Paganizmi i Ri - Pjesa II

 

ateizëm i ri ”ka pasur një efekt të thellë në këtë brez. Dredhitë shpesh inatosëse dhe sarkastike nga ateistët militantë si Richard Dawkins, Sam Harris, Christopher Hitchens etj. Kanë luajtur mirë me një kulturë "gotcha" cinike të një Kishe të skandalizuar. Ateizmi, si të gjithë “izmat” e tjerë, ka bërë shumë për ta zhdukur atë, nëse jo për ta çrrënjosur besimin në Zot. Pesë vjet më parë, 100, 000 ateistë hoqën dorë nga pagëzimet e tyre duke filluar përmbushjen e një profecie të Shën Hippolytus (170-235 Pas Krishtit) se kjo do të vinte në vitin kohët e Bishës së Zbulesës:

Unë e hedh poshtë Krijuesin e qiellit dhe të tokës; Unë e refuzoj Pagëzimin; Unë nuk pranoj ta adhuroj Zotin. Ty (Bishës) i përmbahem; në ty besoj -De Konsumati; nga fusnota te Zbulesa 13:17, Bibla Navarre, Zbulesa, faqe 108

Vazhdo te lexosh

Paganizmi i Ri - Pjesa III

 

Tani nëse nga gëzimi në bukuri
[zjarri, ose era, ose ajri i shpejtë, ose rrethi i yjeve,
ose uji i madh, ose dielli dhe hëna] ata i menduan ata perëndi,

le ta dinë se sa më i shkëlqyeshëm është Zoti se këta;
sepse burimi origjinal i bukurisë i modeloi ato
Sepse ata kërkojnë me zell midis veprave të tij,
por janë të shpërqendruar nga ajo që shohin,

sepse gjërat që shihen janë të drejta.

Por përsëri, as këto nuk janë të falshme.
Sepse nëse ata deri më tani kanë pasur sukses në njohuri
se ata mund të spekulojnë për botën,
si nuk e gjetën më shpejt Zotin e saj?
(Dituria 13: 1-9)Vazhdo te lexosh

Paganizmi i Ri - Pjesa IV

 

DISA vite më parë ndërsa isha në pelegrinazh, qëndrova në një kështjellë të bukur në fshatrat franceze. U kënaqa me orenditë e vjetra, thekse druri dhe ekspresivité du Français në sfond. Por mua më tërhiqnin veçanërisht raftet e vjetra të librave me vëllimet e tyre të pluhurosura dhe faqet e zverdhura.Vazhdo te lexosh

Paganizmi i Ri - Pjesa V

 

A fraza "shoqëria sekrete" në këtë seri nuk ka të bëjë më shumë me operacione të fshehta dhe më shumë ka të bëjë me një ideologji qendrore që përshkon anëtarët e saj: gnosticizm. Theshtë besimi se ata janë kujdestarë të veçantë të "njohurive të fshehta" antike - njohuri që mund t'i bëjnë ata zotër të tokës. Kjo herezi shkon deri në fillim dhe na zbulon një masterplan djallëzor prapa paganizmit të ri që shfaqet në fund të kësaj epokeVazhdo te lexosh

Papët dhe Rendi i Ri Botëror

 

A përfundimi i serisë më Paganizmi i Ri është mjaft i kthjellët. Një ambientalizëm i rremë, i organizuar dhe i promovuar përfundimisht nga Kombet e Bashkuara, po e çon botën drejt shtegut drejt një "rendi të ri botëror" gjithnjë e më të paperëndishëm. Prandaj, pse mund të pyesni, a po mbështet Papa Françesku KB-në? Pse papët e tjerë u kanë bërë jehonë qëllimeve të tyre? A nuk duhet që Kisha të ketë asgjë me këtë globalizim që po shfaqet me shpejtësi?Vazhdo te lexosh

Papët dhe Rendi i Ri Botëror - Pjesa II

 

Shkaku kryesor i revolucionit seksual dhe kulturor është ideologjik. Zoja e Fatimes ka thënë se gabimet e Rusisë do të përhapen në të gjithë botën. Së pari u bë nën një formë të dhunshme, marksizëm klasik, duke vrarë dhjetëra miliona. Tani po bëhet kryesisht nga marksizmi kulturor. Ka një vazhdimësi nga revolucioni seksual i Leninit, përmes Gramsci dhe shkollës së Frankfurtit, deri te ideologjia e sotme e të drejtave homoseksuale dhe gjinore. Marksizmi klasik pretendoi të ridizenjojë shoqërinë përmes marrjes me dhunë të pronës. Tani revolucioni shkon më thellë; pretendon të ripërcaktojë familjen, identitetin seksual dhe natyrën njerëzore. Kjo ideologji e quan veten progresive. Por nuk është asgjë tjetër veçse
oferta e gjarprit antik, që njeriu të marrë kontrollin, të zëvendësojë Zotin,
për të rregulluar shpëtimin këtu, në këtë botë.

- Dr. Anca-Maria Cernea, fjalimi në Sinodin e Familjes në Romë;
Tetor 17th, 2015

Botuar për herë të parë në Dhjetor të 2019.

 

A Katekizmi i Kishës Katolike paralajmëron se "gjyqi përfundimtar" që do të trondiste besimin e shumë besimtarëve do të përbënte, pjesërisht, idetë marksiste të rregullimit të "shpëtimit këtu, në këtë botë" përmes Shtetit laik.Vazhdo te lexosh

Francis dhe The Great Reset

Kredia e fotografisë: Mazur / catholicnews.org.uk

 

… Kur kushtet të jenë të përshtatshme, një mbretëri do të përhapet në të gjithë tokën
për të zhdukur të gjithë të krishterët,
dhe më pas vendosni një vëllazëri universale
pa martesë, familje, pronë, ligj ose Zot.

—Francois-Marie Arouet de Voltaire, filozof dhe Frimason
Ajo do të shtypë kokën tënde (Kindle, lok. 1549), Stephen Mahowald

 

ON 8 maj 2020, një “Apel për Kishën dhe Botën te Katolikët dhe Të Gjithë Njerëzit me Vullnet të Mirë”U botua.[1]stopworldcontrol.com Nënshkruesit e tij përfshijnë Kardinalin Joseph Zen, Kardinalin Gerhard Müeller (Prefekti Emeritus i Kongregatës së Doktrinës së Besimit), Peshkopi Joseph Strickland dhe Steven Mosher, Presidenti i Institutit të Kërkimit të Popullsisë, për të përmendur vetëm disa. Mes mesazheve të theksuara të apelit janë paralajmërimi se "nën pretekstin e një virusi ... një tirani e urryer teknologjike" po vendoset "në të cilën njerëzit pa emër dhe pa fytyrë mund të vendosin fatin e botës".Vazhdo te lexosh

Shënimet

Ngritja e Antik kishës

 

GJON Pali II parashikoi në 1976 që ishim përballë një "ballafaqimi përfundimtar" midis Kishës dhe anti-Kishës. Ajo kishë e rreme tani po vihet në dukje, bazuar në neo-paganizëm dhe një besim të ngjashëm me kultin në shkencëVazhdo te lexosh