Kur shteti sanksionon abuzimin e fëmijëve

Kryeministri Justin Trudeau në Paradën e Krenarisë në Toronto, Andrew Chin / Getty Images

 

Hape gojën për memecin,
dhe për shkaqet e të gjithë fëmijëve që kalojnë.
(Proverbat 31: 8)

 

Botuar për herë të parë më 27 qershor 2017. 

 

PËR vite, ne si katolikë kemi duruar një nga fatkeqësitë më të mëdha për të kapur ndonjëherë Kishën në historinë e saj 2000 vjeçare - abuzimin e përhapur seksual të fëmijëve nga disa priftërinj. Dëmi që u bëri këtyre të vegjëlve, dhe më pas, për besimin e miliona katolikëve dhe më pas, për besueshmërinë e Kishës në përgjithësi, është gati i pavlerësueshëm.Vazhdo te lexosh

Në Martesën Gay

lwding_Fotor

 

E VURTETA E SHARDNDETSHME - PJESA II
 

 

PSE? Pse Kisha Katolike do të ishte kundër dashurisë?

Kjo është pyetja që shumë njerëz bëjnë kur bëhet fjalë për ndalimin e Kishës kundër martesave homoseksuale. Dy njerëz duan të martohen sepse e duan njëri-tjetrin. Pse jo?

Vazhdo te lexosh

Vdekja e Logjikës

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të mërkurën e javës së tretë të kreshmës, 11 mars 2015

Tekste liturgjike këtu

serial-spark-origjinal-star-trek_Fotor_000.jpgMirësjellje Studios Universal

 

LIKE shikimi i një rrënimi të trenit në lëvizje të ngadaltë, kështu që po shikon vdekja e logjikës në kohën tonë (dhe unë nuk jam duke folur për Spock).

Vazhdo te lexosh

Kokëfortë dhe të Verbër

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të hënën e javës së tretë të kreshmës, 9 mars 2015

Tekste liturgjike këtu

 

IN e vërteta, ne jemi të rrethuar nga mrekulli. Duhet të jesh i verbër - i verbër shpirtërisht - për të mos e parë atë. Por bota jonë moderne është bërë aq skeptike, aq cinike, aq kokëfortë sa që jo vetëm dyshojmë se mrekullitë e mbinatyrshme janë të mundshme, por kur ato ndodhin, ne ende dyshojmë!

Vazhdo te lexosh

Shërbëtorët e së Vërtetës

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të mërkurën e javës së dytë të kreshmëve, 4 mars 2015

Tekste liturgjike këtu

Këtu është HomoKëtu është Homo, nga Michael D. O'Brien

 

JEZUSI nuk u kryqëzua për bamirësinë e Tij. Ai nuk u fshikullua për shërimin e paralitikëve, hapjen e syve të të verbërve ose ringjalljen e të vdekurve. Kështu që, rrallë do të gjesh të krishterë të lënë mënjanë për ndërtimin e një strehe për gratë, për të ushqyer të varfërit ose për të vizituar të sëmurët. Përkundrazi, Krishti dhe trupi i Tij, Kisha, u përndoqën dhe janë persekutuar në thelb për shpalljen e E vërtetë.

Vazhdo te lexosh

E keqja e pashërueshme

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të enjten e javës së parë të kreshmës, 26 shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu


Ndërmjetësimi i Krishtit dhe i Virgjëreshës, i atribuohet Lorenzo Monakos, (1370–1425)

 

KUR ne flasim për një "shans të fundit" për botën, kjo është për shkak se ne po flasim për një "të keqe të pashërueshme". Mëkati është ngërthyer aq shumë në punët e burrave, aq shumë ka korruptuar themelet jo vetëm të ekonomisë dhe politikës, por edhe të zinxhirit ushqimor, mjekësisë dhe mjedisit, sa asgjë tjetër nga operacioni kozmik [1]shih Kirurgjia kozmike eshte e nevojshme. Siç thotë Psalmisti,

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Kirurgjia kozmike

Dy tundimet

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 23 maj 2014
E Premtja e Javës së Pestë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

KETU janë dy tundime të fuqishme me të cilat Kisha do të përballet në ditët në vazhdim për të nxjerrë shpirtrat nga rruga e ngushtë që të çon në jetë. Njëra është ajo që shqyrtuam dje - zërat që dëshirojnë të na turpërojnë për qëndrimin fort pas Ungjillit.

Vazhdo te lexosh

Mjeshtrat e ndërgjegjes

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 6 maj 2014
E martë e Javës së Tretë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

IN çdo epokë, në çdo diktaturë, qoftë një qeveri totalitare apo një burrë abuziv, ka nga ata që kërkojnë të kontrollojnë jo vetëm atë që thonë të tjerët, por edhe atë që ata mendoj Sot, ne po shohim këtë frymë kontrolli që mbërthen me shpejtësi të gjitha kombet ndërsa ecim drejt një rendi të ri botëror. Por Papa Françesku paralajmëron:

Vazhdo te lexosh

Eklipsi i arsyes

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 5 maj 2014
E hënë e javës së tretë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

SAM Sotiropulos po bënte vetëm forcën e Policisë së Torontos një pyetje të thjeshtë: nëse Kodi Penal i Kanadasë ndalon lakuriqësinë publike, [1]Seksioni 174 thotë se një person i cili është "aq i veshur sa të ofendojë me sjellje apo rregull të publikut" është "fajtor për një vepër të dënueshme me një dënim të shkurtuar". a do ta zbatojnë atë ligj në paradën e Toronto Gay Pride? Shqetësimi i tij ishte që fëmijët, të cilët shpesh sillen në paradë nga prindërit dhe mësuesit, mund të ekspozohen ndaj lakuriqësisë së paligjshme të publikut.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Seksioni 174 thotë se një person i cili është "aq i veshur sa të ofendojë me sjellje apo rregull të publikut" është "fajtor për një vepër të dënueshme me një dënim të shkurtuar".

Ju keni lindur për këtë herë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 15 Prill 2014
E marta e Javës së Shenjtë

Tekste liturgjike këtu

 

 

AS ju shikoni nga Stuhia që vërtitet në horizontin e njerëzimit, mund të tundoheni të thoni: "Pse mua? Pse tani?" Por dua t'ju siguroj, i dashur lexues, se ti ke lindur per keto kohe. Siç thuhet në leximin e parë sot,

Zoti më thirri që nga lindja, që nga barku i nënës sime dhe më dha emrin tim. 

Vazhdo te lexosh