Karizmatik? Pjesa V

 

 

AS ne shikojmë Rinovimin Karizmatik sot, shohim një rënie të madhe në numrin e saj, dhe ata që mbeten janë kryesisht gri dhe flokë të bardhë. Atëherë, për çfarë ishte Rinovimi Karizmatik nëse shfaqet në sipërfaqe që gazët? Siç shkruajti një lexues në përgjigje të kësaj serie:

Në një moment lëvizja Karizmatike u zhduk si fishekzjarre që ndriçojnë qiellin e natës dhe pastaj bien përsëri në errësirë. Isha disi mëdyshur se një lëvizje e Zotit të Plotfuqishëm do të venitej dhe më në fund do të zbehej.

Përgjigja për këtë pyetje është ndoshta aspekti më i rëndësishëm i kësaj serie, sepse na ndihmon të kuptojmë jo vetëm nga kemi ardhur, por edhe atë që i pret e ardhmja Kishës

 

SHPRESA N IN SHPIRTSI

Ne jetojmë në një botë ku kudo që nga Hollywood, tek lajmet kryesore, tek ata që po flasin profetikisht me Kishën dhe botën ... ekziston një temë e përbashkët e një prishjeje të ardhshme të shoqërisë, strukturave të saj dhe rrjedhimisht, natyra siç e njohim. Kardinali Ratzinger, tani Papa Benedikti XVI, e përmblodhi atë tetëmbëdhjetë vjet më parë:

Isshtë e qartë sot që të gjithë qytetërimet e mëdha po vuajnë në mënyra të ndryshme nga krizat e vlerave dhe ideve që në disa pjesë të botës marrin forma të rrezikshme ... Në shumë vende, ne jemi në prag të mosqeverisjes. — “Flet Papa i ardhshëm”; katolikultura.com, 1 maj 2005

Me një fjalë, ne po zbresim në paligjshmëri, ku është sikur po ngrihet kufizuesi i orekseve të çrregulluara të natyrës njerëzore (shih Kufizuesi) Kjo sjell ndërmend Shkrimet që flasin për ardhjen e "të paligjshmit"

Për misterin e paligjshmërisë është tashmë në punë. Por ai që frenon duhet ta bëjë këtë vetëm për të tashmen, derisa të hiqet nga skena… Sepse nëse nuk vjen së pari apostazia dhe nuk zbulohet i paligjshmi… ai, ardhja e të cilit buron nga pushteti i Satanit në çdo vepër të fuqishme dhe në shenja dhe mrekulli që gënjejnë dhe në çdo mashtrim të lig për ata që po zhduken, sepse nuk e kanë pranuar dashurinë për të vërtetën, në mënyrë që të shpëtohen. Prandaj, Perëndia po u dërgon atyre një fuqi mashtruese në mënyrë që ata të besojnë në gënjeshtër, që të gjithë ata që nuk i kanë besuar të vërtetës por kanë miratuar keqbërje të dënohen. (2 Sel. 2: 3, 7, 9-12)

A mundemi ne si të krishterë, në një botë që po braktis me shpejtësi arsye vetë [1]shih fjalimin e Papa Benediktit ku ai identifikon botën duke kaluar në një "eklips të arsyes": Në prag keni arsye për të shpresuar për një të ardhme më të mirë? Përgjigja është po, absolutisht po. Por qëndron brenda një paradoksi që Jezusi ilustroi:

Unë po ju them, nëse një kokërr gruri nuk bie në tokë dhe nuk vdes, ai mbetet vetëm një kokërr gruri; por nëse vdes, jep shumë fruta. (Gjoni 12:24)

Nga njëra anë,

Një epokë po mbaron, jo vetëm fundi i një shekulli të shquar, por fundi i shtatëmbëdhjetë e njëqind viteve të të ashtuquajturit krishterim. Braktisja më e madhe që nga lindja e Kishës është qartë e avancuar në të gjithë ne. - Dr. Ralph Martin, Këshilltar i Këshillit Papnor për Nxitjen e Ungjillëzimit të Ri; Kisha Katolike në Fund të Epokës: Çfarë po thotë Shpirti? faqe 292

Dhe nga ana tjetër,

“Ora e vuajtjeve është ora e Zotit. Situata është e pashpresë: kjo, pra, është ora për të shpresuar Kur kemi arsye për të shpresuar, atëherë mbështetemi në ato arsye… ” Kështu që ne duhet të mbështetemi “Jo për arsye, por për një premtim - një premtim të dhënë nga Zoti. Ne duhet ta pranojmë se jemi të humbur, të dorëzohemi si të humbur dhe të lëvdojmë Zotin që na shpëton ". —Pr. Henri Caffarel, Një Rrëshajë e Re, nga Léon Joseph Cardinal Suenens, f. xi

Dhe çfarë është pjesë e premtimit?

Do të ndodhë në ditët e fundit, 'thotë Zoti,' që unë do të derdh një pjesë të shpirtit tim mbi çdo mish. Djemtë dhe bijat tuaja do të profetizojnë, të rinjtë tuaj do të shohin vegime, pleqtë tuaj do të shohin ëndrra. Në të vërtetë, mbi shërbëtorët e mi dhe shërbëtoret e mia unë do të derdh një pjesë të shpirtit tim në ato ditë, dhe ata do të profetizojnë. Dhe unë do të bëj mrekulli në qiejt lart dhe shenja mbi tokë poshtë: gjak, zjarr dhe një re tymi. Dielli do të kthehet në errësirë ​​dhe hëna në gjak, para se të vijë dita e madhe dhe e shkëlqyer e Zotit, dhe do të ndodhë që të gjithë të shpëtojnë ata që thërrasin emrin e Zotit. (Veprat 2: 17-21)

Po vjen, para "ditës së Zotit", një derdhje e lavdishme e Shpirtit të Shenjtë "mbi çdo mish ...".

 

PLANI MASTER

Katekizmi shpjegon këtë fragment, që Shën Pjetri shpalli në mëngjesin e Rrëshajëve:

Sipas këtyre premtimeve, në "kohën e fundit" Shpirti i Zotit do të rinovojë zemrat e njerëzve, duke gdhendur një ligj të ri në to. Ai do të mbledh dhe do të pajtojë popujt e shpërndarë dhe të përçarë; ai do të transformojë krijimin e parë dhe Zoti do të banojë atje me njerëz në paqe. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 715

"Koha e mbarimit" filloi në thelb me Ngjitjen e Krishtit në Parajsë. Sidoqoftë, mbetet që "trupi" i Krishtit të ndjekë Kokën në përmbushjen e misterit të shpëtimit, për të cilin Shën Pali thotë se është "një plan për plotësinë e kohërave, për të përmbledhur të gjitha gjërat në Krishtin, në qiell dhe në tokë." [2]Ef 1: 10 Jo vetëm në parajsë, thotë ai, por "në tokë". Jezusi gjithashtu u lut, “mbretëria jote do të vijë, vullneti yt do të bëhet në tokë ashtu siç është në parajsë. ” Mbetet, pra, një kohë kur të gjitha kombet do të futen nën flamurin e Krishtit: kur mbretëria e Tij shpirtërore, si një pemë e madhe sinapi, duke përhapur degët e saj shumë larg, do të mbulojë tokën; [3]shih Sundimi që Vie i Kishës kur do të ketë më në fund unitetin e trupit të Krishtit që Ai u lut me orë të tëra para Pasionit të Tij.

Për sa i përket personit të Jezusit, Mishërimi i Fjalës është i plotë kur të kthehet, i lavdëruar, tek Ati; por akoma mbetet të kryhet në lidhje me njerëzimin në tërësi. Synimi është që njerëzimi të përfshihet në parimin e ri dhe përfundimtar përmes ndërmjetësimit sakramental të "trupit" të Krishtit, Kisha. Apokalipsi që përfundon Fjalën e Zotit tregon në mënyrën më të qartë se nuk mund të bëhet fjalë për përparim njëdimension në histori: sa më afër fundit të afrohet, aq më e ashpër bëhet beteja. Sa më shumë që Fryma e Shenjtë bëhet e pranishme në histori, aq më e përhapur është ajo që Jezusi e quan mëkat kundër Shpirtit të Shenjtë. -Hans Urs von Balthasar (1905-1988), Teo-Drama, fluturimit. 3, The Dramatis Personae: Person në Krishtin, f. 37-38 (theksimi im)

Theshtë Fryma e Krishtit që në fund të fundit pushton shpirtin e Antikrishtit dhe vetë “të paligjshmit”. Por nuk do të jetë ende fundi sipas Etërve të hershëm të Kishës.

Ne vërtet rrëfejmë se një mbretëri na është premtuar mbi tokë, edhe pse para qiellit, vetëm në një gjendje tjetër të ekzistencës.. —Tertuliani (155–240 pas Krishtit), Ati i Kishës Nicene; Adversus Marcion, Ante-Nicene Fathers, Henrickson Publishers, 1995, Vol. 3, f. 342-343)

Shërbëtori i Zotit, Luisa Piccaretta (1865-1947), shkroi 36 vëllime të drejtuara drejt kësaj "epoke të paqes" të ardhshme kur mbretëria e Zotit do të mbretërojë "në tokë ashtu si në qiell". Shkrimet e saj, që nga viti 2010, u dha një verdikt "pozitiv" nga dy teologë të Vatikanit, duke hapur më tej rrugën drejt beatifikimit të saj. [4]shih http://luisapiccarreta.co/?p=2060 

Në një hyrje, Jezusi i thotë Luizës:

Ah, bija ime, krijesa gjithmonë garon më shumë në të keqe. Sa shume makinacionet e rrënimit që po përgatisin! Ata do të shkojnë aq larg sa të rraskapiten në të keqe. Por ndërsa ata e zënë veten e tyre duke ecur në rrugën e tyre, unë do të pushtoj Veten time me plotësimin dhe plotësimin e Tim Fiat Voluntas Tua  ("Do të bëhet ti") në mënyrë që Vullneti im të mbretërojë në tokë - por në një mënyrë krejt të re. Ah po, dua ta ngatërroj njeriun në Dashuri! Prandaj, jini të vëmendshëm. Unë dua që ju me Mua të përgatitni këtë epokë të dashurisë çelestiale dhe hyjnore… —Jezusi për Shërbëtorin e Zotit, Luisa Piccarreta, Dorëshkrime, 8 shkurt 1921; fragment nga Shkëlqimi i Krijimit, Rev. Joseph Innanuzzi, f.80

Kjo mbretërim në tokë do të përurohet nga një "re" ose "Rrëshaja e Dytë" mbi të gjithë tokën - "mbi çdo mish" Me fjalët e Jezusi për të Shenjtën María Concepción Cabrera de Armida ose "Conchita":

Ka ardhur koha për të lartësuar Frymën e Shenjtë në botë Dëshiroj që kjo epokë e fundit të shenjtërohet në një mënyrë krejt të veçantë për këtë Shpirt të Shenjtë… turnshtë radha e tij, është epoka e tij, është triumfi i dashurisë në Kishën time, në të gjithë universin.—Pr. Marie-Michel Philipon, Conchita: Ditari shpirtëror i një nëne, f. 195-196; fragment nga Shkëlqimi i Krijimit, Rev. Joseph Innanuzzi, f.80

Kjo do të thotë që Rrëshaja nuk është një ngjarje e njëhershme, por një hir që do të arrijë kulmin në një Rrëshajë të Dytë kur Fryma e Shenjtë do të "ripërtërijë faqen e tokës".

 

Kokërr gruri bie… në shkretëtirë

Kështu, ne shohim më sipër në fjalët e Shkrimeve të Shenjta, Etërit e Kishës, teologët dhe mistikët që Zoti po e shkatërron Kishën e Tij, jo për ta shkatërruar, por që ajo të marrë pjesë në frytet e Ringjalljes.

Kisha do të hyjë në lavdinë e mbretërisë vetëm përmes kësaj Pashkë të fundit, kur ajo do të ndjekë Zotin e saj në vdekjen dhe Ringjalljen e tij. -Katekizmi i Kishës Katolike, 677

Ripërtëritja Karizmatike ishte një hir i lutur nga Papa Leo XIII dhe Gjoni XXIII të binte mbi Kishën. Në mes të një braktisjeje të përshpejtuar, Zoti derdhi një pjesë të Shpirtit të Tij te përgatit një mbetje. Ripërtëritja Karizmatike ndezi një "ungjillëzimin e ri" dhe ringjalljen e karizmave të Frymës së Shenjtë, të cilat kanë luajtur një rol të rëndësishëm në përgatitjen e një ushtrie të vogël për këto kohë. Ndikimi i Përtëritjes vetëm tek Pali VI, Gjon Pali II dhe vetëm Benedikti XVI vazhdon të ndihet në të gjithë Kishën dhe globin.

Ndërsa ka shumë që nuk janë më aktivë në grupet ose shoqatat e tyre lokale të lutjeve Karizmatike, ata megjithatë përjetuan "pagëzimin e Shpirtit" dhe u janë dhënë karizma - disa që mund të jenë akoma të fshehura dhe akoma të pa-lëshuara - për ditët përpara Ata janë duke u përgatitur për "përballjen përfundimtare" të kohërave tona kundër frymës së kësaj bote.

Qëllimi i Rinovimit Karizmatik nuk ishte krijimi i takimeve të lutjes që do të mbanin veten deri në fund të kohës. Përkundrazi, ne mund të kuptojmë se çfarë po bën Perëndia në Rinovimin duke shqyrtuar "pagëzimin në Shpirt" të parë mbi Vetë Zotin.

Pasi Jezusi u vajos me Shpirtin e Shenjtë në lumin Jordan, Shkrimet thonë:

I mbushur me Shpirtin e shenjtë, Jezusi u kthye nga Jordani dhe Fryma u drejtua në shkretëtirë për dyzet ditë, për tu tunduar nga djalli. Ai nuk hëngri asgjë gjatë atyre ditëve dhe kur mbaruan, ai ishte i uritur. (Luka 4: 1-2)

Pasi Fryma e Shenjtë filloi të derdhej mbi Kishë në 1967, dy vjet pas mbylljes së Vatikanit II, mund të thuhet se trupi i Krishtit në vijim 40 vjet u çua jashtë "në shkretëtirë". [5]shih Sa eshte ora? - Pjesa II

… Nëse një kokërr grurë nuk bie në tokë dhe nuk vdes, mbetet vetëm një kokërr gruri; por nëse vdes, jep shumë fruta. (Gjoni 12:24)

Ashtu si Jezusi u tundua për materializëm, vetë-glorifikim dhe vetë-mbështetje përveç Atit, ashtu edhe Kisha i ka duruar këto tundime për ta provuar dhe pastruar atë. Kështu, sezoni i Rinovimit Karizmatik ka qenë gjithashtu një sezon i dhimbshëm që ka parë pjesën e tij të ndarjeve dhe hidhërimeve ndërsa secili prej këtyre tundimeve është hequr. Për ata që nuk e kanë braktisur besimin e tyre dhe nuk kanë qenë të bindur ndaj Shpirtit, kasapja ka dhënë frytin e një bindjeje më të madhe, përulësie dhe besimi te Zoti.

Fëmija im, kur të vini t'i shërbeni Zotit, përgatituni për sprova. Sepse në zjarr ari provohet dhe i zgjedhuri në kazan të poshtërimit. (Sirach 1: 5)

Siç kam shkruar në Pjesa IV, qëllimi i "derdhjes", "derdhjes", "mbushjes", ose "pagëzimit" në Shpirt ishte të prodhonte te fëmijët e Perëndisë frytin e shenjtëria Sepse shenjtëria është aroma e Krishtit që largon erën erë të keqe të Satanit dhe tërheq jobesimtarët në të Vërtetën që jeton brenda. Isshtë përmes një Kenosis, kjo zbrazje e vetvetes në Shkretëtira e tundimit, që Jezusi të mbretërojë në mua i tillë që të jetë “jo më unë por Krishti që jeton në mua." [6]krh. Gal 2: 20 Rinovimi Karizmatik, si i tillë atëherë, nuk po vdes aq shumë sa shpresohet të piqet, ose më mirë, mbirjes. Përvoja e lezetshme e Zotit në vitet e para përmes lavdërimit dhe adhurimit, lutjes së fortë dhe zbulimit të karizmave… i ka lënë vendin "mungesës së Zotit" ku shpirti duhet të zgjedhë ta dojë Atë të cilin nuk mund ta shohë; t'i besojmë Atij të cilin ajo nuk mund ta prekë; për të lavdëruar Atë që nuk duket se përgjigjet në kthim. Me një fjalë, Zoti e ka sjellë Kishën në fund të atyre dyzet viteve në një vend ku ajo ose do ta braktisë Atë, ose do të jetë i uritur per atë.

Jezusi… u udhëhoq nga Shpirti në shkretëtirë për dyzet ditë… dhe kur ata mbaruan, ai ishte i uritur.

Por lexoni se çfarë shkruan Luka më tej:

Jezusi u kthye në Galile në pushtet të Shpirtit dhe lajmet për të u përhapën në të gjithë rajonin. (Luka 4:14)

Preciselyshtë pikërisht rafineria e shkretëtirës [7]krh. Zek 13: 9 që na heq nga vetëbesimi, nga nocionet tona false se jemi disi të fuqishëm ose në kontroll. Forshtë për këtë punë parësore në ne që Fryma është dhënë, për të prodhuar një besim që shkëlqen në punët e mira:

… Me anë të Frymës ju vdisni veprat e trupit… (Rom 8:13)

Kur jetojmë në qendër të së vërtetës, domethënë varfërisë sonë të plotë përveç Zotit, atëherë është ajo pushtet i Frymës së Shenjtë mund të bëjë vërtet mrekulli përmes nesh. Të jetosh në varfëri, do të thotë të braktisësh vullnetin tonë, të marrësh Kryqin tonë, të heqësh dorë nga vetja dhe të ndjekësh Vullnetin Hyjnor. Jezusi paralajmëroi kundër idesë se dhuratat karizmatike ishin një shenjë e shenjtërisë në vetvete:

Jo të gjithë ata që do të më thonë: "Zot, Zot" do të hyjnë në mbretërinë e qiejve, por vetëm ai që bën vullnetin e Atit tim në qiell. Shumë do të më thonë atë ditë: 'Zot, Zot, a nuk profetizuam në emrin tënd? A nuk i dëbuam demonët në emrin tuaj? A nuk bëmë vepra të mëdha në emrin tënd? ' Atëherë unë do t'u deklaroj atyre solemnisht: "Unë kurrë nuk ju kam njohur. Largohuni nga unë, keqbërës. (Mat 7: 21-23)

Nëse flas në gjuhë njerëzore dhe engjëllore, por nuk kam dashuri, unë jam një gong kumbues ose një cembël e përplasur. (1 Kor 13: 1)

Puna e Zotit midis mbetjeve të Tij sot është të na heq vullnetin tonë në mënyrë që të jetojmë, të lëvizim dhe të kemi qenien tonë në Vullnetin e Tij. Kështu, duke ndjekur gjurmët e Jezuit, ne mund të dalim nga shkretëtira si një popull i gatshëm për të lëvizur në pushtet të Frymës së Shenjtë që do të shkatërrojë fortesat e Satanit dhe do të përgatisë botën, madje me anë të gjakut tonë, për lindjen e një epoke të re të paqes, drejtësisë dhe unitetit.

Edhe një herë, këtu është ajo profeci e fuqishme e thënë në vitet e para të Rinovimit Karizmatik gjatë një mbledhje me Papa Palin VI në Sheshin e Shën Pjetrit: [8]Shikoni serinë e transmetimeve në internet: Profecia në Romë

Meqenëse të dua, dua të të tregoj se çfarë po bëj sot në botë. Unë dua të të përgatis për atë që do të vijë. Ditët e errësirës po vijnë në botë, ditë shtrëngimi… Ndërtesat që tani janë në këmbë do të mos jetë në këmbë Mbështetjet që janë për njerëzit e mi tani nuk do të jenë atje. Dua që ti të jesh i përgatitur, populli im, të më njohësh vetëm mua dhe të më mbërthehesh dhe të më kesh në një mënyrë më të thellë se kurrë më parë. Unë do të të çoj në shkretëtirë ... Unë do të të heq nga gjithçka nga e cila varet tani, kështu që ti varet vetëm nga unë. Një kohë errësire po vjen në botë, por një kohë lavdie po vjen për Kishën time, një kohë lavdie po vjen për popullin tim. Unë do të derdh mbi ju të gjitha dhuratat e Shpirtit tim. Unë do t'ju përgatis për luftime shpirtërore; Unë do t'ju përgatis për një kohë ungjillizimi që bota nuk e ka parë kurrë. Dhe kur nuk keni asgjë përveç meje, ju do të keni gjithçka: tokë, fusha, shtëpi, dhe vëllezër e motra dhe dashuri dhe gëzim dhe paqe më shumë se kurrë më parë. Jini gati, njerëzit e mi, unë dua t'ju përgatis - dhënë nga Dr. Ralph Martin, Rrëshaja e hënë, maj, 1975, Romë, Itali

Në Pjesën VI, unë do të shpjegoj pse përgatitja e Kishës është një vepër e Zojës sonë dhe si papët kanë ndërmjetësuar për "Rrëshajën e Re" të ardhshme.

 

 

 

 

Donacioni juaj vlerësohet shumë për këtë shërbesë me kohë të plotë!

Klikoni më poshtë për ta përkthyer këtë faqe në një gjuhë tjetër:


Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih fjalimin e Papa Benediktit ku ai identifikon botën duke kaluar në një "eklips të arsyes": Në prag
2 Ef 1: 10
3 shih Sundimi që Vie i Kishës
4 shih http://luisapiccarreta.co/?p=2060
5 shih Sa eshte ora? - Pjesa II
6 krh. Gal 2: 20
7 krh. Zek 13: 9
8 Shikoni serinë e transmetimeve në internet: Profecia në Romë
Postuar ne BALLINA, KARISMATIKE? dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Komentet janë të mbyllura.