Konfuzioni i klimës

 

A Katekizmi thotë se “Krishti i pajisi barinjtë e Kishës me karizmin e pagabueshmërisë në çështjet e besimit dhe moralit. ” [1]krh. KKK, n. 890 Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për çështje të shkencës, politikës, ekonomisë, etj., Kisha përgjithësisht heq mënjanë, duke u kufizuar në të qenit një zë udhëzues për sa i përket etikës dhe moralit që ka të bëjë me zhvillimin dhe dinjitetin e personit dhe administrimin e toka   

… Kisha nuk ka ndonjë ekspertizë të veçantë në shkencë Church Kisha nuk ka asnjë mandat nga Zoti për të shqiptuar mbi çështjet shkencore. Ne besojmë në autonominë e shkencës. —Cardinal Pell, Shërbimi i Lajmeve Fetare, 17 korrik 2015; relgionnews.com; Shënim: Pell po pret një seancë apelimi që nga ky shkrim për një dënim që gjithnjë e më shumë duket se është një gabim i mundshëm i drejtësisë.

E megjithatë, Vatikani është bërë gjithnjë e më i hapur për çështjen e "ngrohjes globale" të bërë nga njeriu - sikur të jetë tani një fakt shkencor dhe çështje e zgjidhur ("ngrohja globale" është një term që vështirë se dikush përveç Vatikanit e përdor më; " ndryshimi i klimës ”u bë fjala e re monedhë pasi shkenca mashtruese dhe ndërhyrja në statistikat vendosi parashikimet e“ ngrohjes globale ”në dyshim serioz.) Në të vërtetë, studimet vazhdojnë të shfaqen duke hedhur në dyshim serioz nocionin e ngrohjes globale të bërë nga njeriu dhe modelet shoqëruese të saj kompjuterike. Merrni për shembull një studim të kohëve të fundit të rishikuara nga kolegët që zbuloi se modelet e klimës kishin ekzagjeruar ngrohjen globale me sa 45%. [2]shih Lewis dhe Curry

Atëherë, pse ka qëndruar Papa kaq vendosmërisht pas alarmizmit për “ngrohjen globale”? Në të vërtetë, vetëm sot, Ati i Shenjtë u bë një zëdhënës i vërtetë i Kombeve të Bashkuara, jo vetëm që u bëri jehonë paralajmërimeve të tyre gjithnjë e më të dyshimta, por madje edhe promovoi nismën e tyre të taksave të karbonit: 

Të dashur miq, koha po mbaron! … Një politikë e çmimit të karbonit është thelbësore nëse njerëzimi dëshiron të përdorë burimet e krijimit me mençuri… efektet në klimë do të jenë katastrofike nëse tejkalojmë pragun 1.5ºC të përshkruar në qëllimet e Marrëveshjes së Parisit. —POPA FRANCIS, 14 qershor 2019; Brietbart.com

Ai vazhdon të thotë:

Përballë një emergjence klimatike, ne duhet të marrim masat e duhura, në mënyrë që të shmangim kryerjen e një padrejtësie të rëndë ndaj të varfërve dhe brezave të ardhshëm. - Po aty. 

Akademia Papnore e Shkencave, dhe kështu Francis, janë duke i mbështetur përfundimet e tyre në Panelin Ndërqeveritar për Ndryshimet Klimatike (IPCC), i cili nuk është një organ shkencor. Marcelo Sanchez Sorondo, Peshkopi-Kancelar i Akademisë Papnore deklaroi:

Tani ekziston një konsensus në rritje që aktivitetet njerëzore kanë një efekt të dukshëm në klimën e Tokës (IPCC, 1996). Një sasi e madhe përpjekjesh është bërë në kërkimin shkencor që formon bazën për këtë gjykim. - krh. Katolike.org

Kjo është shqetësuese pasi që IPCC është diskredituar në disa raste. Dr. Frederick Seitz, një fizikan me famë botërore dhe ish-president i Akademisë Kombëtare të Shkencave të SHBA, kritikoi raportin e IPCC të vitit 1996 që përdorte të dhëna selektive dhe grafikë të doktoruar: "Unë kurrë nuk kam qenë dëshmitar i një korrupsioni më shqetësues të procesit të vlerësimit të kolegëve sesa ngjarjeve që çoi në këtë raport të IPCC, "u ankua ai.[3]shih Forbes.com Në vitin 2007, IPCC u desh të korrigjojë një raport që ekzagjeronte ritmin e shkrirjes së akullnajave Himalaje dhe që pretendonte gabimisht se të gjithë mund të zhdukeshin deri në vitin 2035.[4]shih Reuters.comIPCC kohët e fundit u kap përsëri duke ekzagjeruar të dhënat e ngrohjes globale në një raport të nxituar për të ndikuar në Marrëveshjen e Parisit. Ai raport të dhëna fudged në mënyrë që të sugjerojë jo 'bëj një pauzë'në ngrohjen globale ka ndodhur që nga kthesa e këtij mijëvjeçari.[5]shih nypost.com; dhe 22 janar 2017, investitorët.com; nga studimi: nature.com

 

IRONIT PA DHIMBJE

Ironia në të gjitha këto është thellësisht shqetësuese. Për një, një taksë karboni në të vërtetë dënon të varfërit, pengon rininë me të cilën po luftojnë punë me pagë minimale dhe dëmton udhëtarët rurale, kamionistët dhe shoferët e taksive, ndërsa nuk i bëjnë asgjë klimës. Këtu, në provincën time të Saskatchewan, Kanada, u vendos një taksë karboni dy muaj më parë. Benzina u rrit 20 cent më shumë për litër deri në mëngjesin e ardhshëm, duke shtuar për shumë prej nesh qindra dollarë në muaj në kosto të rritura ndërsa nuk bën absolutisht asgjë për apokalipsin e dukshëm të klimës. Në fakt, taksat e karbonit dhe rritjet e mëpasshme të karburantit rezultuan në trazirat e "Jelekëve të Verdhë" që shpërthyen në Francë këtë vit. [6]shih cnbc.com

Si bashkëthemelues i grupit mjedisor Greenpeace replikon me ndryshimin e klimës:

Ne nuk kemi ndonjë provë shkencore se ne jemi shkaku i ngrohjes globale që ka ndodhur në 200 vitet e fundit alarm Alarmizmi po na shtyn përmes taktikave të frikshme për të miratuar politika energjetike që do të krijojnë një sasi të madhe të varfërisë energjetike midis njerëz të varfër. Nuk është e mirë për njerëzit dhe nuk është e mirë për mjedisin… Në një botë më të ngrohtë ne mund të prodhojmë më shumë ushqim. - Dr. Patrick Moore, Lajmet e Biznesit Fox me Stewart Varney, janar 2011; Forbes.com

Ky është një fakt. Më shumë CO2, do të thotë më shumë ngrohtësi, do të thotë kushte më të favorshme të rritjes. Kohët më destabilizuese dhe shqetësuese për njerëzimin, nga pikëpamja e klimës, kanë ndodhur kur toka ka hyrë në periudha ftohëse të njohura si pak "epoka të akullit". Eksperti suedez i klimës, Dr. Fred Goldberg, jo vetëm që vëren se si toka ka qenë shumë më e ngrohtë, shumë kohë para se njeriu të prodhonte emisione karboni, por pohon se ne mund të hyjmë në një epokë tjetër akulli "në çdo kohë":

Nëse zbresim në 4000 deri në 3500 vitet e fundit në periudhën e bronzit, ishte tre gradë më e ngrohtë se sot në hemisferën veriore të paktën at kishim një kulm të ri në temperaturë të lartë në 2002 pas një maksimumi të aktivitetit diellor, tani temperatura po zbret përsëri. Pra, po shkojmë drejt një periudhe ftohjeje. —22 Prill 2010; sq.njerëzit.cn

Por mbase aspekti më i vështirë i mbështetjes së qartë të Vatikanit për "ndryshimin e klimës" është se ajo duket jashtëzakonisht naive për axhendën e qartë dhe të deklaruar të Kombeve të Bashkuara: përdorimi i "ngrohjes globale" për të rishpërndarë pasurinë, jo për të ndryshuar klimën. Si zyrtar në Panelin Ndërqeveritar për Ndryshimin e Klimës (IPCC) pranoi sinqerisht:

… Duhet të çlirohet nga iluzioni se politika ndërkombëtare e klimës është politikë mjedisore. Në vend të kësaj, politika e ndryshimit të klimës ka të bëjë me mënyrën se si rishpërndajmë de fakto pasuria e botës —Otmar Edenhofer, dailysignal.com, 19 nëntor 2011

Kjo është komunizëm me një kostum laboratori. Zyrtari Kryesor i Ndryshimeve Klimatike të Kombeve të Bashkuara, Christine Figueres, deklaroi:

Kjo është hera e parë në historinë e njerëzimit që ne po i vendosim vetes detyrën që qëllimisht, brenda një periudhe të caktuar kohe, të ndryshojmë modelin e zhvillimit ekonomik që mbretëron për të paktën 150 vjet - që nga revolucioni industrial. —30 nëntor 2015; unric.org

Sidoqoftë, qëndrimi i Vatikanit është që…

… Një numër studimesh shkencore tregojnë se ngrohja më globale në dekadat e fundit është për shkak të përqendrimit të madh të gazrave serë (dioksid karboni, metani, oksidet e azotit dhe të tjerët) të lëshuara kryesisht si rezultat i aktivitetit njerëzor… E njëjta mendim që qëndron në mënyra e marrjes së vendimeve radikale për të përmbysur trendin e ngrohjes globale qëndron gjithashtu në rrugën e arritjes së qëllimit për eliminimin e varfërisë. -Laudato si ', n 23, 175

 

KRIZAT REALE

Ka kaq shumë kontradikta në të gjitha këto saqë është paksa shqetësuese. E lë dikush të mendojë se kush në tokë po e këshillon Papa Françeskun për këtë çështje, dhe a janë ata vetë të mashtruar — apo janë ata duke mashtruar Atin e Shenjtë? Më kujtohet përsëri Massimo Franco, një nga "Vatikanistët" kryesorë dhe një korrespodent për të përditshmen italiane Corriere della Sera, i cili deklaroi:

Kardinali Gerhard Müller, ish Gardiani i Besimit, një kardinal Gjerman… tha në një intervistë të fundit se Papa është i rrethuar nga spiunë, të cilët tentojnë të mos i thonë të vërtetën, por atë që Papa dëshiron të dëgjojë. -Brenda Vatikanit, Mars 2018, f. 15

Nëse Papa është çuar të besojë se planeti do të krijojë ndryshime klimatike të bëra nga njeriu si rezultat i praktikave imorale, atëherë nuk është për t'u habitur që ai po ngre zërin e tij. Problemi është se "shkenca" që promovon këtë është kaq e përpunuar me manipulim dhe mashtrim, siç e kam theksuar në dy artikuj tani (shih më poshtë), sa që Kisha mund të bëjë më shumë dëm sesa dobi në këtë pikë. Në fakt, nuk është ngrohja globale, por helmimi global kjo është kriza më e egër dhe e menjëhershme me të cilën përballet njerëzimi: helmimi i oqeaneve, helmimi i praktikave bujqësore dhe ushqimit, helmimi i aq shumë prej asaj që pastrojmë, veshim dhe konsumojmë (shih Helmimi i Madh).

Në fakt, a e ka ndërgjegjësuar dikush Papën për eksperimentet kimike që ndodhin në atmosferë për të luftuar të ashtuquajturën ngrohje globale? Qysh në vitin 1978, në një raport të dokumentuar qartë të Kongresit Amerikan, pranohet se disa shtetas qeveritë, agjencitë dhe universitetet kanë qenë të angazhuar në mënyrë aktive në përpjekjen për të modifikuar klimën si të dyja armë dhe mjetet e ndryshimit të modeleve të motit. [7]krh. PDF i raportit: ora gjeo-inxhinierike.org Një nga mjetet për ta bërë këtë ka qenë spërkatja e aerosoleve në atmosferë, [8]shih "Modifikimi i motit" i Kinës funksionon si magji ", theguardian.com ato që njihen si shtigje kimike ose "shtigje kimike". Këto duhet të diferencohen nga shtigjet që normalisht shkarkohen nga motorët reaktivë. Përkundrazi, shtigjet e kimisë mund të qëndrojnë në qiell për orë të tëra, duke bllokuar rrezet e diellit, duke shpërndarë ose gjeneruar mbulesë resh, [9]krh. Qielli i pastër rus për V-Day, shih pllaka.com dhe më keq, duke rënë toksina dhe metale të rënda mbi një publik që nuk dyshon. Metalet e rënda, natyrisht, janë të lidhura me një mori komplikimesh shëndetësore dhe sëmundjesh kur ato grumbullohen në trup. Fushatat e ndërgjegjësimit publik në të gjithë globin kanë filluar të nxjerrin në dritë këtë eksperiment të rrezikshëm njerëzor. [10]p.sh. chemtrailsprojectuk.com chemtrails911.com

Në vend që të sqaroj më tej për ato që kam shkruar tashmë, ka tre artikuj që dua t'i tregoj lexuesit që dëshiron të shkojë më thellë në këto tema:

• Të lexosh për historinë e vërtetë që qëndron pas “ngrohjes globale” dhe ideologji duke e drejtuar atë, shih Ndryshimi i klimës dhe mashtrimi i fortë

• Lexoni se si shkencëtarët dhe profecia flasin për globale ftohësDimri i dënimit tonë 

• Lexoni për dëmin e jashtëzakonshëm që ka njeriu me të vërtetë duke i bërë planetit dhe njëri-tjetrit: Helmimi i Madh

Troushtë shqetësuese të shohësh Vatikanin që hedh mbështetjen e tij pas një axhende që është, në rastin më të mirë, e diskutueshme. Aq më tepër arsye që duhet të lutemi shumë për barinjtë tanë, e posaçërisht Papa Françeskun - dhe të ndjekim këshillën e tij për këto çështje:

Ka disa çështje mjedisore ku nuk është e lehtë të arrihet një konsensus i gjerë. Këtu do të pohoja edhe një herë se Kisha nuk supozon të zgjidhë çështje shkencore ose të zëvendësojë politikën. Por unë jam i shqetësuar të inkurajoj një debat të sinqertë dhe të hapur në mënyrë që interesa ose ideologji të veçanta të mos paragjykojnë të mirën e përbashkët. -Laudato si 'n 188

Në këtë drejtim, ky artikull sot do të vazhdojë një debat të sinqertë dhe të hapur pikërisht në mënyrë që "interesat dhe ideologjitë" në kundërshtim me Ungjillin të mos mbizotërojnë. Ndërsa kurrë nuk kam menduar se do të pajtohem shumë me Greenpeace, unë mendoj se Dr. Patrick Moore ka ekspozuar shkencën aktuale të klimës për atë që është: një betejë ideologjike. 

Ndryshimi i klimës është bërë një forcë e fuqishme politike për shumë arsye. Së pari, është universale; na thuhet se gjithçka në Tokë kërcënohet. Së dyti, ai thirr dy motivuesit më të fuqishëm njerëzorë: frikën dhe fajin Së treti, ekziston një konvergjencë e fuqishme e interesave midis elitave kryesore që mbështesin "tregimin" e klimës. Ambientalistët përhapin frikë dhe mbledhin donacione; politikanët duket se po e shpëtojnë Tokën nga dënimi; media ka një ditë fushe me sensacion dhe konflikt; institucionet shkencore mbledhin miliarda grante, krijojnë departamente krejt të reja dhe krijojnë një furi të skenarëve të frikshëm; biznesi dëshiron të duket i gjelbër dhe të marrë subvencione të mëdha publike për projekte që përndryshe do të ishin humbës ekonomikë, të tilla si fermat e erës dhe vargjet diellore. Së katërti, e Majta e sheh ndryshimin e klimës si një mjet të përsosur për të rishpërndarë pasurinë nga vendet industriale në botën në zhvillim dhe burokracinë e KB. - Dr. Patrick Moore, Phd, bashkëthemelues i Greenpeace; "Pse unë jam Skeptik për Ndryshimet Klimatike", 20 Mars 2015; new.hearttland.org

 

 

Marku po vjen në Vermont
22 qershor për një tërheqje familjare

Shiko këtu për më shumë informacion.

Marku do të luajë tingëllimin e mrekullueshëm
McGillivray kitarë akustike e bërë me dorë.


Shiko
mcgillivrayguitars.com

 

Tani Fjala është një shërbesë me kohë të plotë që
vazhdon me mbështetjen tuaj.
Ju bekoj, dhe faleminderit. 

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. KKK, n. 890
2 shih Lewis dhe Curry
3 shih Forbes.com
4 shih Reuters.com
5 shih nypost.com; dhe 22 janar 2017, investitorët.com; nga studimi: nature.com
6 shih cnbc.com
7 krh. PDF i raportit: ora gjeo-inxhinierike.org
8 shih "Modifikimi i motit" i Kinës funksionon si magji ", theguardian.com
9 krh. Qielli i pastër rus për V-Day, shih pllaka.com
10 p.sh. chemtrailsprojectuk.com chemtrails911.com
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.