Dita 1 - Pse jam këtu?

MIRESEVINITërheqja Tani Fjala Shëruese! Nuk ka asnjë kosto, asnjë tarifë, vetëm angazhimin tuaj. Dhe kështu, ne fillojmë me lexues nga e gjithë bota që kanë ardhur të përjetojnë shërimin dhe rinovimin. Nëse nuk keni lexuar Përgatitjet shëruese, ju lutemi merrni një moment për të rishikuar atë informacion të rëndësishëm se si të keni një tërheqje të suksesshme dhe të bekuar dhe pastaj kthehuni këtu.

Pse jam këtu?

Disa prej jush janë këtu sepse jeni të sëmurë dhe të lodhur duke qenë të sëmurë dhe të lodhur. Të tjerët kanë frikë dhe pasiguri që ndërhyjnë në aftësinë e tyre për të qenë të gëzuar dhe për të përjetuar paqen. Të tjerët kanë një imazh të dobët për veten ose po mbyten nga mungesa e dashurisë. Të tjerët janë të zhytur në modele shkatërruese që janë më shumë si zinxhirë. Ka disa arsye pse keni ardhur – disa me shpresë dhe pritje të madhe… të tjera me dyshim dhe skepticizëm.

Pra, pse jeni këtu? Merrni një moment, kapni ditarin tuaj të lutjeve (ose gjeni një fletore ose diçka për të cilën mund të regjistroni mendimet tuaja për pjesën e mbetur të tërheqjes - unë do të flas më shumë për këtë nesër) dhe përgjigjuni kësaj pyetjeje. Por përpara se ta bëni këtë, le ta fillojmë këtë tërheqje duke i kërkuar Frymës së Shenjtë të na ndriçojë vërtet: t'i zbulojmë vetvetes në mënyrë që të fillojmë të ecim në të vërtetën që na çliron.[1]krh. Gjoni 8:32 Ndizni altoparlantët ose futni kufjet dhe lutuni me mua (teksti i këngës është më poshtë): Në emër të Atit dhe të Birit dhe të Shpirtit të Shenjtë…

Eja Shpirt i Shenjtë

Eja Fryma e Shenjtë, eja Fryma e Shenjtë
Eja Fryma e Shenjtë, eja Fryma e Shenjtë

Eja Fryma e Shenjtë, eja Fryma e Shenjtë
Eja Fryma e Shenjtë, eja Fryma e Shenjtë
Dhe digjni frikën time dhe fshini lotët e mi
Dhe duke besuar se je këtu, Frymë e Shenjtë

Eja Fryma e Shenjtë, eja Fryma e Shenjtë
Eja Fryma e Shenjtë, eja Fryma e Shenjtë

Eja Fryma e Shenjtë, eja Fryma e Shenjtë
Eja Fryma e Shenjtë, eja Fryma e Shenjtë
Dhe digjni frikën time dhe fshini lotët e mi
Dhe duke besuar se je këtu, Frymë e Shenjtë
Dhe digjni frikën time dhe fshini lotët e mi
Dhe duke besuar se je këtu, Frymë e Shenjtë
Eja Fryma e Shenjtë…

- Mark Mallett, nga Le ta dijë Zoti, 2005©

Tani, kapni ditarin ose fletoren tuaj, shkruani “Healing Retreat” dhe datën e sotme në krye të një faqeje të re dhe “Dita 1” poshtë saj. Dhe pastaj ndaloni dhe dëgjoni me kujdes në zemrën tuaj ndërsa i përgjigjeni pyetjes: "Pse jam këtu?" Shkruani çdo gjë që ju vjen në mendje. Kjo është shumë e rëndësishme sepse Jezusi dëshiron që ju të jeni specifik, edhe pse ka të ngjarë të zbuloni gjëra të tjera që kanë nevojë për shërim ndërsa tërheqja përparon…

Pse Jezusi është këtu

Ndoshta ju jeni tunduar në këtë pikë të mendoni "çfarë dobie ka?" - se, jeta jote është gjithsesi një injorim; se i gjithë ky shërim, introspeksion, etj është thjesht i pakuptimtë në tablonë e madhe. “Ju jeni vetëm një nga 8 miliardë njerëz! Vërtet mendon se ke kaq shumë rëndësi?! Gjithë kjo përpjekje dhe gjithsesi do të vdisni një ditë.” Ah, çfarë tundimi i njohur është për shumë njerëz.

Ka një histori të bukur të treguar nga Shën Tereza e Kalkutës se si fëmija i vetëm i një burri po vdiste në lagjet e varfra. Ai erdhi tek ajo, duke pasur nevojë të dëshpëruar për një ilaç që nuk ishte i disponueshëm në Indi, por vetëm në Angli. Teksa po bisedonin, një burrë u shfaq me një shportë me medikamente gjysmë të përdorura që kishte mbledhur nga familjet. Dhe atje, në majë të shportës, ishte ai ilaç!

Unë thjesht qëndrova përballë asaj shporte dhe vazhdova të shikoja shishen dhe në mendjen time po thosha: “Miliona e miliona e miliona fëmijë në botë - si mund të shqetësohej Zoti me atë fëmijë të vogël në lagjet e varfra të Kalkutës? Për ta dërguar atë ilaç, për ta dërguar atë njeri pikërisht në atë kohë, për ta vendosur atë ilaç në krye dhe për të dërguar të gjithë sasinë që kishte përshkruar mjeku. Shihni sa i çmuar ishte ai i vogël për vetë Zotin. Sa i shqetësuar ishte për atë vogëlushin. — St. Tereza e Kalkutës, nga Shkrimet e Nënë Terezës së Kalkutës; botuar në Madhështor, Mund 12, 2023

Epo, ja ku jeni, një nga 8 miliardë njerëz, dhe kjo tërheqje është shporta me barnat që ju nevojiten sepse, thjesht, je i dashur Siç na thotë vetë Jezusi:

A nuk shiten pesë harabela për dy monedha të vogla? Megjithatë, asnjë prej tyre nuk i ka shpëtuar vëmendjes së Zotit. Edhe flokët e kokës të janë numëruar të gjitha. Mos ki frikë. Ju vleni më shumë se shumë harabela. (Luka 12:6-7)

Pra, nëse ju numërohen flokët, po në lidhje me plagët tuaja? Çfarë është më e rëndësishme për Jezusin, frika juaj apo folikulat tuaja? Kështu e shihni, çdo detajet e jetës suaj janë të rëndësishme për Zotin, sepse çdo detaj në fakt ka një ndikim në botën përreth jush. Fjalët e vogla që themi, ndryshimet delikate të humorit, veprimet që bëjmë ose nuk bëjmë - ato kanë pasoja të përjetshme, edhe nëse askush tjetër nuk i sheh. Nëse "në ditën e gjykimit njerëzit do të japin llogari për çdo fjalë të pakujdesshme që thonë",[2]Matt 12: 36 ka rëndësi për Perëndinë që je plagosur pikërisht nga ato fjalë – qoftë nga goja jote, nga goja e të tjerëve apo e Satanait, atij që është “akuzuesi i vëllezërve”.[3]Rev 12: 10

Jezusi jetoi në tokë për 30 vjet përpara se të hynte në shërbimin e Tij. Në atë kohë, ai ishte i zënë me detyra në dukje të rëndomta, duke shenjtëruar kështu të gjitha momentet e zakonshme, të zakonshme të jetës - momente që nuk janë të regjistruara në ungjij dhe që askush prej nesh nuk i di fare. Ai mund të kishte ardhur në tokë vetëm për "shërbimin" e tij të shkurtër, por Ai nuk e bëri. Ai i bëri të gjitha fazat e jetës të bukura dhe të shenjta - që nga momentet e para të të mësuarit deri te koha e lojës, pushimi, puna, vaktet, larja, noti, ecja, lutja, … Jezusi bëri gjithçka, duke përfshirë edhe vdekjen, në mënyrë që gjithçka njerëzore të bëhej përsëri e shenjtë. . Tani, edhe gjërat më të vogla do të peshohen në përjetësi.

Sepse nuk ka asgjë të fshehtë që nuk do të bëhet e dukshme dhe asgjë të fshehtë që nuk do të njihet dhe nuk do të dalë në dritë. (Luka 8:17)

Dhe kështu Jezusi dëshiron që ju të shëroheni, të jeni të plotë, të gëzuar, t'i ktheni të gjitha momentet e zakonshme në jetën tuaj në dritë, për hirin tuaj dhe për shpirtrat e tjerë. Ai dëshiron që ju të përjetoni paqen dhe lirinë e Tij në këtë jetë, jo vetëm në tjetrën. Ky ishte plani fillestar në Eden - një plan, megjithatë, që u vodh.

Një hajdut vjen vetëm për të vjedhur, therur dhe shkatërruar; Unë erdha në mënyrë që ata të kishin jetën dhe ta kishin atë me bollëk. (Gjoni 10:10)

Zoti ju ka ftuar në këtë tërheqje për t'ju kthyer mallrat e vjedhura të asaj që u përket fëmijëve të Tij - frytet ose "jeta" e Shpirtit të Shenjtë:

…fryti i Shpirtit është dashuria, gëzimi, paqja, durimi, mirësia, bujaria, besnikëria, butësia, vetëkontrolli. (Gal 6:23)

Dhe çfarë thotë Jezusi te Gjoni 15?

Nga kjo përlëvdohet Ati im, që ju të jepni shumë fryt dhe kështu të jeni dishepujt e mi. (Gjoni 15:8)

Pra, nuk ka dyshim që Jezusi dëshiron që ju të shëroheni, sepse Ai dëshiron të lavdërojë Atin e Tij nëpërmjet transformimit tuaj. Ai dëshiron që ju të jepni frytin e Shpirtit në jetën tuaj, në mënyrë që bota ta dijë se ju jeni dishepulli i Tij. Problemi është se plagët tona shpesh bëhen hajduti për të "vjedhur, therur dhe shkatërruar" këto fruta. Ndonjëherë ne jemi armiku ynë më i keq. Nëse nuk përballemi me këto plagë dhe mosfunksionime, jo vetëm që humbasim qetësinë dhe gëzimin, por shpeshherë acarojmë marrëdhëniet rreth nesh, nëse jo i shkatërrojmë ato. Dhe kështu Jezusi ju thotë:

Ejani tek Unë, të gjithë ju që mundoheni dhe jeni të rënduar, dhe Unë do t'ju jap çlodhje. (Mateu 11:28)

Dhe ju keni ndihmë! Në Ungjill, ne dëgjojmë Jezusin të premtojë se Ati "do t'ju japë një avokat tjetër që të jetë gjithmonë me ju, Shpirtin e së vërtetës".[4]Gjoni 14: 16-17 Gjithmone, tha ai. Pra, kjo është arsyeja pse ne do të fillojmë këto ditë tërheqjeje duke thirrur Frymën e Shenjtë për të na ndihmuar, për të na çliruar, për të na rafinuar dhe ndryshuar. Për të na shëruar.

Në mbyllje, lutuni me këtë këngë më poshtë dhe kur të mbaroni, kthehuni te pyetja "Pse jam këtu?" dhe shtoni ndonjë mendim të ri. Pastaj pyet Jezusin: “Pse je këtu?”, dhe në heshtjen e zemrës sate, dëgjoni përgjigjen e Tij dhe shkruajeni atë. Mos u shqetëso, nesër do të flasim më shumë për këtë biznes ditar dhe për të dëgjuar zërin e Bariut të Mirë, Zërit që thotë: Ju jeni të dashur.

Jezusi Më Liro

Fryma ime është e gatshme, por mishi im është i dobët
Unë bëj gjërat që e di se nuk duhet t'i bëj, oh i bëj
Ju thoni jini të shenjtë, siç jam unë i shenjtë
Por unë jam vetëm njeri, i shkathët dhe i dobët
i lidhur nga mëkati, o Jezus, më prano. 

Dhe Jezusi më la të lirë
Jezusi më liroi
Më zgjidh, më përso, Zot
Në mëshirën tënde, Jezusi më liroi

E di që kam shpirtin tënd, jam mirënjohës që jam fëmija yt
Por prapë dobësia ime është më e fortë se unë, tani e shoh
Dorëzimi total, i braktisur për ju 
Moment pas momenti do të besoj tek Ti
Bindja dhe namazi: ky është ushqimi im
O, por Jezus, pjesa tjetër varet nga Ti

Kështu që Jezusi më la të lirë
Jezusi më liroi
Më zgjidh, më përso, Zot
Jezusi më liroi, Jezusi më liroi
Më zgjidh, më përso o Zot, në mëshirën tënde
Dhe Jezusi më la të lirë
dhe Jezusi më liroi

- Mark Mallett, nga Këtu jeni 2013©

 

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Gjoni 8:32
2 Matt 12: 36
3 Rev 12: 10
4 Gjoni 14: 16-17
Postuar ne BALLINA, SHËRIMI I SHËRIMIT.