Kodi i Da Vinçit… Përmbushja e një Profecie?


 

NE 30 maj, 1862, Shën Gjon Bosko kishte një ëndërr profetike që në mënyrë të padëshirueshme përshkruan kohën tonë - dhe shumë mirë mund të jetë për kohën tonë.

  … Në ëndrrën e tij, Bosco sheh një det të gjerë plot anije beteje duke sulmuar një anije madhështore, e cila përfaqëson Kishën. Në harkun e kësaj ene madhështore është Papa. Ai fillon ta drejtojë anijen e tij drejt dy shtyllave të cilat janë shfaqur në detin e hapur.

  Një shtyllë ka mbi të një statujë të Marisë me fjalët "Ndihma e të krishterëve" të shkruar në bazë; shtylla e dytë është shumë më e gjatë, me një Mikpritës të sipërm dhe me fjalët "Shpëtimi i Besimtarëve" poshtë.

  Një stuhi shpërthen mbi det me erëra të forta dhe valë. Papa tendoset të drejtojë anijen e tij midis dy kolonave.

  Anijet e armikut sulmojnë me gjithçka që kanë: bomba, kanone, armë zjarri, madje libra dhe broshura janë hedhur në anijen e Papës. Ndonjëherë, ajo hapet me gaz nga dashi i frikshëm i një anijeje armike. Por një erë nga dy shtyllat fryn mbi bykun e thyer, duke vulosur gash.

  Në një moment Papa plagoset rëndë, por ngrihet përsëri. Pastaj plagoset për herë të dytë dhe vdes. Por jo më shpejt që ai ka vdekur, sesa një Papë tjetër të zërë vendin e tij. Dhe anija vazhdon më tej derisa të ankorohet përfundimisht në dy shtylla. Me këtë, anijet e armikut hidhen në konfuzion, përplasen me një tjetër dhe fundosen ndërsa përpiqen të shpërndahen.

  Dhe një qetësi e madhe vjen mbi det.

   

Ka shumë arsye pse kjo ëndërr përshkruan jashtëzakonisht kohën tonë:

 • stuhia në det përfaqëson kaosin aktual në natyrë, nga klima te sëmundja te katastrofat natyrore.

 • dy shtyllat janë një përshkrim i saktë i Viti i Eukaristisë, dhe Viti i Rruzares (përkushtim për Marinë) të cilën Kisha festoi së fundmi.

 • plagosja e Pontiff përshkruan ndoshta përpjekjen për vrasje të Papa Gjon Palit II, ose ndoshta suksesionin e shpejtë të Papës Gjon Pali II ose Papa Benediktit pas paraardhësit të tyre.

Por pika e fundit është ajo në të cilën dua të përqendrohem: "librat dhe pamfletet". Kjo është, anijet e armikut sulmojnë Kishën me të propagandë.

Vitin e kaluar ka parë një shpërthim i papritur i bombardimeve negative dhe të përqendruara kundër Kishës Katolike dhe mësimeve të saj. Shënime Kryepeshkopi Hector Aguer i La Plata, Argjentinë,

Ne nuk flasim për incidente të izoluara ”, tha ai, por përkundrazi një seri ngjarjesh të njëkohshme që mbajnë“ shenjat e një komploti.  —Agjencia Katolike e Lajmeve, 12 Prill 2006

Ai përmend si shembuj një botim të fundit të revistës Rolling Stone në të cilin një reper i famshëm shfaqet i veshur me një kurorë me ferra; karikatura të pahijshme për Jezusin në një gazetë franceze; dhe logoja e një marke të famshme suedeze xhinsesh që përshkruan një kafkë me një kryq të përmbysur - një deklaratë e qëllimshme kundër krishterimit e cila ka rezultuar në 200 000 palë të shitura. Sulmet e tjera të kohëve të fundit mbi Kishën përfshijnë karikaturën South Park që tallet me Virgjëreshën Mari; Qyteti i Qytetit të MTV-së; Ungjijtë e Judës; letrat e Jezusit; Papa Joan; dhe më e rëndësishmja, Kodi Da Vinci.

Papa Benedikti denoncoi me forcë sulmet e tilla të Premten e Madhe në meditimin në Stacionin e Tretë,

Sot një fushatë e shkëlqyeshme e propagandës po përhap një falje të çmendur të së keqes, një kult të pakuptimtë të Satanit, një dëshirë të pamend për shkelje, një liri të pandershme dhe pa mend, duke lartësuar impulsivitetin, imoralitetin dhe egoizmin sikur të ishin lartësi të reja të sofistikimit.

Edhe predikuesi shtëpiak i Papës, Fr. Raniero Cantalamessa, shpërtheu Kodin Da Vinci si një përpjekje e qartë për të shfrytëzuar dhe shtrembëruar traditën e krishterë, e cila ka rezultuar në mashtrim "miliona njerëz.""Një numër alarmant njerëzish i marrin shumë seriozisht pretendimet e tyre false,”Tha Austin Ivereigh, sekretar shtypi i prelatit të lartë katolik të Britanisë, Kardinali Cormac Murphy-O'Connor.

Sondazhi ynë tregon se për shumë, shumë njerëz "Kodi Da Vinci" nuk është vetëm argëtim.  —Shërbimet e lajmeve MSNBC, 16 maj 2006

Shën Gjon Bosko, i famshëm për saktësinë e ëndrrave të tij, duket se ka përshkruar llojin e sulmit që ne tani po shohim në Kishë. Kodi Da Vinci, i vendosur për të dalë në film këtë maj, tashmë ka shitur mbi 46 milion kopje. Unë kam folur personalisht me mësues të fesë të cilët janë të irrituar se sa shpejt studentët e tyre kanë blerë gënjeshtrat e librit për hyjninë e Krishtit, pavarësisht nga fakti se laik historianët kanë shkëputur "faktin" e librit.

Por nëse ëndrra e Boskos është vërtet një dëshmi e kohërave tona, atëherë e ardhmja mban shpresë. Ndërsa Kisha mund të pësojë një persekutim të madh në vitet përpara, ne e dimë që kjo anije e goditur e Kishës, megjithëse "duke marrë ujë nga çdo anë" (Kardinal Ratzinger, e Premte e Mirë, 2005) nuk do të shkatërrohet kurrë. Këtë, Jezusi e premton te Mateu 16.

Papa Gjon Pali II e ka drejtuar atë drejt këtyre dy shtyllave të mëdha. Papa Benedikti (i cili hipi në Ditën Botërore të Rinisë në harkun e një anijeje) është zotuar të vazhdojë kursin. Dhe Kisha, një herë e vendosur fort në Eukaristinë dhe Devocionin ndaj Marisë, një ditë do të përjetojë një periudhë qetësie dhe paqeje të madhe. Kjo është ajo që parashikoi Shën Gjon Bosko.

Dhe kjo duket të jetë rruga në të cilën kemi nisur.

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne SHENJAT.

Komentet janë të mbyllura.