Klima: Filmi

Pasi ka shkruar për mashtrimin e "ndryshimit të klimës" për gati një dekadë (shih Leximin e Ndërlidhur më poshtë), ky film i ri është një frymë e re e së vërtetës. Klima: Filmi është një përmbledhje e shkëlqyer dhe vendimtare e rrëmbimit të fuqisë globale përmes leva të "pandemisë" dhe "ndryshimit të klimës".

Vazhdo te lexosh

Gënjeshtra e madhe

 

…gjuha apokaliptike që rrethon klimën
i ka bërë një dëm të thellë njerëzimit.
Ajo ka çuar në shpenzime tepër të kota dhe joefektive.
Kostot psikologjike gjithashtu kanë qenë të mëdha.
Shumë njerëz, veçanërisht të rinjtë,
Jetoni me frikën se fundi është afër,
shumë shpesh çon në depresion dobësues
për të ardhmen.
Një vështrim mbi faktet do të shkatërronte
ato ankthet apokaliptike.
- Steve Forbes, Forbes revista, 14 korrik 2023

Vazhdo te lexosh

Babilonia Tani

 

KETU është një pasazh befasues në Librin e Zbulesës, që mund të humbet lehtësisht. Flet për "Babiloninë e madhe, nënë e prostitutave dhe të neverive të tokës" (Zbulesa 17:5). Nga mëkatet e saj, për të cilat ajo gjykohet "në një orë" (18:10) është se "tregjet" e saj tregtojnë jo vetëm ar dhe argjend, por edhe në njerëz. Vazhdo te lexosh

Guri i mullirit

 

Jezusi u tha dishepujve të tij:
“Gjërat që shkaktojnë mëkat do të ndodhin në mënyrë të pashmangshme,
por mjerë ai nëpërmjet të cilit ndodhin.
Për të do të ishte më mirë t'i vihej një gur mulliri në qafë
dhe ai do të hidhet në det
sesa që ai të bëjë të mëkatojë një nga këta të vegjël.”
(Ungjilli i së hënësLk 17:1-6)

Lum ata që janë të uritur dhe të etur për drejtësi,
sepse ata do të jenë të kënaqur.
(Mat 5:6)

 

SOT, në emër të “tolerancës” dhe “përfshirjes”, krimet më skandaloze – fizike, morale dhe shpirtërore – ndaj “të vegjëlve”, po shfajësohen dhe madje po festohen. Nuk mund të hesht. Nuk më intereson se sa "negativ" dhe "i zymtë" apo çfarëdo etiketimi tjetër duan të më quajnë njerëzit. Nëse ka pasur ndonjëherë një kohë që burrat e këtij brezi, duke filluar nga kleri ynë, të mbronin "më të voglin e vëllezërve", është tani. Por heshtja është kaq dërrmuese, aq e thellë dhe e përhapur, saqë arrin deri në thellësi të hapësirës ku tashmë mund të dëgjohet një gur tjetër mulliri që vërshon drejt tokës. Vazhdo te lexosh

Akti i Dytë

 

…nuk duhet të nënvlerësojmë
Skenarët shqetësues që kërcënojnë të ardhmen tonë,
ose instrumentet e reja të fuqishme
që ka në dispozicion “kultura e vdekjes”. 
—POPE BENEDIKTI XVI, Caritas në Veritate, n 75

 

KETU nuk ka dyshim se bota ka nevojë për një rivendosje të madhe. Kjo është thelbi i paralajmërimeve të Zotit tonë dhe Zojës që shtrihen mbi një shekull: ekziston një përtëritje ardhja, a Rinovim i madh, dhe njerëzimit i është dhënë zgjedhja për të çuar në triumfin e tij, ose nëpërmjet pendimit, ose nëpërmjet zjarrit të Përmirësuesit. Në shkrimet e Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta, ne kemi ndoshta zbulesën më të qartë profetike që zbulon kohët e afërta në të cilat ju dhe unë po jetojmë tani:Vazhdo te lexosh

E vërteta e vështirë - Pjesa V

                                     Foshnja e palindur në 8 javë karavidhe 

 

WORLD Liderët e quajnë "të tmerrshme" dhe "të tmerrshme" përmbysjen e Roe kundër Wades.[1]I msn.co Ajo që është e tmerrshme dhe e tmerrshme është se që në javën e 11-të, foshnjat fillojnë të zhvillojnë receptorët e dhimbjes. Pra, kur digjen deri në vdekje me tretësirë ​​të kripur ose copëtohen të gjalla (asnjëherë me anestezi), u nënshtrohen torturave më brutale. Aborti është barbar. Gratë janë gënjyer. Tani e vërteta del në dritë… dhe përballja Përfundimtare midis Kulturës së Jetës dhe kulturës së vdekjes vjen në krye…Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 I msn.co

Pra, edhe ju e patë atë?

BrooksNjeriu i dhimbjeve, nga Matthew Brooks

  

Botuar për herë të parë më 18 tetor 2007.

 

IN Udhëtimet e mia nëpër Kanada dhe Shtetet e Bashkuara, kam qenë i bekuar të kaloj kohë me disa priftërinj shumë të bukur dhe të shenjtë - burra që me të vërtetë po japin jetën e tyre për delet e tyre. Të tillë janë barinjtë që Krishti kërkon këto ditë. Të tillë janë barinjtë që duhet ta kenë këtë zemër në mënyrë që të udhëheqin delet e tyre në ditët në vijim

Vazhdo te lexosh

Ka vetëm një bark

 

…si magjisteri i vetëm dhe i vetëm i pandashëm i Kishës,
Papa dhe peshkopët në bashkim me të,
mbaj
 përgjegjësia më e rëndë se asnjë shenjë e paqartë
ose mësim i paqartë vjen prej tyre,
duke i ngatërruar besimtarët ose duke i përgjumur ata
në një ndjenjë të rreme sigurie. 
- Kardinali Gerhard Müller,

ish-prefekt i Kongregatës për Doktrinën e Besimit
Gjërat e para20th prill, 2018

Nuk bëhet fjalë për të qenë "pro" apo "kundër" Papa Françeskut.
Është çështje e mbrojtjes së besimit katolik,
dhe kjo do të thotë të mbrosh zyrën e Pjetrit
të cilën Papa ia ka dalë. 
- Kardinali Raymond Burke, Raporti Botëror Katolik,
Janar 22, 2018

 

PARA ai ndërroi jetë, gati një vit më parë në ditën e fillimit të pandemisë, predikuesi i madh Rev. John Hampsch, CMF (rreth 1925-2020) më shkroi një letër inkurajimi. Në të, ai përfshiu një mesazh urgjent për të gjithë lexuesit e mi:Vazhdo te lexosh

Paralajmërime për varret - Pjesa III

 

Shkenca mund të kontribuojë shumë për ta bërë botën dhe njerëzimin më njerëzor.
Megjithatë, ajo gjithashtu mund të shkatërrojë njerëzimin dhe botën
nëse nuk drejtohet nga forcat që ndodhen jashtë tij… 
 

—POPE BENEDIKTI XVI, Flisni Salvi, n 25-26

 

IN Mars 2021, fillova një seri të quajtur Paralajmërime Varri nga shkencëtarët në të gjithë botën në lidhje me vaksinimin masiv të planetit me një terapi eksperimentale të gjenit.[1]"Aktualisht, mRNA konsiderohet një produkt i terapisë së gjeneve nga FDA." —Deklarata e Regjistrimit të Modernës, fq. 19, sek.gov Ndër paralajmërimet për vetë injeksionet, ishte një në veçanti nga Dr. Geert Vanden Bossche, PhD, DVM. Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 "Aktualisht, mRNA konsiderohet një produkt i terapisë së gjeneve nga FDA." —Deklarata e Regjistrimit të Modernës, fq. 19, sek.gov

Letër e Hapur për Peshkopët Katolikë

 

Besimtarët e Krishtit janë të lirë të bëjnë të ditur nevojat e tyre,
veçanërisht nevojat e tyre shpirtërore dhe dëshirat e tyre për Pastorët e Kishës.
Ata kanë të drejtë, vërtet nganjëherë detyra,
në përputhje me njohuritë, kompetencën dhe pozicionin e tyre,
për t'u shfaqur Pastorëve të shenjtë pikëpamjet e tyre mbi çështjet
që kanë të bëjnë me të mirën e Kishës. 
Ata kanë të drejtë gjithashtu që t'ia bëjnë të njohur pikëpamjet e tyre të tjerëve besnikë të Krishtit, 
por duke vepruar kështu ata duhet të respektojnë gjithmonë integritetin e besimit dhe moralit,
tregojnë respektin e duhur ndaj Pastorëve të tyre,
dhe merren parasysh të dyja
e mira dhe dinjiteti i përbashkët i individëve.
-Kodi i Ligjit të Kanunit, 212

 

 

I dashur Peshkopët katolikë,

Pas një viti e gjysmë të jetuarit në një gjendje "pandemie", jam i detyruar nga të dhënat e pamohueshme shkencore dhe dëshmitë e individëve, shkencëtarëve dhe mjekëve që të luten hierarkinë e Kishës Katolike të rishqyrtojë mbështetjen e saj të përhapur për "shëndetin publik masat ”që në fakt po rrezikojnë rëndë shëndetin publik. Ndërsa shoqëria po ndahet midis "të vaksinuarve" dhe "të pavaksinuarve" - ​​me këtë të fundit që vuan gjithçka nga përjashtimi nga shoqëria deri te humbja e të ardhurave dhe jetesës - është tronditëse të shohësh disa barinj të Kishës Katolike duke inkurajuar këtë aparteid të ri mjekësor.Vazhdo te lexosh

Dhjetë fabulat më të mira të pandemisë

 

 

Mark Mallett është një ish-gazetar fitues i çmimeve me CTV News Edmonton (CFRN TV) dhe banon në Kanada.


 

SSHT një vit ndryshe nga çdo vit tjetër në planetin tokë. Shumë e dinë thellë se ka diçka shume gabim duke u zhvilluar. Askush nuk lejohet të ketë më një opinion, pa marrë parasysh sa doktorata janë pas emrit të tyre. Askush nuk ka më lirinë për të bërë zgjedhjet e tij mjekësore ("Trupi im, zgjedhja ime" nuk vlen më). Askush nuk lejohet të përfshijë fakte publike pa u censuruar apo edhe përjashtuar nga karriera e tyre. Përkundrazi, ne kemi hyrë në një periudhë që të kujton propagandën e fuqishme dhe fushatat e frikësimit që parapriu menjëherë diktaturat (dhe gjenocidet) më shqetësuese të shekullit të kaluar. Volksgesundheit - për "Shëndetin Publik" - ishte një qendër në planin e Hitlerit. Vazhdo te lexosh

Çështja Kundër Gates

 

Mark Mallett është një ish-gazetar fitues i çmimeve me CTV News Edmonton (CFRN TV) dhe banon në Kanada.


Një raport i veçantë

 

Për botën në përgjithësi, normaliteti kthehet vetëm
kur ne kemi vaksinuar kryesisht të gjithë popullsinë globale.
 

—Bill Gates duke folur me të Financial Times
8 Prill 2020; 1:27 shënoni: youtube.com

Mashtrimet më të mëdha janë themeluar në një kokërr të së vërtetës.
Shkenca po shtypet për përfitime politike dhe financiare.
Covid-19 ka lëshuar korrupsionin shtetëror në një shkallë të gjerë,
dhe është i dëmshëm për shëndetin publik.

- Dr. Kamran Abbasi; 13 nëntor 2020; bmj.com
Redaktor Ekzekutiv i BMJ
redaktor i Buletini i Organizatës Botërore të Shëndetësisë 

 

BILL GATES, themeluesi i famshëm i Microsoft i kthyer në “filantrop”, e bëri të qartë në fazat e para të “pandemisë” se bota nuk do ta marrë jetën e saj - derisa të vaksinohemi të gjithë.Vazhdo te lexosh

E keqja do të ketë ditën e vet

 

Sepse vini re, errësira do të mbulojë tokën,
dhe errësira e trashë popujt;
por Zoti do të ngrihet mbi ty,
dhe lavdia e tij do të shihet mbi ty.
Dhe kombet do të dalin në dritën tënde,
dhe mbretër në shkëlqimin e ngritjes sate.
(Isaia 60: 1-3)

[Rusia] do të përhapë gabimet e saj në të gjithë botën,
duke shkaktuar luftëra dhe përndjekje të Kishës.
Të mirët do të martirizohen; Ati i Shenjtë do të ketë shumë për të vuajtur;
kombe të ndryshme do të asgjësohen
. 

- Plaku i përkohshëm Lucia në një letër drejtuar Atit të Shenjtë,
12 maj 1982; Mesazhi i Fatimesvatikan.va

 

SI TANI, disa prej jush më kanë dëgjuar të përsëris për mbi 16 vjet paralajmërimin e Shën Gjon Palit II në 1976 se "Tani po përballemi me konfrontimin përfundimtar midis Kishës dhe anti-Kishës ..."[1]Kardinali Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), në Kongresin Eukaristik, Filadelfia, PA; 13 gusht 1976; krh. Katolike Online Por tani, i dashur lexues, ju jeni gjallë për të dëshmuar këtë finale Përplasja e mbretërive duke u shpalosur në këtë orë. Isshtë përplasja e Mbretërisë së Vullnetit Hyjnor që Krishti do të vendosë deri në skajet e tokës kur ky gjyq të ketë mbaruar kundër mbretëria e neokomunizmit që po përhapet me shpejtësi në të gjithë globin - një mbretëri e vullneti njerëzor. Kjo është përmbushja përfundimtare e profecia e Isaisë kur "errësira do të mbulojë tokën dhe errësira e trashë popujt"; kur a Çorientimi djallëzor do të mashtrojë shumë dhe a Mashtrim i fortë do të lejohet të kalojë nëpër botë si një Tsunami shpirtëror. "Dënimi më i madh", i tha Jezusi Shërbëtorit të Zotit Luisa PiccarretaVazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Kardinali Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), në Kongresin Eukaristik, Filadelfia, PA; 13 gusht 1976; krh. Katolike Online

Pyetjet tuaja mbi Pandeminë

 

DISA lexuesit e rinj po bëjnë pyetje mbi pandeminë - mbi shkencën, moralin e bllokimeve, maskimin e detyrueshëm, mbylljen e kishave, vaksinat dhe më shumë. Kështu që më poshtë është një përmbledhje e artikujve kryesorë në lidhje me pandeminë për t'ju ndihmuar të formoni ndërgjegjen tuaj, për të arsimuar familjet tuaja, për t'ju dhënë municion dhe guxim për t'u afruar politikanëve tuaj dhe për të mbështetur peshkopët dhe priftërinjtë tuaj, të cilët janë nën presion të madh. Sido që ta shkurtoni, do t'ju duhet të bëni zgjedhje jopopullore sot ndërsa Kisha hyn më thellë në Pasionin e saj kur kalon çdo ditë. Mos u frikësoni nga censorët, "kontrolluesit e fakteve" apo edhe familja që përpiqet t'ju ngacmojë në rrëfimin e fuqishëm që bie çdo minutë dhe orë në radio, televizion dhe media sociale.

Vazhdo te lexosh

Profetët e rremë të vërtetë

 

Ngurrimi i përhapur nga ana e shumë mendimtarëve katolikë
për të hyrë në një shqyrtim të thellë të elementeve apokaliptike të jetës bashkëkohore është,
Besoj, pjesë e vetë problemit që ata kërkojnë të shmangin.
Nëse mendimi apokaliptik u lihet kryesisht atyre që janë subjektivizuar
ose që kanë rënë pre e vertigos së terrorit kozmik,
atëherë komuniteti i krishterë, me të vërtetë i gjithë komuniteti njerëzor,
është varfëruar rrënjësisht.
Dhe kjo mund të matet në termat e shpirtrave të humbur njerëzorë.

–Author, Michael D. O'Brien, A po jetojmë në kohët apokaliptike?

 

UNE KTHEVA jashtë kompjuterit tim dhe çdo pajisje që mund të pengojë paqen time. Kam kaluar pjesën më të madhe të javës së fundit duke notuar në një liqen, veshët e mi ishin zhytur nën ujë, duke ngulur sytë deri në pafund me vetëm disa re që kalonin duke shikuar prapa me fytyrat e tyre të shëmtuara. Atje, në ato ujëra të pacenuara kanadeze, dëgjova Heshtjen. Unë u përpoqa të mos mendoja për asgjë përveç momentit të tanishëm dhe asaj që Zoti po gdhendte në qiej, porositë e Tij të vogla të dashurisë për ne në Krijim. Dhe unë e doja Atë përsëri.Vazhdo te lexosh

Pse të flasim për shkencën?

 

LONG lexuesit e kohës e dinë që unë kam qenë i detyruar muajt e fundit të adresoj çështje që lidhen me të shkencë në kontekstin e kësaj pandemie. Këto subjekte, me vlerën e tyre nominale, mund të duket se janë jashtë parametrave të një ungjilltari (megjithëse unë jam reporter i lajmeve nga tregtia).Vazhdo te lexosh

Gjuetia

 

HE nuk do të hynte kurrë në një shfaqje të shpejtë. Ai kurrë nuk do të zgjidhte pjesën e racës në raftin e revistave. Ai kurrë nuk do të merrte me qira një video të vlerësuar me x.

Por ai është i varur nga pornografia në internet

Vazhdo te lexosh

Kur shteti sanksionon abuzimin e fëmijëve

Kryeministri Justin Trudeau në Paradën e Krenarisë në Toronto, Andrew Chin / Getty Images

 

Hape gojën për memecin,
dhe për shkaqet e të gjithë fëmijëve që kalojnë.
(Proverbat 31: 8)

 

Botuar për herë të parë më 27 qershor 2017. 

 

PËR vite, ne si katolikë kemi duruar një nga fatkeqësitë më të mëdha për të kapur ndonjëherë Kishën në historinë e saj 2000 vjeçare - abuzimin e përhapur seksual të fëmijëve nga disa priftërinj. Dëmi që u bëri këtyre të vegjëlve, dhe më pas, për besimin e miliona katolikëve dhe më pas, për besueshmërinë e Kishës në përgjithësi, është gati i pavlerësueshëm.Vazhdo te lexosh

Në Martesën Gay

lwding_Fotor

 

E VURTETA E SHARDNDETSHME - PJESA II
 

 

PSE? Pse Kisha Katolike do të ishte kundër dashurisë?

Kjo është pyetja që shumë njerëz bëjnë kur bëhet fjalë për ndalimin e Kishës kundër martesave homoseksuale. Dy njerëz duan të martohen sepse e duan njëri-tjetrin. Pse jo?

Vazhdo te lexosh

Vdekja e Logjikës

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të mërkurën e javës së tretë të kreshmës, 11 mars 2015

Tekste liturgjike këtu

serial-spark-origjinal-star-trek_Fotor_000.jpgMirësjellje Studios Universal

 

LIKE shikimi i një rrënimi të trenit në lëvizje të ngadaltë, kështu që po shikon vdekja e logjikës në kohën tonë (dhe unë nuk jam duke folur për Spock).

Vazhdo te lexosh

Kokëfortë dhe të Verbër

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të hënën e javës së tretë të kreshmës, 9 mars 2015

Tekste liturgjike këtu

 

IN e vërteta, ne jemi të rrethuar nga mrekulli. Duhet të jesh i verbër - i verbër shpirtërisht - për të mos e parë atë. Por bota jonë moderne është bërë aq skeptike, aq cinike, aq kokëfortë sa që jo vetëm dyshojmë se mrekullitë e mbinatyrshme janë të mundshme, por kur ato ndodhin, ne ende dyshojmë!

Vazhdo te lexosh

Shërbëtorët e së Vërtetës

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të mërkurën e javës së dytë të kreshmëve, 4 mars 2015

Tekste liturgjike këtu

Këtu është HomoKëtu është Homo, nga Michael D. O'Brien

 

JEZUSI nuk u kryqëzua për bamirësinë e Tij. Ai nuk u fshikullua për shërimin e paralitikëve, hapjen e syve të të verbërve ose ringjalljen e të vdekurve. Kështu që, rrallë do të gjesh të krishterë të lënë mënjanë për ndërtimin e një strehe për gratë, për të ushqyer të varfërit ose për të vizituar të sëmurët. Përkundrazi, Krishti dhe trupi i Tij, Kisha, u përndoqën dhe janë persekutuar në thelb për shpalljen e E vërtetë.

Vazhdo te lexosh

E keqja e pashërueshme

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të enjten e javës së parë të kreshmës, 26 shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu


Ndërmjetësimi i Krishtit dhe i Virgjëreshës, i atribuohet Lorenzo Monakos, (1370–1425)

 

KUR ne flasim për një "shans të fundit" për botën, kjo është për shkak se ne po flasim për një "të keqe të pashërueshme". Mëkati është ngërthyer aq shumë në punët e burrave, aq shumë ka korruptuar themelet jo vetëm të ekonomisë dhe politikës, por edhe të zinxhirit ushqimor, mjekësisë dhe mjedisit, sa asgjë tjetër nga operacioni kozmik [1]shih Kirurgjia kozmike eshte e nevojshme. Siç thotë Psalmisti,

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Kirurgjia kozmike

Dy tundimet

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 23 maj 2014
E Premtja e Javës së Pestë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

KETU janë dy tundime të fuqishme me të cilat Kisha do të përballet në ditët në vazhdim për të nxjerrë shpirtrat nga rruga e ngushtë që të çon në jetë. Njëra është ajo që shqyrtuam dje - zërat që dëshirojnë të na turpërojnë për qëndrimin fort pas Ungjillit.

Vazhdo te lexosh

Mjeshtrat e ndërgjegjes

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 6 maj 2014
E martë e Javës së Tretë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

IN çdo epokë, në çdo diktaturë, qoftë një qeveri totalitare apo një burrë abuziv, ka nga ata që kërkojnë të kontrollojnë jo vetëm atë që thonë të tjerët, por edhe atë që ata mendoj Sot, ne po shohim këtë frymë kontrolli që mbërthen me shpejtësi të gjitha kombet ndërsa ecim drejt një rendi të ri botëror. Por Papa Françesku paralajmëron:

Vazhdo te lexosh

Eklipsi i arsyes

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 5 maj 2014
E hënë e javës së tretë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

SAM Sotiropulos po bënte vetëm forcën e Policisë së Torontos një pyetje të thjeshtë: nëse Kodi Penal i Kanadasë ndalon lakuriqësinë publike, [1]Seksioni 174 thotë se një person i cili është "aq i veshur sa të ofendojë me sjellje apo rregull të publikut" është "fajtor për një vepër të dënueshme me një dënim të shkurtuar". a do ta zbatojnë atë ligj në paradën e Toronto Gay Pride? Shqetësimi i tij ishte që fëmijët, të cilët shpesh sillen në paradë nga prindërit dhe mësuesit, mund të ekspozohen ndaj lakuriqësisë së paligjshme të publikut.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Seksioni 174 thotë se një person i cili është "aq i veshur sa të ofendojë me sjellje apo rregull të publikut" është "fajtor për një vepër të dënueshme me një dënim të shkurtuar".

Ju keni lindur për këtë herë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 15 Prill 2014
E marta e Javës së Shenjtë

Tekste liturgjike këtu

 

 

AS ju shikoni nga Stuhia që vërtitet në horizontin e njerëzimit, mund të tundoheni të thoni: "Pse mua? Pse tani?" Por dua t'ju siguroj, i dashur lexues, se ti ke lindur per keto kohe. Siç thuhet në leximin e parë sot,

Zoti më thirri që nga lindja, që nga barku i nënës sime dhe më dha emrin tim. 

Vazhdo te lexosh

Ata nuk do ta shohin

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 11 Prill 2014
E Premtja e Javës së Pestë të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

KJO brezi është si një njeri që qëndron në një plazh, duke parë një anije të zhduket në horizont. Ai nuk mendon se çfarë është përtej horizontit, se ku po shkon anija, apo nga vijnë anijet e tjera. Në mendjen e tij, ajo që është realiteti është vetëm ajo që shtrihet midis bregut dhe horizontit. Dhe kjo është ajo.

Kjo është analoge me atë se sa shumë e perceptojnë Kishën Katolike sot. Ata nuk mund të shohin përtej horizontit të njohurive të tyre të kufizuara; ata nuk e kuptojnë ndikimin transformues të Kishës gjatë shekujve: si ajo prezantoi arsimin, kujdesin shëndetësor dhe organizatat bamirëse në disa kontinente. Si lartësimi i Ungjillit ka transformuar artin, muzikën dhe letërsinë. Si janë shfaqur fuqia e të vërtetave të saj në shkëlqimin e arkitekturës dhe dizajnit, të drejtat civile dhe ligjet.

Vazhdo te lexosh

Unë nuk do të përkulem

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 9 Prill 2014
E Mërkura e Javës së Pestë të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

NUK i diskutueshem Kjo ishte në thelb përgjigja e Shadrach, Meshach dhe Abednego kur mbreti Nebukadnetsar i kërcënoi ata me vdekje nëse nuk adhuronin perëndinë e shtetit. Zoti ynë "mund të na shpëtojë", thanë ata,

Por edhe nëse ai nuk do, dije, o mbret, që ne nuk do t'i shërbejmë perëndisë tënde dhe as nuk do të adhurojmë statujën e artë që ti ke ngritur. (Leximi i parë)

Sot, besimtarët përsëri po detyrohen të përkulen përpara perëndisë së shtetit, këto ditë nën emrat e "tolerancës" dhe "diversitetit". Ata që nuk janë duke u ngacmuar, gjobitur ose detyruar nga karriera e tyre.

Vazhdo te lexosh

Viçi i Artë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 3 Prill 2014
E enjte e Javës së Katërt të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

WE janë në fund të një epoke dhe fillimi i tjetrës: Epoka e Shpirtit. Por, para se të fillojë tjetra, kokrra e grurit - kjo kulturë - duhet të bjerë në tokë dhe të vdesë. Për bazat morale në shkencë, politikë dhe ekonomi kryesisht janë kalbur. Shkenca jonë tani përdoret shpesh për të eksperimentuar mbi njerëzit, politika jonë për t'i manipuluar, dhe ekonomia për t'i skllavëruar ata.Vazhdo te lexosh

Dashuria e Parë e Humbur

FRANCIS, DHE PASIONI VJETOR I KISHA
PJESA II


nga Ron DiCianni

 

TETË vite më parë, unë pata një përvojë të fuqishme përpara Sakramentit të Bekuar [1]shih Rreth Markut ku ndjeva se Zoti më kërkoi ta vinte në shërbim muzikën time të dytë dhe të filloja të "shikoja" dhe "flisja" për gjërat që Ai do të më tregonte. Nën drejtimin shpirtëror të njerëzve të shenjtë, besnikë, unë i dhashë "fiatin" tim Zotit. Ishte e qartë për mua që në fillim që unë nuk do të flisja me zërin tim, por zëri i autoritetit të vendosur të Krishtit në tokë: Magjisteri i Kishës. Sepse dymbëdhjetë Apostujve Jezusi u tha:

Kush ju dëgjon mua më dëgjon mua. (Luka 10:16)

Dhe zëri kryesor profetik në Kishë është ai i zyrës së Pjetrit, Papës. [2]shih Katekizmi i Kishës Katolike, n 1581; krh. Mat 16:18; Gjn 21:17

Arsyeja që e përmend këtë është sepse, duke marrë parasysh gjithçka që jam frymëzuar të shkruaj, gjithçka që po ndodh në botë, gjithçka që është në zemrën time tani (dhe të gjitha ato i nënshtrohem gjykimit dhe gjykimit të Kishës) besoj se Papa e Papës Françesk është një sinjalistikë domethënëse në këtë moment në kohë.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Rreth Markut
2 shih Katekizmi i Kishës Katolike, n 1581; krh. Mat 16:18; Gjn 21:17

Dashuria dhe e Vërteta

nënë-tereza-john-paul-4
  

 

 

A shprehja më e madhe e dashurisë së Krishtit nuk ishte Predikimi në Mal ose madje shumëzimi i bukëve. 

Ishte në Kryq.

Po kështu, në Ora e Lavdisë për Kishën, do të jetë vendosja e jetës sonë ne dashuri kjo do të jetë kurora jonë. 

Vazhdo te lexosh

A është një fetus person?


Foshnja e palindur në 20 javë

 

 

Gjatë udhëtimeve të mia, kam humbur gjurmët e lajmeve lokale dhe nuk mësova deri vonë se në shtëpi, në Kanada, qeveria do të votojë për Motion 312 këtë javë. Ai propozon të rishikojë nenin 223 të Kodit Penal të Kanadasë, i cili përcakton që një fëmijë bëhet qenie njerëzore vetëm pasi ai ose ajo të ketë dalë plotësisht nga barku i nënës. Kjo është në këmbë të një vendimi nga Shoqata Mjekësore Kanadeze në Gusht 2012 që afirmon Kodin Penal në lidhje me këtë. Rrëfehem, gati e përpiva gjuhën kur e lexova! Mjekë të arsimuar të cilët në të vërtetë besojnë se një fëmijë nuk është njeri derisa të lindë? I hodha një vështrim kalendarit tim. "Jo, është 2012, jo 212." Megjithatë, do të duket se shumë mjekë Kanadezë, dhe me sa duket shumica e politikanëve, në të vërtetë besojnë se një fetus nuk është person derisa të lindë. Atëherë çfarë është ajo? Çfarë është kjo "gjë" goditëse, thithëse gishtash, e qeshur, pesë minuta para se të lindë? Më poshtë u shkrua për herë të parë më 12 korrik 2008 në përpjekje për t'iu përgjigjur kësaj pyetjeje më të ngutshme të kohërave tona times

 

IN përgjigje ndaj E vërteta e vështirë - Pjesa V, një gazetar kanadez nga një gazetë kombëtare u përgjigj me këtë pyetje:

Nëse ju kuptoj saktë, ju i kushtoni shumë vëmendje morale aftësisë së fetusit për të ndjerë dhimbje. Pyetja ime për ju është, a do të thotë kjo se aborti është plotësisht i lejueshëm nëse fetusi anestetizohet? Më duket se sido që të përgjigjesh, është "personaliteti" etik i fetusit që është vërtet i rëndësishëm, dhe aftësia e tij për të ndjerë dhimbje na tregon pak ose aspak në lidhje me të.

Vazhdo te lexosh

Populli im po Vdes


Pjetri Martir Bën heshtjen
, Fra Angelico

 

TE GJITHA duke folur për të. Hollywood, gazeta laike, spiker lajmesh, të krishterë ungjillorë ... të gjithë, me sa duket, por pjesa më e madhe e Kishës Katolike. Ndërsa gjithnjë e më shumë njerëz po përpiqen të përballen me ngjarjet ekstreme të kohës sonë - nga modele të çuditshme të motit, për kafshët që vdesin në masë, të sulmeve të shpeshta terroriste - kohët në të cilat po jetojmë janë bërë, nga një perspektivë bindëse, proverbiale "elefanti në dhomën e ndenjes.”Shumica e të gjithëve e kupton në një shkallë ose në një tjetër që po jetojmë në një moment të jashtëzakonshëm. Po hidhet nga titujt e gazetave çdo ditë. Megjithatë, foltoret në famullitë tona katolike shpesh heshtin

Kështu, katoliku i hutuar shpesh lihet në skenarët e pashpresë të Hollywood-it në fund të botës që lënë planetin ose pa një të ardhme, ose një të ardhme të shpëtuar nga të huajt. Ose ka mbetur me racionalizimet ateiste të mediave laike. Ose interpretimet heretike të disa sekteve të krishtera (thjesht kryqëzoni gishtat dhe vareni deri në rrëmbim). Ose rrjedha e vazhdueshme e "profecive" nga Nostradamus, okulistë të epokës së re, ose shkëmbinj hieroglifë.

 

 

Vazhdo te lexosh

A do të gjejë besim?

duke qarë-jezus

 

IT ishte pesë orë e gjysmë me makinë nga aeroporti në komunitetin e largët në Michigan të Epërm, ku unë do të bëja një tërheqje. Unë e dija për këtë ngjarje për muaj të tërë, por vetëm kur fillova udhëtimin tim mesazhi për të cilin u thirra të flas më në fund mbushi zemrën. Filloi me fjalët e Zotit tonë:

… Kur të vijë Biri i Njeriut, a do të gjejë besim në tokë? (Luka 18: 8)

Konteksti i këtyre fjalëve është një shëmbëlltyrë që tha Jezusi "në lidhje me domosdoshmërinë që ata të luten gjithmonë pa u lodhur"(Lk 18: 1-8). Çuditërisht, ai e përfundon shëmbëlltyrën me atë pyetje shqetësuese nëse Ai do të gjejë apo jo besim në tokë kur të kthehet. Konteksti është nëse shpirtrat do të ngulmojnë apo jo.

Vazhdo te lexosh

Numërimi i kostos

 

 

Botuar për herë të parë më 8 mars 2007.


KETU
janë gjëmime në të gjithë Kishën në Amerikën e Veriut rreth kostos në rritje të të folurit të së vërtetës. Një prej tyre është humbja e mundshme e statusit të lakmuar tatimor "bamirës" që gëzon Kisha. Por ta kesh atë do të thotë që pastorët nuk mund të paraqesin një axhendë politike, veçanërisht gjatë zgjedhjeve.

Sidoqoftë, siç kemi parë në Kanada, ajo vijë e urtë në rërë është gërryer nga erërat e relativizmit. 

Peshkopi katolik i Calgary, Fred Henry, u kërcënua gjatë zgjedhjeve të fundit federale nga një zyrtar i Revenue Canada për mësimin e tij të drejtpërdrejtë mbi kuptimin e martesës. Zyrtari i tha peshkopit Henry se statusi i taksave bamirëse të Kishës Katolike në Calgary mund të rrezikohet nga kundërshtimi i tij i zëshëm ndaj "martesës" homoseksuale gjatë një zgjedhjeje. -Lajmet e Lifesite, 6 Mars 2007 

Vazhdo te lexosh

Ora e Vendimit

 

Qysh prej kohës kjo u postua për herë të parë, 7 shtator 2008, vendimi është marrë në Kanada: do të ketë jo mbrojtje për të palindurit, pa përfundim të abortit në sy. Dhe tani, Amerika përballet me vendimin e saj më të madh ndonjëherë. Unë kam shtuar videon më poshtë të cilën sapo regjistrova. Shtë një shtesë e shkrimit më poshtë, në këtë orë të vendimit. (Shënim: data e zgjedhjeve është 4 nëntor, jo 2, siç thuhet në video.)

 

 

Vazhdo te lexosh

Imazhe që lëvizin zemrat

 

 

UNE KAM mori një përgjigje të madhe për dy meditimet e mia të fundit mbi të palindurit. Ekziston një ndjenjë e fortë nga pothuajse të gjithë ata që kanë shkruar se këto imazhe janë të nevojshme në betejën për t'i dhënë fund vrasjes së fëmijëve brenda mitrës. 

Këtu janë disa shembuj të shumë letrave prekëse dhe emocionuese që mora të cilat janë një dëshmi për fuqinë e të treguarit - dhe të treguarit e së vërtetës

Vazhdo te lexosh

Imazhe të diskutueshme


Skena nga Pasioni i Krishtit

 

CDO ditën kur kreh titujt e lajmeve, jam përballur me dhunën dhe të keqen e kësaj bote. Më duket rraskapitëse, por gjithashtu e njoh si detyrë time si "roje" të përpiqem të shoshit përmes këtyre gjërave për të gjetur "fjalën" e fshehur në ngjarjet e botës. Por ditën tjetër, fytyra e së keqes më erdhi vërtet kur hyra në dyqan video për herë të parë pas muajsh për të marrë me qira një film për ditëlindjen e vajzës sime. Ndërsa skanoja raftet për një film familjar, u përballa me imazhe pas imazhi të trupave të copëtuar, gra gjysmë të zhveshura, fytyra djallëzore dhe imazhe të tjera të dhunshme. Po shikoja pasqyrën e një kulture të fiksuar pas seksit dhe dhunës. 

E megjithatë, askush nuk duket se kundërshton haptas këtë shfaqje të tmerrshme, e cila skanohet çdo ditë nga të rinj dhe të moshuar, dhe megjithatë, kur tregohet një pamje e realitetit të abortit, disa njerëz janë fyer thellësisht. Njerëzit paguajnë për të parë filma të dhunshëm, madje edhe duke zgjuar drama të tilla si Braveheart, Lista e Schindlerose Saving Private Ryan ku portretizohet grafikisht realiteti i së keqes; ose ata luajnë video lojëra që përshkruajnë brutalitet të pabesueshëm dhe dhunë të tmerrshme, dhe megjithatë, disi kjo është e pranueshme - por një foto që i jep zë të pazëshëm nuk është.

Vazhdo te lexosh

Kina në rritje

 

HERE përsëri, unë dëgjoj një paralajmërim në zemrën time lidhur me Kinën dhe Perëndimin. Jam ndjerë i detyruar ta shoh këtë komb me kujdes tashmë dy vjet. Ne e kemi parë atë të pllakosur me një katastrofë natyrore pas tjetrës dhe një katastrofë të bërë nga njeriu pas tjetrës (ndërsa ushtria e saj vazhdon të ndërtohet.) Rezultati ka qenë zhvendosja e dhjetëra miliona njerëzve - dhe kjo ishte para tërmeti i këtij muaji.

Tani, dhjetra diga të Kinës janë në breg prag shpërthimi. Paralajmërimi që dëgjoj është ky:

Toka juaj do t'i jepet tjetrit nëse nuk ka pendim për mëkatin e abortit.  

Një mistik amerikan, i cili kishte vdekur për shumë orë dhe më pas u thirr në jetë nga Nëna jonë në një shërbesë të fuqishme, më tregoi personalisht një vizion në të cilin ai pa "ngarkesa barkash me njerëz aziatikë" që vinin në brigjet amerikane.

Zoja e të gjitha Kombeve, në një shfaqje të pretenduar të Ida Peerdeman tha,

"Unë do të vendos këmbën time në mes të botës dhe do t'ju tregoj: kjo është Amerika, "Dhe më pas, [Zoja jonë] tregon menjëherë një pjesë tjetër, duke thënë:"Mançuria - do të ketë kryengritje të jashtëzakonshme.”Unë shoh kinezët që marshojnë dhe një vijë të cilën ata po e kalojnë. —Tjetri i Pestë Aparati, 10 Dhjetor 1950; Mesazhet e Zonjës së të gjitha kombeve, fq. 35. (Përkushtimi ndaj Zojës sonë të të gjitha Kombeve është aprovuar në mënyrë kishtare.)

Përsëris përsëri paralajmërimi të cilën e solla në kryeqytetin e Kanadasë dy vjet më parë. Nëse vazhdojmë të injorojmë vrasjen e përditshme të të palindurve tanë në spitalet dhe abortet kanadeze dhe të shkatërrojmë shenjtërinë e martesës, liria që ne gëzojmë do të marrë fund papritur. (Ndërsa e shkruaj këtë, Tabela Pro-Life po rregullohen të pakëndshme nga Standardet e Reklamimit Kanada, dhe Federata Kanadeze e Studentëve votuan për mbështesin një ndalim të grupeve Pro-Life në kampuset universitare.) Si mund ta presim mbrojtjen e Zotit kur ne i injorojmë ligjet e Tij dhe veçanërisht e injorojmë këtë kohë të hirit për t'u penduar? Si mund të pretendojmë pafajësinë kur ekografitë 3D na tregojnë qartë personin në bark? Kur shkenca zbulon se në 11 javë ose më herët, foshnje të palindura ndjeni dhimbjen e një aborti?  Kur po luftojmë për të shpëtuar foshnje të parakohshme në një krah të spitalit dhe po vrasim të njëjtin fëmijë në një tjetër? Brutshtë brutale! Hypshtë hipokrite! Unshtë e pabesueshme! Dhe pasojat e tij së shpejti mund të jenë të pakthyeshme.

Vazhdo te lexosh