Kompromisi: Braktisja e Madhe

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 1 Dhjetor 2013
E diela e parë e Ardhjes

Tekste liturgjike këtu

 

 

A libri i Isaisë - dhe kjo Ardhje - fillon me një vizion të bukur të një Dite që vjen kur "të gjithë kombet" do të derdhen drejt Kishës për t'u ushqyer nga dora e saj me mësimet jetëdhënëse të Jezusit. Sipas Etërve të hershëm të Kishës, Zoja e Fatimës dhe fjalët profetike të papëve të shekullit 20, ne mund të presim me të vërtetë një "epokë paqeje" që do të vijë kur ata "do të rrahin shpatat e tyre në plugje dhe heshtat e tyre në grepa krasitje" (shih I dashur At i Shenjtë… Ai po Vie!)

… Duke i kthyer sytë nga e ardhmja, ne me besim presim agimin e një Dite të re… "Rojet, çfarë të natës?" (Is. 21:11), dhe ne dëgjojmë përgjigjen: "Hark, rojet tuaja ngrenë zërin, së bashku ata këndojnë nga gëzimi: për sy më sy ata shohin kthimin e Zotit në Sion ". Dëshmia e tyre bujare në çdo cep të tokës proklamon "Ndërsa mijëra mijëra e tretë e Shëlbimit po afron, Zoti po përgatit një pranverë të madhe për Krishterimin dhe ne tashmë mund t'i shohim shenjat e para të tij". Le të na ndihmojë Maria, Ylli i Mëngjesit t'i themi me një zjarr gjithnjë të ri "po" planit të Atit për shpëtim që të gjitha kombet dhe gjuhët të mund të shohin lavdinë e tij. —POPA JOHN PAUL II, Mesazh për Misionin Botëror të Dielën, nr.9, 24 Tetor 1999; www.vatican.va

I bekuar Gjon Pali II e lidhi "Ditën" e ardhshme, këtë "kohë të re pranverore", me pritjen e "kthimit të Zotit". Sidoqoftë, siç shpjegon At Lactantius i Kishës së hershme, [1]shih Faustina dhe Dita e Zotit "dita e Zotit" nuk duhet të kuptohet si një ditë 24 orëshe, por një periudhë kohe, atë që Etërit theksuan në Zbulesa 20 për të qenë një mbretërim simbolik "mijë vjeçar" i Krishtit përmes shenjtorëve të Tij.

Shpresa e një pranvere të re balancohet nga paralajmërimi i Ungjillit: dita e Zotit paraprihet nga një dimër i kompromis.

Ashtu siç ishte në ditët e Noeut, kështu do të ndodhë në ardhjen e Birit të Njeriut. Në ato ditë para përmbytjes, ata po hanin dhe pinin, u martuan dhe u martuan, deri në ditën kur Noeu hyri në arkë. (Mat 24: 37-38)

Ky kompromis me frymën e botës, frymën e antikrisht, është ajo që Shën Pali i referohet si "braktisje", një rebelim i madh kur shumë do të bien larg besimit. Prandaj, në leximin e dytë të sotëm, Shën Pali derdh pak ujë të ftohtë në kokat tona, duke na kujtuar se "dita është afër" dhe për të sjellë veten, jo në qejf, epsh ose ndarje, por për të "jetuar si fëmijë të dritë." [2]shih Ef 5:8 Mesazhi është i qartë: nëse nuk doni t'ju zënë sytë si një hajdut natën, siç ishin në ditët e Noeut, atëherë

… Vishni Zotin Jezu Krisht dhe mos bëni asnjë kujdes për dëshirat e mishit. (Rom 13:14)

Me fjalë të tjera, mos bëj kompromis. Të gjithë duhet ta pyesim veten këtë Ardhje, si po negocioj me atë që Papa Françesku e quan "fryma e botës"?

L botërorja është rrënja e së keqes dhe kjo mund të na bëjë të braktisim traditat tona dhe të negociojmë për besnikërinë tonë ndaj Zotit që është gjithmonë besnik. Kjo… quhet braktisje, e cila është një formë e “shkeljes së kurorës” e cila ndodh kur ne negociojmë thelbin e qenies sonë: besnikërinë ndaj Zotit. —POPA FRANCIS nga një homeli, Vatikani Radio, 18 nëntor 2013

Soshtë kaq e lehtë të bësh kompromis sot, apo jo? Për disa, mund të jetë duke klikuar në ato lidhje epshore në shfletuesin tuaj të internetit; për të tjerët, është shtyrja e lutjes dhe e detyrave për të parë televizion… dhe më pas për të parë ose lexuar libra që në të vërtetë nuk duhet; ose është lëshimi i flokëve në punë me humor të errët ose gjuhë të ndyrë thjesht për t'u "përshtatur" me turmën… Ne jo vetëm që ndjekim këto rrugë sepse mishi ynë po thotë "po, po!", por shpesh sepse është gjëja e lehtë për të bërë. Ata që jetojnë status quo-në nuk po rrudhin pendët e askujt. Por më lejoni ta them këtë: ata në kohën e Noesë që po jetonin "status quo-në" e gjetën veten duke vozitur me qen në ujërat e përmbytura.

Rreziku i madh në botën e sotme, i përhapur siç është nga konsumerizmi, është shkretimi dhe ankthi i lindur nga një zemër e vetëkënaqur por lakmitare, ndjekja e etheve e kënaqësive të pavlefshme dhe një ndërgjegje e mpirë. Kurdoherë që jeta jonë e brendshme përfshihet në interesat dhe shqetësimet e veta, nuk ka më vend për të tjerët, nuk ka vend për të varfërit. Zëri i Zotit nuk dëgjohet më, gëzimi i qetë i dashurisë së tij nuk ndihet më dhe dëshira për të bërë të mirë zbehet. OPPOPE FRANCIS, Evangelii Gaudium, Nxitja Apostlike, n. 2

Por kurrë nuk është vonë për të hyrë në arkën e mëshirës së Zotit! Për sa kohë që keni frymë në mushkëri, thjesht lutuni:

“Zot, e kam lënë veten të mashtrohet; në një mijë mënyra e kam shmangur dashurinë tënde, megjithatë këtu jam edhe një herë, për të rinovuar besëlidhjen time me ty. Unë kam nevojë për ju. Më shpëto edhe një herë, Zot, më merr edhe një herë në përqafimin tënd shëlbues. " -Ibid. n. 3

Sot, le të ngremë lutjet për ata që nuk mund t'i njohin stuhia e madhe që tani ka lënë në hije botën tonë, retë e saj mbajnë stuhi pikëllimi dhe gjykimi. [3]shih Shtatë Vulat e Revolucionit Por ato gjithashtu mbajnë shirat e dashurisë dhe mëshirës së Zotit, dhe kështu me Psalmistin ne mund të lutemi: "Paqja qoftë me ju! Për shkak të shtëpisë së Zotit, Perëndisë tonë, unë do të lutem për të mirën tënde ".

Ai na pret, na do, na fal. Le të lutemi që besnikëria e Tij të na shpëtojë nga fryma e kësaj bote që negocion të gjithë. Le të lutemi që ai të na mbrojë dhe të na lejojë të shkojmë përpara, duke na udhëhequr nga dora, ashtu si një baba me fëmijën e tij. Duke mbajtur dorën e Zotit do të jemi të sigurt. —POPA FRANCIS nga një homeli, Vatikani Radio, 18 nëntor 2013

 

LIDHUR ME LIDHJE:

  • Të kuptuarit e rrënjëve historike të epokës së paqes në traditën e shenjtë, dhe si dhe pse nuk është herezi: Si epoka ishte e humbur
  • Po sikur të mos vijë një "epokë e paqes"? Si atëherë, a kemi kuptim për atë që Zonja jonë dhe papët kanë profetizuar? Lexoni Po nese…?

 

 

 


 

 

Për të marrë La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Flamuri Tani i Fjalës

 

Ushqimi Shpirtëror për Mendimin është një apostol me kohë të plotë.
Faleminderit per mbeshtetjen!

Bashkohu me Mark në Facebook dhe Twitter!
logoja e FacebookTwitterlogo

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .