Përndjekje! … Dhe Tsunami Moral

 

 

Ndërsa gjithnjë e më shumë njerëz po zgjohen nga përndjekja në rritje e Kishës, ky shkrim adreson pse dhe ku po shkon e gjithë kjo. Botuar për herë të parë më 12 dhjetor 2005, unë kam azhurnuar preambulën më poshtë

 

Unë do të qëndroj në këmbë për të parë, dhe do të qëndroj në kullë, dhe do të shikoj përpara për të parë se çfarë do të më thotë ai, dhe çfarë do të përgjigjem në lidhje me ankesën time. Dhe Zoti m'u përgjigj: "Shkruaj vegimin; bëjeni të thjeshtë në pllaka, kështu që ai mund të vrapojë ai që e lexon ". (Habakuku 2: 1-2)

 

A Disa javë të kaluara, unë kam dëgjuar me forcë të përtërirë në zemrën time se po vjen një përndjekje - një "fjalë" që Zoti dukej se ia përcolli një prifti dhe unë ndërsa isha tërhequr në 2005. Ndërsa përgatitesha të shkruaj për këtë sot, Kam marrë emailin e mëposhtëm nga një lexues:

Natën e kaluar pashë një ëndërr të çuditshme. U zgjova këtë mëngjes me fjalët “Persekutimi po vjen" Po mendoni nëse edhe të tjerët po e marrin këtë

Kjo është, të paktën, ajo që nënkuptoi Kryepeshkopi Timothy Dolan i Nju Jorkut javën e kaluar në këmbë të martesave homoseksuale duke u pranuar në ligj në New York. Ai shkroi…

Worry ne shqetësohemi vërtet për këtë liria e fesë. Redaktoret tashmë bëjnë thirrje për heqjen e garancive të lirisë fetare, me kryqtarët që bëjnë thirrje që njerëzit e besimit të detyrohen të pranojnë këtë ripërcaktim. Nëse përvoja e atyre disa shteteve dhe vendeve të tjera ku kjo tashmë është ligj është ndonjë tregues, kishat dhe besimtarët, së shpejti do të ngacmohen, kërcënohen dhe tërhiqen në gjyq për bindjen e tyre se martesa është midis një burri, një gruaje, përgjithmonë , duke sjellë fëmijë në botë.- nga blogu i Kryepiskopit Timothy Dolan, "Disa Afterthoughts", 7 korrik 2011; http://blog.archny.org/?p=1349

Ai po i bën jehonë Kardinalit Alfonso Lopez Trujillo, ish President i Këshilli Papnor për Familjen, i cili tha pesë vjet më parë:

"… Të flasësh në mbrojtje të jetës dhe të drejtave të familjes po bëhet, në disa shoqëri, një lloj krimi kundër shtetit, një formë e mosbindjes ndaj qeverisë ..." —Vatikan, 28 qershor 2006

Vazhdo te lexosh

Përgatituni!

Shikoni lart! II - Michael D. O'Brien

 

Ky meditim u botua për herë të parë më 4 nëntor 2005. Zoti shpesh bën fjalë të tilla si këto urgjente dhe në dukje të afërta, jo sepse nuk ka kohë, por në mënyrë që të na japë kohë! Kjo fjalë tani më kthehet në këtë orë me një urgjencë edhe më të madhe. Ashtë një fjalë që po e dëgjojnë shumë shpirtra në të gjithë botën (prandaj mos u ndjeni se jeni vetëm!) Simpleshtë e thjeshtë, por e fuqishme: Përgatituni!

 

—PETALI I PAR—

A gjethet kanë rënë, bari është kthyer dhe erërat e ndryshimit po fryjnë.

Mund të ndjeheni atë?

Duket sikur "diçka" është në horizont, jo vetëm për Kanadanë, por për të gjithë njerëzimin.

 

Vazhdo te lexosh

Kufizuesi


Shën Mikaeli Kryeengjëlli - Michael D. O'Brien 

 

KJO shkrimi u postua për herë të parë në dhjetor të 2005. Itshtë një nga shkrimet thelbësore në këtë faqe që është shpalosur në të tjerët. Unë e kam azhurnuar dhe e ridërgoj sot. Kjo është një fjalë shumë e rëndësishmePlaces vendos në kontekst kaq shumë gjëra që ndodhin me shpejtësi në botë sot; dhe e dëgjoj përsëri këtë fjalë me veshë të freskët.

Vazhdo te lexosh

Viti i Shpalosjes

 

Vigjilja e Festës së Marisë së Virgjër të Bekuar,
NENA E ZOTIT 


NID mes
këto ditë të festave të Krishtlindjeve dhe familjeve të tyre, këto fjalë vazhdojnë të notojnë mbi zhurmën me këmbëngulje:

Ky është viti i shpalosjes 

Vazhdo te lexosh