Qëndro dhe bëhu i lehtë

 

Këtë javë, unë dua të ndaj dëshminë time me lexuesit, duke filluar me thirrjen time në ministri

 

homiljet ishin të thata. Muzika ishte e tmerrshme. Dhe kongregacioni ishte i largët dhe i shkëputur. Sa herë që largohesha nga Mesha nga famullia ime rreth 25 vjet më parë, unë shpesh ndihesha më i izoluar dhe i ftohtë sesa kur hyra brenda. Për më tepër, në fillim të të njëzetave, atëherë pashë që brezi im ishte zhdukur plotësisht. Gruaja ime dhe unë ishim një nga të paktat çifte që shkuan ende në meshë.Vazhdo te lexosh

Marrëdhënia personale me Jezusin

Marrëdhënia personale
Fotografi i panjohur

 

 

Botuar për herë të parë më 5 tetor 2006. 

 

ME shkrimet e mia të vonshme mbi Papën, Kishën Katolike, Nënën e Bekuar dhe të kuptuarit se si rrjedh e vërteta hyjnore, jo përmes interpretimit personal, por përmes autoritetit mësues të Jezusit, kam marrë email-et dhe kritikat e pritura nga jo-katolikët ( ose më mirë, ish-katolikë). Ata e kanë interpretuar mbrojtjen time ndaj hierarkisë, të vendosur nga Vetë Krishti, me kuptimin që unë nuk kam një marrëdhënie personale me Jezusin; se disi besoj se jam shpëtuar, jo nga Jezusi, por nga Papa ose një peshkop; se nuk jam i mbushur me Shpirt, por një "shpirt" institucional që më ka lënë të verbër dhe pa shpëtim.

Vazhdo te lexosh

Dinastia, Jo Demokracia - Pjesa II


Artist i panjohur

 

ME skandalet e vazhdueshme që vijnë në sipërfaqe në Kishën Katolike, shumë -përfshirë edhe klerikët- po i bëjnë thirrje Kishës për të reformuar ligjet e saj, nëse jo besimin e saj themelor dhe moralin që i përkasin depozitës së besimit.

Problemi është, në botën tonë moderne të referendumeve dhe zgjedhjeve, shumë nuk e kuptojnë që Krishti themeloi një dinasti, jo a demokraci.

 

Vazhdo te lexosh

Ajo që është e ndërtuar në rërë


Katedralja Canterbury, Angli 

 

KETU është një Stuhi e Madhe duke ardhur, dhe tashmë është këtu, në të cilën ato gjëra të ndërtuara në rërë po shemben. (Botuar për herë të parë më 12 tetor 2006.)

Kushdo që i dëgjon këto fjalë të mia, por nuk vepron sipas tyre, do të jetë si një budalla që ndërtoi shtëpinë e tij mbi rërë. Shiu ra, përmbytjet erdhën dhe erërat frynë dhe përplasën shtëpinë. Dhe ajo u shemb dhe u shkatërrua plotësisht. (Mateu 7: 26-27)

Tashmë, erërat shtytëse të sekularizmit kanë tronditur disa emërtime kryesore. Kisha e Bashkuar, Kisha Anglikane e Anglisë, Kisha Lutherane, Episkopalia dhe mijëra konfesione të tjera më të vogla kanë filluar të shpellen si ujërat e furishme të përmbytura e relativizmit moral funt në themelet e tyre. Leja e divorcit, kontrolli i lindjeve, aborti dhe martesa homoseksuale ka gërryer besimin kaq drastik sa shirat kanë filluar të lajnë një numër të madh të besimtarëve nga dyshekët e tyre.

Vazhdo te lexosh

Dy arsye për tu bërë katolik

i falur nga Thomas Blackshear II

 

AT Një ngjarje e fundit, një çift i ri i martuar Pentekostal m'u afrua dhe më tha: "Për shkak të shkrimeve tuaja, ne po bëhemi katolikë". U mbusha me gëzim ndërsa përqafuam njëri-tjetrin, të gëzuar që ky vëlla dhe motër në Krisht do ta përjetonin fuqinë dhe jetën e Tij në mënyra të reja dhe të thella—veçanërisht nëpërmjet Sakramenteve të Rrëfimit dhe Eukaristisë së Shenjtë.

Dhe kështu, këtu janë dy arsye "pa mend" pse protestantët duhet të bëhen katolikë.Vazhdo te lexosh

Duhet të tallesh!

 

Skandalet, mangësi dhe mëkatari.

Kur shumë njerëz i shikojnë katolikët dhe priftërinë në veçanti (sidomos përmes lenteve të njëanshme të mediave laike), Kisha u duket atyre çdo gjë por I krishterë

Vazhdo te lexosh

Një dëshmi personale


Rembrandt van Rinj, 1631,  Apostulli Peter i Gjunjëzuar 

KUJTIMI I SHEN BRUNO 


RRETH
trembëdhjetë vjet më parë, gruaja ime dhe unë, të dy djep-katolikë, u ftuam në një kishë Baptiste nga një mik i yni që dikur ishte katolik.

Ne morëm shërbimin e mëngjesit të së Dielës. Kur mbërritëm, menjëherë u goditëm nga të gjithë çiftet e reja. Na erdhi befas si pak të rinjtë atje ishin përsëri në famullinë tonë katolike.

Vazhdo te lexosh

Malet, Bjeshkët dhe Fushat


Foto nga Michael Buehler


KUJTIMI I SHEN FRANCISI I ASSISI
 


UNE KAM
 shumë lexues protestantë. Njëri prej tyre më shkroi në lidhje me artikullin e fundit Delet e Mia do ta njohin zërin tim në stuhi, dhe pyeti:

Ku më lë kjo mua si protestante?

 

NJE ANALOGJI 

Jezusi tha se Ai do ta ndërtonte Kishën e Tij mbi “shkëmb” - domethënë Pjetrin - ose në gjuhën aramaike të Krishtit: “Cephas”, që do të thotë “shkëmb”. Pra, mendoni për Kishën atëherë si një Mal.

Rrëzat i paraprijnë një mali, dhe kështu i mendoj si "Pagëzimi". Njëri kalon përmes Bjeshkëve për të arritur në Mal.

Vazhdo te lexosh

Delet e Mia do ta njohin zërin tim në stuhi

 

 

 

Sektorë të mëdhenj të shoqërisë janë hutuar për atë që është e drejtë dhe çfarë është e gabuar, dhe janë në mëshirën e atyre që kanë fuqinë të "krijojnë" mendim dhe t'ua imponojnë të tjerëve.  OPPOPE JOHN PAUL II, Cherry Creek State State Homily, Denver, Kolorado, 1993


AS
Kam shkruar në Bori të Paralajmërimit! - Pjesa V, po vjen një stuhi e madhe dhe tashmë është këtu. Një stuhi masive e ngatërrim. Siç tha Jezusi, 

… Ora po vjen, vërtet ka ardhur, kur do të shpërndaheni (John 16: 31) 

 

Vazhdo te lexosh