Krijimi "Të dua"

 

 

“KU është Zoti? Pse është kaq i heshtur? Ku eshte ai?" Pothuajse çdo person, në një moment të jetës së tij, i thotë këto fjalë. Ne bëjmë më shpesh në vuajtje, sëmundje, vetmi, sprova intensive dhe ndoshta më shpesh, në thatësi në jetën tonë shpirtërore. Megjithatë, ne vërtet duhet t'u përgjigjemi këtyre pyetjeve me një pyetje të sinqertë retorike: "Ku mund të shkojë Zoti?" Ai është gjithmonë i pranishëm, gjithmonë aty, gjithmonë me dhe mes nesh - edhe nëse ai kuptim prania e Tij është e paprekshme. Në disa mënyra, Zoti është thjesht dhe pothuajse gjithmonë në maskim.

Dhe ai maskim është krijim vetë. Jo, Zoti nuk është lulja, as mali, as lumi siç do të pretendonin panteistët. Përkundrazi, Urtësia, Providenca dhe Dashuria e Perëndisë shprehen në veprat e Tij.

Tani nëse nga gëzimi në bukuri [zjarri, era, ajri i shpejtë, ose rrethi i yjeve, ose uji i madh, ose dielli dhe hëna] i mendonin ata perëndi, le ta dinë se sa më i shkëlqyer është Zoti se këta; sepse burimi origjinal i bukurisë i ka modeluar… (Dituria 13:1)

Dhe perseri:

Që nga krijimi i botës, atributet e tij të padukshme të fuqisë dhe hyjnisë së përjetshme kanë qenë në gjendje të kuptohen dhe të perceptohen në atë që ai ka bërë. (Romakëve 1:20)

Ndoshta nuk ka asnjë shenjë më të madhe të qëndrueshmërisë së dashurisë, mëshirës, ​​providencës, mirësisë dhe mirësisë së Zotit sesa Dielli ynë diellor. Një ditë, Shërbëtorja e Zotit Luisa Piccarreta po reflektonte mbi këtë trup kozmik që i jep jetë tokës dhe të gjitha krijesave të saj:

Po mendoja se si rrotullohen të gjitha gjërat rreth Diellit: toka, vetja, të gjitha krijesat, deti, bimët – në përmbledhje, gjithçka; ne të gjithë rrotullohemi rreth Diellit. Dhe për shkak se ne rrotullohemi rreth Diellit, ne jemi të ndriçuar dhe marrim nxehtësinë e tij. Pra, ai derdh rrezet e tij djegëse mbi të gjithë dhe duke u rrotulluar rreth tij, ne dhe i gjithë krijimi shijojmë dritën e tij dhe marrim një pjesë të efekteve dhe të mirave që përmban Dielli. Tani, sa qenie nuk rrotullohen rreth Diellit Hyjnor? Të gjithë bëjnë: të gjithë engjëjt, shenjtorët, njerëzit dhe të gjitha gjërat e krijuara; edhe Mbretëresha Mama - a nuk ka ndoshta ajo raundin e parë, në të cilin, duke u rrotulluar me shpejtësi rreth tij, ajo thith të gjitha reflektimet e Diellit të Përjetshëm? Tani, ndërsa po mendoja për këtë, Jezusi im Hyjnor lëvizi në brendësinë time dhe duke më shtrënguar të gjithë pranë vetes, më tha:

Bija ime, ky ishte pikërisht qëllimi për të cilin e krijova njeriun: që ai të rrotullohej gjithmonë rreth Meje, dhe unë, duke qenë në qendër të rrotullimit të tij si dielli, isha të reflektoja tek ai Dritën time, Dashurinë time, Ngjashmërinë time dhe gjithë lumturinë time. Në çdo raund të tij, unë do t'i jepja atij kënaqësi të reja, bukuri të re, shigjeta djegëse. Përpara se njeriu të mëkatonte, Hyjnia ime nuk ishte e fshehur, sepse duke u rrotulluar rreth Meje, ai ishte reflektimi im, prandaj ai ishte Drita e vogël. Pra, ishte sikur e natyrshme që, duke qenë Dielli i madh, drita e vogël mund të merrte reflektimet e Dritës sime. Por, sapo mëkatoi, ai ndaloi së rrotulluari rreth Meje; drita e tij e vogël u errësua, ai u verbua dhe humbi dritën për të qenë në gjendje të shihte Hyjninë time në mishin e tij të vdekshëm, aq sa është e aftë një krijesë. (14 shtator 1923; vëll. 16)

Natyrisht, mund të thuhet më shumë për kthimin në gjendjen tonë fillestare, për të "Jetoni në Vullnetin Hyjnor“, etj.. Por qëllimi i tanishëm është të themi… shiko lart. Shihni se si Dielli është i paanshëm; si i jep rrezet e tij jetëdhënëse çdo njeriu të vetëm në planet, të mirë dhe të keq. Ajo ngrihet me besnikëri çdo mëngjes, si për të shpallur se i gjithë mëkati, të gjitha luftërat, gjithë mosfunksionimi i njerëzimit nuk mjaftojnë për të penguar rrjedhën e tij. 

Dashuria e Zotit nuk pushon kurrë; mëshirat e tij nuk marrin fund; ato janë të reja çdo mëngjes; e madhe është besnikëria jote. (Vajtimet 3:22-23)

Sigurisht, ju mund të fshiheni nga Dielli. Ju mund të tërhiqeni në errësira e mëkatit. Por Dielli mbetet gjithsesi, i ndezur, i fiksuar në rrjedhën e tij, me qëllim që t'ju japë jetën e tij - nëse në vend të kësaj nuk do të kërkoni hijen e perëndive të tjera.

Flakët e mëshirës po më djegin - zhurma që duhet harxhuar; Unë dua t'i vazhdoj t'i derdh mbi shpirtrat; shpirtrat thjesht nuk duan të besojnë në mirësinë time.  - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 177

Ndërsa po ju shkruaj, rrezet e diellit po rrjedhin në zyrën time. Me çdo rreze, Zoti thotë, Të dua. Me ngrohtësinë e saj, është duke thënë Zoti te perqafoj. Me dritën e saj, është duke thënë Zoti Unë jam i pranishëm për ju. Dhe jam shumë i lumtur sepse, duke mos e merituar këtë dashuri, ajo gjithsesi ofrohet - si Dielli, duke derdhur pamëshirshëm jetën dhe fuqinë e tij. Dhe kështu është me pjesën tjetër të krijimit. 

Bija ime, vendos kokën në zemrën time dhe pusho, sepse je shumë e lodhur. Pastaj, ne do të endemi së bashku për t'ju treguar timin "Unë të dua ty", përhapur në të gjithë krijimin për ju. … Shikoni qiellin blu: nuk ka asnjë pikë në të pa vulën time "Unë të dua" për krijesën. Çdo yll dhe vezullimi që formon kurorën e tij, është i mbështjellë me mua "Unë të dua ty". Çdo rreze e diellit, që shtrihet drejt tokës për të sjellë Dritën, dhe çdo pikë e Dritës, mbart mua "Unë të dua". Dhe meqenëse Drita pushton tokën, dhe njeriu e sheh atë dhe ecën mbi të, ime "Unë të dua" e arrin në sytë e tij, në gojën e tij, në duart e tij dhe shtrihet nën këmbët e tij. Zhurmërimi i detit mërmërit, “Të dua, të dua, të dua”dhe pikat e ujit janë po aq çelësa që duke mërmëritur mes tyre formojnë harmonitë më të bukura të pafundësisë sime. "Unë të dua". Bimët, gjethet, lulet, frutat, kanë mi "Unë të dua" të impresionuar në to. Gjithë Krijimi i sjell njeriut të përsëriturit tim "Unë të dua ty". Dhe burrë - sa nga të miat "Unë të dua ty" a nuk i ka bërë përshtypje në tërë qenien e tij? Mendimet e tij janë të vulosura nga unë "Unë të dua"; rrahja e zemres se tij, qe i rreh ne gjoks me ate "Tic, tic, tic..." misterioze, eshte imja. "Unë të dua", që nuk ndërpritet kurrë, që i thotë: "Të dua, të dua, të dua ..." Fjalët e tij ndiqen nga imja "Unë të dua"; lëvizjet e tij, hapat e tij dhe të gjitha të tjerat, përmbajnë timen "Unë të dua"…Megjithatë, në mes të kaq shumë valëve të Dashurisë, ai nuk është në gjendje të ngrihet për të ma kthyer Dashurinë. Çfarë mosmirënjohje! Sa e pikëlluar mbetet Dashuria ime! (1 gusht 1923, vëll. 16)

Prandaj, ne nuk kemi 'asnjë justifikim', thotë Shën Pali, për të pretenduar se Zoti nuk ekziston ose se Ai na ka braktisur. Do të ishte po aq marrëzi sa të thuash që Dielli nuk ka lindur sot. 

Si rezultat, ata nuk kanë asnjë justifikim; sepse, megjithëse e njihnin Perëndinë, nuk i dhanë lavdi si Perëndi dhe nuk e falënderuan. Në vend të kësaj, ata u bënë të kotë në arsyetimin e tyre dhe mendjet e tyre të pakuptimta u errësuan. (Rom 1:20-21)

Prandaj, pavarësisht nga vuajtjet që po durojmë sot, pavarësisht se çfarë thonë "ndjenjat" tona, le t'i kthejmë fytyrat drejt Diellit - ose yjeve, ose oqeanit, ose gjetheve që dridhen nga era ... dhe të kthejmë "Unë të dua" me tonat "Edhe unë të dua." Dhe le të jetë kjo "të dua" në buzët tuaja, nëse është e nevojshme, të jetë momenti i duke filluar përsëri, të kthimit te Zoti; lotët e pikëllimit që e lashë Atë, pasuar nga lotët e paqes, duke ditur se Ai nuk ju ka lënë kurrë. 

 

 

Mbështetni shërbimin e plotkohor të Markut:

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, vullneti hyjnor, SHPIRTRIA dhe tagged .