Syri i Stuhisë

 

 

Besoj në kulmin e stuhisë që vjen- një kohë kaosi dhe konfuzioni të madh -la sy [i uraganit] do të kalojë mbi njerëzimin. Papritmas, do të ketë një qetësi të madhe; qielli do të hapet dhe ne do të shohim Diellin që rrezaton mbi ne. Rrezet e Mëshirës do të ndriçojnë zemrat tona dhe ne të gjithë do ta shohim veten ashtu siç na sheh Zoti. Do të jetë një Paralajmërimi, pasi do të shohim shpirtrat tanë në gjendjen e tyre të vërtetë. Do të jetë më shumë se një "telefonatë zgjimi".  -Bori i paralajmërimit, Pjesa V 

Vazhdo te lexosh

Kuptimi i "Urgjencës" së Kohës Tonë


Arkën e Noes, Artist i panjohur

 

KETU është një shpejtim i ngjarjeve në natyrë, por gjithashtu një intensifikimi i armiqësisë njerëzore kundër Kishës. Megjithatë, Jezui foli vërtet për dhimbjet e lindjes që do të ishin «vetëm fillimi». Nëse është kështu, pse do të kishte këtë ndjenjë urgjence që kaq shumë njerëz e ndiejnë për ditët në të cilat po jetojmë, sikur "diçka" të ishte e afërt?

 

Vazhdo te lexosh

Shpresa e fundit e shpëtimit - Pjesa II


Foto nga Chip Clark ©, Muzeu Kombëtar i Historisë Natyrore Smithsonian

 

SHPRESA E FUNDIT T S SHPVTIMIT

Jezusi flet me Shën Faustinën e shumë mënyrat se si Ai po derdh hire të veçanta mbi shpirtrat gjatë kësaj kohe të Mëshirës. Nje eshte Mëshira Hyjnore E Diela, të Dielën pas Pashkëve, e cila fillon me Meshat e para sonte (shënim: për të marrë hiret e veçanta të kësaj dite, na kërkohet të shkojmë në Rrëfim brenda 20 ditëve, dhe marrin kungimin në një gjendje hiri. Shiko Shpresa e fundit e shpëtimit.) Por Jezusi gjithashtu flet për Mëshirën që Ai dëshiron të mbush me shpirtrat përmes Chaplet hyjnore mëshirë, Imazhi i Mëshirës Hyjnore, dhe Ora e Mëshirës, i cili fillon në 3 të pasdites çdo ditë.

Por me të vërtetë, çdo ditë, çdo minutë, çdo sekondë, ne mund t'i qasemi mëshirës dhe hirit të Jezusit shumë thjesht:

Vazhdo te lexosh

"Koha e hirit"… Po skadon?


 


E HAPA
shkrimet e shenjta kohët e fundit për një fjalë e cila ma gjallëronte shpirtin. 

Në të vërtetë, ishte 8 nëntor, dita kur demokratët morën pushtetin në Shtëpinë Amerikane dhe Senatin. Tani, unë jam një Kanadeze, kështu që nuk ndjek shumë politikën e tyre… por unë ndjek trendet e tyre. Dhe atë ditë, për shumë njerëz ishte e qartë se mbrojtja e shenjtërisë së jetës nga ngjizja deri në vdekjen natyrore, fuqitë sapo ishin zhvendosur nga favori i tyre.

Vazhdo te lexosh

Pragu i Shpresës

 

 

KETU po flitet shumë në këto ditë terr: "re të errëta", "hije të errëta", "shenja të errëta" etj. Në dritën e Ungjijve, kjo mund të shihet si një fshikëze, duke u mbështjellë rreth njerëzimit. Por është vetëm për një kohë të shkurtër

Së shpejti fshikëza thahet ... lëvorja e ngurtësuar prishet, placenta zbrazet. Pastaj vjen, shpejt: jete e re. Flutura del, zogu hap krahët dhe një fëmijë i ri del nga kalimi "i ngushtë dhe i vështirë" i kanalit të lindjes.

Në të vërtetë, a nuk jemi në pragun e Shpresës?