Ju keni lindur për këtë herë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 15 Prill 2014
E marta e Javës së Shenjtë

Tekste liturgjike këtu

 

 

AS ju shikoni nga Stuhia që vërtitet në horizontin e njerëzimit, mund të tundoheni të thoni: "Pse mua? Pse tani?" Por dua t'ju siguroj, i dashur lexues, se ti ke lindur per keto kohe. Siç thuhet në leximin e parë sot,

Zoti më thirri që nga lindja, që nga barku i nënës sime dhe më dha emrin tim. 

Vazhdo te lexosh

Ata nuk do ta shohin

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 11 Prill 2014
E Premtja e Javës së Pestë të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

KJO brezi është si një njeri që qëndron në një plazh, duke parë një anije të zhduket në horizont. Ai nuk mendon se çfarë është përtej horizontit, se ku po shkon anija, apo nga vijnë anijet e tjera. Në mendjen e tij, ajo që është realiteti është vetëm ajo që shtrihet midis bregut dhe horizontit. Dhe kjo është ajo.

Kjo është analoge me atë se sa shumë e perceptojnë Kishën Katolike sot. Ata nuk mund të shohin përtej horizontit të njohurive të tyre të kufizuara; ata nuk e kuptojnë ndikimin transformues të Kishës gjatë shekujve: si ajo prezantoi arsimin, kujdesin shëndetësor dhe organizatat bamirëse në disa kontinente. Si lartësimi i Ungjillit ka transformuar artin, muzikën dhe letërsinë. Si janë shfaqur fuqia e të vërtetave të saj në shkëlqimin e arkitekturës dhe dizajnit, të drejtat civile dhe ligjet.

Vazhdo te lexosh

Unë nuk do të përkulem

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 9 Prill 2014
E Mërkura e Javës së Pestë të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

NUK i diskutueshem Kjo ishte në thelb përgjigja e Shadrach, Meshach dhe Abednego kur mbreti Nebukadnetsar i kërcënoi ata me vdekje nëse nuk adhuronin perëndinë e shtetit. Zoti ynë "mund të na shpëtojë", thanë ata,

Por edhe nëse ai nuk do, dije, o mbret, që ne nuk do t'i shërbejmë perëndisë tënde dhe as nuk do të adhurojmë statujën e artë që ti ke ngritur. (Leximi i parë)

Sot, besimtarët përsëri po detyrohen të përkulen përpara perëndisë së shtetit, këto ditë nën emrat e "tolerancës" dhe "diversitetit". Ata që nuk janë duke u ngacmuar, gjobitur ose detyruar nga karriera e tyre.

Vazhdo te lexosh

Viçi i Artë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 3 Prill 2014
E enjte e Javës së Katërt të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

WE janë në fund të një epoke dhe fillimi i tjetrës: Epoka e Shpirtit. Por, para se të fillojë tjetra, kokrra e grurit - kjo kulturë - duhet të bjerë në tokë dhe të vdesë. Për bazat morale në shkencë, politikë dhe ekonomi kryesisht janë kalbur. Shkenca jonë tani përdoret shpesh për të eksperimentuar mbi njerëzit, politika jonë për t'i manipuluar, dhe ekonomia për t'i skllavëruar ata.Vazhdo te lexosh

Dashuria e Parë e Humbur

FRANCIS, DHE PASIONI VJETOR I KISHA
PJESA II


nga Ron DiCianni

 

TETË vite më parë, unë pata një përvojë të fuqishme përpara Sakramentit të Bekuar [1]shih Rreth Markut ku ndjeva se Zoti më kërkoi ta vinte në shërbim muzikën time të dytë dhe të filloja të "shikoja" dhe "flisja" për gjërat që Ai do të më tregonte. Nën drejtimin shpirtëror të njerëzve të shenjtë, besnikë, unë i dhashë "fiatin" tim Zotit. Ishte e qartë për mua që në fillim që unë nuk do të flisja me zërin tim, por zëri i autoritetit të vendosur të Krishtit në tokë: Magjisteri i Kishës. Sepse dymbëdhjetë Apostujve Jezusi u tha:

Kush ju dëgjon mua më dëgjon mua. (Luka 10:16)

Dhe zëri kryesor profetik në Kishë është ai i zyrës së Pjetrit, Papës. [2]shih Katekizmi i Kishës Katolike, n 1581; krh. Mat 16:18; Gjn 21:17

Arsyeja që e përmend këtë është sepse, duke marrë parasysh gjithçka që jam frymëzuar të shkruaj, gjithçka që po ndodh në botë, gjithçka që është në zemrën time tani (dhe të gjitha ato i nënshtrohem gjykimit dhe gjykimit të Kishës) besoj se Papa e Papës Françesk është një sinjalistikë domethënëse në këtë moment në kohë.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Rreth Markut
2 shih Katekizmi i Kishës Katolike, n 1581; krh. Mat 16:18; Gjn 21:17

Dashuria dhe e Vërteta

nënë-tereza-john-paul-4
  

 

 

A shprehja më e madhe e dashurisë së Krishtit nuk ishte Predikimi në Mal ose madje shumëzimi i bukëve. 

Ishte në Kryq.

Po kështu, në Ora e Lavdisë për Kishën, do të jetë vendosja e jetës sonë ne dashuri kjo do të jetë kurora jonë. 

Vazhdo te lexosh

A është një fetus person?


Foshnja e palindur në 20 javë

 

 

Gjatë udhëtimeve të mia, kam humbur gjurmët e lajmeve lokale dhe nuk mësova deri vonë se në shtëpi, në Kanada, qeveria do të votojë për Motion 312 këtë javë. Ai propozon të rishikojë nenin 223 të Kodit Penal të Kanadasë, i cili përcakton që një fëmijë bëhet qenie njerëzore vetëm pasi ai ose ajo të ketë dalë plotësisht nga barku i nënës. Kjo është në këmbë të një vendimi nga Shoqata Mjekësore Kanadeze në Gusht 2012 që afirmon Kodin Penal në lidhje me këtë. Rrëfehem, gati e përpiva gjuhën kur e lexova! Mjekë të arsimuar të cilët në të vërtetë besojnë se një fëmijë nuk është njeri derisa të lindë? I hodha një vështrim kalendarit tim. "Jo, është 2012, jo 212." Megjithatë, do të duket se shumë mjekë Kanadezë, dhe me sa duket shumica e politikanëve, në të vërtetë besojnë se një fetus nuk është person derisa të lindë. Atëherë çfarë është ajo? Çfarë është kjo "gjë" goditëse, thithëse gishtash, e qeshur, pesë minuta para se të lindë? Më poshtë u shkrua për herë të parë më 12 korrik 2008 në përpjekje për t'iu përgjigjur kësaj pyetjeje më të ngutshme të kohërave tona times

 

IN përgjigje ndaj E vërteta e vështirë - Pjesa V, një gazetar kanadez nga një gazetë kombëtare u përgjigj me këtë pyetje:

Nëse ju kuptoj saktë, ju i kushtoni shumë vëmendje morale aftësisë së fetusit për të ndjerë dhimbje. Pyetja ime për ju është, a do të thotë kjo se aborti është plotësisht i lejueshëm nëse fetusi anestetizohet? Më duket se sido që të përgjigjesh, është "personaliteti" etik i fetusit që është vërtet i rëndësishëm, dhe aftësia e tij për të ndjerë dhimbje na tregon pak ose aspak në lidhje me të.

Vazhdo te lexosh

Populli im po Vdes


Pjetri Martir Bën heshtjen
, Fra Angelico

 

TE GJITHA duke folur për të. Hollywood, gazeta laike, spiker lajmesh, të krishterë ungjillorë ... të gjithë, me sa duket, por pjesa më e madhe e Kishës Katolike. Ndërsa gjithnjë e më shumë njerëz po përpiqen të përballen me ngjarjet ekstreme të kohës sonë - nga modele të çuditshme të motit, për kafshët që vdesin në masë, të sulmeve të shpeshta terroriste - kohët në të cilat po jetojmë janë bërë, nga një perspektivë bindëse, proverbiale "elefanti në dhomën e ndenjes.”Shumica e të gjithëve e kupton në një shkallë ose në një tjetër që po jetojmë në një moment të jashtëzakonshëm. Po hidhet nga titujt e gazetave çdo ditë. Megjithatë, foltoret në famullitë tona katolike shpesh heshtin

Kështu, katoliku i hutuar shpesh lihet në skenarët e pashpresë të Hollywood-it në fund të botës që lënë planetin ose pa një të ardhme, ose një të ardhme të shpëtuar nga të huajt. Ose ka mbetur me racionalizimet ateiste të mediave laike. Ose interpretimet heretike të disa sekteve të krishtera (thjesht kryqëzoni gishtat dhe vareni deri në rrëmbim). Ose rrjedha e vazhdueshme e "profecive" nga Nostradamus, okulistë të epokës së re, ose shkëmbinj hieroglifë.

 

 

Vazhdo te lexosh

A do të gjejë besim?

duke qarë-jezus

 

IT ishte pesë orë e gjysmë me makinë nga aeroporti në komunitetin e largët në Michigan të Epërm, ku unë do të bëja një tërheqje. Unë e dija për këtë ngjarje për muaj të tërë, por vetëm kur fillova udhëtimin tim mesazhi për të cilin u thirra të flas më në fund mbushi zemrën. Filloi me fjalët e Zotit tonë:

… Kur të vijë Biri i Njeriut, a do të gjejë besim në tokë? (Luka 18: 8)

Konteksti i këtyre fjalëve është një shëmbëlltyrë që tha Jezusi "në lidhje me domosdoshmërinë që ata të luten gjithmonë pa u lodhur"(Lk 18: 1-8). Çuditërisht, ai e përfundon shëmbëlltyrën me atë pyetje shqetësuese nëse Ai do të gjejë apo jo besim në tokë kur të kthehet. Konteksti është nëse shpirtrat do të ngulmojnë apo jo.

Vazhdo te lexosh

Numërimi i kostos

 

 

Botuar për herë të parë më 8 mars 2007.


KETU
janë gjëmime në të gjithë Kishën në Amerikën e Veriut rreth kostos në rritje të të folurit të së vërtetës. Një prej tyre është humbja e mundshme e statusit të lakmuar tatimor "bamirës" që gëzon Kisha. Por ta kesh atë do të thotë që pastorët nuk mund të paraqesin një axhendë politike, veçanërisht gjatë zgjedhjeve.

Sidoqoftë, siç kemi parë në Kanada, ajo vijë e urtë në rërë është gërryer nga erërat e relativizmit. 

Peshkopi katolik i Calgary, Fred Henry, u kërcënua gjatë zgjedhjeve të fundit federale nga një zyrtar i Revenue Canada për mësimin e tij të drejtpërdrejtë mbi kuptimin e martesës. Zyrtari i tha peshkopit Henry se statusi i taksave bamirëse të Kishës Katolike në Calgary mund të rrezikohet nga kundërshtimi i tij i zëshëm ndaj "martesës" homoseksuale gjatë një zgjedhjeje. -Lajmet e Lifesite, 6 Mars 2007 

Vazhdo te lexosh