Aty ku Qielli Prek Tokën

PJESA I
shtoji malinManastiri i Trinitarëve të Marisë, Tecate, Meksikë

 

ONE mund të falet kur mendoi se Tecate, Meksikë është "sqetulla e Ferrit". Ditën, temperaturat mund të arrijnë gati 40 gradë Celsius në verë. Toka është e mbushur me shkëmbinj masivë duke e bërë bujqësinë gati të pamundur. Pavarësisht, shiu rrallë viziton rajonin, përveç në dimër, pasi re të largëta bubullima shpesh ngacmojnë në horizont. Si rezultat, shumica e gjithçkaje është e mbuluar me një pluhur të imët të kuqërremtë. Dhe natën, ajri është i ngopur me erë të keqe të plastikës që digjet ndërsa bimët industriale djegin nënproduktet e tyre.

Vazhdo te lexosh

Aty ku Qielli Prek Tokën

PJESA II
michael2Shën Michael në plan të parë të Manastirit në Malin Tabor, Tecate, Meksikë

 

WE mbërriti në mbrëmjen e hershme në manastir pak para perëndimit të diellit, fjalët "mali Tabor" të zbukuruara në anë të malit në shkëmb të bardhë. Unë dhe vajza ime kuptuam menjëherë që ishim aty tokë e shenjtë. Ndërsa hapja gjërat e mia në dhomën time të vogël në shtëpinë noviate, ngrita sytë për të parë një imazh të Zojës së Guadalupe në një mur dhe Zemrës së Papërlyer të Zojës mbi kokën time (e njëjta imazh e përdorur në kopertinën e "Flakës libri i dashurisë.) Unë kisha një ndjenjë se nuk do të kishte rastësi në këtë udhëtim

Vazhdo te lexosh

Aty ku Qielli Prek Tokën

PJESA III

lutësi i mëngjesit1

 

IT ishte ora 6 e mëngjesit kur këmbanat e para për lutjen e mëngjesit ranë mbi luginë. Pasi u futa në rrobat e mia të punës dhe kapa pak mëngjes, u ngjita për në kishën kryesore për herë të parë. Atje, një det i vogël me vello të bardha që mbulonin rrobat blu më përshëndeti me këngën e tyre eterike të mëngjesit. Duke u kthyer në të majtën time, ai ishte was Jezusi, i pranishëm në Sakramentin e Bekuar në një Mikpritës të madh të montuar në një monstrancë të madhe. Dhe, sikur të ishte ulur në këmbët e Tij (siç ishte me siguri shumë herë kur e shoqëronte Atë në misionin e Tij në jetë), ishte një imazh i Zojës së Guadalupe të gdhendur në kërcell.Vazhdo te lexosh

Aty ku Qielli Prek Tokën

PJESA IV

img_0134Kaloni në majë të malit Tabor

 

GJATË Adhurimi, që ndiqte çdo meshë të përditshme (dhe mbeti i përhershëm në kishëzat e ndryshme në të gjithë manastirin), fjalët u ngritën në shpirtin tim:

Dashuri deri në pikën e fundit të gjakut.

Vazhdo te lexosh

Aty ku Qielli Prek Tokën

PJESA V

agnesadorimiSr. Agnes duke u lutur para Jezusit në malin Tabor, Meksikë.
Ajo do të merrte velin e saj të bardhë dy javë më vonë.

 

IT ishte një meshë e së shtunës pasdite dhe "dritat e brendshme" dhe hiret vazhduan të binin si një shi i butë. Kjo ishte kur e kapa atë me cep të syrit: Nëna Lillie. Ajo kishte hipur nga San Diego për të takuar këta kanadezë që kishin ardhur për të ndërtuar Tabela e Mëshirës- kuzhina e supave.

Vazhdo te lexosh

Aty ku Qielli Prek Tokën

PJESA VI

img_1525Zoja në malin Tabor, Meksikë

 

Zoti ua zbulon Vetveten atyre që e presin atë shpallje,
dhe që nuk përpiqen të grisin skajin e një misteri, duke detyruar zbulimin.

- Shërbëtori i Zotit, Catherine de Hueck Doherty

 

MY ditët në malin Tabor po mbaronin dhe megjithatë, unë e dija se kishte më shumë "dritë" për të ardhur.Vazhdo te lexosh

Aty ku Qielli Prek Tokën

PJESA VII

pjerrta

 

IT do të ishte mesha jonë e fundit në Manastir përpara se vajza ime dhe unë të fluturonim përsëri në Kanada. Unë hapa missalette tim në 29 gusht, Memorialin e Pasioni i Shën Gjon Pagëzorit. Mendimet e mia u kthyen mbrapa disa viteve më parë kur, ndërsa po lutesha përpara Sakramentit të Bekuar në kishëzën e drejtorit tim shpirtëror, dëgjova në zemrën time fjalët, "Unë po ju jap shërbesën e Gjon Pagëzorit. ” (Ndoshta kjo është arsyeja pse e ndieva Zojën që më thirri me nofkën e çuditshme "Juanito" gjatë këtij udhëtimi. Por le të kujtojmë se çfarë i ndodhi Gjon Pagëzorit në fund)

Vazhdo te lexosh