Shpresa e fundit e shpëtimit?

 

A e diela e dytë e Pashkëve është Mëshira Hyjnore E Diela. Isshtë një ditë që Jezusi premtoi të derdhë hire të pamatshme në atë shkallë që është, për disa "Shpresa e fundit e shpëtimit". Akoma, shumë katolikë nuk e kanë idenë se çfarë është kjo festë ose nuk dëgjojnë kurrë për këtë nga foltorja. Siç do ta shihni, kjo nuk është ditë e zakonshme

Vazhdo te lexosh

Qëndrimi i fundit

 

A Muajt ​​e fundit kanë qenë për mua një kohë dëgjimi, pritjeje, beteje e brendshme dhe e jashtme. Kam vënë në dyshim thirrjen time, drejtimin tim, qëllimin tim. Vetëm në qetësinë përpara Sakramentit të Bekuar, Zoti më në fund iu përgjigj thirrjeve të mia: Ai nuk ka mbaruar ende me mua. Vazhdo te lexosh

Refugjat i Madh dhe Port i Sigurt

 

Botuar për herë të parë më 20 mars 2011.

 

Kurdoherë Unë shkruaj për “ndëshkimet"Ose"drejtësia hyjnore, "Unë gjithmonë ankohem, sepse kaq shpesh këto terma keqkuptohen. Për shkak të vetë plagës sonë, dhe kështu pikëpamjeve të shtrembëruara të "drejtësisë", ne projektojmë idetë e gabuara për Zotin. Ne e shohim drejtësinë si "goditje prapa" ose të tjerët që marrin "atë që meritojnë". Por ajo që shpesh nuk e kuptojmë është se "ndëshkimet" e Zotit, "ndëshkimet" e Atit, rrënjosen gjithmonë, gjithmonë, gjithmonë, ne dashuri.Vazhdo te lexosh

Psalmi 91

 

Ju që banoni në strehën e Shumë të Lartit,
që rrinë nën hijen e të Plotfuqishmit,
Thuajini Zotit: "Streha ime dhe kështjella ime,
Perëndia im në të cilin kam besim. "

Vazhdo te lexosh

Kjo është Ora…

 

P THER SOLEMNITETIN E ST. JOSEPH,
BURRI I VIRGJERES SE BEKUARA

 

SO shumë po ndodh, kaq shpejt këto ditë - ashtu siç tha Zoti që do të ndodhte.[1]shih Shpejtësia e prishjes, tronditja dhe frika Në të vërtetë, sa më shumë t'i afrohemi "Syrit të Stuhisë", aq më shpejt erërat e ndryshimit po fryjnë. Kjo Stuhi e krijuar nga njeriu po lëviz me një ritëm të paperëndishëm drejt "tronditje dhe frikë"Njerëzimi në një vend nënshtrimi - gjithçka "për të mirën e përbashkët", natyrisht, nën nomenklaturën e "Rivendosjes së Madhe" në mënyrë që të "ndërtohet më mirë". Mesianistët pas kësaj utopie të re kanë filluar të nxjerrin të gjitha mjetet për revolucionin e tyre - luftën, trazirat ekonomike, urinë dhe murtajat. Me të vërtetë po vjen mbi shumë njerëz "si një hajdut natën".[2]1 Themes 5: 12 Fjala operative është "hajdut", e cila është në qendër të kësaj lëvizjeje neokomuniste (shih Profecia e Isaisë për Komunizmin Global).

Dhe e gjithë kjo do të bëhej shkak që njeriu pa besim të dridhej. Siç dëgjoi Shën Gjoni në një vegim 2000 vjet më parë të njerëzve të kësaj ore duke thënë:

"Kush mund të krahasohet me bishën ose kush mund të luftojë kundër saj?" (Zbulesa 13:4)

Por për ata, besimi i të cilëve është te Jezusi, ata do të shohin mrekullitë e Providencës Hyjnore së shpejti, nëse jo tashmë…Vazhdo te lexosh

Shënimet

Një baba i mëshirës hyjnore

 
KAM KAM kënaqësia e të folurit përkrah Fr. Seraphim Michalenko, MIC në Kaliforni në disa kisha rreth tetë vjet më parë. Gjatë kohës sonë në makinë, Fr. Serafimi më besoi se kishte një kohë kur ditari i Shën Faustinës rrezikonte të shtypej totalisht për shkak të një përkthimi të keq. Ai ndërhyri, megjithatë, dhe rregulloi përkthimin, i cili hapi rrugën që shkrimet e saj të përhapeshin. Ai përfundimisht u bë Zëvendës Postulator për shenjtërimin e saj.

Vazhdo te lexosh

Paralajmërimi i dashurisë

 

IS është e mundur për të thyer zemrën e Zotit? Unë do të thoja se është e mundur të përshkon Zemra e tij. A e konsiderojmë ndonjëherë atë? Apo mendojmë se Zoti është kaq i madh, kaq i përjetshëm, aq përtej veprave të përkohshme të parëndësishme të njerëzve saqë mendimet, fjalët dhe veprimet tona janë të izoluara prej Tij?Vazhdo te lexosh

Refugjatë për kohërat tona

 

A Stuhi e Madhe si një uragan që është përhapur në të gjithë njerëzimin nuk do të pushojë derisa të ketë përfunduar fundin e saj: pastrimin e botës. Si i tillë, ashtu si në kohën e Noeut, Zoti po siguron një Arka që njerëzit e Tij t'i ruajnë ata dhe të ruajnë një "mbetje". Me dashuri dhe urgjencë, i lutem lexuesit e mi të mos humbasin më shumë kohë dhe të fillojnë të ngjiten shkallët në strehën që Zoti ka siguruar ...Vazhdo te lexosh

Ati po pret

 

MIRË, Thjesht do ta them.

Ju nuk keni ide se sa e vështirë është të shkruash gjithçka që mund të thuash në një hapësirë ​​kaq të vogël! Po përpiqem të bëj çmos për të mos të mbingarkuar, ndërsa në të njëjtën kohë përpiqem të jem besnik i fjalëve djegur në zemrën time. Për shumicën, ju e kuptoni se sa të rëndësishme janë këto kohë. Ju nuk i hapni këto shkrime dhe psherëtini: “Sa duhet të lexoj tani? " (Megjithatë, vërtet përpiqem të bëj më të mirën për të mbajtur gjithçka të përmbledhur.) Drejtori im shpirtëror tha kohët e fundit, “Lexuesit tuaj ju besojnë, Mark. Por duhet t’i besoni" Ky ishte një moment i rëndësishëm për mua, sepse e kam ndjerë prej kohësh këtë tension të pabesueshëm midis duke pasur te te shkruaj, por duke mos dashur të mbingarkoj. Me fjalë të tjera, unë shpresoj se ju mund të vazhdoni! (Tani që jeni të izoluar, keni më shumë kohë se kurrë, apo jo?)

Vazhdo te lexosh

Zoja: Përgatitja - Pjesa I

 

KJO pasdite, dilja për herë të parë pas një karantine dy javore për të shkuar në rrëfim. Unë hyra në kishë duke ndjekur pas priftin e ri, një shërbëtor besnik dhe të përkushtuar. Në pamundësi për të hyrë në rrëfim, unë u gjunjëzova në një podium të ndërrimit, të vendosur në kërkesën e "distancimit shoqëror". Babai dhe unë e shikuam secilin me mosbesim të qetë, dhe pastaj hodha një vështrim në Tabernakull… dhe shpërtheva në lot. Gjatë rrëfimit tim, nuk mund të ndaloja së qari. Jetim nga Jezusi; jetim nga priftërinjtë në persona Christi por më shumë se kaq, unë mund të ndiej Zojen dashuri dhe shqetësim i thellë për priftërinjtë e saj dhe Papën.Vazhdo te lexosh

Pastrimi i nuses

 

A erërat e një uragani mund të shkatërrojnë - por ato gjithashtu mund të zhvishen dhe të pastrohen. Edhe tani, ne shohim se si Ati po përdor hovet e para domethënëse të kësaj Stuhi e Madhepastroj, pastroj, përgatit nusja e Krishtit për Ardhja e tij të banojë dhe të mbretërojë brenda saj në një mënyrë krejt të re. Ndërsa dhimbjet e para të punës së vështirë fillojnë të kontraktohen, tashmë, një zgjim ka filluar dhe shpirtrat kanë filluar të mendojnë përsëri për qëllimin e jetës dhe destinacionin e tyre përfundimtar. Tashmë, Zëri i Bariut të Mirë, duke thirrur delet e Tij të humbura, mund të dëgjohet në shakullinëVazhdo te lexosh

Priftërinjtë dhe Triumfi që Vjen

Procesion i Zojës në Fatima, Portugali (Reuters)

 

Procesi i përgatitur prej kohësh dhe i vazhdueshëm i shpërbërjes së konceptit të krishterë të moralit ishte, siç jam përpjekur të tregoj, i shënuar nga një radikalizëm i paparë në vitet 1960… Në seminare të ndryshme, u krijuan klikime homoseksuale
—BENEDIKTI I POPES EMERITUS, ese mbi krizën aktuale të besimit në Kishë, 10 Prill 2019; Agjencia e lajmeve katolike

Cloud retë më të errëta mblidhen mbi Kishën Katolike. Sikur nga një humnerë e thellë, dalin në dritë raste të panumërta të pakuptueshme të abuzimit seksual - veprime të kryera nga priftërinj dhe fetarë. Retë hedhin hijet e tyre edhe në Karrigen e Pjetrit. Tani askush nuk po flet më për autoritetin moral për botën që zakonisht i jepet një Papë. Sa e madhe është kjo krizë? A është me të vërtetë, siç lexojmë herë pas here, nga më të mëdhatë në historinë e Kishës?
—Pyetja e Peter Seewald drejtuar Papës Benedikti XVI, nga Drita e Botës: Papa, Kisha dhe Shenjat e Kohëve (Ignatius Press), f. 23
Vazhdo te lexosh

Për Kritikimin e Klerit

 

WE po jetojnë në kohëra super të ngarkuara. Aftësia për të shkëmbyer mendime dhe ide, për të ndryshuar dhe debatuar, është gati një epokë e kaluar. [1]Shiko Duke mbijetuar kulturën tonë toksike   Shkuarja në Ekstreme Partshtë pjesë e Stuhi e Madhe Çorientimi djallëzor që po përshkon botën si një uragan që intensifikohet. Kisha nuk bën përjashtim pasi zemërimi dhe zhgënjimi kundër klerit vazhdon të rritet. Ligjërimi dhe debati i shëndetshëm kanë vendin e tyre. Por shumë shpesh, veçanërisht në mediat sociale, është gjithçka përveç se e shëndetshme. Vazhdo te lexosh

Dita e Madhe e Dritës

 

 

Tani po të dërgoj Elian, profetin,
para se të vijë dita e Zotit,
dita e madhe dhe e tmerrshme;
Ai do ta kthejë zemrën e etërve te bijtë e tyre,
dhe zemra e bijve për etërit e tyre,
që të mos vij dhe ta godas vendin me shkatërrim të plotë.
(Mal 3: 23-24)

 

PRINDËRIT kuptoni që, edhe kur keni një plangprishës rebel, dashuria juaj për atë fëmijë nuk mbaron kurrë. Vetëm se dhemb shumë më tepër. Ju thjesht dëshironi që ai fëmijë të "vijë në shtëpi" dhe ta gjejë veten përsëri. Kjo është arsyeja pse, para tai Dita e Drejtësisë, Zoti, Ati ynë i dashur, do t'u japë pasagjerëve të këtij brezi një mundësi të fundit për t'u kthyer në shtëpi - për të hipur në "Arkën" - para se kjo Stuhi e tanishme të pastrojë tokën.Vazhdo te lexosh

Ora e Mëshirës së Madhe

 

CDO ditë, një hir i jashtëzakonshëm na vihet në dispozicion që brezat e mëparshëm nuk e kishin ose nuk ishin në dijeni. Isshtë një hir i përshtatur për brezin tonë i cili, që nga fillimi i shekullit të 20-të, tani po jeton në një "kohë mëshire". Vazhdo te lexosh

Në gjurmët e Shën Gjonit

Shën Gjoni duke pushuar në gjoksin e Krishtit, (John 13: 23)

 

AS ju e lexoni këtë, unë jam në një fluturim për në Tokën e Shenjtë për të filluar një pelegrinazh. Unë do të marr dymbëdhjetë ditët e ardhshme për t'u mbështetur në gjoksin e Krishtit në Darkën e Tij të Fundit… për të hyrë në Gjetseman për të "shikuar dhe lutur"… dhe për të qëndruar në heshtjen e Kalvarit për të marrë forcë nga Kryqi dhe Zoja. Ky do të jetë shkrimi im i fundit derisa të kthehem.Vazhdo te lexosh

Thirrja e fundit: Profetët Çohu!

 

AS leximet masive të fundjavës u rrokullisën, e ndjeva Zotin duke thënë edhe një herë: është koha që profetët të ngrihen! Më lejoni të përsëris se:

Timeshtë koha që profetët të ngrihen!

Por mos filloni të Googling për të gjetur kush janë ata ... thjesht shikoni në pasqyrë.Vazhdo te lexosh

Mendime Përfundimtare nga Roma

Vatikani përtej Tiberit

 

element i rëndësishëm i konferencës ekumenike këtu ishin turnet që bëmë si një grup në të gjithë Romën. U bë menjëherë e dukshme në ndërtesat, arkitekturën dhe artin e shenjtë që rrënjët e krishterimit nuk mund të ndahen nga Kisha Katolike. Nga udhëtimi i Shën Palit këtu tek dëshmorët e hershëm deri te Shën Jeronimi, përkthyesi i madh i Shkrimeve i cili u thirr në Kishën e Shën Laurence nga Papa Damasus… lulëzimi i Kishës së hershme buroi qartë nga pema Katolicizëm. Ideja që Besimi Katolik u shpik shekuj më vonë është po aq fiktive sa Lepurushi i Pashkëve.Vazhdo te lexosh

Mendime të Rastësishme nga Roma

 

Unë arrita në Romë sot për konferencën ekumenike këtë fundjavë. Me të gjithë ju, lexuesit e mi, në zemrën time, bëra një shëtitje në mbrëmje. Disa mendime të rastësishme ndërsa isha ulur në kalldrëmin në Sheshin e Shën Pjetrit

 

I HUAJ duke ndjerë, duke parë nga lart Italinë ndërsa zbrisnim nga ulja jonë. Një vend i historisë antike ku ushtritë Romake marshuan, shenjtorët ecnin dhe gjaku i shumë njerëzve ishte derdhur. Tani, autostradat, infrastruktura dhe njerëzit që rrotullohen si milingona pa frikën e pushtuesve i japin pamjen e paqes. Por a është paqja e vërtetë thjesht mungesa e luftës?Vazhdo te lexosh

Shenjt dhe At

 

I dashur vëllezër dhe motra, kanë kaluar katër muaj nga stuhia që bëri kërdi në fermën tonë dhe jetën tonë këtu. Sot, unë jam duke bërë riparimet e fundit në kafshët shtëpiake të bagëtive para se të kthehemi drejt sasisë masive të pemëve që mbeten ende për t'u prerë në pronën tonë. Kjo është e gjitha për të thënë që ritmi i ministrisë sime që u prish në qershor mbetet i tillë, edhe tani. Unë i jam dorëzuar Krishtit paaftësia në këtë kohë për të dhënë vërtet atë që dëshiroj të jap ... dhe besimin në planin e Tij. Nje dite ne nje kohe.Vazhdo te lexosh

Drejt Stuhisë

 

P ONR NATYTSIN OF E SHARYNGJES S BIRT

 

IT është koha të ndaj me ju atë që më ndodhi këtë verë kur një stuhi e papritur sulmoi fermën tonë. Ndjehem i sigurt se Zoti e lejoi këtë "mikro-stuhi", pjesërisht, të na përgatisë për atë që po vjen në të gjithë botën. Gjithçka që kam përjetuar këtë verë është simbolike e asaj për të cilën kam kaluar gati 13 vjet duke shkruar në mënyrë që t'ju përgatis për këto kohë.Vazhdo te lexosh

Zgjedhja e anëve

 

Kurdoherë që dikush thotë, "Unë i përkas Palit", dhe një tjetër,
"Unë i përkas Apollit", a nuk jeni thjesht burra?
(Leximi i parë masiv i sotëm)

 

ju lutem me shume flas me pak. Këto janë fjalët që Zoja i ka drejtuar Kishës pikërisht në këtë orë. Sidoqoftë, kur kam shkruar një meditim për këtë javë të fundit,[1]shih Lutuni më shumë… Flisni më pak një grusht lexuesish disi nuk ishin dakord. Shkruan një:Vazhdo te lexosh

Shënimet

Përpjekja e fundit

Përpjekja e fundit, Duke Tianna (Mallet) Williams

 

SOLEMNITETI I ZEMRS S S SHENJT

 

MENJËHERË pas vizionit të bukur të Isaisë për një epokë të paqes dhe drejtësisë, e cila paraprihet nga një pastrim i tokës duke lënë vetëm një mbetje, ai shkruan një lutje të shkurtër në lavdërim dhe falënderim të mëshirës së Zotit - një lutje profetike, siç do të shohim:Vazhdo te lexosh

Mjaft Shpirtra të Mirë

 

FATALIZMI- një indiferencë e nxitur nga besimi se ngjarjet në të ardhmen janë të pashmangshme - nuk është një gjendje e krishterë. Po, Zoti ynë foli për ngjarje në të ardhmen që do t'i paraprinin fundit të botës. Por nëse lexoni tre kapitujt e parë të Librit të Zbulesës, do të shihni se koha e këtyre ngjarjeve është e kushtëzuar: ato varen nga përgjigja jonë ose mungesa e saj:Vazhdo te lexosh

Zoti ka një fytyrë

 

KUNDËR të gjitha argumentet se Zoti është një zemërues, mizor, tiran; një forcë kozmike e padrejtë, e largët dhe pa interes; një egoist i pafalshëm dhe i ashpër… hyn në njeriun e Zotit, Jezu Krishtin. Ai vjen, jo me një pjesë të rojeve as me një legjion engjëjsh; jo me fuqi dhe fuqi dhe as me shpatë - por me varfërinë dhe pafuqinë e një foshnje të porsalindur.Vazhdo te lexosh

Konvergjenca dhe Bekimi


Perëndimi i diellit në syrin e një uragani

 


DISA
vite më parë, unë ndieva që Zoti thoshte se kishte një Stuhi e Madhe duke ardhur mbi tokë, si një uragan. Por kjo Stuhi nuk do të ishte një e natyrës mëmë, por e krijuar nga njeri vetë: një stuhi ekonomike, shoqërore dhe politike që do të ndryshonte faqen e tokës. Ndjeva që Zoti më kërkoi të shkruaj për këtë Stuhi, për të përgatitur shpirtrat për atë që po vjen - jo vetëm për Konvergjencë e ngjarjeve, por tani, një ardhje Bekim. Ky shkrim, në mënyrë që të mos jetë shumë i gjatë, do të fus temat kryesore të fusnotës që unë tashmë i kam zgjeruar diku tjetër

Vazhdo te lexosh

Kënga e rojes

 

Botuar për herë të parë më 5 qershor 2013… me azhurnimet sot. 

 

IF Mund të kujtoj shkurtimisht këtu një përvojë të fuqishme rreth dhjetë vjet më parë kur u ndjeva i shtyrë të shkoja në kishë për t'u lutur para Sakramentit të Bekuar

Vazhdo te lexosh

Një Fije Mëshire

 

 

IF bota eshte Varur nga një fije, është fije e fortë e Mëshira hyjnore- e tillë është dashuria e Zotit për këtë njerëzim të varfër. 

Nuk dua ta ndëshkoj dhimbjen e njerëzimit, por dëshiroj ta shëroj, duke e shtypur atë në Zemrën time të Mëshirshme. Unë e përdor dënimin kur ata vetë më detyrojnë të veproj kështu; Dora ime nuk ka dëshirë të kapë shpatën e drejtësisë. Para ditës së drejtësisë po dërgoj Ditën e Mëshirës.  - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 1588

Në ato fjalë të buta, ne dëgjojmë ndërthurjen e mëshirës së Zotit me drejtësinë e Tij. Asnjëherë nuk është njëra pa tjetrën. Për drejtësinë është dashuria e Zotit e shprehur në a urdhri hyjnor që mban kozmosin së bashku me ligje - qofshin ato ligje të natyrës, apo ligje të "zemrës". Pra, nëse dikush mbjell farë në tokë, dashuri në zemër, ose mëkaton në shpirt, gjithmonë do të korrë atë që mbjell. Kjo është një e vërtetë shumëvjeçare që kapërcen të gjitha fetë dhe kohët… dhe po luhet në mënyrë dramatike në lajmet kabllovike 24 orëshe.Vazhdo te lexosh

Varur nga një fije

 

A bota duket se po varet nga një fije. Kërcënimi i luftës bërthamore, degradimi i shfrenuar moral, përçarja brenda Kishës, sulmi ndaj familjes dhe sulmi ndaj seksualitetit njerëzor kanë çuar paqen dhe stabilitetin e botës në një pikë të rrezikshme. Njerëzit po ndahen. Marrëdhëniet po zgjidhen. Familjet po prishen. Kombet po ndajnë. Kjo është pamja e madhe - dhe një me të cilën Qielli duket se pajtohet:Vazhdo te lexosh

Gideoni i Ri

 

KUJTIMI I MBRETRIS S OF M .SIS SIR BIRGJS SLE LUMTUR

 

Marku do të vijë në Filadelfia në shtator, 2017. Detaje në fund të këtij shkrimi… Në leximin e parë të sotëm masiv në këtë memorial të Mbretëreshës së Marisë, ne lexojmë për thirrjen e Gideonit. Zoja është Gideoni i Ri i kohërave tona

 

GAHA dëbon natën. Pranvera ndjek Dimrin. Ringjallja vazhdon nga varri. Këto janë alegori për Stuhinë që ka ardhur në Kishë dhe në botë. Sepse të gjithë do të duken sikur të humbur; kisha do të duket plotësisht e mundur; e keqja do ta shterojë vetveten në errësirën e mëkatit. Por është pikërisht në këtë natë që Zoja, si "Ylli i Ungjillëzimit të Ri", aktualisht po na çon drejt agimit kur Dielli i Drejtësisë do të lindë në një epokë të re. Ajo po na përgatit për Flaka e Dashurisë, drita që vjen nga Biri i saj

Vazhdo te lexosh

Mbarimi i Kursit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 30 maj 2017
E marta e Javës së Shtatë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

KETU ishte një njeri që e urrente Jezu Krishtin… derisa e takoi Atë. Takimi me Dashurinë e Pastër do ta bëjë këtë me ju. Shën Pali shkoi nga marrja e jetës së të krishterëve, në ofrimin e befas të jetës së tij si njëri prej tyre. Në kontrast të plotë me "martirët e Allahut" të sotëm, të cilët frikacak fshehin fytyrat e tyre dhe rripin e bombave mbi veten e tyre për të vrarë njerëz të pafajshëm, Shën Pali zbuloi martirizimin e vërtetë: të jepte veten për tjetrin. Ai nuk e fshehu as veten e tij dhe as Ungjillin, në imitim të Shpëtimtarit të tij.Vazhdo te lexosh

Streha brenda

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 2 maj 2017
E martë e Javës së Tretë të Pashkëve
Memoriali i Shën Athanasit

Tekste liturgjike këtu

 

KETU është një skenë në një nga romanet e Michael D. O'Brien që nuk e kam harruar kurrë - kur një prift po torturohet për besnikërinë e tij. [1]Eklipsi i Diellit, Shtypi Ignatius Në atë moment, kleriku duket se zbret në një vend ku rrëmbyesit e tij nuk mund të arrijnë, një vend thellë në zemrën e tij ku banon Zoti. Zemra e tij ishte një strehë pikërisht sepse atje ishte edhe Zoti.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Eklipsi i Diellit, Shtypi Ignatius

Krishtlindja nuk ka mbaruar kurrë

 

CHRISTMAS ka mbaruar? Ju do të mendonit kështu sipas standardeve të botës. "Dyzet e lartë" ka zëvendësuar muzikën e Krishtlindjes; shenjat e shitjes kanë zëvendësuar stolitë; dritat janë zbehur dhe pemët e Krishtlindjeve janë shkelur në bordurë. Por për ne si të krishterë katolikë, ne jemi akoma në mes të një shikim soditës te Fjala që është bërë mish - Perëndia bëhet njeri. Ose të paktën, duhet të jetë kështu. Ne ende presim zbulesën e Jezusit për johebrenjtë, për ata magjistarë që udhëtojnë nga larg për të parë Mesinë, atë që do të "bari" popullin e Zotit. Kjo "epifani" (e përkujtuar këtë të Dielë) është, në fakt, kulmi i Krishtlindjeve, sepse zbulon se Jezusi nuk është më "i drejtë" për hebrenjtë, por për çdo burrë, grua dhe fëmijë që endet në errësirë.

Vazhdo te lexosh

Jezu

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të shtunën, 31 dhjetor 2016
Dita e Shtatë e Lindjes së Zotit tonë dhe
Vigjilja e Solemnitetit të Shën Mërisë,
Nënë e Perëndisë

Tekste liturgjike këtu


Duke përqafuar Shpresën, nga Léa Mallett

 

KETU është një fjalë në zemrën time në këtë prag të Solemnitetit të Nënës së Zotit:

Jesus.

Kjo është "tani fjala" në pragun e vitit 2017, "tani fjala" Unë dëgjoj Zojën tonë të profetizojë mbi kombet dhe Kishën, mbi familjet dhe shpirtrat:

JEZUSI

Vazhdo te lexosh

Në Medjugorje

 

Këtë javë, unë kam reflektuar në tre dekadat e fundit që kur Zoja filloi të shfaqej në Medjugorje. Unë kam menduar për persekutimin dhe rrezikun e pabesueshëm që shikuesit pësuan, duke mos ditur kurrë nga dita në ditë nëse komunistët do t'i dërgonin ata siç dihej se qeveria jugosllave bënte me "rezistencat" (pasi që gjashtë shikuesit nuk do të thoshin, nën kërcënim se shfaqjet ishin të rreme). Unë jam duke menduar për apostolatë të panumërta që kam hasur në udhëtimet e mia, burra dhe gra që gjetën kthimin e tyre në besim në atë mal ... më së shumti priftërinjtë që kam takuar të cilët Zoja i bëri thirrje për pelegrinazh atje. Po mendoj gjithashtu që, jo shumë larg nga tani, e gjithë bota do të tërhiqet "në" Medjugorje pasi zbulohen të ashtuquajturat "sekrete" që shikuesit i kanë mbajtur me besnikëri (ata madje as nuk i kanë diskutuar me njëri-tjetrin, përveç për atë që është e përbashkët për të gjithë - një "mrekulli" e përhershme që do të lihet pas në Apparition Hill.)

Po mendoj edhe për ata që i kanë rezistuar hireve dhe fryteve të panumërta të këtij vendi që shpesh lexojnë si Veprat e Apostujve mbi steroid. Nuk është vendi im të deklaroj Medjugorje të vërtetë ose të gabuar - diçka që Vatikani vazhdon të dallojë. Por as unë nuk e injoroj këtë fenomen, duke u thirrur në kundërshtimin e zakonshëm se "reveshtë një zbulesë private, prandaj nuk kam pse ta besoj" - nëse ajo që Zoti ka për të thënë jashtë Katekizmit ose Biblës është e parëndësishme. Ajo që Zoti ka thënë përmes Jezusit në Zbulesën Publike është e nevojshme për të shpëtim; por ajo që Zoti ka për të na thënë me anë të zbulesës profetike është e nevojshme në kohë për vazhdimin tonë shenjtërim. Dhe kështu, unë dua t'i fryj borisë - duke rrezikuar të quhem të gjithë emrat e zakonshëm të keqbërësve të mi - me atë që duket krejtësisht e qartë: se Maria, Nëna e Jezusit, ka ardhur në këtë vend për më shumë se tridhjetë vjet në mënyrë që të na përgatit për Triumfin e saj - kulmin e së cilës ne duket se po i afrohemi me shpejtësi. Dhe kështu, meqenëse kam kaq shumë lexues të rinj vonë, dëshiroj të ribotoj sa vijon me këtë paralajmërim: megjithëse kam shkruar relativisht pak për Medjugorje ndër vite, asgjë nuk më jep më shumë gëzim… pse është kështu?

Vazhdo te lexosh

Aty ku Qielli Prek Tokën

PJESA V

agnesadorimiSr. Agnes duke u lutur para Jezusit në malin Tabor, Meksikë.
Ajo do të merrte velin e saj të bardhë dy javë më vonë.

 

IT ishte një meshë e së shtunës pasdite dhe "dritat e brendshme" dhe hiret vazhduan të binin si një shi i butë. Kjo ishte kur e kapa atë me cep të syrit: Nëna Lillie. Ajo kishte hipur nga San Diego për të takuar këta kanadezë që kishin ardhur për të ndërtuar Tabela e Mëshirës- kuzhina e supave.

Vazhdo te lexosh