Krishtlindja nuk ka mbaruar kurrë

 

CHRISTMAS ka mbaruar? Ju do të mendonit kështu sipas standardeve të botës. "Dyzet e lartë" ka zëvendësuar muzikën e Krishtlindjes; shenjat e shitjes kanë zëvendësuar stolitë; dritat janë zbehur dhe pemët e Krishtlindjeve janë shkelur në bordurë. Por për ne si të krishterë katolikë, ne jemi akoma në mes të një shikim soditës te Fjala që është bërë mish - Perëndia bëhet njeri. Ose të paktën, duhet të jetë kështu. Ne ende presim zbulesën e Jezusit për johebrenjtë, për ata magjistarë që udhëtojnë nga larg për të parë Mesinë, atë që do të "bari" popullin e Zotit. Kjo "epifani" (e përkujtuar këtë të Dielë) është, në fakt, kulmi i Krishtlindjeve, sepse zbulon se Jezusi nuk është më "i drejtë" për hebrenjtë, por për çdo burrë, grua dhe fëmijë që endet në errësirë.

Vazhdo te lexosh

Jezu

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të shtunën, 31 dhjetor 2016
Dita e Shtatë e Lindjes së Zotit tonë dhe
Vigjilja e Solemnitetit të Shën Mërisë,
Nënë e Perëndisë

Tekste liturgjike këtu


Duke përqafuar Shpresën, nga Léa Mallett

 

KETU është një fjalë në zemrën time në këtë prag të Solemnitetit të Nënës së Zotit:

Jesus.

Kjo është "tani fjala" në pragun e vitit 2017, "tani fjala" Unë dëgjoj Zojën tonë të profetizojë mbi kombet dhe Kishën, mbi familjet dhe shpirtrat:

JEZUSI

Vazhdo te lexosh

Në Medjugorje

 

Këtë javë, unë kam reflektuar në tre dekadat e fundit që kur Zoja filloi të shfaqej në Medjugorje. Unë kam menduar për persekutimin dhe rrezikun e pabesueshëm që shikuesit pësuan, duke mos ditur kurrë nga dita në ditë nëse komunistët do t'i dërgonin ata siç dihej se qeveria jugosllave bënte me "rezistencat" (pasi që gjashtë shikuesit nuk do të thoshin, nën kërcënim se shfaqjet ishin të rreme). Unë jam duke menduar për apostolatë të panumërta që kam hasur në udhëtimet e mia, burra dhe gra që gjetën kthimin e tyre në besim në atë mal ... më së shumti priftërinjtë që kam takuar të cilët Zoja i bëri thirrje për pelegrinazh atje. Po mendoj gjithashtu që, jo shumë larg nga tani, e gjithë bota do të tërhiqet "në" Medjugorje pasi zbulohen të ashtuquajturat "sekrete" që shikuesit i kanë mbajtur me besnikëri (ata madje as nuk i kanë diskutuar me njëri-tjetrin, përveç për atë që është e përbashkët për të gjithë - një "mrekulli" e përhershme që do të lihet pas në Apparition Hill.)

Po mendoj edhe për ata që i kanë rezistuar hireve dhe fryteve të panumërta të këtij vendi që shpesh lexojnë si Veprat e Apostujve mbi steroid. Nuk është vendi im të deklaroj Medjugorje të vërtetë ose të gabuar - diçka që Vatikani vazhdon të dallojë. Por as unë nuk e injoroj këtë fenomen, duke u thirrur në kundërshtimin e zakonshëm se "reveshtë një zbulesë private, prandaj nuk kam pse ta besoj" - nëse ajo që Zoti ka për të thënë jashtë Katekizmit ose Biblës është e parëndësishme. Ajo që Zoti ka thënë përmes Jezusit në Zbulesën Publike është e nevojshme për të shpëtim; por ajo që Zoti ka për të na thënë me anë të zbulesës profetike është e nevojshme në kohë për vazhdimin tonë shenjtërim. Dhe kështu, unë dua t'i fryj borisë - duke rrezikuar të quhem të gjithë emrat e zakonshëm të keqbërësve të mi - me atë që duket krejtësisht e qartë: se Maria, Nëna e Jezusit, ka ardhur në këtë vend për më shumë se tridhjetë vjet në mënyrë që të na përgatit për Triumfin e saj - kulmin e së cilës ne duket se po i afrohemi me shpejtësi. Dhe kështu, meqenëse kam kaq shumë lexues të rinj vonë, dëshiroj të ribotoj sa vijon me këtë paralajmërim: megjithëse kam shkruar relativisht pak për Medjugorje ndër vite, asgjë nuk më jep më shumë gëzim… pse është kështu?

Vazhdo te lexosh

Aty ku Qielli Prek Tokën

PJESA V

agnesadorimiSr. Agnes duke u lutur para Jezusit në malin Tabor, Meksikë.
Ajo do të merrte velin e saj të bardhë dy javë më vonë.

 

IT ishte një meshë e së shtunës pasdite dhe "dritat e brendshme" dhe hiret vazhduan të binin si një shi i butë. Kjo ishte kur e kapa atë me cep të syrit: Nëna Lillie. Ajo kishte hipur nga San Diego për të takuar këta kanadezë që kishin ardhur për të ndërtuar Tabela e Mëshirës- kuzhina e supave.

Vazhdo te lexosh

Ji i Mëshirshëm ndaj Vetes

 

 

PARA Unë vazhdoj serialin tim Aty ku Qielli Prek Tokën, ekziston një pyetje serioze që duhet të bëhet. Si mund t’i duash të tjerët "Deri në pikën e fundit" nëse nuk e keni hasur Jezusin që ju do në këtë mënyrë? Përgjigja është se është gati e pamundur. Preciselyshtë pikërisht takimi i mëshirës së Jezuit dhe dashurisë së pakushtëzuar për ju, në thyerjen dhe mëkatin tuaj, që ju mëson si të duash jo vetëm të afërmin, por veten tënde. Kështu që shumë e kanë stërvitur veten që të urrehet instinktivisht. Vazhdo te lexosh

Kisha Mirëseardhëse

erë e keqe3Papa Françesku hap “dyert e mëshirës”, 8 dhjetor 2015, Shën Pjetri, Romë
Foto: Maurizio Brambatti / Agjencia Evropiane e Shtypjes

 

NGA në fillim të pontifikatës së tij, kur ai refuzoi madhështinë që shoqëron shpesh zyrën papnore, Françesku nuk ka dështuar të ndezë polemika. Me shqyrtim, Ati i Shenjtë me qëllim është përpjekur të modelojë një lloj priftërie të ndryshme si për Kishën ashtu edhe për botën: një priftëri që është më baritore, e dhembshur dhe pa frikë të ecë midis skajeve të shoqërisë për të gjetur delet e humbura. Duke vepruar kështu, ai nuk ka hezituar të qortojë ashpër besimtarët e tij dhe të kërcënojë zonat e rehatisë së katolikëve "konservatorë". Dhe kjo për gëzimin e klerit modernist dhe medias liberale që intonoi se Papa Françesku po "ndryshonte" Kishën për t'u bërë më "mikpritëse" për homoseksualët dhe lezbiket, divorcet, protestantët, etj. [1]p.sh. Vanity Fair, 8th prill, 2016 Qortimet e Papës drejt së djathtës, së bashku me supozimet e së majtës, kanë çuar në një kaskadë zemërimi të çiltër dhe akuza ndaj Vikarit të Krishtit që ai po përpiqet të ndryshojë 2000 vjet të Traditës së Shenjtë. Mediat Ortodokse, të tilla si LifeSiteNews dhe EWTN, kanë vënë në dyshim haptas gjykimin dhe arsyetimin e Atit të Shenjtë në deklarata të caktuara. Dhe shumë janë letrat që kam marrë nga laikët dhe klerikët, të cilët janë të mërzitur me qasjen e butë të Papës në luftën e kulturës.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 p.sh. Vanity Fair, 8th prill, 2016

Mëshirë Krishtlindjet

 

I dashur vëllezërit dhe motrat e Qengjit. Dua të gjej një moment për të falënderuar kaq shumë prej jush për lutjet, dashurinë dhe mbështetjen tuaj gjatë këtij viti të kaluar. Edhe unë, edhe gruaja ime, Lea, jemi bekuar tepër nga mirësia, zemërgjerësia dhe dëshmitë tuaja se si ky apostol i vogël ka prekur jetën tuaj. Ne jemi mirënjohës të gjithëve që kanë dhuruar, gjë që më ka mundësuar të vazhdoj punën time që tani po arrin qindra mijëra njerëz çdo vit.

Vazhdo te lexosh