Zgjedhja e anëve

 

Kurdoherë që dikush thotë, "Unë i përkas Palit", dhe një tjetër,
"Unë i përkas Apollit", a nuk jeni thjesht burra?
(Leximi i parë masiv i sotëm)

 

ju lutem me shume flas me pak. Këto janë fjalët që Zoja i ka drejtuar Kishës pikërisht në këtë orë. Sidoqoftë, kur kam shkruar një meditim për këtë javë të fundit,[1]shih Lutuni më shumë… Flisni më pak një grusht lexuesish disi nuk ishin dakord. Shkruan një:

Unë jam i shqetësuar se ashtu si në 2002, Kisha do të marrë rrugën e "le të kalojë kjo mbi ne dhe pastaj ne do të vazhdojmë përpara". Pyetja ime është, nëse ka një grup brenda Kishës që është i errët, si mund t'i ndihmojmë ata kardinalë dhe peshkopë që kanë frikë të flasin dhe janë heshtur në të kaluarën? Unë besoj se Zoja na ka dhënë Rruzaren si armën tonë, por unë ndiej në zemrën time se ajo gjithashtu na ka përgatitur për të bërë më shumë

Pyetjet dhe shqetësimet këtu janë të mira dhe të drejta. Por po kështu është edhe këshilla e Zojës. Sepse ajo nuk tha "mos fol" por "flisni më pak ”, duke shtuar se ne duhet gjithashtu "lutuni më shumë" Ajo që ajo në të vërtetë po thotë është se ajo vërtet dëshiron që ne të flasim, por në fuqinë e Shpirtit të Shenjtë. 

 

FJALËT E URTËSISË

Përmes lutjes së brendshme autentike, ne hasim Krishtin. Në atë takim, ne shndërrohemi gjithnjë e më shumë në ngjashmërinë e Tij. Kjo është ajo që veçon shenjtorët nga punonjësit socialë, ata që vetëm "bëjnë" nga ata që "janë". Sepse ekziston një ndryshim i madh midis atyre që flasin fjalë dhe atyre që flasin janë fjalët. I pari është si ai që mban një elektrik dore, i dyti, si një diell i vogël rrezet e të cilit depërtojnë dhe i transformojnë ata në praninë e tyre - edhe pa fjalë. Shën Pali ishte një shpirt i tillë, ai që e kishte zbrazur plotësisht veten e tij për t'u mbushur me Krishtin, saqë megjithëse ishte me sa duket një orator i dobët, fjalët e tij rrezatonin me fuqinë dhe dritën e Jezusit. 

Unë erdha tek ju me dobësi dhe frikë dhe shumë duke u dridhur, dhe mesazhi im dhe proklamata ime nuk ishin me fjalë bindëse të mençurisë, por me një demonstrim të shpirtit dhe fuqisë, në mënyrë që besimi juaj të mbështetej jo tek mençuria njerëzore, por tek fuqia e Zoti (Leximi i parë masiv i së hënës)

Këtu, Pali po bën dallimin midis mençurisë njerëzore dhe Urtësisë së Zotit. 

… Ne flasim për to jo me fjalë të mësuara nga mençuria njerëzore, por me fjalë të mësuara nga Shpirti (Leximi i parë masiv i së martës)

Kjo ishte e mundur vetëm sepse Shën Pali ishte një njeri me besim të thellë dhe lutje, edhe pse ai vuajti vështirësi dhe sprova të jashtëzakonshme.  

Ne e mbajmë këtë thesar në enë prej balte, që fuqia tejkaluese të jetë e Zotit dhe jo nga ne. Ne jemi të pikëlluar në çdo mënyrë, por jo të detyruar; i hutuar, por jo i shtyrë në dëshpërim; i përndjekur, por jo i braktisur; u shemb, por nuk u shkatërrua; gjithmonë duke mbajtur në trup vdekjen e Jezusit, në mënyrë që jeta e Jezusit të shfaqet gjithashtu në trupin tonë. (2 Kor 4: 7-10)

Pra, kur lutemi më shumë dhe flasim më pak, ne po i bëjmë hapësirë ​​Jezuit të jetojë brenda dhe përmes nesh; që fjalët e Tij të bëhen fjalët e mia dhe fjalët e mia të bëhen të Tij. Në këtë mënyrë, kur unë do flas, po flas me fjale "I mësuar nga Shpirti" (dmth. mençuria e vërtetë) dhe e mbushur me praninë e Tij. 

 

PSE NDARJET RRITEN

Para se Papa Françesku të hipte në fronin e Pjetrit, unë ndava me lexuesit një paralajmërim të fuqishëm që Zoti vazhdonte të përsëriste në zemrën time për disa javë pas dorëheqjes së Benediktit: "Ju po hyni në ditë të rrezikshme dhe konfuzion të madh." [2]Cf. Si e fshehni një pemë? Kjo është arsyeja pse është çift më shumë e rëndësishme që të lutemi më shumë dhe të flasim më pak sepse fjalët janë të fuqishme; ato mund të shkaktojnë ndarje dhe të krijojnë konfuzion aty ku nuk kishte asnjë më parë.

Ndërsa ka xhelozi dhe rivalitet mes jush, a nuk jeni prej mishi dhe po ecni sipas mënyrës së njeriut? Kurdoherë që dikush thotë, "Unë i përkas Palit", dhe një tjetër, "Unë jam i Apolosit", a nuk jeni thjesht burra? (Leximi i parë masiv i sotëm)

"Unë i përkas Papa Benediktit ... Unë i përkas Françeskut ... Unë i përkas Gjon Palit II ... Unë i përkas Pius X…" Unë jam duke dëgjuar këto ndjenja gjithnjë e më shumë sot, dhe ata po grisin shtresat e unitetit katolik. Por si të krishterë, ne duhet të lëvizim përtej afeksioneve tona të kufizuara dhe të kapemi vetëm te Krishti, i cili është vetë e Vërteta. Ne duhet të zgjedhim gjithmonë anën e Krishtit. Kur ta bëjmë këtë, ne do të jemi në gjendje të "dëgjojmë" të vërtetën në të gjithë pasardhësit e Pjetrit, pavarësisht nga të metat dhe mëkatet e tyre. Atëherë ne mund të shohim përtej "bllokut pengues" të gabimeve të tyre në shkëmbin që ata janë, për shkak të detyrës së tyre (megjithëse kjo nuk do të thotë që ata nuk duhet të mbajnë përgjegjësi për akuza të tilla të rënda siç janë ato që ngrihen në kësaj radhe). 

Unë kam ndjekur disa nga raportet e medias që rrethojnë Papa Françeskun, Kryepeshkopin Carlo Maria Vigano, ish-kardinalin McCarrick, etj. Ky është vetëm fillimi, jo kulmi i pastrimit të nevojshëm përmes të cilit duhet të kalojë Kisha. Ajo që unë ndiej që Zoti thotë këtë javë është ajo për të cilën kam paralajmëruar në të kaluarën: që ne po hyjmë në një Revolucioni Global jo ndryshe nga Revolucioni Francez. Do të ishte "si një stuhi, " Zoti më tregoi mbi një dekadë më parë… "si një uragan ”. Disa vjet më vonë, lexova të njëjtat fjalë në zbulimet e miratuara për Elizabeth Kindelmann:

E dini, i vogli im, të zgjedhurit do të duhet të luftojnë kundër Princit të Errësirës. Do të jetë një stuhi e tmerrshme. Përkundrazi, do të jetë një uragan që do të dëshirojë të shkatërrojë besimin dhe besimin edhe të të zgjedhurve. Në këtë trazirë të tmerrshme që aktualisht po shpërthen, ju do të shihni shkëlqimin e Flakës sime të Dashurisë që ndriçon Qiellin dhe tokën nga rrjedhja e efektit të saj të hirit që po u kaloj shpirtrave në këtë natë të errët. - Zoja jonë për Elizabetën, Flaka e dashurisë së zemrës së papërlyer të Marisë: Ditari shpirtëror (Vendndodhjet e Kindle 2994-2997) 

Prandaj, vëllezër dhe motra, të mos i shtojmë Stuhi që domosdoshmërisht duhet të vijë nga erërat e fjalëve të nxituara dhe përçarëse! Sinqerisht mund të them se u habita kur dëgjova raportet e disa mediave katolike "konservatore" gjatë dy javëve të fundit. Një botim deklaroi se Ati i Shenjtë nuk ishte "as i shenjtë, as baba". Një tjetër komentator vështroi i qetë në kamera dhe kërcënoi Papën Françeskun me zjarr ferri nëse ai nuk dha dorëheqjen dhe nuk pendohej. Këtu është vendi ku shpirtrat do të bënin më mirë të dëgjonin fjalët e Zojës sesa të ndeznin skizmin, i cili në vetvete është një mëkat i rëndë. Edhe kardinali Raymond Burke, i cili pohoi se është kanonikisht i 'ligjshëm' të kërkojë dorëheqjen e Papës, bëri thirrje për përmbajtje derisa të gjenden të gjitha faktet:

Unë vetëm mund të them se për të arritur në këtë duhet të hetohet dhe të përgjigjet në këtë drejtim. Kërkesa për dorëheqje është në çdo rast e lejuar; çdokush mund ta bëjë atë përpara çdo pastori që gabon shumë në përmbushjen e detyrës së tij, por faktet duhet të verifikohen. - intervistë në La Repubblica; cituar në Revista Amerikane, 29 gusht 2018

 

DASHURIA NE TE VERTETEN

Mjerisht, nuk mund të ndihmoj atë që bëjnë ose thonë të tjerët, por unë mund ndihmoj veten. Unë mund të lutem më shumë dhe të flas më pak, duke krijuar kështu hapësirën brenda zemrës sime për Urtësinë Hyjnore. Ne duhet ta mbrojmë me guxim të vërtetën, më shumë se kurrë sot. Por siç tha Papa Benedikti, duhet të jetë caritas në veritate: "Dashuri në të vërtetë". Shembulli ynë më i mirë është Vetë Jezusi, i cili, edhe kur ishte ballë për ballë me Judën Tradhëtar ose Pjetrin Mohues, nuk qortoi ose dënoi, por mbeti Fytyra e qëndrueshme e dashurisë në të vërtetën. Kjo është kush we duhet të jenë, njerëz të patundur në të vërtetën, por rrezatojnë Atë që është dashuri. Për ekziston Kisha për të dënuar ose konvertuar të tjerët?

Ky është një mesazh vijues i Zojës tonë disa ditë pas këshillës së saj për të lutuni më shumë dhe flisni më pak… Përfshirë një fjalë se si duhet t'u përgjigjemi pastorëve tanë. 

Të dashur fëmijë, fjalët e mia janë të thjeshta, por janë të mbushura me dashuri dhe kujdes nga nëna. Fëmijët e mi, aq më shumë hijet e errësirës dhe mashtrimit po hidhen mbi ju dhe unë po ju thërras drejt dritës dhe së vërtetës - po ju thërras te Biri im. Vetëm Ai mund të shndërrojë dëshpërimin dhe vuajtjen në paqe dhe qartësi; vetëm Ai mund të japë shpresë në dhimbjen më të thellë. Djali im është jeta e botës. Sa më shumë që e njihni Atë - aq më shumë i afroheni Atij - aq më shumë do ta doni Atë, sepse Biri im është dashuri. Dashuria ndryshon gjithçka; e bën më të bukur edhe atë që, pa dashuri, ju duket e parëndësishme. Kjo është arsyeja pse, përsëri, unë po ju them se ju duhet të doni shumë nëse dëshironi të rriteni shpirtërisht. Unë e di, apostuj të dashurisë sime, se nuk është gjithmonë e lehtë, por, fëmijët e mi, gjithashtu shtigjet e dhimbshme janë shtigje që çojnë në rritje shpirtërore, në besim dhe tek Biri im. Fëmijët e mi, lutuni - mendoni për Birin tim. Në të gjitha momentet e ditës, ngrije shpirtin te Ai dhe unë do të mbledh lutjet e tua si lule nga kopshti më i bukur dhe do t'ia bëj një dhuratë Birit tim. Bëhuni apostuj të vërtetë të dashurisë sime; përhap dashurinë e Birit tim te të gjithë. Bëhu kopshtet e luleve më të bukura. Me lutjet tuaja ndihmoni barinjtë tuaj që ata të jenë baballarë shpirtëror të mbushur me dashuri për të gjithë njerëzit. Faleminderit.—Zoja jonë e Medjugorjes thuhet se në Mirjana, 2 shtator 2018

 

LIDHJE ME LIDHJE

Urtësia dhe Konvergjenca e Kaosit

Urtësia, Fuqia e Zotit

Kur vjen mençuria

Dituria zbukuron tempullin

Revolucion!

Farë e këtij Revolucioni

Revolucioni i Madh

Revolucioni Global

Zemra e Revolucionit të Ri

Ky Shpirt Revolucionar

Fake News, Revolucion i Vërtetë

Shtatë vulat e revolucionit

Në prag të Revolucionit

Revolucion Tani!

Revolucioni… në kohë reale

Antikrishti në Kohët Tona

Kundërrevolucioni

 

Tani Fjala është një shërbesë me kohë të plotë që
vazhdon me mbështetjen tuaj.
Ju bekoj, dhe faleminderit. 

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, KOHA E HIRES dhe tagged , , , , , , .