Kisha në një greminë - Pjesa I

 

IT ishte një fjalë e qetë, më shumë si një përshtypje këtë mëngjes: Po vjen një moment kur klerikët do të zbatojnë dogmën e "ndryshimit të klimës".

Pra, ishte e çuditshme të përplasesh aksidentalisht me një artikull më vonë, një e shkruar tetë vjet më parë, me nëntitull: “Ngrohja globale për të zëvendësuar Ungjillin në Kishë.” Unë në fakt përmenda në timin transmetimi i fundit në internet se si po shfaqet një “ungjill i rremë” që e ka vendosur “shpëtimin e planetit” përpara shpëtimit të shpirtrave…

 

Lufta ka ardhur në shtëpi

Kjo po godet shtëpinë, veçanërisht për familjen time pasi ndryshimi i klimës nuk është më një rrezik thjesht ideologjik. Një fermë industriale me erë, e propozuar për t'u ngjitur pas fermës sonë të vogël, e ka sjellë këtë luftë pseudo-shkencore në pragun tonë. Unë jam detyruar të drejtoj komunitetin tim kundër shkatërrimit të mjedisit që do të linte pas tij.[1]shih windconcerns.com në tim hulumtim, jo vetëm që kjo ka nënvizuar pretendime mashtruese të frikësuesve të ngrohjes globale, por edhe politikave mjedisore krejtësisht të çmendura që i detyrohen popullatës.

Filloni me qëllimin deri në plotësisht eliminimi i lëndëve djegëse fosile deri në vitin 2050, ose më shpejt. Rrjetet e energjisë në të gjithë botën tashmë janë duke u tendosur pasi vendet eliminojnë qymyrin ose termocentralet bërthamore. Imagjinoni se çfarë do të ndodhte nëse të gjithë filluan të drejtojnë automjete elektrike që kanë nevojë për rimbushje të përditshme dhe ngrohjen e shtëpive të tyre vetëm me energji elektrike. Rrjetet e energjisë elektrike do të shemben krejtësisht duke rezultuar në pasoja katastrofike. E megjithatë, automjetet e reja që kërkojnë lëndë djegëse fosile do të fillojnë të ndalohen në Kanada në vitin 2026.[2]shih surex.com dhe sobat dhe furrat me gaz janë ndaluar në ndërtimet e reja në shtetin e Nju Jorkut.[3]shih cnn.com

Pastaj është pyetja se si të sillni energji me kosto efektive në vendet e varfra kur prodhimi i energjisë diellore dhe erës kushton një pasuri të madhe për t'u përdorur, duke përdorur minerale gjithnjë e më të rralla dhe kanë jetëgjatësi të shkurtër. Lëndët djegëse fosile dhe teknologji gjithnjë e më e re për t'i djegur ato pastër, mbeten një burim i lirë energjie. Por ashtu si tregimi i COVID-19, i cili gjithashtu u ndërtua në modele kompjuterike të gabuara, pretendime mashtruese dhe shkencë të prapambetur,[4]shih Ndjek Shkencen? nxitja e frikës fjalë për fjalë po e shtyn botën drejt një krize ekzistenciale të krijuar nga njeriu.[5]shih Ajri i nxehtë pas erës Çmimet e energjisë në të gjithë globin tashmë po rriten,[6]p.sh. Britania, Gjermani, Alberta sidomos aty ku energjia “e gjelbër” po zëvendëson burimet tradicionale. Siç tha së fundmi Kryeministri i Albertës, Kanada. 

Kjo është ajo që ndodh kur ideologjia drejton rrjetin e energjisë. -krh. Kryeministrja Danielle Smith, Çfarë ndodh kur ideologjia drejton rrjetin e energjisë

Bashkëthemeluesi i Greenpeace, i cili u largua nga organizata pasi u radikalizua, paralajmëroi:

Alarmi po na shtyn përmes taktikave të frikësimit për të miratuar politika energjetike që do të krijojnë një sasi të madhe të varfërisë energjetike mes njerëzve të varfër. Nuk është e mirë për njerëzit dhe nuk është e mirë për mjedisin… Në një botë më të ngrohtë ne mund të prodhojmë më shumë ushqim.— Dr. Patrick Moore, Ph.D., Fox Business News me Stewart Varney, janar 2011; Forbes.com

 

Komunizmi - me një kapele jeshile

Pra, është thellësisht shqetësuese të dëgjosh kreun e Kishës Katolike Romake të bëhet një nga zërat kryesorë në botë për një axhendë gjithnjë e më shkatërruese. Siç paralajmërova tetë vjet më parë në Ndryshimi i klimës dhe mashtrimi i madh, etërit themelues të "ngrohjes globale" të sotme ishin jo më pak se ish-udhëheqësi sovjetik Mikhail Gorbachev dhe ambientalisti kanadez Maurice Strong (foto më poshtë), komunistë të hapur dhe të zëshëm që kanë ndërruar jetë. Gorbaçovi parashikoi:

Kërcënimi i krizës mjedisore do të jetë çelësi ndërkombëtar i katastrofës për të zhbllokuar Rendin e Ri Botëror. — nga 'Një raport special: Projekti Wildlands lëshon luftën e tij mbi njerëzimin', nga Marilyn Brannan, Redaktore e Bashkuar, Rishikimi Monetar & Ekonomik, 1996, f.5 

Strong shtyu për parime radikale të përfshira në detajet e shkëlqyera të Axhendës 21, e cila u nënshkrua nga 178 vende anëtare. Axhenda promovonte heqjen e “sovranitetit kombëtar” dhe shpërbërjen e të drejtave pronësore.

Axhenda 21: “Toka… nuk mund të trajtohet si një pasuri e zakonshme, e kontrolluar nga individë dhe që i nënshtrohet presioneve dhe joefikasitetit të tregut. Pronësia private e tokës është gjithashtu një instrument kryesor i akumulimit dhe përqendrimit të pasurisë dhe për këtë arsye kontribuon në padrejtësinë shoqërore; nëse nuk zgjidhet, mund të bëhet një pengesë kryesore në planifikimin dhe zbatimin e skemave të zhvillimit. ” — “Alabama ndalon dorëzimin e sovranitetit të Axhendës 21 të OKB-së”, 7 qershor 2012; investitorët.com

Dhe nëse e keni ndjekur propagandën e Forumit Ekonomik Botëror dhe "Rivendosje e Madhe ”, do ta dalloni ndikimin e Strong nga besimet e tij se “mënyrat aktuale të jetesës dhe modelet e konsumit të klasës së mesme të pasur… që përfshin konsumimin e lartë të mishit, konsumimin e sasive të mëdha të ushqimeve të ngrira dhe 'të përshtatshme', pronësinë e automjeteve, pajisje të shumta elektrike, ajri i kondicionuar i shtëpisë dhe i vendit të punës… banesat e shtrenjta periferike… nuk janë të qëndrueshme.”[7]green-agenda.com/agenda21 ; shih newamerican.com

Ky është komunizmi me kapele jeshile. Pra, nuk është çudi që një anëtar i Panelit Ndërqeveritar të OKB-së për Ndryshimet Klimatike deklaroi se ngrohja globale nuk ka të bëjë me shpëtimin e planetit, por një program për çmontimin e sistemit kapitalist:

…duhet thënë qartë se ne rishpërndajmë de fakto pasuria e botës nga politika klimatike. Natyrisht, pronarët e qymyrit dhe naftës nuk do të jenë entuziastë për këtë. Njeriu duhet të çlirohet nga iluzioni se politika ndërkombëtare e klimës është politikë mjedisore. Kjo pothuajse nuk ka të bëjë më me politikën mjedisore… —Otmar Edenhofer, IPCC, dailysignal.com, 19 nëntor 2011

Të paktën ai është i sinqertë, siç ishte ish-ministri i Mjedisit i Kanadasë:

Pavarësisht nëse shkenca e ngrohjes globale është e gjitha ndryshimi i rremë i klimës [ofron] mundësinë më të madhe për të sjellë drejtësi dhe barazi në botë. — Ish-ministrja kanadeze e mjedisit, Christine Stewart; cituar nga Terence Corcoran, "Ngrohja globale: Axhenda e vërtetë", Post Financiar, 26 dhjetor 1998; nga Calgary Herald, 14 Dhjetor 1998

Drejtësia dhe barazia - fytyra e zbehtë e marksizmit. Por këto janë edhe tema që gjejnë një kryqëzim të caktuar në mësimet e Kishës. Dhe këtu qëndron problemi - dhe mashtrimi. 

 

Kisha në një greminë

Komunizmi, ose më mirë, bashkësi-ism është një falsifikim socio-politik i Kishës së hershme. Konsideroni këtë:

Të gjithë ata që besuan ishin së bashku dhe kishin të gjitha gjërat e përbashkëta; ata do të shisnin pronat dhe pasuritë e tyre dhe do t'i ndanin midis të gjithëve sipas nevojës së secilit. (Veprat 2: 44-45)

A nuk është pikërisht kjo ajo që propozojnë sot ideologët socialistë/komunistë përmes taksimit dhe rishpërndarjes më të madhe? Dallimi është ky: ajo që arriti Kisha e hershme bazohej mbi të liri lëmoshë- jo detyrojë kontrolluar. Ky është ndryshimi djallëzor.

Në një mesazh për Ditën Botërore të Lutjes për Kujdesin e Krijimit në shtator 2023, Papa Françesku do të thotë në një fjalim të përgatitur se ne “duhet të dëgjojmë shkencën dhe të krijojmë një tranzicion të shpejtë dhe të barabartë për t'i dhënë fund epokës së karburanteve fosile. Sipas angazhimeve të marra në Marrëveshjen e Parisit për të frenuar ngrohjen globale, është absurde të lejohet kërkimi i vazhdueshëm dhe zgjerimi i infrastrukturës së karburanteve fosile.[8]shih shtyp.vatican.va

Problemi është se "shkenca" që po dëgjon Papa është punuar me të mashtrim. Një studim i fundit në Institutin Heartland tregon këtë 96% e të dhënave klimatike të përdorura për të justifikuar këtë shtytje klimatike janë të meta (përsëri, ishte modelimi i gabuar i kompjuterit që gjithashtu shkaktoi histerinë pandemike COVID-19). Klimatologia Dr. Judith Curry pajtohet se narrativa e ngrohjes globale nxitet nga modele kompjuterike me të meta dhe se qëllimi i vërtetë duhet të jetë minimizimi i ndotjes së ajrit dhe ujit, jo dioksidi i karbonit. Tom Harris, Drejtor Ekzekutiv i Koalicionit Ndërkombëtar të Shkencave Klimatike, ishte një alarmues i klimës që tani ka e ktheu pozitën e tij për shkak të "modeleve që nuk funksionojnë" me të meta dhe tani po e quan të gjithë narrativën a shaka. Në të vërtetë, një studim pranon se 12 modelet kryesore të universitetit dhe qeverisë që janë përdorur për të parashikuar ngrohjen e klimës janë të gabuara. mbaj mend "porta e klimës” kur shkencëtarët u kapën duke ndryshuar qëllimisht statistikat dhe duke injoruar të dhënat satelitore që nuk tregonin ngrohje? Laureati i Nobelit, Dr. John Clauser, kohët e fundit paralajmëroi:

Narrativa popullore rreth ndryshimeve klimatike pasqyron një korrupsion të rrezikshëm të shkencës që kërcënon ekonominë botërore dhe mirëqenien e miliarda njerëzve. Shkenca e gabuar e klimës ka metastazuar në pseudoshkencë masive shokuese-gazetare... Megjithatë, ekziston një problem shumë real me sigurimin e një standardi të mirë jetese për popullsinë e madhe të botës dhe një krizë energjetike shoqëruese. Kjo e fundit po përkeqësohet në mënyrë të panevojshme nga ajo që, për mendimin tim, është shkenca e gabuar e klimës. —5 maj 2023; Koalicioni C02

Së dyti, "tranzicioni" të cilit Ati i Shenjtë i referohet është nuk i barabartë, por, nëpërmjet një skeme "kredi karboni" (dmth. mashtrimi), po i bën korporatat dhe individët si Al Gore më të pasur, ndërsa ne të tjerët paguajmë më shumë për pothuajse gjithçka (shih këtu, këtu, këtu këtu). Për më tepër, taksat e karbonit për ngrohjen e shtëpive dhe karburantin e automobilave, si dhe kostoja në rritje e energjisë elektrike për të paguar energjinë e rinovueshme, kanë filluar të ndëshkojnë seriozisht klasën e mesme dhe të varfërit. Kështu kur Papa tha… 

Të dashur miq, koha po mbaron! … Një politikë e çmimit të karbonit është thelbësore nëse njerëzimi dëshiron të përdorë burimet e krijimit me mençuri effects efektet në klimë do të jenë katastrofike nëse tejkalojmë pragun 1.5ºC të përshkruar në qëllimet e Marrëveshjes së Parisit… Përballë një emergjence klimatike, ne duhet të të marrë masat e duhura, në mënyrë që të shmanget kryerja e një padrejtësie të rëndë ndaj brezave të varfër dhe të ardhshëm. —POPA FRANCIS, 14 qershor 2019; Brietbart.com

…vetë gjëja që ai po promovon tani është bërë vetë instrumenti i një “padrejtësie të rëndë ndaj të varfërve dhe brezave të ardhshëm”. Por nëse i kuptoni themelet marksiste të lëvizjes së ndryshimit të klimës, këto ndikime nuk janë befasuese.

Së fundi, Marrëveshja e Parisit për klimën që Papa po promovon bazohet në një koncept krejtësisht të rremë se dioksidi i karbonit (CO2) është një ndotës. 

Ndotja që vret nuk është vetëm ndotja me dioksid karboni; pabarazia gjithashtu ndot në mënyrë të vdekshme planetin tonë. — PAPA FRANCIS, 24 shtator 2022, Asizi, Itali; lifesitenews.com

CO2 është burimi kryesor i karbonit për jetën në Tokë, thelbësor për jetën e bimëve. Studimet tregojnë se rrit prodhimin e vitaminave dhe mineraleve në bimë si dhe vetitë e tyre medicinale. Sa më shumë dioksid karboni, sa më i gjelbër të jetë planeti, aq më shumë ushqim ka.

Theksi mbi një krizë të rreme klimatike po bëhet një tragjedi për qytetërimin modern, i cili varet nga energjia e besueshme, ekonomike dhe e qëndrueshme për mjedisin. Mullinjtë e erës, panelet diellore dhe bateritë rezervë nuk kanë asnjë nga këto cilësi. Kjo gënjeshtër shtyhet nga një lobi i fuqishëm të cilin Bjorn Lomborg e ka quajtur një kompleks industrial klimatik, i përbërë nga disa shkencëtarë, shumica e mediave, industrialistëve dhe ligjvënësve. Ai ka arritur disi të bindë shumë se CO2 në atmosferë, një gaz i nevojshëm për jetën në tokë, të cilin e nxjerrim me çdo frymëmarrje, është një helm mjedisor. Teoritë dhe matje të shumta shkencore tregojnë se nuk ka krizë klimatike. Llogaritjet e shtytjes së rrezatimit nga skeptikët dhe besimtarët tregojnë se forca e rrezatimit të dioksidit të karbonit është rreth 0.3% e rrezatimit të incidentit, shumë më pak se efektet e tjera në klimë. Gjatë periudhës së qytetërimit njerëzor, temperatura ka luhatur midis disa periudhave të ngrohta dhe të ftohta, ku shumë nga periudhat e ngrohta janë më të ngrohta se sot. Gjatë kohërave gjeologjike, ai dhe niveli i dioksidit të karbonit kanë qenë në të gjithë vendin pa asnjë lidhje midis tyre. -Journal of Sustainable Development, Shkurt 2015

Në fund të fundit - dhe këtu "zhvillimi i qëndrueshëm" merr një shtysë të errët - Roma në dukje po përafrohet me një axhendë tërësisht antinjerëzore që tani është e hapur:

Në kërkim të një armiku të ri për të na bashkuar, ne dolëm me idenë se ndotja, kërcënimi i ngrohjes globale, mungesa e ujit, uria dhe të ngjashme do të përshtateshin me faturën. Të gjitha këto rreziqe janë shkaktuar nga ndërhyrja njerëzore, dhe vetëm përmes sjelljeve dhe sjelljeve të ndryshuara mund të kapërcehen. Armiku i vërtetë, pra, është vetë njerëzimi. - Klubi i Romës, Revolucioni i Parë Global, fq. 75, 1993; Alexander King & Bertrand Schneider

Strategjia më efektive personale e ndryshimit të klimës është kufizimi i numrit të fëmijëve që ka një. Strategjia më efektive kombëtare dhe globale e ndryshimit të klimës është kufizimi i madhësisë së popullsisë. —Një Strategji Klimatike e Bazuar në Popullsinë, 7 maj 2007, Besimi Optimum i Popullsisë

Zhvillimi i qëndrueshëm në thelb thotë se ka shumë njerëz në planet, që ne duhet të zvogëlojmë popullsinë. —Joan Veon, ekspert i KB, Samiti Botëror i KB i 1992 mbi Zhvillimin e Qëndrueshëm

Nëse një ditë dëgjoni një predikim që promovon ndryshimin e klimës - dhe ju mallkon nëse nuk bëni saktësisht atë që thotë qeveria - mbani mend këtë Krishti u arrestua në një kopsht të gjelbër… 

 

Lexime të ngjashme

Rrënjët marksiste të ngrohjes globale: Ndryshimi i klimës dhe mashtrimi i madh

Konfuzioni i klimës

Akti i Dytë

Rivendosja e Madhe

Profecia e Isaisë për Komunizmin Global

Kafshët e reja në rritje

Paganizmi i Ri - Pjesa III

 

Unë jam mirënjohës për mbështetjen tuaj:

 

me Nihil Obstat

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE dhe tagged , , , , .