Dita 13: Prekja dhe Zëri i Tij Shërues

Do të doja të ndaja dëshminë tuaj me të tjerët se si Zoti ka prekur jetën tuaj dhe ju ka sjellë shërim nëpërmjet kësaj tërheqjeje. Ju thjesht mund t'i përgjigjeni emailit që keni marrë nëse jeni në listën time të postimeve ose shkoni këtu. Thjesht shkruani disa fjali ose një paragraf të shkurtër. Mund të jetë anonim nëse zgjidhni.

WE nuk janë të braktisur. Nuk jemi jetim…

Le të fillojmë ditën e 13: Në emër të Atit dhe të Birit dhe të Shpirtit të Shenjtë, amen.

Eja Fryma e Shenjtë, Ngushëllues Hyjnor, dhe më mbush me praninë Tënde. Aq më tepër, më mbush me një amanet që edhe kur nuk mund ta ndiej Zotin tim ashtu siç dëshiroj, edhe kur nuk mund ta dëgjoj zërin e Tij, edhe kur nuk mund ta shoh fytyrën e Tij me sytë e mi, do ta dua Atë në të gjitha mënyrat. Ai vjen tek unë. Po, ejani tek unë në dobësinë time. Më shto besimin dhe ma pastro zemrën, sepse “Lum ata që janë të pastër në zemër, sepse ata do ta shohin Perëndinë.” Unë e kërkoj këtë nëpërmjet Jezu Krishtit, Zotit tim, amen.


IT ishte një natë e stuhishme dimri atë mbrëmje në New Hampshire. Isha planifikuar të jepja një mision famullie, por binte borë e fortë. I thashë famullitarit se nëse do të duhej të anulonte, e kuptova. "Jo, ne duhet të vazhdojmë, edhe nëse vjen vetëm një shpirt." Unë u pajtova.

Njëmbëdhjetë persona e përballuan stuhinë. Fr. e nisi natën duke ekspozuar Sakramentin e Bekuar në altar. U gjunjëzova dhe fillova të godas në heshtje kitarën time. E ndjeva Zotin të thoshte në zemrën time se dikush atje nuk besonte në Praninë e Tij të Vërtetë në altar. Papritur, fjalët më dolën në kokë dhe fillova t'i këndoja:

Mister mbi mister
Qirinjtë digjen, shpirti im dëshiron për ty

Ti je kokrra e grurit që ne t'i hamë qengjat e tu
Jezus, ja ku je…

Unë do të këndoja fjalë për fjalë një rresht dhe tjetri ishte pikërisht aty:

Në maskimin e Bukës, është ashtu siç ke thënë
Jezus, ja ku je…

Kur mbaroi kënga, dëgjova dikë që qante në mbledhjen e vogël. E dija që Shpirti po punonte dhe thjesht duhej të largohesha nga rruga. Unë dhashë një mesazh të shkurtër dhe u kthyem për të adhuruar Jezusin në Eukaristinë e Shenjtë. 

Në fund të mbrëmjes, pashë një grumbullim të vogël në mes të korridorit dhe kalova. Aty qëndronte një grua në moshë të mesme dhe lotët i rridhnin në fytyrë. Ajo më shikoi dhe më tha: “20 vite terapi, 20 vite kaseta dhe libra për vetëndihmë… por sonte u shërova.”

Kur u ktheva në shtëpi në Kanada, regjistrova atë këngë, të cilën mund ta bëjmë pjesë të lutjes sonë të hapjes sot…

Këtu jeni

Mister mbi mister
Qirinjtë digjen, shpirti im dëshiron për ty

Ti je Kokrra e Grurit, që ne t'i hamë qengjat e tu
Jezus, ja ku je
Në maskimin e Bukës, është ashtu siç ke thënë
Jezus, ja ku je

Vend i shenjtë, takim ballë për ballë
Temjan djeg, zemrat tona digjen për Ty

Ti je Kokrra e Grurit, që ne t'i hamë qengjat e tu
Jezus, ja ku je
Në maskimin e Bukës, është ashtu siç ke thënë
Jezus, ja ku je
Unë jam në gjunjë tani, 'sepse ti je këtu disi
Jezus, ja ku je

Këtu jam, siç jam
Unë besoj Zot, ndihmo mosbesimin tim

Ti je Kokrra e Grurit, që ne t'i hamë qengjat e tu
Jezus, ja ku je
Në maskimin e Bukës, është ashtu siç ke thënë
Jezus, ja ku je
Unë jam në gjunjë tani, 'sepse ti je këtu disi
Jezus, ja ku je
Engjëjt ata janë këtu, shenjtorët dhe engjëjt ata janë këtu
Jezus, ja ku je
Jezus, ja ku je

I shenjtë, i shenjtë, i shenjtë
Këtu jeni
Ju jeni buka e jetës

- Mark Mallett, nga Ja ku je, 2013©

Prekja shëruese

Jezusi premtoi përpara se të ngjitej në qiell se do të qëndronte me ne deri në fund të kohës.

Unë jam me ju gjithë ditët, deri në përfundimin e botës. (Mateu 28:20)

Ai e thoshte atë fjalë për fjalë.

Unë jam buka e gjallë që zbriti nga qielli; kushdo që ha këtë bukë do të jetojë përjetë; dhe buka që do të jap është mishi im për jetën e botës... Sepse mishi im është ushqim i vërtetë dhe gjaku im është pije e vërtetë. (Gjoni 6:51, 55)

Kur sundimi brutal i diktatorit rumun Nicolae Ceaucescu u shemb në 1989, fotot e mijëra fëmijëve dhe foshnjave në jetimoret shtetërore u shfaqën në mediat perëndimore. Infermieret ishin të stërmbushur me numrin e fëmijëve, të kufizuar në krevat fëmijësh metalikë dhe ndërronin pelenat si një linjë montimi. Ata nuk guxonin apo këndonin për foshnjat; ata thjesht ngulnin shishe në gojë dhe më pas i mbështetën në hekurat e djepit të tyre. Infermierët thanë se shumë foshnja vdiqën pa ndonjë arsye të dukshme. Siç zbuluan më vonë, ishte për shkak të një mungesa e afeksionit fizik të dashur.

Jezusi e dinte se ne do të kishim nevojë ta shihnim dhe ta preknim Atë. Ai na la dhuratën më të bukur dhe të përulur të pranisë së Tij në Eukaristinë e Shenjtë. Ai eshte atje, në maskimin e Bukës, atje, duke jetuar, dashuruar dhe pulsuar me mëshirë ndaj jush. Pra, pse nuk po i afrohemi Atij, i cili është Mjeku dhe Shëruesi i Madh, aq shpesh sa mundemi?

Pse e kërkoni të gjallin midis të vdekurve? Ai nuk është këtu, por është rritur. (Luka 24: 5-6)

Po, disa po e kërkojnë Atë fjalë për fjalë midis të vdekurve - fjalën e vdekur të terapistëve të vetë-zhytur, psikologjisë pop dhe praktikave të epokës së re. Shko te Jezusi që të pret; kërkoni Atë në Meshën e Shenjtë; kërkoni Atë në adhurim… dhe do ta gjeni.

Përpara se Jezusi të hynte në Mundimin e Tij, Ai mendoi për ju dhe mua dhe u lut:Atë, ato janë dhurata jote për Mua.” [1]John 17: 24 Imagjinoni atë! Ju jeni dhurata e Atit për Jezusin! Në këmbim, Jezusi ju dhuron Veten në çdo meshë.

Zoti ka filluar një punë të madhe në shumë prej jush dhe këto hire do të vazhdojnë përmes Meshës së Shenjtë.Nga ana juaj, kultivoni një dashuri dhe nderim për Jezusin në Eukaristinë. Bëje genufleksionin tënd një akt të vërtetë adhurimi; përgatiteni zemrën tuaj për ta pritur Atë në Kungimin e Shenjtë; dhe kaloni disa minuta pas meshës duke e dashur dhe falënderuar Atë që ju do.

Është Jezusi në atë Pritje. Si mund të mos ju ndryshojë? Përgjigja është se nuk do të ndodhë - nëse nuk e hapni zemrën tuaj ndaj Tij dhe nuk e lejoni Ai t'ju dojë, siç e doni Atë në këmbim.

Zëri Shërues

Njëherë lexova një psikolog të thoshte se, ndërsa ai nuk ishte katolik, ajo që Kisha ofronte nëpërmjet Rrëfimit ishte në të vërtetë ajo që ai u përpoq të bënte në praktikën e tij: t'i linte njerëzit të shkarkojnë ndërgjegjen e tyre të trazuar. Vetëm kjo filloi një proces të madh shërimi në shumë njerëz.

Në një artikull tjetër, lexova një oficer policie që thotë se ata shpesh do t'i lënë dosjet e "rasteve të ftohta" të hapura për vite me rradhë sepse është fakt që vrasësit në fund thjesht duhet t'i tregojnë dikujt, në një moment, atë që kanë bërë - edhe nëse ata janë të paqarta. Po, ka diçka në zemrën e njeriut që nuk mund të përballojë barrën e mëkatit të saj.

Jezusi, Psikologu i Madh, e dinte këtë. Kjo është arsyeja pse Ai na la Sakramentin e pabesueshëm të Pajtimit nëpërmjet priftërisë:

Ai fryu mbi ta dhe u tha: “Merrni Frymën e Shenjtë. Kujt ia falni, atyre u falen mëkatet dhe kujt i mbani mëkatet u mbahen.” (Gjoni 20:22-23)

Prandaj, rrëfejini mëkatet tuaja njëri-tjetrit dhe lutuni për njëri-tjetrin, që të shëroheni. (Jakobi 5:16)

Që të mund të shëroheni. Një ekzorcist më tha një herë: "Një rrëfim i mirë është më i fuqishëm se njëqind ekzorcizëm". Në të vërtetë, unë e kam përjetuar fuqinë çliruese të Jezusit nga shpirtrat shtypës në kaq shumë raste përmes Rrëfimit. Mëshira e Tij Hyjnore nuk kursen asgjë për zemrën e penduar:

Po të ishte një shpirt si një kufomë në prishje, kështu që nga pikëpamja njerëzore, nuk do të kishte [shpresë] për restaurim dhe gjithçka do të kishte humbur tashmë, nuk është kështu me Zotin. Mrekullia e Mëshirës Hyjnore e rikthen atë shpirt plotësisht. Oh, sa të mjerë janë ata që nuk përfitojnë nga mrekullia e mëshirës së Zotit! -Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 1448

Është e nevojshme, pra – meqë Krishti e themeloi Vetë – që të bëjmë Rrëfimin a i rregullt pjesë e jetës sonë.

"... ata që shkojnë shpesh në Rrëfim dhe e bëjnë këtë me dëshirën për të bërë përparim" do të vërejnë hapat që bëjnë në jetën e tyre shpirtërore. "Do të ishte një iluzion të kërkojmë shenjtëri, sipas thirrjes që ka marrë nga Zoti, pa marrë pjesë shpesh në këtë sakrament të konvertimit dhe pajtimit." —POPA JOHN PAUL II, konferencë penitenciale apostolike, 27 mars 2004; katolikulturë.org

La Katekizmi i Kishës Katolike shton:

Pa qenë rreptësisht i domosdoshëm, rrëfimi i gabimeve të përditshme (mëkatet veniale) rekomandohet fuqimisht nga Kisha. Në të vërtetë rrëfimi i rregullt i mëkateve tona veniale na ndihmon të formojmë ndërgjegjen tonë, të luftojmë kundër prirjeve të liga, ta lëmë veten të shëruar nga Krishti dhe të përparojmë në jetën e Shpirtit. Duke marrë më shpesh përmes këtij sakramenti dhuratën e mëshirës së Atit, ne nxitemi të jemi të mëshirshëm ashtu si ai është i mëshirshëm

“Rrëfimi dhe falja individuale, integrale mbeten e vetmja mënyrë e zakonshme që besimtarët të pajtohen me Zotin dhe Kishën, përveç nëse pamundësia fizike ose morale justifikon nga ky lloj rrëfimi.” Ka arsye të thella për këtë. Krishti është duke punuar në secilin prej sakramenteve. Ai personalisht i drejtohet çdo mëkatari: “Biri im, mëkatet e tua të janë falur”. Ai është mjeku që kujdeset për secilin prej të sëmurëve që kanë nevojë për të për t'i shëruar. Ai i rrit dhe i riintegron në bashkësinë vëllazërore. Rrëfimi personal është kështu forma më shprehëse e pajtimit me Perëndinë dhe me Kishën. -Katekizmi i Kishës Katolike (KKK), n. 1458, 1484

Vëllai im i dashur në Krishtin, nëse dëshiron të shërohesh dhe të forcohesh në këto ditë beteje, atëherë shtrihu shpesh dhe "preke" Jezusin në Eukaristinë që të kujtosh se nuk je jetim. Nëse ke rënë dhe ndihesh i braktisur, dëgjo zërin e Tij qetësues nëpërmjet shërbëtorit të Tij, priftit: "Unë të shfajësoj nga mëkatet e tua..."

Dhe kështu në sakramentet Krishti vazhdon të na “prekë” për të na shëruar. (KKK, n. 1504)

Çfarë Dhuratash na ka lënë Jezusi: Vetë Vetja e Tij, siguria e Tij e mëshirshme që të mund të qëndroni në Të, ashtu siç qëndron Ai në ju.

Unë jam hardhia, ju jeni degët. Kush mbetet në mua dhe unë në të do të jap shumë fryt, sepse pa mua nuk mund të bësh asgjë. (Gjoni 15: 5)

Merrni një moment për të shkruar në ditarin tuaj atë që keni në zemrën tuaj… një lutje falënderimi, një pyetje, një dyshim… dhe jepni hapësirë ​​që Jezusi të flasë me zemrën tuaj. Dhe pastaj mbylleni me këtë lutje…

Qëndro në Mua

Jezus, kam nevojë për Ty këtu në mua tani
Jezus, kam nevojë për Ty këtu në mua tani
Jezus, kam nevojë për Ty këtu në mua tani

Qëndro në mua që të mbetem Ti
Qëndroni në mua, kështu që unë do të qëndroj në ju
Më mbush tani me Shpirtin tënd të Shenjtë, Zot
Qëndro në mua, që unë të qëndroj në Ty

Jezus, besoj se Ti je këtu në mua tani
Jezus, besoj se Ti je këtu në mua tani
Dhe Jezusi, unë besoj, O Ti je këtu në mua tani

Qëndro në mua që të mbetem Ti
Qëndroni në mua, kështu që unë do të qëndroj në ju
O, më mbush tani me Shpirtin tënd të Shenjtë, Zot
Qëndro në mua, që unë të qëndroj në Ty

Qëndro në mua që të mbetem Ti
Qëndroni në mua, kështu që unë do të qëndroj në ju
O, më mbush tani me Shpirtin tënd të Shenjtë, Zot
Qëndro në mua, që unë të qëndroj në Ty

—Mark Mallett, nga Let the Lord Know, 2005©

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 John 17: 24
Postuar ne BALLINA, SHËRIMI I SHËRIMIT.