Një përgjigje katolike për krizën e refugjatëve

refugjatët, mirësjellje nga Associated Press

 

IT është një nga temat më të paqëndrueshme në botë tani - dhe një nga diskutimet më pak të ekuilibruara në këtë: refugjatët, dhe çfarë bën me eksodin dërrmues. Shën Gjon Pali II e quajti këtë çështje "ndoshta tragjedia më e madhe e të gjitha tragjedive njerëzore të kohës sonë". [1]Adresa për Refugjatët në Mërgim në Morong, Filipine, 21 shkurt 1981 Për disa, përgjigjja është e thjeshtë: merreni ato, kurdo që të jenë, dhe këdo që të jenë. Për të tjerët, është më komplekse, duke kërkuar kështu një përgjigje më të matur dhe të përmbajtur; në rrezik, thonë ata, nuk është vetëm siguria dhe mirëqenia e individëve që ikin nga dhuna dhe persekutimi, por siguria dhe stabiliteti i kombeve. Nëse është kështu, cila është rruga e mesme, ajo që mbron dinjitetin dhe jetën e refugjatëve të mirëfilltë duke mbrojtur në të njëjtën kohë të mirën e përbashkët? Cila është përgjigja jonë si katolikë?

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Adresa për Refugjatët në Mërgim në Morong, Filipine, 21 shkurt 1981

Bori i fundit

bori nga Joel Bornzin3Surja e fundit, foto nga Joel Bornzin

 

I janë tronditur sot, fjalë për fjalë, nga zëri i Zotit që flet në thellësitë e shpirtit tim; i tronditur nga pikëllimi i Tij i pashprehshëm; i tronditur nga shqetësimi i thellë që Ai ka për ata në Kishë të cilët kanë rënë plotësisht në gjumë.

Vazhdo te lexosh

Bori të Paralajmërimit! - Pjesa I


ZonjaJustice_Fotor

 

 

Kjo ishte ndër fjalët e para ose "boritë" që ndjeva se Zoti donte të fryja, duke filluar në 2006. Shumë fjalë po më vinin në lutje këtë mëngjes që, kur u ktheva dhe e lexova më poshtë, kishin më shumë kuptim se kurrë në dritën e asaj që po ndodh me Romën, Islamin dhe gjithçka tjetër në këtë Stuhi të tanishme. Velloja po ngrihet dhe Zoti po na zbulon gjithnjë e më shumë kohët në të cilat ndodhemi. Mos kini frikë atëherë, sepse Zoti është me ne, duke na kullosur në "luginën e hijes së vdekjes". Sepse siç tha Jezusi, “Unë do të jem me ty deri në fund…” Ky shkrim formon sfondin e meditimit tim mbi Sinodin, të cilin drejtori im shpirtëror më ka kërkuar të shkruaj.

Botuar për herë të parë më 23 gusht 2006:

 

Unë nuk mund të hesht. Sepse kam dëgjuar tingullin e borisë; Kam dëgjuar thirrjen e betejës. (Jr 4:19)

 

I nuk mund ta mbaj më "fjalën" e cila po më kalon brenda një jave. Pesha e tij më ka çuar në lot disa herë. Sidoqoftë, leximet nga Mesha këtë mëngjes ishin një konfirmim i fuqishëm - "vazhdo përpara", si të thuash.
 

Vazhdo te lexosh

Dyert e Faustinës

 

 

A "Ndriçim”Do të jetë një dhuratë e pabesueshme për botën. Kjo “Syri i Stuhisë“- kjo hapja në stuhi- është "dera e parafundit e mëshirës" që do të jetë e hapur për të gjithë njerëzimin përpara se "dera e drejtësisë" të jetë e vetmja derë e hapur. Të dy Shën Gjoni në Apokalipsin e tij dhe Shën Faustina kanë shkruar për këto dyer

 

Vazhdo te lexosh

Mungon Mesazhi… i një Profeti Papal

 

A Ati i Shenjtë është keqkuptuar jo vetëm nga shtypi laik, por edhe nga disa kope. [1]shih Benedikti dhe Rendi i Ri Botëror Disa më kanë shkruar duke sugjeruar se ndoshta ky pontifik është një "anti-papë" në kahootz me Antikrishtin! [2]shih Një Papë i Zi? Sa shpejt disa vrapojnë nga Kopshti!

Papa Benedikti XVI është nuk duke bërë thirrje për një "qeveri globale" qendrore të plotfuqishme - diçka që ai dhe papët para tij e kanë dënuar plotësisht (dmth. Socializmin) [3]Për citate të tjera nga papët mbi Socializmin, cf. www.tfp.org www.americaneedsfatima.org —Por një globale familje që e vendos personin njerëzor dhe të drejtat dhe dinjitetin e tij të pacenueshëm në qendër të gjithë zhvillimit njerëzor në shoqëri. Le të jemi absolutisht qartë për këtë:

Shteti i cili do të siguronte gjithçka, duke thithur gjithçka në vetvete, do të bëhej përfundimisht një burokraci e paaftë për të garantuar vetë atë që i duhet personit të vuajtur - çdo person - domethënë, dashurisë personale. Ne nuk kemi nevojë për një Shtet që rregullon dhe kontrollon gjithçka, por një Shtet i cili, në përputhje me parimin e subsidiaritetit, pranon bujarisht dhe mbështet iniciativat që dalin nga forca të ndryshme shoqërore dhe ndërthur spontanitetin me afërsinë me ata në nevojë. … Në fund, pretendimi se vetëm strukturat shoqërore do t'i bënin veprat e bamirësisë maska ​​të tepërta një konceptim materialist të njeriut: nocioni i gabuar që njeriu mund të jetojë 'vetëm me bukë' (Mt 4: 4; krh. Dt 8: 3) - një bindje që poshtëron njeriun dhe në fund të fundit shpërfill të gjitha ato që janë posaçërisht njerëzore. —POPA BENEDIKTI XVI, Letër Enciklike, Deus Caritas Est, n 28 Dhjetor 2005

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Benedikti dhe Rendi i Ri Botëror
2 shih Një Papë i Zi?
3 Për citate të tjera nga papët mbi Socializmin, cf. www.tfp.org www.americaneedsfatima.org

Bori i paralajmërimit! - Pjesa V

 

Vendos borinë në buzët e tua,
sepse një shkaba është mbi shtëpinë e Zotit. (Hozea 8: 1) 

 

Veçanërisht për lexuesit e mi të rinj, ky shkrim jep një pamje shumë të gjerë të asaj që ndiej se Shpirti po i thotë Kishës sot. Jam mbushur me shpresë të madhe, sepse kjo stuhi e tanishme nuk do të zgjasë. Në të njëjtën kohë, ndjej që Zoti vazhdimisht më nxit (pavarësisht protestave të mia) për të na përgatitur për realitetet me të cilat përballemi. Nuk është koha e frikës, por e forcimit; jo një kohë për dëshpërim, por përgatitje për një betejë fitimtare.

Por a betejë sidoqoftë!

Qëndrimi i krishterë është i dyfishtë: ai që njeh dhe dallon luftën, por gjithmonë shpreson në fitoren e arritur me anë të besimit, madje edhe në vuajtje. Ky nuk është optimizëm i butë, por fryt i atyre që jetojnë si priftërinj, profetë dhe mbretër, që marrin pjesë në jetën, pasionin dhe ringjalljen e Jezu Krishtit.

Për të krishterët, ka ardhur momenti për t'u çliruar nga një kompleks i rremë i inferioritetit ... për të qenë dëshmitarë të guximshëm të Krishtit. - Kardinali Stanislaw Rylko, Presidenti i Këshillit Papnor për Laikët, LifeSiteNews.com, 20 nëntor 2008

Unë kam azhurnuar shkrimin e mëposhtëm:

   

Vazhdo te lexosh

Bori të Paralajmërimit! - Pjesa IV


Mërgimet e Uraganit Katrina, New Orleans

 

PARË botuar më 7 shtator 2006, kjo fjalë është rritur në zemrën time kohët e fundit. Thirrja është që të përgatiten të dyja fizikisht shpirtërisht për mërgim Që kur kam shkruar këtë vit të kaluar, ne kemi qenë dëshmitarë të eksodit të miliona njerëzve, veçanërisht në Azi dhe Afrikë, për shkak të katastrofave natyrore dhe luftës. Mesazhi kryesor është ai i nxitjes: Krishti duke na kujtuar se ne jemi qytetarë të Parajsës, pelegrinë gjatë rrugës për në shtëpi dhe se mjedisi ynë shpirtëror dhe natyror përreth nesh duhet ta pasqyrojë atë. 

 

Mbaro 

Fjala "mërgim" vazhdon të notojë nëpër mendjen time, si dhe kjo:

New Orleans ishte një mikrokozmos i asaj që do të vijë ... ju tani jeni në qetësi para stuhisë.

Kur uragani Katrina goditi, shumë banorë e gjetën veten në mërgim. Nuk kishte rëndësi nëse ishe i pasur apo i varfër, i bardhë apo i zi, klerik apo laik - nëse do të ishe në rrugën e tij, duhej të lëvizje tani. Po vjen një "shkundje" globale, dhe do të prodhojë në rajone të caktuara mërgim. 

 

Vazhdo te lexosh

Bori i paralajmërimit! - Pjesa III

 

 

 

PAS Mesha disa javë më parë, unë po meditoja për sensin e thellë që kam pasur vitet e fundit që Zoti po mbledh shpirtra për vete, një nga një… Një këtu, një atje, kushdo që do të dëgjojë lutjen e Tij urgjente për të marrë dhuratën e jetës së Birit të Tij… sikur ne ungjilltarët të peshkojmë me grepa tani, në vend të rrjetave.

Papritmas, fjalët më dolën në mendje:

Numri i johebrenjve është pothuajse i mbushur.

Vazhdo te lexosh