Thirrja e fundit: Profetët Çohu!

 

AS leximet masive të fundjavës u rrokullisën, e ndjeva Zotin duke thënë edhe një herë: është koha që profetët të ngrihen! Më lejoni të përsëris se:

Timeshtë koha që profetët të ngrihen!

Por mos filloni të Googling për të gjetur kush janë ata ... thjesht shikoni në pasqyrë.Vazhdo te lexosh

Mendime Përfundimtare nga Roma

Vatikani përtej Tiberit

 

element i rëndësishëm i konferencës ekumenike këtu ishin turnet që bëmë si një grup në të gjithë Romën. U bë menjëherë e dukshme në ndërtesat, arkitekturën dhe artin e shenjtë që rrënjët e krishterimit nuk mund të ndahen nga Kisha Katolike. Nga udhëtimi i Shën Palit këtu tek dëshmorët e hershëm deri te Shën Jeronimi, përkthyesi i madh i Shkrimeve i cili u thirr në Kishën e Shën Laurence nga Papa Damasus… lulëzimi i Kishës së hershme buroi qartë nga pema Katolicizëm. Ideja që Besimi Katolik u shpik shekuj më vonë është po aq fiktive sa Lepurushi i Pashkëve.Vazhdo te lexosh

Mendime të Rastësishme nga Roma

 

Unë arrita në Romë sot për konferencën ekumenike këtë fundjavë. Me të gjithë ju, lexuesit e mi, në zemrën time, bëra një shëtitje në mbrëmje. Disa mendime të rastësishme ndërsa isha ulur në kalldrëmin në Sheshin e Shën Pjetrit

 

I HUAJ duke ndjerë, duke parë nga lart Italinë ndërsa zbrisnim nga ulja jonë. Një vend i historisë antike ku ushtritë Romake marshuan, shenjtorët ecnin dhe gjaku i shumë njerëzve ishte derdhur. Tani, autostradat, infrastruktura dhe njerëzit që rrotullohen si milingona pa frikën e pushtuesve i japin pamjen e paqes. Por a është paqja e vërtetë thjesht mungesa e luftës?Vazhdo te lexosh

Shenjt dhe At

 

I dashur vëllezër dhe motra, kanë kaluar katër muaj nga stuhia që bëri kërdi në fermën tonë dhe jetën tonë këtu. Sot, unë jam duke bërë riparimet e fundit në kafshët shtëpiake të bagëtive para se të kthehemi drejt sasisë masive të pemëve që mbeten ende për t'u prerë në pronën tonë. Kjo është e gjitha për të thënë që ritmi i ministrisë sime që u prish në qershor mbetet i tillë, edhe tani. Unë i jam dorëzuar Krishtit paaftësia në këtë kohë për të dhënë vërtet atë që dëshiroj të jap ... dhe besimin në planin e Tij. Nje dite ne nje kohe.Vazhdo te lexosh

Drejt Stuhisë

 

P ONR NATYTSIN OF E SHARYNGJES S BIRT

 

IT është koha të ndaj me ju atë që më ndodhi këtë verë kur një stuhi e papritur sulmoi fermën tonë. Ndjehem i sigurt se Zoti e lejoi këtë "mikro-stuhi", pjesërisht, të na përgatisë për atë që po vjen në të gjithë botën. Gjithçka që kam përjetuar këtë verë është simbolike e asaj për të cilën kam kaluar gati 13 vjet duke shkruar në mënyrë që t'ju përgatis për këto kohë.Vazhdo te lexosh

Zgjedhja e anëve

 

Kurdoherë që dikush thotë, "Unë i përkas Palit", dhe një tjetër,
"Unë i përkas Apollit", a nuk jeni thjesht burra?
(Leximi i parë masiv i sotëm)

 

ju lutem me shume flas me pak. Këto janë fjalët që Zoja i ka drejtuar Kishës pikërisht në këtë orë. Sidoqoftë, kur kam shkruar një meditim për këtë javë të fundit,[1]shih Lutuni më shumë… Flisni më pak një grusht lexuesish disi nuk ishin dakord. Shkruan një:Vazhdo te lexosh

Shënimet