Dita 2: Zërin e kujt po dëgjoni?

LE TË filloni këtë herë me Zotin duke e ftuar përsëri Frymën e Shenjtë - Në emër të Atit dhe të Birit dhe të Shpirtit të Shenjtë, amen. Kliko luaj më poshtë dhe lutu së bashku…

https://vimeo.com/122402755
Eja Shpirt i Shenjtë

Eja Fryma e Shenjtë, eja Fryma e Shenjtë
Eja Fryma e Shenjtë, eja Fryma e Shenjtë

Eja Fryma e Shenjtë, eja Fryma e Shenjtë
Eja Fryma e Shenjtë, eja Fryma e Shenjtë
Dhe digjni frikën time dhe fshini lotët e mi
Dhe duke besuar se je këtu, Frymë e Shenjtë

Eja Fryma e Shenjtë, eja Fryma e Shenjtë
Eja Fryma e Shenjtë, eja Fryma e Shenjtë

Eja Fryma e Shenjtë, eja Fryma e Shenjtë
Eja Fryma e Shenjtë, eja Fryma e Shenjtë
Dhe digjni frikën time dhe fshini lotët e mi
Dhe duke besuar se je këtu, Frymë e Shenjtë
Dhe digjni frikën time dhe fshini lotët e mi

Dhe duke besuar se je këtu, Frymë e Shenjtë
Eja Fryma e Shenjtë…

- Mark Mallett, nga Le ta dijë Zoti, 2005©

Kur flasim për shërimin, ne në të vërtetë po flasim për kirurgji hyjnore. Madje po flasim për çlirim: çlirimi nga gënjeshtrat, gjykimet dhe shtypja demonike.[1]Posedimi është i ndryshëm dhe kërkon vëmendje të veçantë nga ata në ministrinë e ekzorcizmit; Shtypja demonike vjen në formën e sulmeve që mund të ndikojnë në disponimin tonë, shëndetin, perceptimet, marrëdhëniet, etj. Problemi është se shumë prej nesh kanë marrë gënjeshtra për të vërtetën, gënjeshtrat për realitet, dhe pastaj jetojmë jashtë këtyre trillimeve. Dhe kështu, kjo tërheqje ka të bëjë me të vërtetë për ta lënë Jezusin t'ju zgjidhë nga kjo rrëmujë, në mënyrë që të mund të jeni vërtet të lirë. Por për të qenë të lirë, ne duhet të dallojmë të vërtetën nga e rreme, prandaj kemi nevojë të dëshpëruar për "Frymën e së vërtetës", i cili nuk është një zog, një flakë apo simbol, por një person.

Pra, pyetja është: zërin e kujt po dëgjoni? E Zotit, e juaja apo e djallit?

Zëri i armikut

Ka disa pasazhe kryesore në Shkrim që na tregojnë se si vepron djalli.

Ai ishte një vrasës që në fillim dhe nuk qëndron në të vërtetën, sepse nuk ka të vërtetë në të. Kur thotë një gënjeshtër, ai flet me karakter, sepse është gënjeshtar dhe baba i gënjeshtrës. (Gjoni 8:44)

Satani gënjen për të vrarë. Nëse jo për të na vrarë fjalë për fjalë (mendoni luftërat, gjenocidet, vetëvrasjet, etj.), sigurisht për të shkatërruar paqen, gëzimin dhe lirinë tonë, dhe mbi të gjitha, shpëtimin tonë. Por vini re si ai gënjen: në gjysmë të vërteta. Dëgjoni kundërargumentin e tij kundër ngrënies së frutave të ndaluara në Kopshtin e Edenit:

Ju me siguri nuk do të vdisni! Zoti e di mirë se kur të hani prej tij do t'ju hapen sytë dhe do të jeni si perënditë që dinë të mirën dhe të keqen. (Zanafilla 3:4-5)

Nuk është aq shumë ajo që thotë, por ajo që lë jashtë. Sytë e Adamit dhe Evës ishin vërtet të hapur për të mirën dhe të keqen. Dhe fakti është se ata tashmë ishin "si perëndi" sepse ishin krijuar me shpirtra të përjetshëm. Dhe për shkak se ata ishin shpirtra të përjetshëm, ata në të vërtetë do të jetonin pas vdekjes - por të ndarë përjetësisht nga Perëndia, domethënë, derisa Jezusi të riparonte të çarën.

Tjetri modus operandi e shejtanit është akuzë, ai "që i padit para Perëndisë tonë ditë e natë".[2]Rev 12: 10 Sa herë që biem në mëkat, ai është përsëri atje me gjysmë të vërteta: “Ti je mëkatar (E vërtetë) dhe të pamerituar për mëshirë (i rremë). Duhet ta kishit ditur më mirë (E vërtetë) dhe tani ke shkaterruar gjithcka (i rremë). Duhet të jesh i shenjtë (E vërtetë) por nuk do të jesh kurrë shenjtor (i rremë). Zoti është i mëshirshëm (E vërtetë) por ju e keni ezauruar faljen e Tij tani (e rreme), etj."

Një ons e vërtetë, një kile gënjeshtra… por është ons ajo që mashtron.

Zeri YT

Nëse nuk i kundërshtojmë ato gënjeshtra me të vërtetat e Shkrimit dhe të Besimit tonë, ne do të përfundojmë duke i besuar ato… dhe do të fillojmë spiralen në ankth, frikë, skrupulozitet, apati, përtaci dhe madje dëshpërim. Është një vend i tmerrshëm për të qenë dhe ai që na mban atje shpesh na shikon përsëri në pasqyrë.

Kur besojmë gënjeshtrat, shpesh fillojmë t'i luajmë ato në kokën tonë pa pushim, si një këngë në "përsëritje". Shumica prej nesh nuk e duan veten dhe nuk e shohin veten ashtu siç na sheh Perëndia. Ne mund të jemi vetë-përçmues, negativë dhe të mëshirshëm me të gjithë të tjerët – por me veten tonë. Nëse nuk jemi të kujdesshëm, së shpejti, ne do të bëhemi ajo që mendojmë - fjalë për fjalë.

Dr. Caroline Leaf shpjegon se si truri ynë nuk është "i rregulluar" siç mendohej dikur. Përkundrazi, tonën mendimet mund dhe mund të na ndryshojë fizikisht. 

Ndërsa mendoni, zgjidhni, dhe siç zgjidhni, ju bëni që të ndodhë shprehja gjenetike në trurin tuaj. Kjo do të thotë që ju bëni proteina, dhe këto proteina formojnë mendimet tuaja. Mendimet janë gjëra reale, fizike që zënë pasuri të patundshme mendore. -Ndizni trurin tuaj, Dr. Caroline Leaf, BakerBooks, f. 32

Hulumtimet, vëren ajo, tregojnë se 75 deri në 95 për qind e sëmundjeve mendore, fizike dhe të sjelljes vijnë nga jeta e menduar. Kështu, detoksifikimi i mendimeve të dikujt mund të ketë një ndikim dramatik në shëndetin e dikujt, madje duke zvogëluar efektet e autizmit, demencës dhe sëmundjeve të tjera, zbuloi ajo. 

Ne nuk mund t'i kontrollojmë ngjarjet dhe rrethanat e jetës, por mund të kontrollojmë reagimet tona ... Ju jeni të lirë të bëni zgjedhje se si e përqendroni vëmendjen tuaj, dhe kjo ndikon në ndryshimin dhe funksionimin e kimikateve dhe proteinave dhe instalimeve elektrike të trurit tuaj. - Po aty. f. 33

Shkrimi ka shumë për të thënë për këtë, por ne do të kthehemi tek ajo më vonë.

Zëri i Zotit

Duke i bërë jehonë asaj që tha më parë për "babain e gënjeshtrës", Jezusi vazhdon:

Një hajdut vjen vetëm për të vjedhur, therur dhe shkatërruar; Unë erdha që ata të kenë jetë dhe ta kenë më me bollëk… Unë jam bariu i mirë; Unë i njoh të mitët dhe të mitë më njohin mua… delet e ndjekin, sepse e njohin zërin e tij… (Gjoni 10:10, 14, 4)

Jezusi thotë se jo vetëm që do ta njohim Atë, por do ta njohim të Tijin . A e keni dëgjuar ndonjëherë Jezusin duke ju folur? E pra, Ai përsërit përsëri “ata do të dëgjo zërin tim” (v. 16). Kjo do të thotë që Jezusi po ju flet, edhe nëse ju nuk po dëgjoni. Pra, si e njihni zërin e Bariut të Mirë?  

Paqen që lë me ju; paqen time po jua jap. Jo siç ta jep bota. Mos lejoni që zemrat tuaja të shqetësohen ose të kenë frikë. (Gjoni 14:27)

Ju do ta njihni zërin e Jezusit sepse ai ju lë në paqe, jo konfuzion, mosmarrëveshje, turp dhe dëshpërim. Në fakt, zëri i Tij nuk akuzon, edhe kur ne kemi mëkatuar:

Nëse dikush i dëgjon fjalët e mia dhe nuk i zbaton, unë nuk e dënoj, sepse nuk erdha për të dënuar botën, por për të shpëtuar botën. (Gjoni 12:47)

As zëri i tij nuk shkatërron:

Unë erdha në mënyrë që ata të kishin jetën dhe ta kishin atë me bollëk. (Gjoni 10:10)

As mos braktis:

A mundet një nënë të harrojë foshnjën e saj, të jetë pa butësi për fëmijën e barkut të saj? Edhe sikur ajo të harronte, unë nuk do të të harroj kurrë. Shiko, në pëllëmbët e duarve të mia të kam gdhendur… (Isaia 49:15-16)

Pra, në mbyllje, dëgjoni këtë këngë më poshtë dhe më pas nxirrni ditarin tuaj dhe pyesni veten: zërin e kujt po dëgjoj? Shkruani çfarë ju mendo për veten, si e sheh veten. Dhe më pas, pyesni Jezusin se si ju sheh. Qetë zemra jote, hesht dhe dëgjo… Do ta njohësh zërin e Tij. Pastaj shkruani atë që Ai thotë.

https://vimeo.com/103091630
Në sytë tuaj

Në sytë e mi, gjithçka që shoh janë vijat e shqetësimit
Në sytë e mi, gjithçka që shoh, është dhimbja brenda meje
Ua… Oh…

Në sytë e Tu, gjithçka që shoh është dashuri dhe mëshirë
Në sytë e Tu, gjithçka që shoh, është shpresa që më afrohet

Pra, ja ku jam, siç jam, Jezus Krisht ki mëshirë
Gjithçka që jam, tani siç jam, nuk mund të bëj asgjë
Por dorëzohu ashtu siç jam, Ty

Në sytë e mi, gjithçka që shoh, është një zemër kaq e zbrazët
Në sytë e mi, gjithçka që shoh është nevoja ime totale
Ua… Oh… Ah ha….

Në sytë e tu, gjithçka që shoh, është një zemër që digjet për mua
Në sytë e tu, gjithçka që shoh është "Eja tek unë"

Ja ku jam, siç jam, Jezus Krisht ki mëshirë
Gjithçka që jam, tani siç jam, nuk mund të bëj asgjë
Ja ku jam, oh, siç jam, Zoti Jezus Krisht ki mëshirë
Gjithçka që jam, tani siç jam, nuk mund të bëj asgjë
Por dorëzohu ashtu siç jam, të jap gjithçka që jam
Ashtu siç jam unë, për Ty

—Mark Mallett, nga Deliver Me From Me, 1999©

 

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Posedimi është i ndryshëm dhe kërkon vëmendje të veçantë nga ata në ministrinë e ekzorcizmit; Shtypja demonike vjen në formën e sulmeve që mund të ndikojnë në disponimin tonë, shëndetin, perceptimet, marrëdhëniet, etj.
2 Rev 12: 10
Postuar ne BALLINA, SHËRIMI I SHËRIMIT.