Ji i Mëshirshëm ndaj Vetes

 

 

PARA Unë vazhdoj serialin tim Aty ku Qielli Prek Tokën, ekziston një pyetje serioze që duhet të bëhet. Si mund t’i duash të tjerët "Deri në pikën e fundit" nëse nuk e keni hasur Jezusin që ju do në këtë mënyrë? Përgjigja është se është gati e pamundur. Preciselyshtë pikërisht takimi i mëshirës së Jezuit dhe dashurisë së pakushtëzuar për ju, në thyerjen dhe mëkatin tuaj, që ju mëson si të duash jo vetëm të afërmin, por veten tënde. Kështu që shumë e kanë stërvitur veten që të urrehet instinktivisht. Vazhdo te lexosh

Kisha Mirëseardhëse

erë e keqe3Papa Françesku hap “dyert e mëshirës”, 8 dhjetor 2015, Shën Pjetri, Romë
Foto: Maurizio Brambatti / Agjencia Evropiane e Shtypjes

 

NGA në fillim të pontifikatës së tij, kur ai refuzoi madhështinë që shoqëron shpesh zyrën papnore, Françesku nuk ka dështuar të ndezë polemika. Me shqyrtim, Ati i Shenjtë me qëllim është përpjekur të modelojë një lloj priftërie të ndryshme si për Kishën ashtu edhe për botën: një priftëri që është më baritore, e dhembshur dhe pa frikë të ecë midis skajeve të shoqërisë për të gjetur delet e humbura. Duke vepruar kështu, ai nuk ka hezituar të qortojë ashpër besimtarët e tij dhe të kërcënojë zonat e rehatisë së katolikëve "konservatorë". Dhe kjo për gëzimin e klerit modernist dhe medias liberale që intonoi se Papa Françesku po "ndryshonte" Kishën për t'u bërë më "mikpritëse" për homoseksualët dhe lezbiket, divorcet, protestantët, etj. [1]p.sh. Vanity Fair, 8th prill, 2016 Qortimet e Papës drejt së djathtës, së bashku me supozimet e së majtës, kanë çuar në një kaskadë zemërimi të çiltër dhe akuza ndaj Vikarit të Krishtit që ai po përpiqet të ndryshojë 2000 vjet të Traditës së Shenjtë. Mediat Ortodokse, të tilla si LifeSiteNews dhe EWTN, kanë vënë në dyshim haptas gjykimin dhe arsyetimin e Atit të Shenjtë në deklarata të caktuara. Dhe shumë janë letrat që kam marrë nga laikët dhe klerikët, të cilët janë të mërzitur me qasjen e butë të Papës në luftën e kulturës.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 p.sh. Vanity Fair, 8th prill, 2016

Mëshirë Krishtlindjet

 

I dashur vëllezërit dhe motrat e Qengjit. Dua të gjej një moment për të falënderuar kaq shumë prej jush për lutjet, dashurinë dhe mbështetjen tuaj gjatë këtij viti të kaluar. Edhe unë, edhe gruaja ime, Lea, jemi bekuar tepër nga mirësia, zemërgjerësia dhe dëshmitë tuaja se si ky apostol i vogël ka prekur jetën tuaj. Ne jemi mirënjohës të gjithëve që kanë dhuruar, gjë që më ka mundësuar të vazhdoj punën time që tani po arrin qindra mijëra njerëz çdo vit.

Vazhdo te lexosh

Përroi i hirit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të enjten, 22 tetor 2015
Zgjedhin Memoriali i Shën Gjon Palit II

Tekste liturgjike këtu

 

A tundimi me të cilin përballen shumë prej nesh sot është dekurajimi dhe dëshpërimi: dekurajim ajo e keqe duket se po fiton; dëshpërim që duket se nuk ka asnjë mënyrë njerëzore të mundshme për të ndaluar rënien e shpejtë të moralit dhe as përndjekjen pasuese në rritje kundër besimtarëve. Ndoshta ju mund të identifikoheni me britmën e St. Louis de Montfort

Vazhdo te lexosh

E gjitha është Grace

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të mërkurën, 21 tetor 2015

Tekste liturgjike këtu

 

DERISA shumë katolikë janë duke u zhytur në një panik të caktuar ndërsa Sinodi për Familjen në Romë vazhdon të vërtitet në polemikë, unë lutem që të tjerët të shohin diçka tjetër: Zoti po zbulon sëmundjen tonë përmes të gjithave. Ai po i zbulon Kishës së Tij krenarinë tonë, supozimin tonë, rebelimin tonë dhe mbase mbi të gjitha mungesën e besimit tonë.

Vazhdo te lexosh

Skandali i Mëshirës

 
Gruaja Mëkatare, by Jeff Hein

 

SHE shkroi për të kërkuar falje për të qenë kaq i vrazhdë.

Kishim debatuar në një forum muzikor country rreth seksualitetit të tepruar në videot muzikore. Ajo më akuzoi se isha e ngurtë, e ftohtë dhe e shtypur. Nga ana tjetër, unë u përpoqa të mbroja bukurinë e seksualitetit në martesën sakramentale, të monogamisë dhe besnikërisë martesore. Unë u përpoqa të isha e durueshme ndërsa ofendimet dhe zemërimi i saj rritej.

Vazhdo te lexosh

Vështrimi i Zotit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të martën, 21 korrik 2015
Zgjedhin Memoriali i Shën Lorencës së Brindizit

Tekste liturgjike këtu

 

DERISA historia e Moisiut dhe ndarja e Detit të Kuq shpesh është treguar në të dy filmat dhe ndryshe, një detaj i vogël, por domethënës shpesh lihet jashtë: momenti kur ushtria e Faraonit hidhet në kaos - momenti kur atyre u jepet "shikimi i Zotit ”.

Vazhdo te lexosh

Hapja Dyert e Mëshirës

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të shtunën e javës së tretë të kreshmës, 14 mars 2015

Tekste liturgjike këtu

 

Për shkak të njoftimit të befasishëm nga Papa Françesku dje, reflektimi i sotëm është pak më i gjatë. Megjithatë, unë mendoj se ju do të gjeni përmbajtjen e saj me vlerë të reflektuar në

 

KETU është një ndërtim i caktuar kuptimi, jo vetëm midis lexuesve të mi, por edhe mistikëve me të cilët kam qenë i privilegjuar të jem në kontakt me të, se vitet e ardhshme janë domethënëse. Dje në meditimin tim të përditshëm në masë, [1]shih Mbështjell shpatën Kam shkruar se si vetë Qielli ka zbuluar se kjo brez i tanishëm po jeton në një "Koha e mëshirës". Si për të nënvizuar këtë hyjnore Paralajmërimi (dhe është një paralajmërim që njerëzimi është në kohë të huazuar), Papa Françesku njoftoi dje se 8 Dhjetor 2015 deri më 20 Nëntor 2016 do të jetë një "Jubile i Mëshirës". [2]shih Zenit, 13 Mars 2015 Kur lexova këtë njoftim, fjalët nga ditari i Shën Faustinës më erdhën menjëherë në mendje:

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Mbështjell shpatën
2 shih Zenit, 13 Mars 2015

Hapat e duhur shpirtëror

Hapat_Fotor

 

HAPAT E DREJTA SHPIRTRORE:

Detyra juaj në

Plani i Shenjtë i Shpejtë i Zotit

Përmes Nënës së Tij

nga Anthony Mullen

 

JU janë tërhequr në këtë faqe interneti për t'u përgatitur: përgatitja përfundimtare është të shndërrohesh me të vërtetë dhe me të vërtetë në Jezu Krishtin përmes fuqisë së Shpirtit të Shenjtë duke punuar përmes Nënës Shpirtërore dhe Triumfit të Marisë, Nënës sonë dhe Nënës së Zotit tonë. Përgatitja për Stuhinë është thjesht një pjesë (por e rëndësishme) në përgatitjen për "Shenjtërinë e Re dhe Hyjnore" tuaj që Shën Gjon Pali II parashikoi se do të ndodhte "për ta bërë Krishtin Zemrën e botës".

Vazhdo te lexosh

Momenti i Ardhshëm Bjellorus

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të Premten e Javës së Parë të Kreshmës, 27 Shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu

Djali plangprishës 1888 nga John Macallan Swan 1847-1910Djali plangprishës, nga John Macallen Swan, 1888 (Koleksioni Tate, Londër)

 

KUR Jezusi tregoi shëmbëlltyrën e “birit plangprishës”, [1]krh. Luka 15: 11-32 Unë besoj se Ai gjithashtu po jepte një vizion profetik të koha e mbarimit. Kjo është, një pamje se si bota do të mirëpritet në shtëpinë e Atit përmes Sakrificës së Krishtit ... por përfundimisht e refuzon përsëri. Se ne do të merrnim trashëgiminë tonë, domethënë vullnetin tonë të lirë, dhe gjatë shekujve do ta frynim atë mbi llojin e paganizmit të shfrenuar që kemi sot. Teknologjia është viçi i ri i artë.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. Luka 15: 11-32

Profecia më e rëndësishme

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të Mërkurën e Javës së Parë të Kreshmës, 25 Shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu

 

KETU është shumë muhabet sot se kur do të përmbushet kjo apo ajo profeci, veçanërisht gjatë disa viteve të ardhshme. Por unë shpesh mendoj për faktin se sonte mund të jetë nata ime e fundit në tokë, dhe kështu, për mua, unë e shoh garën për të "njohur datën" në rastin më të mirë. Unë shpesh buzëqesh kur mendoj për atë histori të Shën Françeskut i cili, ndërsa po lulishte, u pyet: "Çfarë do të bënit nëse do të dinit që bota do të mbaronte sot?" Ai u përgjigj, "Unë supozoj se do ta mbaroja këtë rresht fasuleje." Këtu qëndron mençuria e Françeskut: detyra e momentit është vullneti i Zotit. Dhe vullneti i Zotit është një mister, veçanërisht kur bëhet fjalë kohë.

Vazhdo te lexosh

Gëzimi i Kreshmës!

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të Mërkurën e Hirit, 18 shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu

fytyrat-e-besimtarëve të mërkurën e hirit

 

ASHJE, thes, agjërim, pendim, keqardhje, sakrifica ... Këto janë temat e zakonshme të Kreshmës. Pra, kush do ta mendonte këtë sezon pendimi si një koha e gezimit? E diela e Pashkëve? Po, gëzim! Por dyzet ditët e pendimit?

Vazhdo te lexosh

Frutat dhe mendimet

 

ONE një ditë më parë, çfarë është tani, fillon një turne koncertesh njëzet-datëshe. Unë jam i ngazëllyer, sepse kam ndjerë kur im albumi i fundit u prodhua, që këto këngë të fillonin të shëroheshin në shumë shpirtra. Pastaj së bashku erdhi Papa Françesku duke thirrur Kishën për t'u bërë një "Spital në terren" për të plagosurit. [1]shih Spitali në terren Dhe kështu, të martën gruaja ime dhe unë po krijojmë "spitalin e parë" në shërbimin tonë ndërsa fillojmë një udhëtim nëpër provincën preri të Saskatchewan. Ju lutemi lutuni për ne dhe veçanërisht për të gjithë ata që Jezusi dëshiron të shërojë dhe t'u shërbejë.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Spitali në terren

Dhurata Nigeriane

 

IT ishte faza e fundit e fluturimit tim në shtëpi nga një turne duke folur në Shtetet e Bashkuara disa vjet më parë. Unë isha ende duke u zgjatur në hiret e Mëshirës Hyjnore të Dielën kur mbërrita në aeroportin e Denverit. Kisha ca kohë për të kursyer para fluturimit tim të fundit, dhe kështu eca përreth vendkalimit për ca kohë.

Vura re një stacion shkëlqimi këpucësh përgjatë murit. Shikova poshtë këpucët e zeza që zbeheshin dhe mendoja me vete: "Jo, do ta bëj vetë kur të kthehem në shtëpi". Por kur u ktheva pas këpucëve disa minuta më vonë, diçka brenda po më bënte të shkoja të bëja këpucët. Dhe kështu, më në fund ndalova pasi i kalova për herë të tretë dhe hipa në një nga karriget.

Vazhdo te lexosh

Momenti që vjen "Zoti i Mizave"


Skena nga "Lordi i Mizave", Nelson Entertainment

 

IT është ndoshta një nga filmat më në zë dhe më zbulues në kohët e fundit. Zoti i Mizave (1989) është historia e një grupi djemsh që janë mbijetuar nga një mbytje anijesh. Ndërsa vendosen në rrethinat e tyre ishullore, fillojnë lufta për pushtet derisa djemtë të shndërrohen në thelb në a totalitare shteti ku të fuqishmit kontrollojnë të dobëtin - dhe eleminojnë elementet që nuk "përshtaten". ,Shtë, në fakt, një shëmbëlltyrë të asaj që ka ndodhur pa pushim në historinë e njerëzimit dhe po përsëritet përsëri sot para syve tanë ndërsa kombet hedhin poshtë vizionin e Ungjillit të paraqitur nga Kisha.

Vazhdo te lexosh

Koha po mbaron

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 10 shtator 2014

Tekste liturgjike këtu

 

 

KETU ishte një pritje në Kishën e hershme që Jezusi do të kthehej së shpejti. Kështu Pali u thotë Korintasve në leximin e parë të sotëm se "Koha po mbaron." Për arsye të "Fatkeqësia e tanishme", ai ofron këshilla për martesën, duke sugjeruar që ata që janë vetëm të qëndrojnë beqarë. Dhe ai shkon më tej

Vazhdo te lexosh

Urgjenca për Ungjillin

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 26 - 31 maj 2014
të Javës së Gjashtë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

KETU është një perceptim në Kishë që ungjillizimi është për disa të zgjedhur. Ne mbajmë konferenca ose misione famullie dhe ata "pak të zgjedhur" vijnë dhe flasin me ne, ungjillëzojnë dhe japin mësim. Por, sa për ne të tjerët, detyra jonë është që thjesht të shkojmë në meshë dhe të mbajmë mëkatin.

Asgjë nuk mund të jetë më larg së vërtetës.

Vazhdo te lexosh

Afati kohor i Zotit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 15 maj 2014
E enjte e Javës së Katërt të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu


Izraeli, nga një këndvështrim tjetër

 

 

KETU janë dy arsye që shpirtrat bien në gjumë ndaj zërit të Zotit që flet përmes profetëve të Tij dhe "shenjave të kohërave" në brezin e tyre. Njëra është se njerëzit thjesht nuk duan të dëgjojnë se gjithçka nuk është bukuroshe.

Veryshtë përgjumja jonë për praninë e Zotit që na bën të pandjeshëm ndaj së keqes: ne nuk e dëgjojmë Zotin sepse nuk duam të shqetësohemi dhe kështu qëndrojmë indiferentë ndaj së keqes iness përgjumja e dishepujve [në Gjetsemane] nuk është një problem i atij një momenti, më tepër i tërë historisë, 'përgjumja' është e jona, e atyre prej nesh që nuk duam të shohim forcën e plotë të së keqes dhe nuk duam të hyjmë në Pasionin e tij. —POPA BENEDICT XVI, Agjencia Katolike e Lajmeve, Qyteti i Vatikanit, 20 Prill 2011, Audienca e Përgjithshme

Vazhdo te lexosh

Shën Gjon Pali II

Gjon Pali II

ST JOHN PAUL II - Lutuni për ne

 

 

I udhëtoi në Romë për të kënduar në një homazh koncerti për Shën Gjon Palin II, 22 tetor 2006, për të nderuar 25 vjetorin e Fondacionit John Paul II, si dhe 28 vjetorin e instalimit të papës së ndjerë si papë. Nuk kisha ide se çfarë do të ndodhte

Një histori nga arkivat, fi parë botuar më 24 tetor 2006....

 

Vazhdo te lexosh

Ngrini duart!

 

 

 

KRISHTI RSHTIS NGJITUR, ALLELUIA!

Le t'i ngremë duart drejt Mbretit tonë!

 

 Mark Mallett me Natalie MacMaster në një shul:

 

 

 

Mëshira e Tij e Pavarur

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 14 Prill 2014
E hënë e Javës së Shenjtë

Tekste liturgjike këtu

 

 

NO mund të kuptohet se sa e gjerë dhe sa e thellë është dashuria e Zotit për njerëzimin. Leximi i parë i sotëm na jep një pasqyrë të kësaj butësie:

Ai nuk do të thyejë një kallam të mavijosur dhe nuk do të shuajë një fitil që digjet, derisa të vendosë drejtësinë në tokë

Ne jemi në pragun e Ditës së Zotit, atë ditë që do të sjellë një epokë të paqes dhe drejtësisë, duke e vendosur atë në "detet bregdetare". Etërit e Kishës na kujtojnë se Dita e Zotit nuk është fundi i botës apo edhe një periudhë e vetme 24 orëshe. Përkundrazi

Vazhdo te lexosh

Shenjën e Kryqit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 8 Prill 2014
E marta e Javës së Pestë të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

KUR njerëzit po kafshoheshin nga gjarpërinjtë si një dënim për dyshimin dhe ankesat e tyre të vazhdueshme, ata më në fund u penduan, duke iu drejtuar Moisiut:

Ne kemi mëkatuar duke u ankuar kundër Zotit dhe teje. Lutjuni Zotit të na marrë gjarpërinjtë.

Por Zoti nuk i hoqi gjarpërinjtë. Përkundrazi, Ai u dha atyre një ilaç me të cilin mund të shëroheshin nëse i nënshtroheshin një pickimi helmues:

Vazhdo te lexosh

Vala që vjen e unitetit

 N THE FESTASTN E KRYETARIT T ST ST. Pjetri

 

PËR dy javë, e kam ndjerë Zotin që më inkurajon vazhdimisht të shkruaj ekumenizëm, lëvizja drejt unitetit të krishterë. Në një moment, ndjeva se Shpirti më nxiti të kthehesha dhe të lexoja "Petalet", ato katër shkrime themelore nga të cilat ka dalë gjithçka tjetër këtu. Njëri prej tyre është për unitetin: Katolikë, protestantë dhe dasma e ardhshme.

Ndërsa fillova dje me lutje, më erdhën disa fjalë që, pasi i kisha ndarë me drejtorin tim shpirtëror, dua t'i ndaj me ju. Tani, para se ta bëj, duhet të të them se mendoj se të gjitha ato që do të shkruaj do të marrin kuptim të ri kur të shikoni videon më poshtë që u postua në Agjencia e Lajmeve Zenit 'Faqja e internetit dje në mëngjes. Nuk e shikova videon deri sa pas Kam marrë fjalët e mëposhtme në lutje, kështu që të them më së paku, unë jam shkatërruar plotësisht nga era e Shpirtit (pas tetë vjetësh nga këto shkrime, nuk jam mësuar kurrë!).

Vazhdo te lexosh

Spitali në terren

 

BACK në qershor të vitit 2013, ju kam shkruar për ndryshimet që kam dalluar në lidhje me shërbesën time, si paraqitet, çfarë paraqitet etj. në shkrimin e quajtur Kënga e rojes. Pas disa muajsh reflektimi, unë do të doja të ndaja me ju vëzhgimet e mia nga ato që po ndodhin në botën tonë, gjëra që kam diskutuar me drejtorin tim shpirtëror dhe ku ndiej se po drejtohem tani. Unë gjithashtu dua të ftoj kontributi juaj direkt me një studim të shpejtë më poshtë.

 

Vazhdo te lexosh

Më jep shpresë!

 

 

NGA herë pas here, marr letra nga lexuesit që pyesin ku është shpresa?… të lutem na jep një fjalë shprese! Ndërsa është e vërtetë që fjalët ndonjëherë mund të sjellin një shpresë të caktuar, të kuptuarit e krishterë për shpresën shkon shumë më larg se «sigurimi i një rezultati pozitiv». 

Shtë e vërtetë që disa nga shkrimet e mia këtu po i bien një borie paralajmërimi për gjërat që tani janë këtu dhe që vijnë. Këto shkrime kanë shërbyer për të zgjuar shumë shpirtra, për t'i thirrur ata përsëri tek Jezusi, për të sjellë, kam mësuar, shumë shndërrime dramatike. E megjithatë, nuk mjafton të dimë se çfarë po vjen; ajo që është thelbësore është që ne të dimë se çfarë është tashmë këtu, ose më mirë, Kush tashmë është këtu Në këtë qëndron burimi i shpresës autentike.

 

Vazhdo te lexosh

Revolucioni Françeskan


Shën Françesku, by Michael D. O'Brien

 

 

KETU është diçka që më trazon në zemrën time ... jo, nxitëse besoj në të gjithë Kishën: një kundërrevolucion i qetë ndaj rrymës Revolucioni Global në zhvillim e sipër. Isshtë një Revolucioni Françeskan

 

Vazhdo te lexosh

Fllad i freskët

 

 

KETU është një erë e re që fryn nëpër shpirtin tim. Në netët më të errëta këto muajt e fundit, mezi ka qenë një pëshpëritje. Por tani ka filluar të lundrojë nëpër shpirtin tim, duke e ngritur zemrën time drejt Qiellit në një mënyrë të re. Unë ndiej dashurinë e Jezusit për këtë tufë të vogël të mbledhur këtu çdo ditë për Ushqimin Shpirtëror. Shtë një dashuri që pushton. Një dashuri që ka mposhtur botën. Një dashuri që do të kapërcejë gjithçka që po vjen kundër nesh në kohën përpara. Ju që po vini këtu, ji kurajo! Jezusi do të na ushqejë dhe forcojë! Ai do të na pajisë për Sprovat e Mëdha që tani shfaqen në të gjithë botën si një grua që do të hyjë në punë të vështirë.

Vazhdo te lexosh

Ora e laikëve


Dita Botërore e Rinisë

 

 

WE po hyjnë në një periudhë më të thellë të pastrimit të Kishës dhe planetit. Shenjat e kohës janë kudo rreth nesh pasi përmbysja në natyrë, ekonomi dhe stabilitet social dhe politik flet për një botë në prag të një Revolucioni Global. Kështu, besoj se po i afrohemi edhe orës së Zotit "përpjekja e fundit" perpara se “Dita e drejtësisë”Arrin (shih Përpjekja e fundit), siç shënoi Shën Faustina në ditarin e saj. Jo fundi i botës, por fundi i një epoke:

Flisni botës për mëshirën Time; le të njohë gjithë njerëzimi mëshirën time të padallueshme. Shtë një shenjë për kohën e fundit; pasi do të vijë dita e drejtësisë. Ndërsa ka ende kohë, le të kërkojnë ndihmën e mëshirës Sime; le të përfitojnë nga Gjaku dhe Uji që u ndez për ta. - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 848

Gjaku dhe Uji po derdh këtë moment nga Zemra e Shenjtë e Jezusit. Thisshtë kjo mëshirë që del nga Zemra e Shpëtimtarit që është përpjekja e fundit për të to

… Tërhiqeni [njerëzimin] nga perandoria e Satanit të cilën Ai dëshironte ta shkatërronte dhe kështu t'i fuste në lirinë e ëmbël të sundimit të dashurisë së Tij, të cilën Ai dëshironte ta rikthente në zemrat e të gjithë atyre që duhet ta përqafonin këtë përkushtim.- Shën. Margaret Mary (1647-1690), Holyheartdevotion.com

Forshtë për këtë që besoj se jemi thirrur Bastioni-një kohë lutjeje intensive, përqendrimi dhe përgatitjeje si Erërat e ndryshimit mbledh forca. Per qiejt dhe toka do të dridhen, dhe Zoti do ta përqendrojë dashurinë e Tij në një moment të fundit të hirit para se bota të pastrohet. [1]Shiko Syri i Stuhisë   Tërmeti i Madh Forshtë për këtë kohë që Zoti ka përgatitur një ushtri të vogël, kryesisht të laike

 

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Shiko Syri i Stuhisë   Tërmeti i Madh

Hyrja në Orën Prodigale

 

KETU është shumë në zemrën time për të shkruar dhe folur për në ditët në vijim që është serioze dhe e rëndësishme në skemën e madhe të gjërave. Në ndërkohë, Papa Benedikti vazhdon të flasë me kthjelltësi dhe çiltërsi për të ardhmen me të cilën përballet bota. Nuk është për t'u habitur që ai po u bën jehonë paralajmërimeve të Virgjëreshës së Bekuar Mari e cila, në personin e saj, është një prototip dhe pasqyrë të Kishës. Kjo do të thotë, duhet të ketë një qëndrueshmëri midis saj dhe Traditës së Shenjtë, midis fjalës profetike të trupit të Krishtit dhe shfaqjeve të saj autentike. Mesazhi qendror dhe sinkron është një nga paralajmërimet dhe shpresat: Paralajmërimi se bota është në greminën e katastrofës për shkak të rrjedhës së saj të tanishme; dhe shpresoj që, nëse kthehemi te Zoti, Ai mund të shërojë kombet tona. Unë dua të shkruaj më shumë rreth predikimit të fuqishëm të Papa Benediktit, dhënë Vigjiljen e Pashkëve. Por tani për tani, ne nuk mund ta nënvlerësojmë seriozitetin e paralajmërimit të tij:

Errësira që përbën një kërcënim real për njerëzimin, në fund të fundit, është fakti që ai mund të shohë dhe hetojë gjërat materiale të prekshme, por nuk mund të shohë se ku po shkon bota ose nga vjen, ku po shkon jeta jonë, çfarë është e mirë dhe çfarë është e keqja. Errësira që mbulon Zotin dhe errëson vlerat është kërcënimi i vërtetë për tonën ekzistencë dhe botes ne pergjithesi. Nëse Zoti dhe vlerat morale, ndryshimi midis së mirës dhe së keqes, mbetet në errësirë, atëherë të gjitha "dritat" e tjera, që vendosin bëma të tilla teknike të pabesueshme brenda mundësive tona, nuk janë vetëm progres, por edhe rreziqe që na vendosin dhe bota në rrezik. —POPE BENEDIKTI XVI, Homeli i Vigjiljes së Pashkëve, 7 Prill 2012 (theksi im)

Dhe kështu, bota ka arritur Ora plangprishëse: një periudhë shprese dhe paralajmërimi

 

Vazhdo te lexosh

Rrëshaja dhe Ndriçimi

 

 

IN në fillim të vitit 2007, një imazh i fuqishëm më erdhi një ditë gjatë lutjes. E rrëfej përsëri këtu (nga Qiri i ndezur):

Unë pashë botën e mbledhur sikur në një dhomë të errët. Në qendër është një qiri që digjet. Isshtë shumë e shkurtër, dylli pothuajse të gjithë është shkrirë. Flaka përfaqëson dritën e Krishtit: E vërtetë.Vazhdo te lexosh

Mali Profetik

 

WE janë parkuar në bazën e Maleve Rocky Kanadeze këtë mbrëmje, ndërsa vajza ime dhe unë përgatitemi të kapim një sy mbyllur përpara udhëtimit të ditës për në Oqeanin Paqësor nesër.

Unë jam vetëm disa milje larg malit, ku, shtatë vjet më parë, Zoti i foli fjalëve të fuqishme profetike Fr. Kyle Dave dhe I. Ai është një prift nga Luiziana që iku nga uragani Katrina kur shkatërroi shtetet e jugut, duke përfshirë famullinë e tij. Fr. Kyle erdhi të qëndrojë me mua pas kësaj, ndërsa një cunami i vërtetë uji (një stuhi 35 këmbësh!) Çau kishën e tij, duke lënë asgjë përveç disa statujave prapa.

Ndërsa ishim këtu, ne u lutëm, lexuam Shkrimet e Shenjta, kremtuam Meshën dhe u lutëm edhe disa ndërsa Zoti e bëri Fjalën të gjallërohej. Ishte sikur u hap një dritare dhe ne u lejuam të shikojmë në mjegullën e së ardhmes për një kohë të shkurtër. Gjithçka që flitej në formë farë atëherë (shih Petalet Bori të Paralajmërimit) tani po shpaloset para syve tanë. Që atëherë, unë kam shpjeguar në ato ditë profetike në rreth 700 shkrime këtu dhe në një libër, pasi Fryma më ka udhëhequr në këtë udhëtim të papritur

 

Vazhdo te lexosh

Esperanza


Maria Esperanza, 1928 - 2004

 

Shkaku për kanonizimin e Maria Esperanza u hap më 31 janar 2010. Ky shkrim u botua për herë të parë më 15 shtator, 2008, në Festën e Zojës së Dhembjeve. Si me shkrimet trajektore, të cilën ju rekomandoj ta lexoni, ky shkrim gjithashtu përmban shumë "fjalë tani" që duhet t'i dëgjojmë përsëri.

Dhe perseri.

 

KJO vitin e kaluar, kur do të lutesha në Shpirt, një fjalë shpesh dhe papritmas ngrihej në buzët e mia: “shpresoj" Sapo mësova se kjo është një fjalë hispanike që do të thotë "shpresë".

Vazhdo te lexosh

Zbulesa që vjen nga Ati

 

ONE nga hiret e medha te Ndriçim do të jetë zbulimi i E babait dashuri Për krizën e madhe të kohës sonë - shkatërrimi i familjes - është humbja e identitetit tonë djem dhe vajza e Perëndisë:

Kriza e atësisë që po jetojmë sot është një element, ndoshta njeriu më i rëndësishëm, kërcënues në njerëzimin e tij. Shpërbërja e atësisë dhe amësisë është e lidhur me shpërbërjen e qenies sonë djem dhe vajza.  —POPE BENEDICT XVI (Kardinal Ratzinger), Palermo, 15 Mars, 2000 

Në Paray-le-Monial, Francë, gjatë Kongresit të Zemrës së Shenjtë, ndjeva Zotin duke thënë se ky moment i djalit plangprishës, momenti i Babai i Mëshirave po vjen. Edhe pse mistikët flasin për Ndriçimin si një moment të parë të Qengjit të kryqëzuar ose një kryq të ndriçuar, [1]shih Ndriçimi i Zbulesës Jezusi do të na zbulojë dashuria e babait:

Ai që më sheh, sheh Atin. (Gjoni 14: 9)

“Shtë "Zoti, i cili është i pasur me mëshirë" të cilin Jezu Krishti na e ka zbuluar si Atë: është vetë Biri i Tij që, në Vetë, e ka shfaqur Atë dhe na e ka bërë të njohur… especiallyshtë posaçërisht për [mëkatarët] që Mesia bëhet një shenjë veçanërisht e qartë e Zotit që është dashuria, një shenjë e Atit. Në këtë shenjë të dukshme njerëzit e kohës sonë, ashtu si njerëzit e atëhershëm, mund të shohin Atin. —BLETUAR JOHN PAUL II, Zhytet në misercordia, n 1

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Ndriçimi i Zbulesës

I befasuar nga Dashuria


Djali plangprishës, kthimi
nga Tissot Jacques Joseph, 1862

 

A Lord ka folur pandërprerë që kur arrita këtu në Paray-le-Monial. Aq më shumë, saqë ai më ka zgjuar që të bisedoj natën! Po, do të mendoja se edhe unë isha i çmendur po të mos ishte për drejtorin tim shpirtëror urdhërimin mua per te degjuar!

Ndërsa shikojmë botën duke zbritur në paganizëm të paparë, hendeku midis të pasurve dhe të varfërve vazhdon të rritet dhe pafajësia e fëmijëve gjithnjë e më e rrezikuar nga ideologjitë hedoniste, nga Trupi i Krishtit ngrihet një britmë që Zoti të ndërhyjë. Dëgjoj më shpesh këto ditë të krishterë duke thirrur që zjarri i Zotit të bjerë dhe të pastrojë këtë tokë.

Por Zoti gjithmonë e ka befasuar popullin e Tij me mëshirë kur drejtësia ishte e merituar, si në Dhiatën e Re ashtu edhe në Dhjatën e Vjetër. Unë besoj se Zoti po përgatitet të na befasojë përsëri në një mënyrë më të paparë. Shpresoj të ndaj më shumë nga këto mendime me ju gjatë ditëve të ardhshme ndërsa Kongresi Botëror i Zemrës së Shenjtë fillon këtë mbrëmje këtu në këtë qytet të vogël Francez ku Zemra e Shenjtë iu zbulua Shën Marguerite-Mary.

 

Vazhdo te lexosh

Benedikti dhe Fundi i Botës

PopePlane.jpg

 

 

 

21shtë 2011 maj XNUMX, dhe mediat kryesore, si zakonisht, janë më se të gatshme t'u kushtojnë vëmendje atyre që mbajnë emrin "i krishterë", por mbështesin ide heretike, nëse jo të çmendura (shih artikujt këtu këtu. Faljet e mia për ata lexues në Evropë për të cilët bota përfundoi tetë orë më parë. Unë duhet ta kisha dërguar këtë më herët). 

 A po mbaron bota sot, apo në 2012? Ky meditim u botua për herë të parë më 18 dhjetor 2008

 

 

Vazhdo te lexosh

"Koha e hirit" iring Po skadon? (Pjesa II)


Foto nga Geoff Delderfield

 

Ekziston një dritare e vogël me diell këtu në Kanadën Perëndimore ku ndodhet ferma jonë e vogël. Dhe një fermë e zënë është! Kohët e fundit kemi shtuar pula në lopën tonë të qumështit dhe farat në kopshtin tonë, pasi unë dhe gruaja ime dhe tetë fëmijët tanë po bëjmë gjithçka që mundemi që të bëhemi më të vetëmjaftueshëm në këtë botë të kushtueshme. Supozohet se do të bjerë shi gjatë gjithë fundjavës, dhe kështu që unë jam duke u përpjekur të bëj disa rrethime në kullotë, ndërsa ne mundemi. Si i tillë, nuk kam pasur kohë të shkruaj asgjë të re ose të prodhoj një transmetim të ri në internet këtë javë. Sidoqoftë, Zoti vazhdon të flasë në zemrën time për mëshirën e Tij të madhe. Më poshtë është një meditim që kam shkruar në të njëjtën kohë si Një mrekulli e mëshirës, botuar në fillim të kësaj jave. Për ata prej jush që janë në atë vend të lëndimit dhe turpit për shkak të mëkatit tuaj, unë rekomandoj shkrimin më poshtë, si dhe një nga të preferuarat e mia, Një Fjalë, e cila mund të gjendet në Leximin e Ndërlidhur në fund të këtij meditimi. Siç e kam thënë më parë, në vend se të më jepte diçka të re për të shkruar, Zoti shpesh më nxit të ribotoj diçka të shkruar në të kaluarën. Jam i habitur nga sa letra marr në ato kohë ... sikur shkrimet të ishin përgatitur në moreso-n e kaluar për atë moment.  

Më poshtë u botua për herë të parë më 21 nëntor 2006.

 

UNË E BËRA mos lexoni leximet masive për të hënën deri pas shkrimit Pjesa I të kësaj serie. Leximi i Parë dhe Ungjilli janë praktikisht një pasqyrë e asaj që kam shkruar në Pjesën I

 

KOHA E HUMBUR DHE DASHURIA 

Leximi i parë thotë këtë:

Zbulesa e Jezu Krishtit, që Zoti i dha atij, për t'u treguar shërbëtorëve të tij se çfarë duhet të ndodhë së shpejti ... lum ata që e dëgjojnë këtë mesazh profetik dhe i kushtojnë vëmendje asaj që është shkruar në të, sepse koha e caktuar është afër. (Zbulesa 1: 1, 3)

Vazhdo te lexosh

Shpresa është Agimi

 

Botuar për herë të parë më 23 janar 2008.  Kjo fjalë sjell në vëmendje edhe një herë atë që është e gjithë pritja, shikimi, agjërimi, lutja dhe vuajtjet tona në këtë kohë të historisë. Na kujton se errësira nuk do të triumfojë. Për më tepër, kjo na kujton se ne nuk jemi shpirtra të mposhtur, por bij dhe bija të Zotit të thirrur në një mision, të vulosur me fuqinë e Shpirtit të Shenjtë dhe të shkruar me emrin dhe autoritetin e Jezusit. Mos ki frikë! As mos mendoni se sepse ju jeni të parëndësishëm në sytë e botës, të fshehur nga masa, se Zoti nuk ka një plan domethënës për ju. Rinovoni angazhimin tuaj për Jezusin sot, duke besuar në dashurinë dhe mëshirën e Tij. Fillo perseri. Fird ijët tuaja. Shtrëngoni litarët në sandalet tuaja. Ngrini lart mburojën e besimit dhe kapni dorën e Nënës tuaj në Rruzaren e shenjtë.

Kjo nuk është koha për rehati, por koha për mrekulli! Sepse Shpresa po agon

Vazhdo te lexosh

Beteja e Zojës


FESTA E ZOTRES SONA T OF ROSZIMIT

 

PAS rënia e Adamit dhe Evës, Zoti i deklaroi Satanait, gjarprit:

Unë do të vë armiqësi midis teje dhe gruas, dhe farës sate dhe farës së saj: ajo do të shtypë kokën tënde dhe ti do të presësh thembrën e saj. (Zan 3:15; Douay-Rheims)

Jo vetëm gruaja-Maria, por fara e saj, gruaja-Kisha, do të përfshihen në një betejë me armikun. Kjo është, Maria dhe mbetja që formohet thembra e saj.

 

Vazhdo te lexosh

Dera e Shpresës

namib-shkretëtirë

 

 

PËR gjashtë muaj tani, Zoti ka mbetur kryesisht "i heshtur" në jetën time. Ka qenë një udhëtim nëpër një shkretëtirë të brendshme, ku stuhitë e mëdha të rërës vërtiten dhe netët janë të ftohta. Shumë prej jush e kuptojnë atë që dua të them. Sepse Bariu i Mirë po na udhëheq me shkopin dhe shkopin e Tij nëpër luginën e vdekjes, luginën e zhveshjes, Lugina e Akorit.

Vazhdo te lexosh

Re ditë, zjarr natë

 

AS Ngjarjet në botë intensifikohen, shumë po ndjehen të panikosur ndërsa shikojnë se si siguria e tyre fillon të shkatërrohet. Nuk duhet të jetë kështu për besimtarët. Perëndia kujdeset për të Tij (dhe si Ai dëshiron që e gjithë bota të ishte nga tufa e Tij!) Kujdesi që Perëndia i siguroi popullit të Tij në eksodin nga Egjipti parasheh kujdesin që Ai po i kushton Kishës së Tij sot ndërsa kalojnë nëpër këtë shkretëtirë drejt "premtuar tokë ".

Zoti u parapriu atyre, ditën me anë të një kolone reje për t'i treguar rrugën dhe natën me anë të një kolone zjarri për t'i dhënë dritë. Kështu ata mund të udhëtonin si ditën ashtu edhe natën. As kolona e reve ditën dhe as kolona e zjarrit natën nuk lanë kurrë vendin e saj para njerëzve. (Eksodi 13: 21-22)

 

Vazhdo te lexosh

"Koha e hirit" iring Po skadon? (Pjesa III)


Shën Faustina 

FESTA E Mëshirës hyjnore

 

Botuar për herë të parë më 24 nëntor 2006. Unë e kam azhurnuar këtë shkrim

 

ÇFARË do të thoni se ishte i Papës Gjon Pali II qendror misioni? A ishte për të rrëzuar Komunizmin? A ishte për të bashkuar katolikët dhe ortodoksët? A ishte për të lindur një ungjillëzim të ri? Apo ishte për t'i sjellë Kishës një "teologji të trupit"?

 

Vazhdo te lexosh