Kalimi i kufirit

 

 

 

KAM KAM kjo ndjenje ishim nuk do të pranohen në Shtetet e Bashkuara.
 

Nata e gjate

Të enjten e kaluar, u tërhoqëm në vendkalimin kufitar Kanada / SH.B.A. dhe paraqitëm dokumentet tona për të hyrë në vend për disa angazhime të ministrisë. "Përshëndetje, unë jam një misionar nga Kanadaja ..." Pasi bëri disa pyetje, agjenti i kufirit më tha që të tërhiqesha dhe urdhëroi familjen tonë të qëndronte jashtë autobusit. Ndërsa era e ngrirjes së afërt i kapte fëmijët, kryesisht të veshur me pantallona të shkurtra dhe mëngë të shkurtra, agjentët doganorë kontrolluan autobusin nga skaji në fund (duke kërkuar se çfarë, nuk e di). Pas ri-hipjes, më kërkuan të hyja në ndërtesën e doganave.

Vazhdo te lexosh

E Vërteta e Vështirë - Epilog

 

 

AS Kam shkruar të Vërtetat e Vërteta dy javët e kaluara, si shumë prej jush, unë qava haptas - u godita me një tmerr të thellë jo vetëm të asaj që po ndodh në botën tonë, por edhe të realizimit të heshtjes time. Nëse "dashuria e përsosur nxjerr jashtë çdo frikë" siç shkruan Apostulli Gjon, atëherë mbase frika e përsosur dëbon të gjithë dashurinë.

Heshtja jo e shenjtë është tingulli i frikës.

 

FJALIA

E pranoj që kur kam shkruar E Vërteta e Vështirë letra, kisha një ndjenjë shumë të çuditshme më vonë se isha padashur duke shkruar akuzat kundër këtij brezi- jo, akuzat kumulative të një shoqërie që, për disa shekuj tani, ka rënë në gjumë. Dita jonë është thjesht fryt i një peme shumë të vjetër.

Vazhdo te lexosh

E Vërteta e Vështirë - Pjesa IV


Foshnjë e palindur në pesë muaj 

UNE KAM kurrë nuk u ul, i frymëzuar për të trajtuar një temë, dhe megjithatë nuk kishte asgjë për të thënë. Sot, jam pa fjalë.

Mendova pas gjithë këtyre viteve, se dëgjova gjithçka që mund të dëgjoja për abortin. Por gabova. Mendova tmerrin e "aborti i pjesshëm i lindjes"do të ishte kufiri i lejueshmërisë së shoqërisë sonë" të lirë dhe demokratike "për shfarosjen e jetës së palindur (shpjegohet aborti i pjesshëm i lindjes këtu) Por gabova. Ekziston një metodë tjetër e quajtur "abort me lindje të gjallë" e praktikuar në SHBA. Unë thjesht do të lejoj ish-infermieren, Jill Stanek, t'ju tregojë historinë e saj *:

Vazhdo te lexosh

E Vërteta e Vështirë - Pjesa III

 

 
DISA
e miqve të mi ose kanë qenë të përfshirë në stilin e jetës homoseksuale, ose janë në të tani. Unë i dua ata jo më pak (megjithëse nuk mund të pajtohem moralisht me disa nga zgjedhjet e tyre.) Për secilin prej tyre është bërë gjithashtu në shëmbëlltyrën e Zotit.

Vazhdo te lexosh

E Vërteta e Vështirë

Foshnja e palindur në njëmbëdhjetë javë

 

KUR Prezantoi aktivisti pro-jetës së SHBA Gregg Cunningham foto grafike i foshnjave të abortuara në disa shkolla të mesme kanadeze disa vjet më parë, "kampioni" i abortit Henry Morgentaler ishte i shpejtë për të denoncuar prezantimin si "propagandë që është plotësisht e neveritshme".

Vazhdo te lexosh