Ndryshimi i klimës dhe mashtrimi i madh

 

Botuar për herë të parë Dhjetor, 2015 në

KUJTIMI I ST. AMBROZ

Vigjilja e Vitit Jubilar të Mëshirës 

 

I mori një letër këtë javë (qershor 2017) nga një njeri i cili punoi për dekada me korporata të mëdha si agronom dhe analist financiar bujqësor. Dhe pastaj, ai shkruan

Ishte përmes asaj eksperience që vura re që tendencat, politikat, trajnimi i korporatave dhe teknikat e menaxhimit po shkonin në një drejtim interesant të pakuptimtë. Ishte kjo lëvizje larg mendjes së shëndoshë dhe arsyes që më shtyu të pyesja dhe të kërkoja të vërtetën, ajo që më çoi shumë më pranë Zotit ...

Në një aspekt, unë nuk jam i befasuar nga ajo që po ndodh rreth nesh - e plotë "eklipsi i arsyes”Me një intolerancë shoqëruese - meqenëse jam ndjerë e thirrur të përgatis lexuesit për këtë për dekada. Nga ana tjetër, unë nganjëherë trembem nga niveli i Vdekja e Logjikës në kohën tonë. Sot ekziston një verbëri e vërtetë, e prekshme dhe e tmerrshme. Ndihmon, pra, për të marrë përkujtesa herë pas here për atë që po ndodh aktualisht.

Kisha një ëndërr të fuqishme pak kohë më parë që një tsunami i madh të dilte në breg. Ishte kaq e vërtetë dhe e detyrueshme saqë isha mjaft e kapur nga imazhet fjalë për fjalë. Vetëm atë ditë më vonë u kujtova për shkrimet e mia Tsunami Shpirtëror mbi "mashtrimin e fortë" të tanishëm dhe të ardhshëm për të cilin Shën Pavli paralajmëroi. Në të vërtetë, më vonë atë mëngjes, mora një email nga një i njohuri im, një prift i cili është një teolog i njohur dhe solid. "Siç e dini," shkroi ai, "braktisja (fryma e rebelimit) e profecisë së Palit në 2 Thesalëve 2: 3-8 po ndodh. Bëhet fjalë për vite para se të zbulohet i paligjshmi. ”

 

DELUSION I PREFTIMIT

Në shkrimet e mëparshme (si p.sh. Mashtrimi paralel) që nga dorëheqja e Papës Benedikti XVI, unë kam ndarë me ju një të fortë paralajmërim që kam marrë në lutje gjatë disa javëve që kemi "hyri në ditë të rrezikshme"Dhe"kohë konfuzioni të madh" Por atëherë, kjo nuk është asgjë e re. Sr. Lucia nga Fatima foli për një "çorientim djallëzor". Dhe Jezusi i tha Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta:

Tani kemi arritur afërsisht në dy mijë vitet e treta dhe do të ketë një rinovim të tretë. Kjo është arsyeja e konfuzionit të përgjithshëm, i cili nuk është asgjë tjetër përveç përgatitjes për rinovimin e tretë. Nëse në rinovimin e dytë unë manifestova atë që bëri dhe pësoi njerëzimi im, dhe shumë pak nga ajo që hyjnia ime po përmbushte, tani, në këtë rinovim të tretë, pasi toka do të pastrohet dhe një pjesë e madhe e brezit aktual të shkatërrohet ... Unë do të arrij këtë ripërtëritje duke manifestuar atë që hyjnia ime bëri brenda njerëzimit Tim. —Diary XII, 29 janar 1919; nga Dhurata e të Jetuarit në Vullnetin Hyjnor, Rev. Joseph Iannuzzi, shënimi në fund të faqes. 406

Duke mbajtur në mendje se "me Zotin një ditë është si një mijë vjet dhe një mijë vjet si një ditë"[1]krh. 2 kafshë shtëpiake 3: 8, profeti Hosea shkroi:

Ejani, le të kthehemi te Zoti, sepse është ai që ka shqyer, por ai do të na shërojë; ai ka goditur, por do të na lidhë plagët. Ai do të na ringjallë pas dy ditësh; ditën e tretë ai do të na ringjallë, për të jetuar në praninë e tij. (Hos 6: 1-2)

Kjo është e gjitha për të thënë: mos u frikësoni ose mos e humbni shpresën ndërsa shikoni këtë konfuzion të rritet më dendur dhe të përhapet më gjerë. Ju duhet të keni Një besim i pathyeshëm në Jezusin. Siç tha ky prift më lart, unë besoj se kemi filluar të nuhasim nuhatjet e para të asaj lajthitje të fortë që Shën Pali foli për të që është një rezultat i drejtpërdrejtë i Ora e paligjshmërisë in të cilën tani po e jetojmë.

… Dita e Zotit nuk [është] afër… nëse nuk vjen më parë apostazia dhe nuk zbulohet i paligjshmi… Prandaj, Perëndia po u dërgon atyre një fuqi mashtruese në mënyrë që ata të besojnë në gënjeshtër, që të gjithë ata që nuk e kanë besuar të vërtetën por kanë miratuar keqbërje mund të dënohen… sepse ata nuk e kanë pranuar dashurinë për të vërtetën që të mund të shpëtohen. (2 Sel. 2: 2-3, 11, 10)

Ne duhet të jemi të vetëdijshëm - jo të kemi frikë, por të vetëdijshëm - për atë që po ndodh përtej sipërfaqes së disa ngjarjeve. Këtu, unë do të përqendrohem në vetëm dy: Papa Françesku dhe "ndryshimi i klimës". Bëni me mua - do të shihni se ku po shkon kjo

 

FRANCIS POPA DHE "NDRYSHIMI KLIMATIK"

Ndër iluzionet më të rrezikshme në këtë moment, për mendimin tim, është dyshimi i mbajtur nga një numër në rritje në Kisha se Ati i Shenjtë është një anti-papë. Ky dyshim është ushqyer më tej vetëm nga përqafimi i Papa Françeskut për "ngrohjen globale" të bërë nga njeriu. Nga enciklika e tij e fundit:

… Një numër studimesh shkencore tregojnë se ngrohja më globale në dekadat e fundit është për shkak të përqendrimit të madh të gazrave serë (dioksid karboni, metani, oksidet e azotit dhe të tjerët) të lëshuara kryesisht si rezultat i aktivitetit njerëzor… E njëjta mendim që qëndron në mënyra e marrjes së vendimeve radikale për të përmbysur trendin e ngrohjes globale qëndron gjithashtu në rrugën e arritjes së qëllimit për eliminimin e varfërisë. -Laudato si ', n 23, 175

Në të vërtetë, sipas Reuters, Papa Françesku shkoi aq larg sa tha kohët e fundit se, nëse nuk bëhet diçka në Paris për ngrohjen globale, bota do të jetë "në kufijtë e vetëvrasjes".[2]shih Reuters, 30 nëntor 2015

Natyrisht ekziston një gjë e tillë si ndryshimi i klimës. Kjo ka ndodhur që kur lindi toka. Sidoqoftë, pyetja këtu është nëse po shohim “i bërë nga njeri ngrohja globale." Meqenëse kjo është një çështje e shkencës, nuk duhet të pajtohemi me mendimin e Papës mbi këtë temë, edhe nëse paraqitet në një enciklik papnor. Arsyeja është se shkenca nuk është brenda mandatit të komisionit të Kishës. Ndërsa unë jam në marrëveshje të plotë me Papën që Ettore Ferrari / Foto Pishinë përmes APnjerëzimi po i bën dëme të pakthyeshme planetit (shih Helmimi i Madh), ka pyetje serioze kur bëhet fjalë për të përqafuar "ngrohjen globale" si "të vendosur". Në fakt, unë mendoj se "ngrohja globale" është një shpërqendrim djallëzor nga dëmi real që po ndodh në planet përmes praktikave të paqëndrueshme të bujqësisë dhe në thelb "terrorizmit të korporatave" që vë fitimet para planetit. E megjithatë, ne nuk dëgjojmë një vëzhgim nga udhëheqësit botërorë për këto kriza reale. Po, ndiq gjurmët e parave dhe do të dish pse. 

Tani, unë dua të vë në dukje se Françesku nuk është Papa i parë që komenton mbi tema të diskutueshme shkencore. Shën Gjon Pali II paralajmëroi gjithashtu për "zbrazjen e ozonit" në një mesazh të Ditës Botërore të Paqes:

Zvogëlimi gradual i shtresës së ozonit dhe "efekti serrë" i lidhur me të tani ka arritur përmasa të krizës si pasojë e rritjes industriale, urbane masive përqendrimet dhe nevojat jashtëzakonisht të mëdha për energji. Mbeturinat industriale, djegia e lëndëve djegëse fosile, shpyllëzimet e pakufizuara, përdorimi i llojeve të caktuara të herbicideve, ftohësve dhe shtytësve: dihet që të gjitha këto dëmtojnë atmosferën dhe mjedisin… Ndërsa në disa raste dëmi i bërë tashmë mund të jetë i pakthyeshëm, në shumë raste të tjera ai akoma mund të ndalet. Sidoqoftë është e nevojshme që i gjithë komuniteti njerëzor - individë, shtete dhe organe ndërkombëtare - të marrin seriozisht përgjegjësinë e tyre. — 1 janar 1990; vatikan.va

Ndërsa ajo “krizë”Duket se është shmangur, është e diskutueshme deri më sot nëse ishte apo jo një cikël natyror (vërejtur shumë përpara se të përdoren madje edhe“ CFC-të ”e përdorura si ftohës), ose një skemë për të bërë ambientalistë profesionistë dhe kompani kimike të pasura.

Por çështja është kjo: si Françesku dhe Gjon Pali II kanë identifikuar me të drejtë se njerëzimi po ndot mjedisin tonë. [3]Shiko Helmimi i Madh Kjo është kriza e vërtetë mjedisore: atë që po hedhim në oqeanet dhe ujin e freskët; çfarë po spërkatim në bimët dhe tokën tonë; atë që po lëshojmë në atmosferën mbi qytetet tona; cilat kimikate po u shtojmë ushqimeve; atë që po injektojmë në trupat tanë; si po manipulojmë gjenet, etj.

Dhuna e pranishme në zemrat tona, e plagosur nga mëkati, reflektohet gjithashtu në simptomat e sëmundjes të dukshme në tokë, në ujë, në ajër dhe në të gjitha format e jetës. OPPOPE FRANCIS, Laudato si ', n 2

Por me sa duket, "ngrohja globale e bërë nga njeriu" - jo ky helmim, jo ​​terrorizmi islamik, borxhi dëmtues kombëtar, një "luftë e tretë botërore" ose sulme kibernetike - ka dalë si "kërcënimi më i madh për brezat e ardhshëm", sipas ish-Presidentit Obama . [4]CNSnews.com; 20 janar 2015

… Sikur terroristët myslimanë janë ulur rreth e përqark në Siri duke bërë plane të mbrapshta për të harxhuar karbon, duke mallkuar Aleancën e re Globale Kundër Pordhave të Lopëve. —Ben Shapiro, 30 nëntor 2015; Brietbart.com

Harrojeni një sarkazëm të tillë. Për të madje në mënyrë të matur pyesni për ngrohjen globale të bërë nga njeriu, për të shqyrtuar mendime të tjera ose për të eksploruar menjëherë shkencën e kundërt një nën etiketën e të qenit "mohues" ose "urrejtës" (Shiko Reframuesit). si Australian raporte,[5]shih klimadepot.com ekziston një "Thirrje për delegatë me mendime kundërvënëse që do të nxirren nga bisedimet e KB". A jam vetëm unë, apo kjo është qasja më joshkencore që keni dëgjuar ndonjëherë? Fjalët e Shën Palit vijnë në mendje:

… Zoti është Shpirti dhe atje ku është Shpirti i Zotit, atje është liria. (2 Kor 3:17)

Le të jetë ajo e dhëna e parë se mbase ekziston një frymë tjetër që operon në këtë orë. Dhe kështu, le ta lëmë Atin e Shenjtë për një moment dhe të shohim "kërcënimin më të madh për brezat e ardhshëm".

 

FTOHJA E NGROHJES GLOBALE

Kam kaluar tetë vjet në gazetari televizive; Unë u vlerësova me dokumentarin kanadez të vitit për një treg të mesëm.[6]krh. shikoj Çfarë po vazhdon në botë? E them këtë sepse gjithmonë jam përpjekur atëherë, dhe tani, të jem objektiv; të shqyrtojë me kujdes pretendimet dhe provat, qofshin fetare apo laike. Cila është arsyeja pse përqafimi i papenguar i ngrohjes globale "të bërë nga njeriu", pa ndonjë hapësirë ​​për mospajtim, është shqetësues. Arsyeja është se historia dhe shkenca prapa kësaj hipoteze është sa e diskutueshme, ashtu edhe e errët. Por së pari, shkenca

Na thuhet se është zgjidhur - se "99.5 përqind e shkencëtarëve dhe 99 përqind e udhëheqësve botërorë" janë në konsensus se ngrohja globale është bërë nga njeriu.[7]Presidenti Barack Obama, 2 dhjetor 2015, CNSnews.com E megjithatë, shkencëtarët e ndryshimit të klimës u kapën të dhëna mashtruese në skandalin famëkeq të "Climategate" që ishte përfshiu shpejt nën qilim.[8]krh. "Klima, vazhdimi: Si po mashtrohemi akoma me të dhëna të gabuara mbi ngrohjen globale"; Telegraph Për më tepër, siç vuri në dukje kohët e fundit Kryetari Amerikan i Komitetit të Dhomës së Shkencës, Hapësirës dhe Teknologjisë në Washington Times, Administrata Kombëtare e Oqeanisë dhe Atmosferës (NOAA) po lë qëllimisht të dhëna të rëndësishme satelitore nga parashikimet e saj të klimës.

Të dhënat satelitore atmosferike, të konsideruara nga shumë njerëz si më objektive, në mënyrë të qartë nuk kanë treguar ngrohje për dy dekadat e fundit. Ky fakt është i dokumentuar mirë, por ka qenë i turpshëm për një administratë të vendosur për të shtyrë rregulloret e kushtueshme mjedisore. - Lamar Smith, Washington Times, 26 nëntor 2015

Azhurnimi (4 Shkurt 2017): Tani, një provë mahnitëse se organizata që është burimi kryesor në botë i të dhënave për klimën [NOAA] nxituan të botonin një letër historike që ekzagjeronte ngrohjen globale dhe ishte në kohën e duhur për të ndikuar në Marrëveshjen historike të Parisit për klimën ndryshimi. ' [9]mailonline.com, 4 Shkurt 2017; kujdes: tabloid Dhe kjo nga Dr. John Bates, i cili ishte shkencëtari kryesor i Qendrës Kombëtare të të Dhënave Klimatike të NOAA. [10]Lexoni dëshminë e tij përpara Komitetit të Dhomës së Përfaqësuesve të SH.B.A.-së mbi Shkencën, Hapësirën dhe Teknologjinë: shkencë.shtëpi.gov Pse Pse do shkencëtarët dhe politikanët të mashtrojnë të dhëna ose të miratojnë një pozicion diktatorial mbi ndryshimet klimatike të bëra nga njeriu? Një përgjigje befasuese erdhi jo më pak se bashkëthemeluesi i Greenpeace, një grup radikal mjedisor.

Ndryshimi i klimës është bërë një forcë e fuqishme politike për shumë arsye. Së pari, është universale; na thuhet se gjithçka në Tokë kërcënohet. Së dyti, ai thirr dy motivuesit më të fuqishëm njerëzorë: frikën dhe fajin Së treti, ekziston një konvergjencë e fuqishme e interesave midis elitave kryesore që mbështesin "tregimin" e klimës. Ambientalistët përhapin frikë dhe mbledhin donacione; politikanët duket se po e shpëtojnë Tokën nga dënimi; media ka një ditë fushe me sensacion dhe konflikt; institucionet shkencore mbledhin miliarda grante, krijojnë departamente krejt të reja dhe krijojnë një furi të skenarëve të frikshëm; biznesi dëshiron të duket i gjelbër dhe të marrë subvencione të mëdha publike për projekte që përndryshe do të ishin humbës ekonomikë, të tilla si fermat e erës dhe vargjet diellore. Së katërti, e Majta e sheh ndryshimin e klimës si një mjet të përsosur për të rishpërndarë pasurinë nga vendet industriale në botën në zhvillim dhe burokracinë e KB. - Dr. Patrick Moore, Phd, bashkëthemelues i Greenpeace; "Pse unë jam Skeptik për Ndryshimet Klimatike", 20 Mars 2015; new.hearttland.org

Në një dokumentar të ri të quajtur "Ngutja e Klimës", tridhjetë shkencëtarë dhe ekspertë të njohur të klimës kanë shkelur përpara për të sfiduar pretendimet shpesh mashtruese dhe qasjen joshkencore ndaj ndryshimeve klimatike. Në fakt, disa shkencëtarë të respektuar mirë, duke studiuar ciklet afatgjata dhe enigmatike të diellit diellor, po sugjerojnë që toka mund të drejtohet në një periudhë ftohje globale, nëse jo a epoka e mini-akullit.[11]krh. "Aktiviteti i çuditshëm i Diellit mund të shkaktojë një epokë tjetër akulli", 12 korrik 2013; Times irlandez; Shiko gjithashtu The Caller Daily Por kjo shkencë kryesisht po injorohet. Për një, nuk ka para për t'u bërë në "ftohjen globale". Dhe që nga fundi i vitit 2017, një studim i ri nga të dhënat satelitore nuk tregon asnjë përshpejtim në ngrohjen globale për 23 vitet e kaluara. [12]shih The Caller Daily, 29 nëntor 2017

Update: NOAA është kapur duke gatuar sërish librat, duke mashtruar të dhënat e temperaturave të ftohta ekstreme që përfshinë Amerikën e Veriut në 2017-2018: "NOAA ka rregulluar temperaturat e kaluara për t'u dukur më të ftohta se sa ishin dhe temperaturat e fundit për t'u dukur më të ngrohta se sa ishin".[13]shih Brietbart.com

 

Rrënjët e errëta

Atëherë, pse disa udhëheqës botërorë janë kaq të etur për të zbatuar kufizime më të mëdha, "taksat e karbonit" dhe kontrolle të tjera mbi kombet? Një përgjigje tjetër mund të qëndrojë në rrënjët e errëta të lëvizjes ambientaliste. Për shembull, Klubi i Romës, një think-tank global, ka pranuar se ka shpikur "ngrohjen globale" si një shtysë për të zvogëlojnë popullsinë e botës.

Në kërkim të një armiku të ri për të na bashkuar, ne dolëm me idenë se ndotja, kërcënimi i ngrohjes globale, mungesa e ujit, uria dhe të ngjashme do të përshtateshin me faturën. Të gjitha këto rreziqe janë shkaktuar nga ndërhyrja njerëzore, dhe vetëm përmes qëndrimeve dhe sjelljeve të ndryshuara mund të kapërcehen. Armiku i vërtetë, pra, është humanizëm vetë. —Alexander King & Bertrand Schneider. Revolucioni i Parë Global, f. 75, 1993

Strategjia më efektive personale e ndryshimit të klimës është kufizimi i numrit të fëmijëve që ka një. Strategjia më efektive kombëtare dhe globale e ndryshimit të klimës është kufizimi i madhësisë së popullsisë. —Një Strategji Klimatike e Bazuar në Popullsinë, 7 maj 2007, Besimi Optimum i Popullsisë

Zhvillimi i qëndrueshëm në thelb thotë se ka shumë njerëz në planet, që ne duhet të zvogëlojmë popullsinë. —Joan Veon, ekspert i KB, Samiti Botëror i KB i 1992 mbi Zhvillimin e Qëndrueshëm

Kjo mendësi u përqafua nga i ndjeri Maurice Strong, i konsideruar si babai dhe "St. Paul ”[14]theglobeandmail.com të lëvizjes globale mjedisore. Kontrolli i popullsisë ishte pjesë e ideologjisë së tij. Pas vdekjes së tij më 28 nëntor 2015, KB 

agjencia mjedisore deklaroi: "I forti do të mbahet mend përgjithmonë për vendosjen e mjedisit në agjendën ndërkombëtare dhe në zemër të zhvillimit."[15]shih LifeSiteNews.com, 2 dhjetor 2015 Fjalët "zhvillim" ose "zhvillim i qëndrueshëm" dihet që në thelb janë fjalë kodi për çmontimin e tregjeve të lira dhe zvogëlimin e popullsive dhe rritjen e tyre. Kombet e Bashkuara janë ekspozuar më parë në përdorimin e saj të termave të gjerë dhe të paqartë si ky. Për shembull, "shëndeti riprodhues" është në thelb fjala kod progresive për "aksesin në abort" dhe "kontrollin e lindjes".

Shtytja për kontrollin e popullsisë ose "tranzicionin demografik", si dhe qeverisjen globale, u avancua në mënyrë agresive nga Strong në Agjendën 21, një dokument mjaft shqetësues me 40 faqe me mbështetjen e Marksizmit. Dhe tani Agjenda 30, duke përdorur gjuhë të ngjashme, është qëllimi i ri i vendosur para Kombeve të Bashkuara. Gazetarja Lianne Laurence ka shkruar një përmbledhje të shkëlqyeshme por tronditëse të trashëgimisë së Strong që po korrim sot: shikoni artikullin e saj këtu.

Sidoqoftë, Strong nuk është i vetmi në pranimin se rrëfimi "ngrohja globale" mbart qëllime të fshehta ideologjike. Në vitin 1988, ish Ministrja Kanadeze e Mjedisit, Christine Stewart, u tha redaktorëve dhe reporterëve të Calgary Herald: "Pavarësisht nëse shkenca e ngrohjes globale është e gjitha foni ... ndryshimi i klimës [ofron] mundësinë më të madhe për të sjellë drejtësi dhe barazi në botë."[16]cituar nga Terence Corcoran, "Ngrohja Globale: Agjenda e Vërtetë", Post Financiar, 26 dhjetor 1998; nga Calgary Herald, 14 Dhjetor 1998 Dhe me këtë nënkuptohet ri-renditja e plotë e ekonomisë botërore. Zyrtari Kryesor i Ndryshimeve Klimatike të Kombeve të Bashkuara, Christine Figueres, tha kohët e fundit:

Kjo është hera e parë në historinë e njerëzimit që ne po i vendosim vetes detyrën që qëllimisht, brenda një periudhe të caktuar kohe, të ndryshojmë modelin e zhvillimit ekonomik që mbretëron për të paktën 150 vjet - që nga revolucioni industrial. —30 nëntor 2015; europa.eu

Senatori amerikan, Timothy Wirth, që përfaqësonte administratën Clinton-Gore si Nënsekretar i Shtetit i SHBA për Çështjet Globale argumentoi: “Edhe nëse teoria e ngrohjes globale është e gabuar, të kesh afruar ngrohjen globale sikur të ishte e vërtetë do të thotë ruajtje e energjisë, kështu që ne do të gjithsesi duke bërë gjënë e duhur përsa i përket politikës ekonomike dhe politikës mjedisore. ”[17]cituar në Rishikimi Kombëtar, 12 gusht 2014; cituar në Revista Kombëtare, Gusht 13th, 1988

Dhe në 1996, duke bërë jehonë në Klubin e Romës, ish Presidenti i Bashkimit Sovjetik, Mikhail Gorbachev, theksoi rëndësinë e përdorimit të alarmizmit të klimës për të çuar përpara objektivat marksiste socialiste: "Kërcënimi i krizës mjedisore do të jetë çelësi ndërkombëtar i katastrofës për të zhbllokuar Rendin e Ri Botëror. ”[18]Cituar në 'Një Raport Special: Projekti Wildlands lëshon luftën e tij kundër njerëzimit', nga Marilyn Brannan, Redaktor i Asociuar, Rishikimi Monetar & Ekonomik, 1996, f.5; krh. mercola.ebeaver.org Duke folur në Konferencën e KB për Ndryshimet Klimatike të vitit 2000 në Hagë, ish-Presidenti Jacques Chirac i Francës shpjegoi se, "Për herë të parë, njerëzimi po krijon një instrument të mirëfilltë të qeverisjes globale, një i cili duhet të gjejë një vend brenda Organizatës Botërore të Mjedisit e cila Franca dhe Bashkimi Evropian do të dëshironin të vendoseshin. " [19]cfact.org

Sigurisht, përgjigjja e menjëhershme e shumë të krishterëve dhe analistëve laikë të keqinformuar ka qenë të thonë: "Epo, Papa po bën thirrje gjithashtu për një rend të ri ekonomik!" Por siç e kam shpjeguar në Paraleli mashtrim, çfarë do të thotë Kisha Katolike me këtë dhe çfarë do të thonë globalistët janë dy shumë gjera te ndryshme. Kisha Katolike, në doktrinat e saj shoqërore, ka nxitur vazhdimisht parimin e "subsidiaritetit", i cili e vendos personin njerëzor në qendër të rritjes ekonomike pa u futur në lakminë e kapitalizmit të paligjshëm (atë që Françesku e quan "bajga e djallit") ) dhe as ideologjitë çnjerëzore të marksizmit.

Ashtu siç është jashtëzakonisht e gabuar të marrësh nga individët atë që ata mund të arrijnë me iniciativën e tyre dhe industrinë dhe t'ia japin komunitetit, ashtu edhe është një padrejtësi dhe në të njëjtën kohë një e keqe e rëndë dhe prishje e rendit të duhur për t'i caktuar një shoqatë më e madhe dhe më e lartë çfarë mund të bëjnë organizatat më të vogla dhe vartëse. Sepse çdo aktivitet shoqëror duhet të ketë nga vetë natyra e saj të sigurojë ndihmë për anëtarët e trupit shoqëror, dhe kurrë mos t'i shkatërrojë dhe thithë ato. -Përmbledhje e Doktrinës Sociale të Kishës, “IV. Drejtori i Subsidiaritetit ”, n. 186, f. 81

Prandaj, Papa Françesku ka dënuar me të drejtë dhe vazhdimisht "kolonizimin ideologjik", përfshirë përpjekjen për të prishur sovranitetin kombëtar.

Asnjë pushtet aktual ose i vendosur nuk ka të drejtë të privojë popujt nga ushtrimi i plotë i sovranitetit të tyre. Kurdoherë që ata e bëjnë këtë, ne shohim ngritjen e formave të reja të kolonializmit të cilat paragjykojnë seriozisht mundësinë e paqes dhe drejtësisë. —POPE FRANCIS, Takimi Botëror i Lëvizjeve Popullore, Bolivi; 10 korrik 2015; Reuters

 

Papa Françesk: I PRANUAR APO TA PRANUAR?

Kështu që, pa dyshim, është shqetësuese të shohësh termat "ngrohje globale" dhe "zhvillim i qëndrueshëm" në enciklikën e Papa Françeskut, Laudato si'—aq sa dikush do të habitej të shihte shtypur fjalët "shëndet riprodhues" Humanae Vitae. Siç paralajmëron Shën Pali, "çfarë shoqërie ka drita me errësirën?"[20]2 Cor 6: 14

Në lidhje me enciklikën, Kardinali Australian Pell thotë:

Ka shumë, shumë elementë interesantë. Ka pjesë të tij që janë të bukura. Por Kisha nuk ka ndonjë ekspertizë të veçantë në shkencë ... Kisha nuk ka asnjë mandat nga Zoti për të shqiptuar mbi çështjet shkencore. Ne besojmë në autonominë e shkencës. —Sherbimi i lajmeve fetare, 17 korrik 2015; relgionnews.com

Unë kam mbrojtur fuqishëm 'e Papa Françeskut pontifikojnë për arsyen se ai është Vikari i zgjedhur në mënyrë të vlefshme i Krishtit dhe pasardhës i Pjetrit.[21]shih Papalotria? Ndërsa na thërret nga apatia, zonat e rehatisë dhe vetë-kënaqësia, ai nuk ka ndryshuar një shkronjë të depozitës së besimit, as nuk mund ta ndryshojë. Por kjo nuk do të thotë që ai nuk mund të gabojë në çështje jashtë "besimit dhe moralit" ose mëkatit si ne të tjerët. Dhe kështu, Ati i Shenjtë nuk është imun ndaj kritikave:

Tani, përveç besimit (doktrina e përmbajtur në Shkrimet e Shenjta dhe Tradita e Shenjtë dhe e artikuluar nga Magjisteri) dhe moralit (çfarë është "e mirë" mbi atë që është "e keqe"), Papa mund të mbetet i heshtur ose të mos zgjedhë të theksojë këtë apo atë çështje që i përket etikës (çfarë është "e drejtë" mbi atë që është "e gabuar"), dhe kjo, ndonjëherë për shkak të motiveve socio-politike. Tani, në përgjigje të pyetjes nëse dikush mund të jetë kritik ndaj Papës në arenën e etikës, për sa kohë që dikush, duke qenë kritik ndaj këshillës së tij, nuk e harron kurrë faktin se ai është Vikari i Krishtit në tokë i cili posedon karizmin e pagabueshmërisë për çështjet ish katedra që i përkasin besimit dhe moralit, dhe jo i të cilit ish katedra mësimet mbi besimin dhe moralin duhet të respektohen, mbetet një prerogativë për të qenë i tillë. —Rev. Joseph Iannuzzi, Teolog, nga “A mund të jetë dikush kritik ndaj Papës?”; Shiko PDF

Por pyetja që unë kam - dhe duhet të kemi të gjithë - është pasi që është një fakt që shumë pjesë të Laudato si ' nuk janë shkruar nga Papa, por nga ekspertë shkencorë dhe teologë të tjerë, sa nga mendimi i Papës për këtë çështje informohet nga këshilltarët e tij? Ai thjesht ka marrë si fakt atë që ata, të cilët ai ka supozuar se janë me vullnet të mirë, i kanë thënë se është shkencë e pagabueshme?

Duke lexuar faqe dhe forume të ndryshme të lajmeve, është e qartë se shumë katolikë mendojnë se Papa kontrollon dhe është i vetëdijshëm për absolutisht çdo aspekt të Sekretariati i Vatikanit dhe Curia — organet përkatëse drejtuese politike dhe fetare të Vatikanit. Jo vetëm që është absurde, por është e pamundur. Numri i departamenteve dhe personelit do të thotë që Ati i Shenjtë duhet të mbështetet në këshillat dhe bashkëpunimin e Kardinalëve dhe stafit që punojnë me të. Dhe siç e kemi parë herë pas here, veçanërisht në mbretërimin e Benediktit XVI, atyre ndihmësve nuk mund t'u besohet gjithmonë (dhe unë madje nuk kam thënë asgjë akoma për pretendimet e besueshme se Frimasoneria dhe Komunistët kanë depërtuar në Vatikan.)

Pretendimet kundër Papa Françeskut, të bëra nga jo pak katolikë "konservatorë" dhe të përhapura në mënyrë delikate në disa media lajm katolik, rrjedhin nga kjo: sepse ata drejt ata e perceptojnë konfuzionin e përgjithshëm në Kishë gabimisht konkludojmë se Papa është, pra, shprehimisht bashkëpunëtor. Kjo eshte nje gjykim. Soshtë kështu për vetë arsyen që ne nuk e njohim zemrën e tij, as çfarë i kanë thënë këshilltarët e tij, as atë që ai e di plotësisht për atë që po ndodh rreth tij në punët laike. Në fakt, është mendimi im personal që Ati i Shenjtë nuk është aq i akorduar në çështjet aktuale sa supozojnë shumë, dhe ja pse.

Ai dikur ishte një gënjeshtar i klubit të natës, dhe pasi u bë një prift, preferoi të kalonte pjesën më të madhe të kohës mes tij anawim, të varfërit dhe nevojtarët. Si rezultat, është e mundur që Jorge Mario Bergoglio, tani Papa Francis, është po aq i thjeshtë në disa mënyra sa edhe peshkatari që ai pason. Të paktën, ai duket se e ka sugjeruar vetë këtë. Ai flet dhe lexon shumë pak anglisht (dhe kështu, kuptimi i tij i kulturës perëndimore duhet të jetë shumë i kufizuar). Ai pranoi se nuk përdor internet ose shikon shumë televizion. Ai tha se lexon vetëm një gazetë italiane dhe se nuk është ekspert për çështje politike ose ekonomike. Dhe së fundmi, u deklarua se Papa ishte plotësisht i pavetëdijshëm se komenti i tij, "Kush jam unë për të gjykuar?" kishte krijuar një zhurmë të tillë - e cila vetë tregon se sa Ati i Shenjtë ndjek mediat që ne dhe ju lexojmë. Dhe kjo mund të jetë më e rëndësishme nga sa kuptojmë, pasi debati mbi "ngrohjen globale" është kryesisht i kufizuar në mediat perëndimore.

Kjo është e gjitha për të thënë që Papa Françesku, në shqetësimin e tij të sinqertë për zhbalancimet reale ekonomike dhe të burimeve në botë dhe dëmin real që po i bëjmë mjedisit, e ka pranuar si fakt shkencor atë që mund të mos jetë. Ironia është se, nëse shkencëtarët e klimës kanë rrugën e tyre, më shumë helme dhe metale të rënda ka të ngjarë të spërkatet në atmosferë përmes modifikimit të motit në gjurmët kimike në mënyrë që të reflektojë rrezet e diellit përsëri në hapësirë.[22]Shiko Helmimi i Madh; gjithashtu cf. "Kombet e Bashkuara pranojnë që gjurmët e kimisë janë të vërteta", 24 Mars 2015; newswire tuaj.com; "Dokumenti Masiv i Senatit të SHBA mbi Modifikimin Kombëtar dhe Global të Motit"; ora gjeo-inxhinierike.org Duke qenë se shkenca e ndryshimit të klimës është krijuar me polemika, mashtrim, etikë të gabuar dhe fakti që ne dimë relativisht pak për ciklet afatgjata të tokës dhe diellit… është për t'u habitur që Vatikani madje e ka prekur fare temën. Por përsëri, fjalët e Papa Benediktit vijnë në mendje se vuajtjet e Kishës shpesh vijnë nga brenda.

Kjo ishte gjithnjë njohuri e zakonshme, por sot ne e shohim atë në një formë vërtet tmerruese: persekutimi më i madh i Kishës nuk vjen nga armiqtë e jashtëm, por lind nga mëkati brenda Kishës. —POPA BENEDICT XVI, intervistë gjatë fluturimit për në Lisbonë, Portugali; LifeSiteNews, 12 maj 2010

 

VINI APOSTASIA

Ne po jetojmë në një periudhë konfuzioni të madh nëse jo shenjat e para të asaj "mashtrimi të fortë" që Shën Pali paralajmëroi se do të vinte. Por ai gjithashtu përfundoi ligjërimin e tij për "të paligjshmin" duke i dhënë antidot antikrishtit mashtrimet:[23]shih Antidoti i Madh

Prandaj, vëllezër, qëndroni të patundur dhe mbajuni fort pas traditave që ju janë mësuar, ose me anë të një deklarate gojore ose me një letër tonën. (2 Sel. 2: 13-15)

Ne nuk kemi mandat të shqiptojmë përfundimisht për çështjet shkencore. Përkundrazi,

Jesusshtë Jezusi të cilin ne e shpallim, duke këshilluar të gjithë dhe duke i mësuar të gjithë me gjithë mençuri, që të mund ta paraqesim këdo të përsosur në Krishtin. (krh. Kol. 1:28)

Ne kemi 2000 vjet të Traditës së Shenjtë që kanë mbetur të paprekura dhe do të vazhdojnë të zgjasin shumë pasi Papa Françesku dhe ti dhe unë të jemi zhdukur. Mbahuni fort pas tij. Mbahuni fort te Krishti. Dhe qëndrojnë në bashkësi me Atin e Shenjtë i cili vazhdimisht e ka mbështetur Traditën e Shenjtë, pavarësisht se çfarë mund të thonë keqbërësit e tij. Siç tregon biografi papnor William Doino Jr:

Që kur u ngrit në Kryetarin e Shën Pjetrit, Françesku nuk ka shënuar në përkushtimin e tij ndaj besimit. Ai u ka kërkuar pro-të burgosurve që 'të qëndrojnë të përqendruar' në ruajtjen e së drejtës për jetën, të mbështesin të drejtat e të varfërve, të qortojnë lobet e homoseksualëve që promovojnë marrëdhënie të të njëjtit seks, i nxiti ipeshkvinjtë e tjerë për të luftuar birësimin homoseksual, pohuan martesën tradicionale, mbyllën derën në gratë priftërinj, të përshëndetur Humanae Vitae, vlerësoi Këshillin e Trentit dhe hermneutikën e vazhdimësisë, në lidhje me Vatikanin II, denoncoi diktaturën e relativizmit. theksoi gravitetin e mëkatit dhe nevojën për rrëfim, paralajmëroi kundër Satanit dhe dënimit të përjetshëm, dënoi dynjallëkun dhe 'progresivizmin e adoleshencës', mbrojti Depozitimin e Shenjtë të Besimit dhe u bëri thirrje të krishterëve të mbajnë kryqet e tyre deri në martirizim. Këto nuk janë fjalët dhe veprimet e një Modernisti shekullarizues.-7 Dhjetor 2015, Gjërat e para

Ende, shumë janë të zemëruar dhe të neveritur që "imazhet e frymëzuara nga mëshira, nga njerëzimi, nga bota natyrore dhe nga ndryshimet klimatike" u projektuan në fasadën e Shën Pjetrit në fillim të Vitit Jubilar të Mëshirës.[24]shih ZENIT, 4 Dhjetor 2015 Sidoqoftë, lutja e Atit të Shenjtë për të përqafuar një shkencë të dyshimtë nuk e humb papatin e tij dhe as rolin e tij si kryebari për të ushqyer kopenë e Krishtit. Përkundrazi, thirrja e vazhdueshme e Nënës së Bekuar për të «lutuni për barinjtë tuaj”Merr më shumë urgjencë se kurrë. Kështu që, vazhdoni të besoni se Jezusi do të drejtojë Barkën e Pjetrit nëpër çdo stuhi, përfshirë edhe këtë të tanishme Revolucioni i Madh, ku njerëz të fuqishëm po përpiqen të prishin rendin e tanishëm dhe t'i fusin të gjitha kombet nën kontrollin e tyre.

E ashtuquajtura "ngrohja globale" e bërë nga njeriu duket se është një nga mjetet e tyre - pavarësisht nëse të gjithë mbrojtësit e saj janë të vetëdijshëm për këtë apo jo.

 

LIDHJE ME LIDHJE

Helmimi i Madh

Reframuesit

Vdekja e Logjikës - Pjesa I

Vdekja e Logjikës - Pjesa II

 

Faleminderit per mbeshtetjen.
Ju bekoj, dhe faleminderit!

 

Klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Flamuri Tani i Fjalës

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. 2 kafshë shtëpiake 3: 8
2 shih Reuters, 30 nëntor 2015
3 Shiko Helmimi i Madh
4 CNSnews.com; 20 janar 2015
5 shih klimadepot.com
6 krh. shikoj Çfarë po vazhdon në botë?
7 Presidenti Barack Obama, 2 dhjetor 2015, CNSnews.com
8 krh. "Klima, vazhdimi: Si po mashtrohemi akoma me të dhëna të gabuara mbi ngrohjen globale"; Telegraph
9 mailonline.com, 4 Shkurt 2017; kujdes: tabloid
10 Lexoni dëshminë e tij përpara Komitetit të Dhomës së Përfaqësuesve të SH.B.A.-së mbi Shkencën, Hapësirën dhe Teknologjinë: shkencë.shtëpi.gov
11 krh. "Aktiviteti i çuditshëm i Diellit mund të shkaktojë një epokë tjetër akulli", 12 korrik 2013; Times irlandez; Shiko gjithashtu The Caller Daily
12 shih The Caller Daily, 29 nëntor 2017
13 shih Brietbart.com
14 theglobeandmail.com
15 shih LifeSiteNews.com, 2 dhjetor 2015
16 cituar nga Terence Corcoran, "Ngrohja Globale: Agjenda e Vërtetë", Post Financiar, 26 dhjetor 1998; nga Calgary Herald, 14 Dhjetor 1998
17 cituar në Rishikimi Kombëtar, 12 gusht 2014; cituar në Revista Kombëtare, Gusht 13th, 1988
18 Cituar në 'Një Raport Special: Projekti Wildlands lëshon luftën e tij kundër njerëzimit', nga Marilyn Brannan, Redaktor i Asociuar, Rishikimi Monetar & Ekonomik, 1996, f.5; krh. mercola.ebeaver.org
19 cfact.org
20 2 Cor 6: 14
21 shih Papalotria?
22 Shiko Helmimi i Madh; gjithashtu cf. "Kombet e Bashkuara pranojnë që gjurmët e kimisë janë të vërteta", 24 Mars 2015; newswire tuaj.com; "Dokumenti Masiv i Senatit të SHBA mbi Modifikimin Kombëtar dhe Global të Motit"; ora gjeo-inxhinierike.org
23 shih Antidoti i Madh
24 shih ZENIT, 4 Dhjetor 2015
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.