Kuptimi i "Urgjencës" së Kohës Tonë


Arkën e Noes, Artist i panjohur

 

KETU është një shpejtim i ngjarjeve në natyrë, por gjithashtu një intensifikimi i armiqësisë njerëzore kundër Kishës. Megjithatë, Jezui foli vërtet për dhimbjet e lindjes që do të ishin «vetëm fillimi». Nëse është kështu, pse do të kishte këtë ndjenjë urgjence që kaq shumë njerëz e ndiejnë për ditët në të cilat po jetojmë, sikur "diçka" të ishte e afërt?

 

Vazhdo te lexosh

Shpresa e fundit e shpëtimit - Pjesa II


Foto nga Chip Clark ©, Muzeu Kombëtar i Historisë Natyrore Smithsonian

 

SHPRESA E FUNDIT T S SHPVTIMIT

Jezusi flet me Shën Faustinën e shumë mënyrat se si Ai po derdh hire të veçanta mbi shpirtrat gjatë kësaj kohe të Mëshirës. Nje eshte Mëshira Hyjnore E Diela, të Dielën pas Pashkëve, e cila fillon me Meshat e para sonte (shënim: për të marrë hiret e veçanta të kësaj dite, na kërkohet të shkojmë në Rrëfim brenda 20 ditëve, dhe marrin kungimin në një gjendje hiri. Shiko Shpresa e fundit e shpëtimit.) Por Jezusi gjithashtu flet për Mëshirën që Ai dëshiron të mbush me shpirtrat përmes Chaplet hyjnore mëshirë, Imazhi i Mëshirës Hyjnore, dhe Ora e Mëshirës, i cili fillon në 3 të pasdites çdo ditë.

Por me të vërtetë, çdo ditë, çdo minutë, çdo sekondë, ne mund t'i qasemi mëshirës dhe hirit të Jezusit shumë thjesht:

Vazhdo te lexosh

"Koha e hirit"… Po skadon?


 


E HAPA
shkrimet e shenjta kohët e fundit për një fjalë e cila ma gjallëronte shpirtin. 

Në të vërtetë, ishte 8 nëntor, dita kur demokratët morën pushtetin në Shtëpinë Amerikane dhe Senatin. Tani, unë jam një Kanadeze, kështu që nuk ndjek shumë politikën e tyre… por unë ndjek trendet e tyre. Dhe atë ditë, për shumë njerëz ishte e qartë se mbrojtja e shenjtërisë së jetës nga ngjizja deri në vdekjen natyrore, fuqitë sapo ishin zhvendosur nga favori i tyre.

Vazhdo te lexosh

Pragu i Shpresës

 

 

KETU po flitet shumë në këto ditë terr: "re të errëta", "hije të errëta", "shenja të errëta" etj. Në dritën e Ungjijve, kjo mund të shihet si një fshikëze, duke u mbështjellë rreth njerëzimit. Por është vetëm për një kohë të shkurtër

Së shpejti fshikëza thahet ... lëvorja e ngurtësuar prishet, placenta zbrazet. Pastaj vjen, shpejt: jete e re. Flutura del, zogu hap krahët dhe një fëmijë i ri del nga kalimi "i ngushtë dhe i vështirë" i kanalit të lindjes.

Në të vërtetë, a nuk jemi në pragun e Shpresës?