizuan në Kanada vitin e kaluar pasi u shfaqën akuza se "varre masive" u zbuluan në ish shkollat ​​rezidenciale atje. Këto ishin institucione, themeluar nga qeveria kanadeze dhe të drejtuar pjesërisht me ndihmën e Kishës, për të "asimiluar" popujt indigjenë në shoqërinë perëndimore. Pretendimet për varre masive, siç rezulton, nuk janë vërtetuar kurrë dhe provat e mëtejshme sugjerojnë se ato janë krejtësisht të rreme.[1]shih Nationalpost.com; Ajo që nuk është e pavërtetë është se shumë individë u ndanë nga familjet e tyre, u detyruan të braktisnin gjuhën e tyre amtare dhe në disa raste u keqtrajtuan nga drejtuesit e shkollave. Dhe kështu, Françesku ka fluturuar në Kanada këtë javë për t'u kërkuar falje njerëzve indigjenë të cilëve u është bërë padrejtësi nga anëtarët e Kishës.Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Nationalpost.com;

Ndarja e Madhe

 

Unë kam ardhur për t'i vënë zjarrin tokës,
dhe sa do të doja të ishte tashmë i ndezur!…

A mendoni se unë kam ardhur për të vendosur paqen në tokë?
Jo, po ju them, por më tepër ndarje.
Tani e tutje një familje me pesë persona do të ndahet,
tre kundër dy dhe dy kundër tre…

(Lluka 12: 49-53)

Kështu ndodhi një përçarje në turmë për shkak të tij.
(John 7: 43)

 

UNË DUA ajo fjalë nga Jezusi: "Kam ardhur për t'i vënë zjarrin tokës dhe sa do të doja që ajo tashmë të digjej!" Zoti ynë dëshiron një popull që është në zjarr me dashuri. Një popull, jeta dhe prania e të cilit i ndez të tjerët të pendohen dhe të kërkojnë Shpëtimtarin e tyre, duke zgjeruar kështu Trupin mistik të Krishtit.

E megjithatë, Jezusi e ndjek këtë fjalë me një paralajmërim se ky Zjarr Hyjnor do të jetë në të vërtetë ndahet. Nuk duhet një teolog për të kuptuar pse. Jezusi tha, "Unë jam e vërteta" dhe ne shohim çdo ditë sesi na ndan e vërteta e Tij. Edhe të krishterët që e duan të vërtetën mund të tërhiqen kur shpata e së vërtetës i shpon ata vet zemra. Ne mund të bëhemi krenarë, mbrojtës dhe argumentues kur përballemi me të vërtetën neve. Dhe a nuk është e vërtetë që sot ne shohim Trupin e Krishtit të thyhet dhe të ndahet përsëri në një mënyrë shumë skandaloze, ndërsa peshkopi kundërshton peshkopin, kardinali qëndron kundër kardinalit - ashtu siç parashikoi Zoja në Akita?

 

Pastrimi i Madh

Dy muajt e fundit, ndërsa vozisja shumë herë përpara dhe mbrapa midis provincave kanadeze për të zhvendosur familjen time, kam pasur shumë orë për të reflektuar mbi shërbimin tim, çfarë po ndodh në botë, çfarë po ndodh në zemrën time. Si përmbledhje, ne po kalojmë një nga pastrimet më të mëdha të njerëzimit që nga Përmbytja. Kjo do të thotë që edhe ne jemi i shoshitur si gruri - të gjithë, nga i varfëri te Papa. Vazhdo te lexosh

Mërgimi i Rojës

 

A një pjesë e caktuar në librin e Ezekielit ishte e fortë në zemrën time muajin e kaluar. Tani, Ezekieli është një profet që luajti një rol të rëndësishëm në fillimet e mia thirrje personale në këtë shkrim apostolate. Ishte ky pasazh, në fakt, që më shtyu butësisht nga frika në veprim:Vazhdo te lexosh

Gjykimi i Perëndimit

 

WE kanë postuar një mori mesazhesh profetike këtë javë të kaluar, si aktuale ashtu edhe nga dekadat e kaluara, mbi Rusinë dhe rolin e saj në këto kohë. Megjithatë, nuk janë vetëm shikuesit, por zëri i Magjisterit që ka paralajmëruar në mënyrë profetike për këtë orë të tanishme…Vazhdo te lexosh

Ora e Jonait

 

AS Po lutesha përpara Sakramentit të Bekuar këtë fundjavë, ndjeva pikëllimin e thellë të Zotit tonë - duke qarë, dukej se njerëzimi e ka refuzuar kaq shumë dashurinë e Tij. Për orën tjetër, ne qamë së bashku… mua, duke i lutur me të madhe faljen e Tij për dështimin tim dhe kolektiv për ta dashur Atë në këmbim… dhe Ai, sepse njerëzimi tani ka lëshuar një Stuhi të krijuar nga vetë.Vazhdo te lexosh

Stenda e fundit

Klani Mallett që ecën për liri…

 

Nuk mund ta lëmë lirinë të vdesë me këtë brez.
- Majori i ushtrisë Stephen Chledowski, Ushtar kanadez; 11 shkurt 2022

Jemi duke iu afruar orëve të fundit…
E ardhmja jonë është fjalë për fjalë, liri apo tirani…
— Robert G., një kanadez i shqetësuar (nga Telegram)

Sikur të gjithë njerëzit të gjykonin pemën nga fryti i saj,
dhe do të pranonim farën dhe origjinën e të këqijave që na shtypin,
dhe nga rreziqet që janë afër!
Ne duhet të përballemi me një armik mashtrues dhe dinak, i cili,
duke kënaqur veshët e njerëzve dhe të princave,
i ka futur në grackë me fjalime të qeta dhe me përbuzje. 
—POPA LEO XIII, Gjinia Humanusn 28

Vazhdo te lexosh

Një pamje apokaliptike e pafalshme

 

...nuk ka më të verbër se ai që nuk dëshiron të shohë,
dhe pavarësisht nga shenjat e kohërave të parathënë,
edhe ata që kanë besim
refuzoni të shikoni se çfarë po ndodh. 
-Zoja tek Gisella Cardia, 26 tetor 2021 

 

UNË JAM supozohet të jetë i turpëruar nga titulli i këtij artikulli - turp të shqiptojë frazën "kohë të fundit" ose të citojë Librin e Zbulesës, aq më pak të guxojë të përmend shfaqjet e Marias. Antikitete të tilla supozohet se i përkasin koshit të pluhurit të besëtytnive mesjetare krahas besimeve arkaike në "zbulesë private", "profeci" dhe ato shprehje poshtëruese të "vulës së bishës" ose "Antikrishtit". Po, është më mirë t'i lëmë në atë epokë të lezetshme kur kishat katolike mbusheshin me temjan ndërsa nxirrnin shenjtorë, priftërinjtë ungjillizonin paganët dhe njerëzit e thjeshtë besonin se besimi mund të largonte murtajat dhe demonët. Në ato ditë, statujat dhe ikona nuk zbukuronin vetëm kishat, por edhe ndërtesat dhe shtëpitë publike. Imagjinoni atë. "Epokat e errëta" - i quajnë ateistët e shkolluar.Vazhdo te lexosh

Fatima, dhe Tundja e Madhe

 

DISA kohë më parë, ndërsa po mendoja pse dielli po shqiste për qiellin në Fatima, depërtimi më erdhi se nuk ishte një vizion i lëvizjes së diellit në vetvete, por toka. Kjo ishte kur mendova për lidhjen midis "lëkundjeve të mëdha" të tokës të parathënë nga shumë profetë të besueshëm dhe "mrekullisë së diellit". Sidoqoftë, me botimin e fundit të kujtimeve të Sr. Lucia, një zbulim i ri i Sekretit të Tretë të Fatimas u zbulua në shkrimet e saj. Deri në këtë pikë, ajo që dinim për një ndëshkim të shtyrë të tokës (që na ka dhënë këtë "kohë mëshire") u përshkrua në faqen e internetit të Vatikanit:Vazhdo te lexosh

Gënjeshtra më e madhe

 

KJO mëngjes pas lutjes, u ndjeva i prekur për të rilexuar një meditim vendimtar që shkrova rreth shtatë vjet më parë, të quajtur Ferri i LiruarUnë u tundova thjesht t'jua dërgoja përsëri atë artikull sot, pasi ka kaq shumë gjëra që ishin profetike dhe kritike për atë që është shpalosur tani gjatë një viti e gjysmë të kaluar. Sa të vërteta janë bërë këto fjalë! 

Megjithatë, unë do të përmbledh vetëm disa pika kyçe dhe më pas do të kaloj te një "fjalë e re" që më erdhi gjatë lutjes sot… Vazhdo te lexosh

Ora e Mosbindjes Civile

 

Dëgjoni, o mbretër, dhe kuptoni;
mësoni, ju gjyqtarë të hapësirës së tokës!
Dëgjoni, ju që jeni në pushtet mbi turmën
dhe zotëroje mbi turmat e popujve!
Sepse autoriteti ju është dhënë nga Zoti
dhe sovraniteti nga Shumë i Larti,
i cili do të hetojë veprat tuaja dhe do të shqyrtojë këshillat tuaja.
Sepse, megjithëse ishit ministra të mbretërisë së tij,
nuk gjykove drejt,

dhe nuk e respektoi ligjin,
as të ecni sipas vullnetit të Perëndisë,
Ai do të vijë kundër teje tmerrësisht dhe me shpejtësi,
sepse gjykimi është i ashpër për të lartësuarit -
Sepse të përvuajturit mund të falen nga mëshira… 
(E sotmja Leximi i parë)

 

IN disa vende të botës, Dita e Përkujtimit ose Dita e Veteranëve, më ose afër 11 Nëntorit, shënon një ditë të zymtë reflektimi dhe mirënjohjeje për sakrificën e miliona ushtarëve që dhanë jetën duke luftuar për liri. Por këtë vit, ceremonitë do të tingëllojnë të zbrazëta për ata që kanë parë të avullojnë liritë e tyre para tyre.Vazhdo te lexosh

Kur Ballë për Ballë Me Të Keqen

 

ONE nga përkthyesit e mi më përcollën këtë letër:

Për një kohë të gjatë Kisha po shkatërron veten duke refuzuar mesazhet nga qielli dhe duke mos ndihmuar ata që thërrasin qiellin për ndihmë. Zoti ka heshtur shumë gjatë, ai dëshmon se është i dobët sepse lejon që e keqja të veprojë. Unë nuk e kuptoj vullnetin e tij, as dashurinë e tij, as faktin që ai lejon që e keqja të përhapet. Megjithatë, ai krijoi SATAN -in dhe nuk e shkatërroi kur u revoltua, duke e bërë atë hi. Unë nuk kam më shumë besim te Jezusi që supozohet se është më i fortë se Djalli. Mund të duheshin vetëm një fjalë dhe një gjest dhe bota do të shpëtohej! Unë kisha ëndrra, shpresa, projekte, por tani kam vetëm një dëshirë kur të vijë fundi i ditës: të mbyll sytë përfundimisht!

Ku eshte ky Zoti? a është i shurdhër? eshte i verber? A kujdeset ai për njerëzit që vuajnë?…. 

Ju i kërkoni Zotit shëndet, ai ju jep sëmundje, vuajtje dhe vdekje.
Ju kërkoni punë, keni papunësi dhe vetëvrasje
Ju kërkoni fëmijë që keni infertilitet.
Ju kërkoni priftërinj të shenjtë, keni masonë.

Ju kërkoni gëzim dhe lumturi, keni dhimbje, pikëllim, persekutim, fatkeqësi.
Ju kërkoni Parajsën keni Ferrin.

Ai gjithmonë ka pasur preferencat e tij - si Abeli ​​tek Kaini, Isaku tek Ismaeli, Jakobi tek Esau, i ligu për të drejtët. Sadshtë e trishtueshme, por ne duhet të përballemi me faktet SATANI ISSHT MR I MIR SE T ALL GJITHA SHENJTRIT DHE GNGJJT E KOMBINUAR! Pra, nëse Zoti ekziston, le ta provojë atë për mua, mezi pres të bisedoj me të nëse kjo mund të më kthejë në besim. Unë nuk kërkova të lindja.

Vazhdo te lexosh

Shoshimi i Madh

 

Botuar për herë të parë më 30 mars 2006:

 

KETU do të vijë një moment kur ne do të ecim me besim, jo ​​me ngushëllim. Do të duket sikur ne jemi braktisur… si Jezusi në Kopshtin e Gjetsemanit. Por engjëlli ynë i rehatisë në Kopsht do të jetë njohja se ne nuk vuajmë vetëm; që të tjerët besojnë dhe vuajnë si ne, në të njëjtin unitet të Shpirtit të Shenjtë.Vazhdo te lexosh

Thjesht Këndoni Pak Më Zë

 

KETU ishte një i krishterë gjerman që jetonte pranë shinave hekurudhore në kohën e Luftës së Dytë Botërore. Kur fishkëlleu bilbili i trenit, ata e dinin se çfarë do të vinte së shpejti: klithmat e hebrenjve të mbushur në makinat e bagëtive.Vazhdo te lexosh