Krishtlindja nuk ka mbaruar kurrë

 

CHRISTMAS ka mbaruar? Ju do të mendonit kështu sipas standardeve të botës. "Dyzet e lartë" ka zëvendësuar muzikën e Krishtlindjes; shenjat e shitjes kanë zëvendësuar stolitë; dritat janë zbehur dhe pemët e Krishtlindjeve janë shkelur në bordurë. Por për ne si të krishterë katolikë, ne jemi akoma në mes të një shikim soditës te Fjala që është bërë mish - Perëndia bëhet njeri. Ose të paktën, duhet të jetë kështu. Ne ende presim zbulesën e Jezusit për johebrenjtë, për ata magjistarë që udhëtojnë nga larg për të parë Mesinë, atë që do të "bari" popullin e Zotit. Kjo "epifani" (e përkujtuar këtë të Dielë) është, në fakt, kulmi i Krishtlindjeve, sepse zbulon se Jezusi nuk është më "i drejtë" për hebrenjtë, por për çdo burrë, grua dhe fëmijë që endet në errësirë.

Dhe këtu është gjëja: Magët ishin në thelb astrologë, njerëz që kërkonin njohuri ezoterike në yje. Edhe pse nuk e dinin saktësisht cili ata po kërkonin - domethënë Shpëtimtarin e tyre - dhe metodat e tyre ishin një ndërthurje e mençurisë njerëzore dhe hyjnore, megjithatë ata do ta gjenin Atë. Në fakt, ata u prekën nga krijimi i Zotit, nga Shenjat që vetë Zoti me qëllim shkruajti në univers për të paralajmëruar planin e Tij hyjnor.

E shoh, megjithëse jo tani; Unë e vë re, megjithëse jo afër: Një yll do të përparojë nga Jakobi dhe një skeptër do të ngrihet nga Izraeli. (Num 24:17)

Unë gjej kaq shumë shpresë në këtë. Asshtë sikur Zoti të thotë përmes Magjve,

Vizioni, njohuria dhe feja juaj mund të mos jenë të përsosura në këtë moment; e kaluara dhe e tashmja juaj mund të prishet nga mëkati; e ardhmja juaj e turbullt nga pasiguria… por unë e njoh që ju doni të më gjeni. Dhe kështu, ja ku jam. Ejani tek Unë të gjithë ju që kërkoni kuptim, kërkoni të vërtetën, kërkoni një bari që t'ju udhëheq. Ejani tek Unë të gjithë ju që jeni udhëtar të lodhur në këtë jetë dhe unë do t'ju jap pushim. Ejani tek Unë, të gjithë ju që keni humbur shpresën, që ndiheni të braktisur dhe të shkurajuar dhe do të më gjeni duke ju pritur me një vështrim të dashur. Sepse unë jam Jezusi, Shpëtimtari juaj, i cili ka ardhur për t'ju gjetur edhe ju

Jezusi nuk e zbuloi veten e tij në mënyrë të përsosur. Jozefit i duhej udhëheqje e vazhdueshme përmes ëndrrave engjëllore; barinjtë me rrobat e tyre të punës me erë mblidheshin rreth grazhdit; dhe Magët, sigurisht, ishin paganë. Dhe atëherë nuk jam unë dhe ti. Ndoshta i keni kaluar këto Krishtlindje të shpërqendruar nga të gjithë ushqimet, shoqëria, netët e vona, shitjet e Javës së Boksit, argëtimet, etj dhe ndiheni sikur keni "humbur" pikën e gjithë kësaj. Nëse është kështu, atëherë kujtoje veten sot me të vërtetën e lumtur që Jezusi nuk ka shkuar në mërgim të Egjiptit. Jo, Ai po pret të zbulojë Veten e Tij për ju sot. Ai po ju lë gjithashtu "shenja" (siç është ky shkrim) që tregojnë se ku është Ai. E tëra që nevojitet është dëshira juaj, gatishmëria juaj për të kërkuar Jezusin. Ju mund të luteni diçka si kjo:

Zot, si Magët, unë kam kaluar shumë kohë duke bredhur nëpër botë, por dua të të gjej. Sidoqoftë, si barinjtë, unë vij me njollat ​​e mëkatit tim; si Jozefi, unë vij me frikë dhe rezerva; si hanxhiu, edhe unë nuk të kam lënë vend në zemrën time siç duhej. Por unë vij, sidoqoftë, sepse Ti, Jezusi, më pret ashtu siç jam. Dhe kështu, unë vij për të të kërkuar falje dhe për të të adhuruar. Unë vij të ju ofroj ar, temjan dhe mirrë: domethënë pak besim, dashuri dhe sakrifica që kam… t'ju jap edhe një herë gjithçka që jam. O Jezus, harro varfërinë time të shpirtit dhe duke të marrë në krahët e mi të varfër, më merr në Zemrën Tënde.

Unë premtoj, nëse vendosesh si Magët sot me lloj zemre dhe përulje, jo vetëm që Jezusi do t'ju pranojë, por Ai do t'ju kurorëzojë si një bir apo bijë.[1]"Një zemër e penduar, e përulur, o Perëndi, nuk do të përbuzësh". (Psalmi 51:19) Për këtë Ai erdhi. Për këtë, Ai pret vizitën tuaj sot… për Krishtlindje nuk ka mbaruar kurrë.

Malli për Zotin shkatërron rutinat tona të zymta dhe na shtyn të bëjmë ndryshimet që duam dhe na duhen. —POPE FRANCIS, Homeli për solemnitetin e Epifanisë, 6 janar 2016; Zenit.org

 

LIDHJE ME LIDHJE

E dëshirës

A do ta mbështesni punën time këtë vit?
Ju bekoj dhe faleminderit.

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Flamuri Tani i Fjalës

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 "Një zemër e penduar, e përulur, o Perëndi, nuk do të përbuzësh". (Psalmi 51:19)
Postuar ne BALLINA, KOHA E HIRES.

Komentet janë të mbyllura.