Përroi i hirit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të enjten, 22 tetor 2015
Zgjedhin Memoriali i Shën Gjon Palit II

Tekste liturgjike këtu

 

A tundimi me të cilin përballen shumë prej nesh sot është dekurajimi dhe dëshpërimi: dekurajim ajo e keqe duket se po fiton; dëshpërim që duket se nuk ka asnjë mënyrë njerëzore të mundshme për të ndaluar rënien e shpejtë të moralit dhe as përndjekjen pasuese në rritje kundër besimtarëve. Ndoshta ju mund të identifikoheni me britmën e St. Louis de Montfort

Vazhdo te lexosh

E gjitha është Grace

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të mërkurën, 21 tetor 2015

Tekste liturgjike këtu

 

DERISA shumë katolikë janë duke u zhytur në një panik të caktuar ndërsa Sinodi për Familjen në Romë vazhdon të vërtitet në polemikë, unë lutem që të tjerët të shohin diçka tjetër: Zoti po zbulon sëmundjen tonë përmes të gjithave. Ai po i zbulon Kishës së Tij krenarinë tonë, supozimin tonë, rebelimin tonë dhe mbase mbi të gjitha mungesën e besimit tonë.

Vazhdo te lexosh

Skandali i Mëshirës

 
Gruaja Mëkatare, by Jeff Hein

 

SHE shkroi për të kërkuar falje për të qenë kaq i vrazhdë.

Kishim debatuar në një forum muzikor country rreth seksualitetit të tepruar në videot muzikore. Ajo më akuzoi se isha e ngurtë, e ftohtë dhe e shtypur. Nga ana tjetër, unë u përpoqa të mbroja bukurinë e seksualitetit në martesën sakramentale, të monogamisë dhe besnikërisë martesore. Unë u përpoqa të isha e durueshme ndërsa ofendimet dhe zemërimi i saj rritej.

Vazhdo te lexosh

Vështrimi i Zotit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të martën, 21 korrik 2015
Zgjedhin Memoriali i Shën Lorencës së Brindizit

Tekste liturgjike këtu

 

DERISA historia e Moisiut dhe ndarja e Detit të Kuq shpesh është treguar në të dy filmat dhe ndryshe, një detaj i vogël, por domethënës shpesh lihet jashtë: momenti kur ushtria e Faraonit hidhet në kaos - momenti kur atyre u jepet "shikimi i Zotit ”.

Vazhdo te lexosh

Hapja Dyert e Mëshirës

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të shtunën e javës së tretë të kreshmës, 14 mars 2015

Tekste liturgjike këtu

 

Për shkak të njoftimit të befasishëm nga Papa Françesku dje, reflektimi i sotëm është pak më i gjatë. Megjithatë, unë mendoj se ju do të gjeni përmbajtjen e saj me vlerë të reflektuar në

 

KETU është një ndërtim i caktuar kuptimi, jo vetëm midis lexuesve të mi, por edhe mistikëve me të cilët kam qenë i privilegjuar të jem në kontakt me të, se vitet e ardhshme janë domethënëse. Dje në meditimin tim të përditshëm në masë, [1]shih Mbështjell shpatën Kam shkruar se si vetë Qielli ka zbuluar se kjo brez i tanishëm po jeton në një "Koha e mëshirës". Si për të nënvizuar këtë hyjnore Paralajmërimi (dhe është një paralajmërim që njerëzimi është në kohë të huazuar), Papa Françesku njoftoi dje se 8 Dhjetor 2015 deri më 20 Nëntor 2016 do të jetë një "Jubile i Mëshirës". [2]shih Zenit, 13 Mars 2015 Kur lexova këtë njoftim, fjalët nga ditari i Shën Faustinës më erdhën menjëherë në mendje:

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Mbështjell shpatën
2 shih Zenit, 13 Mars 2015

Hapat e duhur shpirtëror

Hapat_Fotor

 

HAPAT E DREJTA SHPIRTRORE:

Detyra juaj në

Plani i Shenjtë i Shpejtë i Zotit

Përmes Nënës së Tij

nga Anthony Mullen

 

JU janë tërhequr në këtë faqe interneti për t'u përgatitur: përgatitja përfundimtare është të shndërrohesh me të vërtetë dhe me të vërtetë në Jezu Krishtin përmes fuqisë së Shpirtit të Shenjtë duke punuar përmes Nënës Shpirtërore dhe Triumfit të Marisë, Nënës sonë dhe Nënës së Zotit tonë. Përgatitja për Stuhinë është thjesht një pjesë (por e rëndësishme) në përgatitjen për "Shenjtërinë e Re dhe Hyjnore" tuaj që Shën Gjon Pali II parashikoi se do të ndodhte "për ta bërë Krishtin Zemrën e botës".

Vazhdo te lexosh

Momenti i Ardhshëm Bjellorus

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të Premten e Javës së Parë të Kreshmës, 27 Shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu

Djali plangprishës 1888 nga John Macallan Swan 1847-1910Djali plangprishës, nga John Macallen Swan, 1888 (Koleksioni Tate, Londër)

 

KUR Jezusi tregoi shëmbëlltyrën e “birit plangprishës”, [1]krh. Luka 15: 11-32 Unë besoj se Ai gjithashtu po jepte një vizion profetik të koha e mbarimit. Kjo është, një pamje se si bota do të mirëpritet në shtëpinë e Atit përmes Sakrificës së Krishtit ... por përfundimisht e refuzon përsëri. Se ne do të merrnim trashëgiminë tonë, domethënë vullnetin tonë të lirë, dhe gjatë shekujve do ta frynim atë mbi llojin e paganizmit të shfrenuar që kemi sot. Teknologjia është viçi i ri i artë.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. Luka 15: 11-32

Profecia më e rëndësishme

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të Mërkurën e Javës së Parë të Kreshmës, 25 Shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu

 

KETU është shumë muhabet sot se kur do të përmbushet kjo apo ajo profeci, veçanërisht gjatë disa viteve të ardhshme. Por unë shpesh mendoj për faktin se sonte mund të jetë nata ime e fundit në tokë, dhe kështu, për mua, unë e shoh garën për të "njohur datën" në rastin më të mirë. Unë shpesh buzëqesh kur mendoj për atë histori të Shën Françeskut i cili, ndërsa po lulishte, u pyet: "Çfarë do të bënit nëse do të dinit që bota do të mbaronte sot?" Ai u përgjigj, "Unë supozoj se do ta mbaroja këtë rresht fasuleje." Këtu qëndron mençuria e Françeskut: detyra e momentit është vullneti i Zotit. Dhe vullneti i Zotit është një mister, veçanërisht kur bëhet fjalë kohë.

Vazhdo te lexosh

Gëzimi i Kreshmës!

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të Mërkurën e Hirit, 18 shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu

fytyrat-e-besimtarëve të mërkurën e hirit

 

ASHJE, thes, agjërim, pendim, keqardhje, sakrifica ... Këto janë temat e zakonshme të Kreshmës. Pra, kush do ta mendonte këtë sezon pendimi si një koha e gezimit? E diela e Pashkëve? Po, gëzim! Por dyzet ditët e pendimit?

Vazhdo te lexosh