Përpjekja e fundit

Përpjekja e fundit, Duke Tianna (Mallet) Williams

 

SOLEMNITETI I ZEMRS S S SHENJT

 

MENJËHERË pas vizionit të bukur të Isaisë për një epokë të paqes dhe drejtësisë, e cila paraprihet nga një pastrim i tokës duke lënë vetëm një mbetje, ai shkruan një lutje të shkurtër në lavdërim dhe falënderim të mëshirës së Zotit - një lutje profetike, siç do të shohim:Vazhdo te lexosh

Mjaft Shpirtra të Mirë

 

FATALIZMI- një indiferencë e nxitur nga besimi se ngjarjet në të ardhmen janë të pashmangshme - nuk është një gjendje e krishterë. Po, Zoti ynë foli për ngjarje në të ardhmen që do t'i paraprinin fundit të botës. Por nëse lexoni tre kapitujt e parë të Librit të Zbulesës, do të shihni se koha e këtyre ngjarjeve është e kushtëzuar: ato varen nga përgjigja jonë ose mungesa e saj:Vazhdo te lexosh

Zoti ka një fytyrë

 

KUNDËR të gjitha argumentet se Zoti është një zemërues, mizor, tiran; një forcë kozmike e padrejtë, e largët dhe pa interes; një egoist i pafalshëm dhe i ashpër… hyn në njeriun e Zotit, Jezu Krishtin. Ai vjen, jo me një pjesë të rojeve as me një legjion engjëjsh; jo me fuqi dhe fuqi dhe as me shpatë - por me varfërinë dhe pafuqinë e një foshnje të porsalindur.Vazhdo te lexosh

Konvergjenca dhe Bekimi


Perëndimi i diellit në syrin e një uragani

 


DISA
vite më parë, unë ndieva që Zoti thoshte se kishte një Stuhi e Madhe duke ardhur mbi tokë, si një uragan. Por kjo Stuhi nuk do të ishte një e natyrës mëmë, por e krijuar nga njeri vetë: një stuhi ekonomike, shoqërore dhe politike që do të ndryshonte faqen e tokës. Ndjeva që Zoti më kërkoi të shkruaj për këtë Stuhi, për të përgatitur shpirtrat për atë që po vjen - jo vetëm për Konvergjencë e ngjarjeve, por tani, një ardhje Bekim. Ky shkrim, në mënyrë që të mos jetë shumë i gjatë, do të fus temat kryesore të fusnotës që unë tashmë i kam zgjeruar diku tjetër

Vazhdo te lexosh

Kënga e rojes

 

Botuar për herë të parë më 5 qershor 2013… me azhurnimet sot. 

 

IF Mund të kujtoj shkurtimisht këtu një përvojë të fuqishme rreth dhjetë vjet më parë kur u ndjeva i shtyrë të shkoja në kishë për t'u lutur para Sakramentit të Bekuar

Vazhdo te lexosh

Një Fije Mëshire

 

 

IF bota eshte Varur nga një fije, është fije e fortë e Mëshira hyjnore- e tillë është dashuria e Zotit për këtë njerëzim të varfër. 

Nuk dua ta ndëshkoj dhimbjen e njerëzimit, por dëshiroj ta shëroj, duke e shtypur atë në Zemrën time të Mëshirshme. Unë e përdor dënimin kur ata vetë më detyrojnë të veproj kështu; Dora ime nuk ka dëshirë të kapë shpatën e drejtësisë. Para ditës së drejtësisë po dërgoj Ditën e Mëshirës.  - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 1588

Në ato fjalë të buta, ne dëgjojmë ndërthurjen e mëshirës së Zotit me drejtësinë e Tij. Asnjëherë nuk është njëra pa tjetrën. Për drejtësinë është dashuria e Zotit e shprehur në a urdhri hyjnor që mban kozmosin së bashku me ligje - qofshin ato ligje të natyrës, apo ligje të "zemrës". Pra, nëse dikush mbjell farë në tokë, dashuri në zemër, ose mëkaton në shpirt, gjithmonë do të korrë atë që mbjell. Kjo është një e vërtetë shumëvjeçare që kapërcen të gjitha fetë dhe kohët… dhe po luhet në mënyrë dramatike në lajmet kabllovike 24 orëshe.Vazhdo te lexosh

Varur nga një fije

 

A bota duket se po varet nga një fije. Kërcënimi i luftës bërthamore, degradimi i shfrenuar moral, përçarja brenda Kishës, sulmi ndaj familjes dhe sulmi ndaj seksualitetit njerëzor kanë çuar paqen dhe stabilitetin e botës në një pikë të rrezikshme. Njerëzit po ndahen. Marrëdhëniet po zgjidhen. Familjet po prishen. Kombet po ndajnë. Kjo është pamja e madhe - dhe një me të cilën Qielli duket se pajtohet:Vazhdo te lexosh

Gideoni i Ri

 

KUJTIMI I MBRETRIS S OF M .SIS SIR BIRGJS SLE LUMTUR

 

Marku do të vijë në Filadelfia në shtator, 2017. Detaje në fund të këtij shkrimi… Në leximin e parë të sotëm masiv në këtë memorial të Mbretëreshës së Marisë, ne lexojmë për thirrjen e Gideonit. Zoja është Gideoni i Ri i kohërave tona

 

GAHA dëbon natën. Pranvera ndjek Dimrin. Ringjallja vazhdon nga varri. Këto janë alegori për Stuhinë që ka ardhur në Kishë dhe në botë. Sepse të gjithë do të duken sikur të humbur; kisha do të duket plotësisht e mundur; e keqja do ta shterojë vetveten në errësirën e mëkatit. Por është pikërisht në këtë natë që Zoja, si "Ylli i Ungjillëzimit të Ri", aktualisht po na çon drejt agimit kur Dielli i Drejtësisë do të lindë në një epokë të re. Ajo po na përgatit për Flaka e Dashurisë, drita që vjen nga Biri i saj

Vazhdo te lexosh

Mbarimi i Kursit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 30 maj 2017
E marta e Javës së Shtatë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

KETU ishte një njeri që e urrente Jezu Krishtin… derisa e takoi Atë. Takimi me Dashurinë e Pastër do ta bëjë këtë me ju. Shën Pali shkoi nga marrja e jetës së të krishterëve, në ofrimin e befas të jetës së tij si njëri prej tyre. Në kontrast të plotë me "martirët e Allahut" të sotëm, të cilët frikacak fshehin fytyrat e tyre dhe rripin e bombave mbi veten e tyre për të vrarë njerëz të pafajshëm, Shën Pali zbuloi martirizimin e vërtetë: të jepte veten për tjetrin. Ai nuk e fshehu as veten e tij dhe as Ungjillin, në imitim të Shpëtimtarit të tij.Vazhdo te lexosh

Streha brenda

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 2 maj 2017
E martë e Javës së Tretë të Pashkëve
Memoriali i Shën Athanasit

Tekste liturgjike këtu

 

KETU është një skenë në një nga romanet e Michael D. O'Brien që nuk e kam harruar kurrë - kur një prift po torturohet për besnikërinë e tij. [1]Eklipsi i Diellit, Shtypi Ignatius Në atë moment, kleriku duket se zbret në një vend ku rrëmbyesit e tij nuk mund të arrijnë, një vend thellë në zemrën e tij ku banon Zoti. Zemra e tij ishte një strehë pikërisht sepse atje ishte edhe Zoti.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Eklipsi i Diellit, Shtypi Ignatius