Karizmatik! Pjesa VII

 

A pika e tërë këtij seriali mbi dhuratat dhe lëvizjen karizmatike është të inkurajojë lexuesin që të mos ketë frikë nga i jashtëzakonshëm Në zot! Për të mos patur frikë t'i "hapni zemrat tuaja" dhuratës së Shpirtit të Shenjtë të cilin Zoti dëshiron ta derdhë në një mënyrë të veçantë dhe të fuqishme në kohët tona. Ndërsa lexoj letrat e dërguara për mua, është e qartë se Rinovimi Karizmatik nuk ka qenë pa hidhërimet dhe dështimet e saj, mangësitë dhe dobësitë e saj njerëzore. E megjithatë, kjo është pikërisht ajo që ndodhi në Kishën e hershme pas Rrëshajëve. Shenjtorët Pjetër dhe Pal i kushtuan shumë hapësirë ​​korrigjimit të kishave të ndryshme, moderimit të karizmave dhe ripërqendrimit të komuniteteve që lulëzonin përsëri mbi traditën gojore dhe të shkruar që po u dorëzohej atyre. Ajo që nuk bënë Apostujt është të mohojnë përvojat shpesh dramatike të besimtarëve, të përpiqen të mbysin karizmat ose të heshtin zellin e komuniteteve të lulëzuara. Përkundrazi, ata thanë:

Mos e shuani Frymën… ndiqni dashurinë, por përpiquni me padurim për dhuntitë shpirtërore, veçanërisht që të mund të profetizoni… mbi të gjitha, le të jetë e fortë dashuria juaj për njëri-tjetrin… (1 Sel. 5:19; 1 Kor 14: 1; 1 Pjet. 4: 8)

Dua ta kushtoj pjesën e fundit të këtij seriali në ndarjen e përvojave dhe reflektimeve të mia që kur kam provuar për herë të parë lëvizjen karizmatike në 1975. Në vend që të jap të gjithë dëshminë time këtu, unë do ta kufizoj atë në ato përvoja që dikush mund t'i quajë "karizmatike".

 

SOT

Sot, unë nuk i përkas një grupi lutjesh ose Rinovimit Karizmatik si anëtar, por herë pas here jam i ftuar të flas në konferenca të sponsorizuara nga lëvizja. Unë shkruaj dhe regjistroj këngë lavdërimi dhe adhurimi, por kur dëgjoj muzikë, zakonisht është Kënga Gregoriane ose Korale e Shenjtë Ruse. Ndërsa marr pjesë në Meshën Katolike Romake me familjen time çdo fundjavë, për vite me radhë shkoja çdo ditë Liturgjia Hyjnore Ukrainase, riti antik i Shën Gjon Gojartit. Kur lutem, unë bashkohem me Kishën universale çdo ditë në Liturgjinë e Orëve, por gjithashtu mbyll sytë gjatë gjithë ditës dhe lutem në heshtje në dhuratën e gjuhëve që mora si fëmijë. Vendi im i preferuar i adhurimit nuk është në një auditor të mbushur me të krishterë që duartrokasin dhe këndojnë, aq të bukur sa mund të jetë ... por në atë hapësirë ​​të shenjtë përpara Sakramentit të Bekuar ku ndonjëherë ngre duart dhe pëshpëris Emrin e Tij të çmuar. Kur njerëzit më kërkojnë të lutem për ta, unë i mbaj në Rruzaren time të përditshme ose në lutjet e Kishës; herë të tjera, unë jam i prekur të vë duart e mia mbi kokën e tyre me lejen e tyre dhe të lutem mbi ta, gjë që disa u ka sjellë shërime shpirtërore dhe fizike. Dhe kur shkruaj bloget e mia, ndjek me kujdes mësimet e Besimit tonë Katolik në sa më shumë aftësi, ndërsa gjithashtu flas nga zemra fjalët profetike që ndiej se Zoti i thotë Kishës së Tij sot.

Unë po ju hap jetën time personale në këtë faqe, jo sepse e konsideroj veten një model. Përkundrazi, është për t'u çlodhur ata lexues që barazojnë "pagëzimin në Shpirt" me detyrimin të veprojë në një mënyrë "Pentecostal" ose "karizmatik". Unë sigurisht e kuptoj gëzimin e shumë të krishterëve që shprehin me gatishmëri besimin e tyre në shprehjet e jashtme. Ajo që kam mësuar gjatë viteve në shkollën e butë të Shpirtit të Shenjtë është se është jeta e brendshme që Ai vjen të kultivojë mbi të gjitha

 

PENTEKOSTI FAMILJAR

Ishte viti 1975 kur prindërit e mi u bashkuan me Rinovimin Karizmatik si pjesëmarrës dhe drejtues. Në atë kohë isha shtatë vjeç. Më kujtohet se qëndroja atje, shpesh fëmija i vetëm në mesin e një grupi të rriturve, të cilët këndonin dhe lavdëronin Jezusin me një dashuri dhe pasion që nuk i kisha parë më parë. Kur ose ata ose prifti i famullisë, i cili përqafoi plotësisht Rinovimin, mbajtën fjalime, unë ndjeva një vajosje dhe hir të madh pasi edhe unë fillova të dashurohesha gjithnjë e më thellë me Jezusin.

Por në shkollë, unë isha paksa i egër. Unë isha i njohur si "kllouni i klasës", dhe në klasën e pestë, mësuesi im ishte mjaft i ngopur me mua. E vërtetë, unë isha shumë hiper dhe më mirë do të isha në shesh lojërash sesa pas një tavoline. Në fakt, si një foshnjë, nëna ime tha se do të vinte në dhomën time të gjumit për të më parë duke kërcyer në shtrat… dhe akoma duke kërcyer në shtrat një orë më vonë.

Në verë midis klasave 5 dhe 6, prindërit e mi menduan se ishte koha që vëllai, motra ime dhe unë të merrnim "pagëzimin në Shpirt" siç quhej zakonisht [1]Shiko Pjesa II për një shpjegim të “pagëzimi në Shpirtin e Shenjtë". Në realitet, unë tashmë isha duke marrë shumë hire në takime lutjeje. Por ashtu si Apostujt morën jo vetëm një por disa derdhje të Shpirtit të Shenjtë, [2]krh. Veprat 4: 31 prindërit e mi menduan se ishte e mençur të luteshin për një burim të ri hiri mbi fëmijët e tyre. Pas shtatë javësh përgatitje (ajo që u quajt "Seminare Jeta në Shpirt"), u mblodhëm te liqeni në kabinën tonë dhe atje nëna dhe babai vunë duart mbi ne dhe u lutën.

Pastaj vura rrobat e banjës dhe shkova për të notuar.

Nuk kujtoj ndonjë gjë të jashtëzakonshme që ka ndodhur atë ditë. Por diçka bëri ndodh. Kur u ktheva në shkollë në Vjeshtë, papritmas pata një uri për Eukaristinë e Shenjtë. Në vend që të shikoja karikatura gjatë orës së drekës, unë shpesh e anashkaloja darkën dhe shkoja të shërbeja në meshën e përditshme në vendin fqinj. Fillova të marr pjesë në Rrëfim më shpesh. Kam humbur çdo dëshirë për aktivitetet e festave të kolegëve të mi të vegjël. Unë u bëra një student më i qetë, befas i vetëdijshëm për stresin që mosbindja dhe zhurma u shkaktonin mësuesve të mi. Kisha etje për të lexuar Fjalën e Zotit dhe për të diskutuar gjëra shpirtërore me prindërit e mi. Dhe dëshira për t'u bërë një prift u përmbush në qenien time ... një dëshirë që, çuditërisht, nuk është venitur plotësisht me një grua dhe tetë fëmijë.

Me një fjalë, kisha një dëshirë të fortë për të Jesus. Kjo ishte "dhurata e parë" që mora nga Shpirti i Shenjtë.

 

TE THIRRUR NE MINISTRI

Në klasën 10, disa nga shokët e mi të skuadrës dhe unë u shkelëm seksualisht nga trajneri ynë i futbollit. E di që zgjoi tek unë ndjenjat që duhet të kishin mbetur të fshehura. Pasi motra ime e vetme vdiq në një aksident automobilistik kur isha 19 vjeç, unë u ktheva në universitet i hutuar dhe i thyer. Ndërsa nuk e braktisa Zotin, fillova të luftoj me tundime të fuqishme për epsh dhe mëkat. Gjatë një periudhe pesë vjeçare, megjithë pjesëmarrjen time në meshën e përditshme dhe lutjet e mia private, unë sulmohesha shpesh nga kjo frymë epshi. Dëshira ime për t'i qëndruar besnikë Zotit nuk më lejoi të bini në një mëkat shumë të rëndë, dhe megjithatë, unë nuk isha njeriu që duhet të isha. Deri më sot, pendohem dhe lutem për ato gra të reja që meritonin një dëshmi të krishterë më të mirë sesa dha ky burrë.

Menjëherë pas martesës sime, ishte në mes të kësaj fortese Zoti më thirri në ministri. Unë mund të mendoj vetëm për Shën Marinë Magdalenën ose Mateun, Shën Palin ose Shën Agustinin, dhe sesi Zoti nuk zgjedh gjithmonë shpirtra të shenjtë, por shpesh mëkatarë të mëdhenj për të kujdesur vreshtin e Tij. Zoti po më thërriste të filloja të përdorja "muzikën si një portë për të ungjillizuar" (shiko Dëshmia ime).

Pas pak, grupi i udhëheqësve tanë u takua për t'u lutur dhe për të planifikuar ngjarjet e shërbimit tonë. Atë javë, kisha rënë përsëri në mëkatin e epshit. Unë u ndjeva si delet e zeza në atë dhomë të burrave të tjerë që ishin atje për t'i shërbyer Zotit. Se, në fund të fundit që kisha provuar në jetën time, gjithçka që dija për Zotin, dhuratat e Tij, hiret e Tij ... Unë akoma mëkatoi kundër Tij. Ndjeva se isha një zhgënjim i madh dhe një turp për Atin. Ndjeva se nuk duhej të isha atje.

Dikush shpërndau fletë këngësh. Nuk më pëlqente të këndoja. E megjithatë, unë e dija, si një udhëheqës lavdërimi dhe adhurimi, që të këndosh për Zotin është një akt besimi (dhe Jezusi tha që besimi me madhësinë e një fara sinapi mund të lëvizë malet) Dhe kështu, pavarësisht nga vetja, fillova të këndoj, sepse Ai meritonte të lavdërohej. Papritmas, ndjeva një valë të fuqisë që po qëllonte nëpër trupin tim, sikur të isha duke u goditur nga rryma elektrike, por pa dhimbje. E ndjeva këtë dashuri të pabesueshme për mua, kaq të thellë, kaq të butë. Si mund të jetë kjo ?!

“At, unë kam mëkatuar kundër qiellit dhe kundër teje. Unë nuk e meritoj më të quhem djali juaj; sillu me mua siç do të sillesh me një nga punëtorët e tu të punësuar ”. Kështu [djali plangprishës] u ngrit dhe u kthye te babai i tij. Ndërsa ishte akoma larg, babai i tij e pa dhe, u mbush me dhembshuri. Ai vrapoi tek i biri, e përqafoi dhe e puthi. (Luka 15: 18-20)

Atë natë kur u largova, fuqia e atij mëkati me të cilin isha duke luftuar prej vitesh, që më lidhi si një skllav, ishte thyer. Unë nuk mund t'ju them se si e bëri Zoti. Gjithë çka di është se Ati derdhi Shpirtin e Tij të dashurisë në shpirtin tim dhe më la të lirë. (Lexoni gjithashtu takimin tim me këtë frymë përsëri në Një mrekulli e mëshirës. Gjithashtu, për ata që vërtet luftojnë në mëkat të rëndë tani, lexoni:  Atyre që janë në mëkatin e vdekshëm)

 

Karizma të reja

Nuk e mbaj mend saktësisht kur fillova të flas në gjuhë. Thjesht mbaj mend duke përdorur karizmin, edhe kur isha fëmijë. Rrodhi natyrshëm dhe me një sens instiktiv se unë nuk po llomotisja por lutja. Mbi të gjitha, kjo është ajo që Jezusi tha se do të ndodhte:

Këto shenja do të shoqërojnë ata që besojnë: në emrin tim ata do të dëbojnë demonët, ata do të flasin gjuhë të reja. Ata do të marrin gjarpërinj me duar, dhe nëse pinë ndonjë gjë vdekjeprurëse, kjo nuk do t'i dëmtojë ata. Ata do të vënë duart mbi të sëmurët dhe do të shërohen. (Marku 16: 17-18)

Por Zoti kishte më shumë për të dhënë. Në vitin e dytë të shërbimit tim, ne planifikuam një Seminar Jeta në Shpirt [3]një format i planifikuar dhe biseda për ungjillëzimin dhe përgatitjen e pjesëmarrësve për të marrë "pagëzimin në Shpirtin e Shenjtë". për rreth 80 adoleshentë. Gjatë fundjavës, ne ndamë Ungjillin, dëshmitë dhe mësimet për t'i përgatitur ata për "pagëzimin në Shpirtin e Shenjtë". Në mbrëmjen e fundit, ndërsa ekipet vunë duart mbi dhe u lutën mbi të rinjtë, Shpirti ra me forcë mbi gati të gjithë të mbledhur. Të rinjtë filluan të qeshin, të qajnë dhe të këndojnë në gjuhë. Ai grup i ndrojtur adoleshentësh u kthye papritur në një flakë të gjallë dashurie, duke kërcyer në Zemrën e Zotit. [4]Disa të rinj dhe udhëheqës vazhduan të formonin ministri. Disa vazhduan të studionin teologji, si dhe të hynin në jetën fetare ose priftërinë. Disa nga ato ministri tani janë në shkallë ndërkombëtare, me paraqitje të rregullta në EWTN dhe media të tjera katolike.

Deri në atë kohë, unë kurrë nuk kisha shkruar një këngë lavdërimi dhe adhurimi, duke mbështetur në koleksionin e madh të këngëve të lavdërimit dhe adhurimit ungjillor që ishin në dispozicion. Ndërsa ekipet filluan të përfundonin lutjet e tyre me të rinjtë, disa udhëheqës erdhën tek unë dhe më pyetën nëse dëshiroja të "lutesha" (deri atëherë kisha kënduar muzikë në sfond.) Unë thashë "Sigurisht", që kur E dija që Shpirti mund të na mbushë pa pushim. Ndërsa udhëheqësi i lutjes zgjati duart mbi mua, unë papritmas rashë prapa në dysheme, trupi im kryqëzor. [5]Rënia poshtë ose "pushimi në Frymë" është një shfaqje e zakonshme e "pagëzimit në Frymë". Për arsye që nuk dihen plotësisht, Shpirti i Shenjtë shpesh sjell një shpirt në një vend pushimi dhe dorëzimi total ndërsa Ai vazhdon të shërbejë thellë brenda. Isshtë një nga ato mënyrat që Zoti punon shpesh që e lë shpirtin shumë më të përulur dhe të bindur ndërsa e kuptojnë më thellë se Ai është Zot. Unë kisha një dëshirë të fortë të ngrihesha nga thellësia e shpirtit tim për t'i dhënë tërë jetën time Jezusi, të martirizohet për Të. Kur u ngrita në këmbë, ndjeva të njëjtën fuqi nga përvoja ime e mëparshme duke gërshetuar në trupin tim, këtë herë përmes trupit tim majat e gishtave dhe mia goja. Nga ajo ditë e tutje, unë shkruajta qindra këngë lavdërimi, ndonjëherë dy ose tre në një orë. Rrodhi si ujëra të gjalla! Unë gjithashtu ndjeva një nevojë të parezistueshme për të fol te verteten për një brez që po mbytet në gënjeshtra

 

THIRREN N TO PJES RAM RAM

Në gusht të vitit 2006, unë isha ulur në piano duke kënduar një version të pjesës mesha "Sanctus", të cilin e kisha shkruar: "E Shenjtë, e Shenjtë, e Shenjtë”Papritmas, ndjeva një dëshirë të fuqishme për të shkuar dhe lutur para Sakramentit të Bekuar.

Në kishë, fillova të lutem Zyrën. Kam vërejtur menjëherë që "Himni" ishte i njëjti fjalë që kisha kënduar: "E shenjtë, e shenjtë, e shenjtë! Zoti, Zoti i Plotfuqishëm ...”Shpirti im filloi të gjallërohej. Vazhdova, duke lutur fjalët e Psalmistit, «Unë do ta sjell në shtëpinë tënde një olokaust; për ju do të paguaj zotimet e mia ...”Brenda zemrës sime më erdhi një dëshirë e madhe për t'i dhënë vetes plotësisht Zotit, në një mënyrë të re, në një nivel më të thellë. Edhe një herë, unë ndjeva timen shpirt duke u bërë kryqëzor. Po përjetoja lutjen e Shpirtit të Shenjtë i cili “ndërmjetëson me rënkime të pashprehura”(Rom 8:26).

Gjatë orës tjetër, unë u udhëhoqa përmes teksteve të Liturgjisë së Orëve dhe Katekizmit që ishin në thelb fjalë që sapo kisha qarë. [6]Për të lexuar të gjithë takimin, shkoni te Rreth Markut në këtë faqe interneti. Kam lexuar në librin e Isaisë se si Seraphim fluturoi tek ai, duke prekur buzët e tij me një prush, duke shenjtëruar gojën për misionin përpara. “Kë duhet të dërgoj? Kush do të shkojë për ne?”Isaia u përgjigj,“Ja ku jam, me dergo!”Pas mendimit, do të dukej se karizmi për të vepruar në profetikë më ishte dhënë vite më parë në atë tërheqje të rinisë kur ndjeva buzët e mia duke u dridhur nga fuqia e Shpirtit të Shenjtë. Tani dukej se po lëshohej në një mënyrë më të madhe. [7]Sigurisht, të gjithë "Besnikët, të cilët me anë të Pagëzimit janë përfshirë në Krishtin dhe janë integruar në Popullin e Perëndisë, bëhen pjesëmarrës në mënyrën e tyre të veçantë në zyrën priftërore, profetike dhe mbretërore të Krishtit". -Katekizmi i Kishës Katolike, 897

Kjo përvojë u duk se u konfirmua ndërsa isha në kishëzën e drejtorit tim shpirtëror gjatë një vizite me të në Shtetet e Bashkuara. Unë isha duke u lutur para Sakramentit të Bekuar kur dëgjova fjalët në zemrën time, “Unë po ju jap shërbesën e Gjon Pagëzorit. ” Të nesërmen në mëngjes, një burrë i moshuar u paraqit në derën e rektoratit duke thënë se ndihej i detyruar të më jepte diçka. Ai vendosi në dorën time një relike të klasit të parë të Shën Gjon Pagëzori. [8]Një relike e klasit të parë do të thotë se është një pjesë e trupit të një shenjtori, siç është një fragment kockash. Ndërsa po lutesha përsëri para Sakramentit të Bekuar, ndjeva në zemrën time fjalët:Vëri duart mbi të sëmurët dhe unë do t'i shëroj.”Përgjigja ime e parë ishte përgjigja e pikëllimit. Mendova se si njerëzit mund të bërtasin drejt shpirtrave të cilëve u është dhënë karizmi i shërimit dhe unë nuk e doja atë. Më pëlqente errësira ime! Kështu që unë thashë: "Zot, nëse kjo është një fjalë nga ti, atëherë të lutem konfirmo". Në atë moment ndjeva "urdhrin" për të marrë biblën time. Unë e hapa atë rastësisht dhe sytë e mi ranë drejtpërdrejt te Marku 16:

Këto shenja do të shoqërojnë ata që besojnë ... Ata do të vendosin duart mbi të sëmurët dhe do të shërohen. (Marku 16: 17-18)

Në atë moment, aq i shpejtë sa rrufeja, ndjeva për një të tretën herë të dallueshme dhe të papritur fuqinë e Shpirtit që gërshetoi nëpër duart e mia që dridheshin… Që atëherë, unë kam qenë duke pritur që Zoti të më tregojë se si dhe kur Ai dëshiron që ta përdor atë karizëm Sidoqoftë, kohët e fundit kam mësuar se një grua me simptoma të Sklerozës së Shumëfishtë, për të cilën unë u luta, nuk i ka provuar ato simptoma tani për gati dy vjet që nga ajo ditë ... Sa misterioze janë rrugët e Zotit!

 

HAPUR NE SHPIRT

Ndërsa shikoj prapa në të gjitha ato momente kur Zoti derdhi Shpirtin e Tij, ato shpesh kishin për qëllim të më pajisnin për t'iu përgjigjur thirrjes time të veçantë për t'i shërbyer Mbretërisë. Ndonjëherë, hiret vinin me vendosjen e duarve, herë të tjera thjesht në prani të Sakramentit të Bekuar… por gjithmonë nga Zemra e Jezusit. Ai është ai që dërgon Parakleten mbi Nusen e Tij, për ta vajosur dhe pajisur për të kryer misionin e saj të shenjtë.

Eukaristia është "burimi dhe maja" e besimit tonë. [9]shih Katekizmi i Kishës Katolike, n 1324 In Pjesa IV, Unë fola rreth asaj se si ne, në mënyrë që të jemi plotësisht katolikë, duhet të përqafojmë gjithnjë qendrën e Besimit tonë Katolik, domethënë gjithçka që na jep Tradita jonë e Shenjtë.

Vetë qendra është Eukaristia e Shenjtë, "burimi dhe maja" e Besimit tonë. Nga kjo Dhuratë efikase ne jemi pajtuar me Atin. Nga Eukaristia, e cila është Zemra e Shenjtë, shpërthen uji i gjallë i Shpirtit të Shenjtë për të ripërtërirë, shenjtëruar dhe fuqizuar fëmijët e Perëndisë.

Kështu, Rinovimi Karizmatik është gjithashtu një dhuratë e Eukaristisë. Dhe kështu, duhet të na drejtojë përsëri në Eukaristi. Kur fillova ministrinë time të muzikës gati 20 vjet më parë, ne i drejtonim njerëzit "atje ku janë mbledhur dy ose tre" [10]krh. Mat 18:20 në praninë e Zotit përmes këngës dhe fjalës. Por sot, unë tani e përfundoj shërbesën time kudo që është e mundur duke sjellë kongregacionin në Praninë Eukaristike të Jezusit për një kohë Adhurimi. Roli im është të zvogëloj që Ai mund të rritet ndërsa unë tregoj burimin e Mëshirës: "Ja Qengji i Zotit! ”

Rinovimi Karizmatik gjithashtu duhet të na drejtojë atëherë lutje soditëse me një karakteristikë dhe përfshirje të veçantë Mariane, pasi ajo ishte e para përsiatëse, modeli i lutjes dhe nëna e Kishës. Ka një kohë dhe një sezon për lavdërime dhe adhurime, një këngë e jashtme e zemrës. Siç thotë në Psalmin 100:

Hyni në portat e tij me falënderime, oborret e tij me lavdërime. (Psalmi 100: 4)

Kjo është një referencë për tempullin e Solomonit. Portat çuan në gjykata, të cilat më pas çojnë në Shenjtë e shenjtërve. Atje, në praninë intime të Zotit, ne duhet të mësojmë,

Qëndro i qetë dhe dije se unë jam Zoti! (Psalmi 46:10)

Dhe aty,

Të gjithë ne, duke parë me fytyrë të zbuluar lavdinë e Zotit, po shndërrohemi në të njëjtën shëmbëllim nga lavdia në lavdi, si nga Zoti që është Fryma. (2 Kor 3:18)

Nëse po transformohemi gjithnjë e më shumë në Jezus, atëherë Rinovimi Karizmatik duhet të na largojë soditje në veprim, për një shërbim më të thellë në trupin e Krishtit përmes karizmave të Shpirtit të Shenjtë. Kjo duhet ta bëjë secilin prej nesh të bëhet dëshmitar në treg, në shtëpi, në shkollë, kudo që na vendos Zoti. Ajo duhet të na drejtojë të duam dhe t'i shërbejmë Jezusit në të varfërit dhe të vetmuarit. Kjo duhet të na drejtojë të japim jetën për vëllezërit tanë. Sidoqoftë, agjent e ungjillëzimit tonë është Shpirti i Shenjtë dhe kështu, Rinovimi Karizmatik duhet të na kthejë përsëri në atë burim hiri, në mënyrë që fjalët dhe veprimet tona të mbushen gjithmonë me fuqinë e Tij hyjnore:

Teknikat e ungjillizimit janë të mira, por edhe ato më të përparuara nuk mund të zëvendësonin veprimin e butë të Shpirtit. Përgatitja më e përsosur e ungjillëzuesit nuk ka asnjë efekt pa Shpirtin e Shenjtë. Pa Frymën e Shenjtë, dialekti më bindës nuk ka fuqi mbi zemrën e njeriut. —POPULLI PAUL VI, Zemrat Aflame: Fryma e Shenjtë në Zemrën e Jetës së Krishterë Sot nga Alan Schreck

Kjo do të thotë që Rinovimi Karizmatik është më shumë një "stacion mbushjeje" sesa një "parking". Shtë një hir për të përtërij Kisha ndërsa kalon nëpër shërbesën e saj. Nuk besoj se ishte menduar ndonjëherë të ishte një klub, në vetvete. Edhe atëherë, përmes lutjes, frekuentimit të Sakramenteve dhe ndërmjetësimit të pabesueshëm të Marisë në jetën tonë, ai prush i besimit që është ndezur në flakë duhet të mbetet i ndezur aq sa jemi të sinqertë dhe "kërkojmë së pari Mbretërinë".

Një muzikant erdhi tek unë pas një ngjarje dhe më pyeti se çfarë duhet të bënte që muzika e tij të dilte atje. E pashë në sy dhe i thashë: “Vëllai im, ti mund ta këndosh këngën, ose mundesh bëhet kënga. Jezusi dëshiron që ju të bëheni kënga. ” Po kështu, Rinovimi Karizmatik nuk iu dha Kishës për të mbajtur muajin e mjaltit që pason konvertimin, por për të ndihmuar shpirtrat të hyjnë më plotësisht në martesë, që do të thotë të japësh jetën e dikujt për bashkëshortin e tij ose të saj, në këtë rast, Krishti dhe fqinji Nuk ka rrugë tjetër përveç Rrugës së Kryqit.

Në këto kohë, Rinovimi ka një karakter të veçantë. Dhe kjo është pajisja dhe përgatitja e një mbetjeje për një ungjillizimi i ri që është këtu dhe po vjen ndërsa përballemi me "përballjen përfundimtare midis Kishës dhe anti-kishës, të Ungjillit dhe anti-ungjillit ...": [11]Papa JOHN PAUL II krh. Kuptimi i Përballjes Finale Le të mos kemi frikë nga kjo Dhuratë e madhe që së shpejti do të bjerë mbi të gjithë njerëzimin, ndërsa lutemi që Shpirti i Shenjtë të na ndriçojë në një Rrëshajë të Re!

 

[Kisha] duhet të frymëzojë rrymat kulturore që do të lindin përgjatë kësaj rruge drejt Mijëvjeçarit të Tretë. Ne nuk mund të arrijmë vonë me njoftimin çlirimtar të Jezu Krishtit për një shoqëri që lufton, në një moment dramatik dhe emocionues, midis nevojave të thella dhe shpresave të mëdha. —POPA JOHN PAUL II; Qyteti i Vatikanit, 1996

Unë dëshiroj të ftoj të rinjtë të hapin zemrat e tyre ndaj Ungjillit dhe të bëhen dëshmitarë të Krishtit; nëse është e nevojshme, dëshmorët e tij dëshmorë, në pragun e Mijëvjeçarit të Tretë. —POPA JOHN PAUL II; Spanjë, 1989

Komunitetet e Dhiatës së Re, [tha Gjon Pali II], u shënuan nga një derdhje e ripërtërirë e Shpirtit të Shenjtë "në momente thelbësore", duke dëgjuar me vëmendje Fjalën e Zotit përmes mësimeve të Apostujve, duke ndarë Eukaristinë, duke jetuar në bashkësi dhe duke u shërbyer të varfërve. -Reporter Katolik Perëndimor, Qershor 5th, 1995

 

 


 

Donacioni juaj vlerësohet shumë për këtë shërbesë me kohë të plotë!

Klikoni më poshtë për ta përkthyer këtë faqe në një gjuhë tjetër:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Shiko Pjesa II për një shpjegim të “pagëzimi në Shpirtin e Shenjtë"
2 krh. Veprat 4: 31
3 një format i planifikuar dhe biseda për ungjillëzimin dhe përgatitjen e pjesëmarrësve për të marrë "pagëzimin në Shpirtin e Shenjtë".
4 Disa të rinj dhe udhëheqës vazhduan të formonin ministri. Disa vazhduan të studionin teologji, si dhe të hynin në jetën fetare ose priftërinë. Disa nga ato ministri tani janë në shkallë ndërkombëtare, me paraqitje të rregullta në EWTN dhe media të tjera katolike.
5 Rënia poshtë ose "pushimi në Frymë" është një shfaqje e zakonshme e "pagëzimit në Frymë". Për arsye që nuk dihen plotësisht, Shpirti i Shenjtë shpesh sjell një shpirt në një vend pushimi dhe dorëzimi total ndërsa Ai vazhdon të shërbejë thellë brenda. Isshtë një nga ato mënyrat që Zoti punon shpesh që e lë shpirtin shumë më të përulur dhe të bindur ndërsa e kuptojnë më thellë se Ai është Zot.
6 Për të lexuar të gjithë takimin, shkoni te Rreth Markut në këtë faqe interneti.
7 Sigurisht, të gjithë "Besnikët, të cilët me anë të Pagëzimit janë përfshirë në Krishtin dhe janë integruar në Popullin e Perëndisë, bëhen pjesëmarrës në mënyrën e tyre të veçantë në zyrën priftërore, profetike dhe mbretërore të Krishtit". -Katekizmi i Kishës Katolike, 897
8 Një relike e klasit të parë do të thotë se është një pjesë e trupit të një shenjtori, siç është një fragment kockash.
9 shih Katekizmi i Kishës Katolike, n 1324
10 krh. Mat 18:20
11 Papa JOHN PAUL II krh. Kuptimi i Përballjes Finale
Postuar ne BALLINA, KARISMATIKE? dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Komentet janë të mbyllura.