Ora e Vendimit

 

Qysh prej kohës kjo u postua për herë të parë, 7 shtator 2008, vendimi është marrë në Kanada: do të ketë jo mbrojtje për të palindurit, pa përfundim të abortit në sy. Dhe tani, Amerika përballet me vendimin e saj më të madh ndonjëherë. Unë kam shtuar videon më poshtë të cilën sapo regjistrova. Shtë një shtesë e shkrimit më poshtë, në këtë orë të vendimit. (Shënim: data e zgjedhjeve është 4 nëntor, jo 2, siç thuhet në video.)

 

 

Vazhdo te lexosh

Imazhe që lëvizin zemrat

 

 

UNE KAM mori një përgjigje të madhe për dy meditimet e mia të fundit mbi të palindurit. Ekziston një ndjenjë e fortë nga pothuajse të gjithë ata që kanë shkruar se këto imazhe janë të nevojshme në betejën për t'i dhënë fund vrasjes së fëmijëve brenda mitrës. 

Këtu janë disa shembuj të shumë letrave prekëse dhe emocionuese që mora të cilat janë një dëshmi për fuqinë e të treguarit - dhe të treguarit e së vërtetës

Vazhdo te lexosh

Imazhe të diskutueshme


Skena nga Pasioni i Krishtit

 

CDO ditën kur kreh titujt e lajmeve, jam përballur me dhunën dhe të keqen e kësaj bote. Më duket rraskapitëse, por gjithashtu e njoh si detyrë time si "roje" të përpiqem të shoshit përmes këtyre gjërave për të gjetur "fjalën" e fshehur në ngjarjet e botës. Por ditën tjetër, fytyra e së keqes më erdhi vërtet kur hyra në dyqan video për herë të parë pas muajsh për të marrë me qira një film për ditëlindjen e vajzës sime. Ndërsa skanoja raftet për një film familjar, u përballa me imazhe pas imazhi të trupave të copëtuar, gra gjysmë të zhveshura, fytyra djallëzore dhe imazhe të tjera të dhunshme. Po shikoja pasqyrën e një kulture të fiksuar pas seksit dhe dhunës. 

E megjithatë, askush nuk duket se kundërshton haptas këtë shfaqje të tmerrshme, e cila skanohet çdo ditë nga të rinj dhe të moshuar, dhe megjithatë, kur tregohet një pamje e realitetit të abortit, disa njerëz janë fyer thellësisht. Njerëzit paguajnë për të parë filma të dhunshëm, madje edhe duke zgjuar drama të tilla si Braveheart, Lista e Schindlerose Saving Private Ryan ku portretizohet grafikisht realiteti i së keqes; ose ata luajnë video lojëra që përshkruajnë brutalitet të pabesueshëm dhe dhunë të tmerrshme, dhe megjithatë, disi kjo është e pranueshme - por një foto që i jep zë të pazëshëm nuk është.

Vazhdo te lexosh

Kina në rritje

 

HERE përsëri, unë dëgjoj një paralajmërim në zemrën time lidhur me Kinën dhe Perëndimin. Jam ndjerë i detyruar ta shoh këtë komb me kujdes tashmë dy vjet. Ne e kemi parë atë të pllakosur me një katastrofë natyrore pas tjetrës dhe një katastrofë të bërë nga njeriu pas tjetrës (ndërsa ushtria e saj vazhdon të ndërtohet.) Rezultati ka qenë zhvendosja e dhjetëra miliona njerëzve - dhe kjo ishte para tërmeti i këtij muaji.

Tani, dhjetra diga të Kinës janë në breg prag shpërthimi. Paralajmërimi që dëgjoj është ky:

Toka juaj do t'i jepet tjetrit nëse nuk ka pendim për mëkatin e abortit.  

Një mistik amerikan, i cili kishte vdekur për shumë orë dhe më pas u thirr në jetë nga Nëna jonë në një shërbesë të fuqishme, më tregoi personalisht një vizion në të cilin ai pa "ngarkesa barkash me njerëz aziatikë" që vinin në brigjet amerikane.

Zoja e të gjitha Kombeve, në një shfaqje të pretenduar të Ida Peerdeman tha,

"Unë do të vendos këmbën time në mes të botës dhe do t'ju tregoj: kjo është Amerika, "Dhe më pas, [Zoja jonë] tregon menjëherë një pjesë tjetër, duke thënë:"Mançuria - do të ketë kryengritje të jashtëzakonshme.”Unë shoh kinezët që marshojnë dhe një vijë të cilën ata po e kalojnë. —Tjetri i Pestë Aparati, 10 Dhjetor 1950; Mesazhet e Zonjës së të gjitha kombeve, fq. 35. (Përkushtimi ndaj Zojës sonë të të gjitha Kombeve është aprovuar në mënyrë kishtare.)

Përsëris përsëri paralajmërimi të cilën e solla në kryeqytetin e Kanadasë dy vjet më parë. Nëse vazhdojmë të injorojmë vrasjen e përditshme të të palindurve tanë në spitalet dhe abortet kanadeze dhe të shkatërrojmë shenjtërinë e martesës, liria që ne gëzojmë do të marrë fund papritur. (Ndërsa e shkruaj këtë, Tabela Pro-Life po rregullohen të pakëndshme nga Standardet e Reklamimit Kanada, dhe Federata Kanadeze e Studentëve votuan për mbështesin një ndalim të grupeve Pro-Life në kampuset universitare.) Si mund ta presim mbrojtjen e Zotit kur ne i injorojmë ligjet e Tij dhe veçanërisht e injorojmë këtë kohë të hirit për t'u penduar? Si mund të pretendojmë pafajësinë kur ekografitë 3D na tregojnë qartë personin në bark? Kur shkenca zbulon se në 11 javë ose më herët, foshnje të palindura ndjeni dhimbjen e një aborti?  Kur po luftojmë për të shpëtuar foshnje të parakohshme në një krah të spitalit dhe po vrasim të njëjtin fëmijë në një tjetër? Brutshtë brutale! Hypshtë hipokrite! Unshtë e pabesueshme! Dhe pasojat e tij së shpejti mund të jenë të pakthyeshme.

Vazhdo te lexosh

Kalimi i kufirit

 

 

 

KAM KAM kjo ndjenje ishim nuk do të pranohen në Shtetet e Bashkuara.
 

Nata e gjate

Të enjten e kaluar, u tërhoqëm në vendkalimin kufitar Kanada / SH.B.A. dhe paraqitëm dokumentet tona për të hyrë në vend për disa angazhime të ministrisë. "Përshëndetje, unë jam një misionar nga Kanadaja ..." Pasi bëri disa pyetje, agjenti i kufirit më tha që të tërhiqesha dhe urdhëroi familjen tonë të qëndronte jashtë autobusit. Ndërsa era e ngrirjes së afërt i kapte fëmijët, kryesisht të veshur me pantallona të shkurtra dhe mëngë të shkurtra, agjentët doganorë kontrolluan autobusin nga skaji në fund (duke kërkuar se çfarë, nuk e di). Pas ri-hipjes, më kërkuan të hyja në ndërtesën e doganave.

Vazhdo te lexosh

E Vërteta e Vështirë - Epilog

 

 

AS Kam shkruar të Vërtetat e Vërteta dy javët e kaluara, si shumë prej jush, unë qava haptas - u godita me një tmerr të thellë jo vetëm të asaj që po ndodh në botën tonë, por edhe të realizimit të heshtjes time. Nëse "dashuria e përsosur nxjerr jashtë çdo frikë" siç shkruan Apostulli Gjon, atëherë mbase frika e përsosur dëbon të gjithë dashurinë.

Heshtja jo e shenjtë është tingulli i frikës.

 

FJALIA

E pranoj që kur kam shkruar E Vërteta e Vështirë letra, kisha një ndjenjë shumë të çuditshme më vonë se isha padashur duke shkruar akuzat kundër këtij brezi- jo, akuzat kumulative të një shoqërie që, për disa shekuj tani, ka rënë në gjumë. Dita jonë është thjesht fryt i një peme shumë të vjetër.

Vazhdo te lexosh

E Vërteta e Vështirë - Pjesa IV


Foshnjë e palindur në pesë muaj 

UNE KAM kurrë nuk u ul, i frymëzuar për të trajtuar një temë, dhe megjithatë nuk kishte asgjë për të thënë. Sot, jam pa fjalë.

Mendova pas gjithë këtyre viteve, se dëgjova gjithçka që mund të dëgjoja për abortin. Por gabova. Mendova tmerrin e "aborti i pjesshëm i lindjes"do të ishte kufiri i lejueshmërisë së shoqërisë sonë" të lirë dhe demokratike "për shfarosjen e jetës së palindur (shpjegohet aborti i pjesshëm i lindjes këtu) Por gabova. Ekziston një metodë tjetër e quajtur "abort me lindje të gjallë" e praktikuar në SHBA. Unë thjesht do të lejoj ish-infermieren, Jill Stanek, t'ju tregojë historinë e saj *:

Vazhdo te lexosh

E Vërteta e Vështirë - Pjesa III

 

 
DISA
e miqve të mi ose kanë qenë të përfshirë në stilin e jetës homoseksuale, ose janë në të tani. Unë i dua ata jo më pak (megjithëse nuk mund të pajtohem moralisht me disa nga zgjedhjet e tyre.) Për secilin prej tyre është bërë gjithashtu në shëmbëlltyrën e Zotit.

Vazhdo te lexosh

E Vërteta e Vështirë

Foshnja e palindur në njëmbëdhjetë javë

 

KUR Prezantoi aktivisti pro-jetës së SHBA Gregg Cunningham foto grafike i foshnjave të abortuara në disa shkolla të mesme kanadeze disa vjet më parë, "kampioni" i abortit Henry Morgentaler ishte i shpejtë për të denoncuar prezantimin si "propagandë që është plotësisht e neveritshme".

Vazhdo te lexosh