Kontrolli! Kontrolli!

Peter Paul Rubens (1577-1640)

 

Botuar për herë të parë më 19 Prill 2007.

 

DERISA duke u lutur para Sakramentit të Bekuar, kisha përshtypjen e një engjëlli në mes të qiejve që fluturonte mbi botë dhe bërtiste,

“Kontrolloni! Kontrolloni! ”

Ndërsa njeriu përpiqet gjithnjë e më shumë të dëbojë praninë e Krishtit nga bota, kudo që ata të kenë sukses, kaos zë vendin e Tij. Dhe me kaos, vjen frika. Dhe me frikë, vjen mundësia për të kontrolluar.

 

BANONI ZOTIN

Dashuria e përsosur largon frikën. (1 Gjonit 4:18)

Por kur Zoti shtyhet nga zemra e njeriut dhe nga aktivitetet individuale njerëzore, dhe si rezultat shtyhet nga aktivitetet e institucioneve, kulturave, qeverive dhe kombeve, dashuri është refuzuar gjithashtu, për Zotin is dashuri Në mënyrë të pashmangshme, frikë po zë vendin e Tij. Të gjithë rreth nesh, frika po tregtohet si një mjet për të manovruar masat. Debatet e shëndosha mbi ekonominë dhe ngrohjen globale janë duke u injoruar në favor të veprimeve të nxituara të cilat rrezikojnë lirinë e individëve dhe shtypin më tej të varfërit. Po, fytyrat e frikës janë shumë… frika nga terrorizmi, frika nga ndryshimi i klimës, frika nga grabitqarët, frika nga dhuna, dhe tani, ka nga ata që nxisin një frika nga Zoti dhe Kisha e Tij… Frikë se katolicizmi do ta shtypë disi lirinë, dhe për këtë arsye, ajo duhet të shkatërrohet.

Dhe kështu, bota po grumbullohet shpejt te "qeveria" për të na shpëtuar nga frika sesa nga Urtësia e Moshave. Por qeveria pa Zotin, i cili është e Vërteta, çon drejt kaos. Ajo çon në një shoqëri të udhëhequr nga ligjet natyrore dhe morale të vendosura nga Krijuesi. Pavarësisht nëse individët në shoqërinë tonë e kuptojnë apo jo, vakumi krijuar nga refuzimi i Zotit krijon një vetmi të tmerrshme dhe ndjenjën e pakuptimësisë - ndjenjën se jeta është e rastësishme, dhe për këtë arsye, duhet jetuar ashtu siç dëshiron, ose më tragjikisht, t'i japë fund të gjitha së bashku.

Kështu ne jemi dëshmitarë të fryteve të kësaj boshllëku: politikanë të korruptuar, biznesmenë lakmitarë, argëtim imorale dhe muzikë të dhunshme. Ne po shohim rritjen e krimeve gjithnjë e më të tmerrshme, therjen e të palindurve, nënat që vrasin fëmijët e tyre, vetëvrasjet e ndihmuara, masakrat e studentëve ... e gjitha kjo çon në frikë gjithnjë e më shumë, dhe plumbat e vdekur dhe shufrat e dritareve dhe kamerat video që pikojnë shtëpitë dhe rrugët tona . Po, refuzimi i Zotit çon në paligjshmëri. A mund të ndjeni një mentalitet në rritje në botë që thotë se gjithçka po prishet, prandaj pse jo vetëm

Hani dhe pini, sepse nesër vdesim! (Isaia 22:13)

Ndoshta kjo është ajo që Jezusi donte të thoshte kur tha:

Ashtu siç ishte në ditët e Noeut, kështu do të jetë në ditët e Birit të Njeriut; ata po hanin dhe pinin, u martuan dhe u martuan deri ditën që Noeu hyri në arkë, dhe përmbytja erdhi dhe i shkatërroi të gjithë. Në mënyrë të ngjashme, siç ishte në ditët e Lotit: ata po hanin, pinin, blinin, shisnin, mbillnin, ndërtonin; ditën kur Loti u largua nga Sodoma, zjarri dhe squfuri ra nga qielli për t'i shkatërruar të gjithë. (Luka 17: 26-29)

 

FUQIT KONTROLLUESE

Komunizmi kërkon të kontrolluar përmes forcës, Kapitalizmi kërkon të kontrolluar përmes lakmisë. Kjo çon në ndërhyrjen e qeverive, në "zbutjen e barrave të njerëzve" dhe marrjen e kontrollit. Kur udhëheqësit janë të paperëndishëm, ky kontroll çon në mënyrë të pashmangshme totalitarizmi. Kohë pas kohe, një paralajmërim vazhdon të ngrihet në zemrën time: ngjarje po vijnë dhe tashmë po ndodhin, të cilat me shpejtësi do ta zhvendosin botën në anarki nëse nuk ka pendim të mjaftueshëm dhe kthim te Zoti. Anarkia çon në kontrolluar, sepse asnjë shoqëri nuk mund të mbijetojë në një gjendje kaosi. absolut kontrolli i jetës publike dhe private nga shteti është rrjedhojë e pashmangshme nëse nuk kërkojmë antidotin e vërtetë: ftoj dashuri përsëri në zemrat tona. Sepse me Dashuri, vjen liri.

 

FOLUR HAPUR

Një nga arsyet kryesore që unë mendoj se njerëzit dyshojnë se ne ndoshta mund të shkojmë drejt totalitarizmit global (një "rend i ri botëror") është sepse po flitet kaq hapur. Ajo kalon si "teori konspirative" ose mashtrim. Por unë besoj se shumë janë të vetëdijshëm për këtë rrezik në rritje për liritë tona sepse Zoti është i mëshirshëm dhe nuk dëshiron që ne të jemi të papërgatitur:

Me siguri Zoti, Zoti, nuk bën asgjë, pa ua zbuluar sekretin e tij shërbëtorëve të tij, profetëve. (Amosi 3: 7)

Nëse Trupi i Krishtit po e ndjek me të vërtetë kokën e saj në Pasionin e vet, atëherë ne gjithashtu do të paralajmërohemi siç ishte Zoti ynë:

Ai filloi t'u mësonte atyre se Biri i Njeriut duhet të vuajë shumë dhe të refuzohet nga pleqtë, kryepriftërinjtë dhe skribët, dhe do të vritesh, dhe do të ngrihesh pas tre ditësh. Ai e foli këtë hapur. (Marku 8: 31-32)

Jezusi i dinte hollësitë se kush do ta përndiqte dhe do ta vriste. Po kështu, në kohën tonë, lojtarët kryesorë po identifikohen dhe antagonistët zbulohen. Në fakt, fuqitë kryesore nuk po përpiqen as të fshehin planet e tyre ndërsa liderët kryesorë botërorë bëjnë thirrje për një rend të ri. Veprat e tyre artistike si dhe arkitektura çuditërisht pasqyrojnë epokat e kaluara të apostazisë. Për shembull, ndërtesa e Parlamentit të BE-së në Strasburg, Francë u ndërtua për t'i ngjarë kullës së Babelit (ajo ndërtim famëkeq që synonte të arrinte në qiell) 666th vendi në atë Parlament ka mbetur misteriozisht i lirë. Dhe skulptura jashtë Këshillit të Evropës ndërtesa në Bruksel është e një gruaje duke hipur në një kafshë ("Europa"): një simbol i ngjashëm me Zbulesën 17 prostituta duke hipur në kafshë me dhjetë brirë. Rastësia, apo arroganca - krenaria para rënies?

Nuk duhet të habitemi që për të flitet hapur, veçanërisht nga zërat profetikë brenda Kishës. Siç ishte e dukshme për Krishtin, ashtu edhe në ditët tona, armiqtë e Kishës po e bëjnë të njohur vetveten. Por për ata që kërkojnë të kontrollojnë; atyre atyre që duan të na marrin liritë; ndaj atyre që dëshirojnë madje të na marrin jetën, përgjigjja jonë duhet të jetë e njëjtë me kokën:

Duajini armiqtë tuaj, bëni mirë me ata që ju urrejnë, bekoni ata që ju mallkojnë, lutuni për ata që ju keqtrajtojnë. Personit që të godet në një faqe, ofroji edhe tjetrin, dhe nga personi që të merr mantelin tënd, mos i mbaj as tunikën. Jepja kujtdo që të kërkon, dhe nga ai që merr atë që është e jotja, mos e kërko përsëri. (Lluka 6: 27-29)

E keqja nuk do të triumfojë, sepse njerëzimi nuk mund të kontrollojë atë mbi të cilën ai nuk ka kontroll. Dashuria i pushton të gjitha.

Qëndro përpara Zotit; prisni per Zotin. Mos u provokoni nga ata që kanë prosperitet dhe as nga skematarë të këqij. Hiqni dorë nga zemërimi juaj, braktisni zemërimin tuaj; mos u provokoni; sjell vetëm dëm. Ata që bëjnë të keqen do të shfarosen, por ata që presin Zotin do të zotërojnë vendin. Prisni pak dhe të pabesët nuk do të jenë më; shikoni për ta dhe ata nuk do të jenë atje. Por të varfërit do të zotërojnë vendin, do të kënaqen me prosperitet të madh (Psalmi 37: 7-11, 39-10)

 

 

Mbështetja dhe lutjet tuaja financiare janë arsyeja
ju po e lexoni këtë sot.
 Ju bekoj dhe faleminderit. 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Shkrimet e mia po përkthehen francez! (Merci Philippe B.!)
Hidh lire mes écrits en français, kliko sur le drapeau:

 
 
Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, SHENJAT.

Komentet janë të mbyllura.