Dita 3: Imazhi i Zotit për mua

LET ne fillojmë në emër të Atit dhe të Birit dhe të Shpirtit të Shenjtë, amen.

Eja Shpirti i Shenjtë, eja si Dritë për të ndriçuar mendjen time që të shoh, di dhe kuptoj se çfarë është e vërteta dhe çfarë nuk është.

Eja Frymë e Shenjtë, eja si zjarr për të pastruar zemrën time që unë të mund ta dua veten ashtu siç më do Zoti mua.

Eja Frymë e Shenjtë, eja si Flladi të më thajë lotët dhe t'i kthejë hidhërimet në gëzim.

Eja Frymë e Shenjtë, eja si shi i butë për të larë mbetjet e plagëve dhe frikës sime.

Eja Frymë e Shenjtë, eja si Mësues për të rritur njohuritë dhe mirëkuptimin që të mund të eci në shtigjet e lirisë, të gjitha ditët e jetës sime. Amen.

 

Vite më parë, në një periudhë të jetës sime kur nuk ndjeja asgjë tjetër veç thyerjes sime, u ula dhe shkrova këtë këngë. Sot, le ta bëjmë këtë pjesë të lutjes sonë të hapjes:

Më Çliro Nga Unë

Më çliro nga unë,
nga kjo tendë tokësore u var dhe rrjedh
Më çliro nga unë,
nga kjo enë balte, e plasaritur dhe e thatë
Më çliro nga unë,
nga ky mish kaq i dobët dhe i rraskapitur
Zot, më çliro nga unë
në mëshirën tënde (përsërit)

Në mëshirën tuaj
Në mëshirën tuaj
Në mëshirën tuaj
Zot, më çliro nga unë… 

Më çliro nga unë,
nga ky mish kaq i dobët dhe i rraskapitur
Zot, më çliro nga unë
në mëshirën tënde

Në mëshirën tuaj
Në mëshirën tuaj
Në mëshirën tuaj
Zot, më çliro nga unë
Në mëshirën tuaj
Në mëshirën tuaj
Në mëshirën tuaj
Zot, më çliro nga unë
Në mëshirën tuaj
Në mëshirën tuaj
Në mëshirën tuaj

-Mark Mallett nga Çliromë nga Unë, 1999©

Një pjesë e lodhjes sonë vjen nga dobësia, një natyrë njerëzore e rënë që pothuajse duket se tradhton dëshirën tonë për të ndjekur Krishtin. "I vullneti është gati pranë", tha Shën Pali, "por të bësh të mirën nuk është".[1]Rom 7: 18

Unë kënaqem në ligjin e Perëndisë, në brendësinë time, por shoh në gjymtyrët e mia një parim tjetër në luftë me ligjin e mendjes sime, duke më marrë rob të ligjit të mëkatit që banon në gjymtyrët e mia. I mjeri që jam! Kush do të më çlirojë nga ky trup i vdekshëm? Falënderimi i qoftë Perëndisë nëpërmjet Jezu Krishtit, Zotit tonë. (Rom 7:22-25)

Pali iu drejtua gjithnjë e më shumë besimit te Jezusi, por shumë prej nesh nuk e bëjnë këtë. Ne kthehemi drejt urrejtjes ndaj vetvetes, rrahjes së vetvetes dhe ndjenjës së mungesës së shpresës që nuk do ta ndryshojmë kurrë, nuk do të jemi kurrë të lirë. Ne lejojmë që gënjeshtrat, mendimet e të tjerëve ose plagët e së kaluarës të na formojnë dhe të na japin formë dhe jo të vërtetën e Zotit. Në më shumë se dy dekada që kur shkrova atë këngë, mund të them sinqerisht se qortimi i vetes nuk ka bërë kurrë asnjë të mirë. Në fakt, ka bërë shumë dëm.

Si më sheh Zoti

Kështu që dje, ju u larguat me një pyetje për ta pyetur Jezusin se si ju sheh. Disa nga ju më shkruani të nesërmen, duke ndarë përgjigjet tuaja dhe atë që tha Jezusi. Të tjerë thanë se e dëgjuan Atë të thoshte asgjë dhe pyesnin veten nëse ndoshta kishte diçka që nuk shkonte ose se ata do të liheshin pas në këtë tërheqje. Jo, nuk do të mbeteni pas, por do të jeni të shtrënguar dhe sfiduar në ditët në vijim për të zbuluar gjëra të reja, si për veten tuaj ashtu edhe për Zotin.

Mund të ketë një sërë arsyesh pse disa prej jush dëgjuan "asgjë". Për disa, është se ne nuk kemi mësuar të dëgjojmë atë Zër të vogël të qetë ose t'i besojmë. Të tjerët thjesht mund të dyshojnë se Jezusi do t'u fliste atyre dhe as nuk mund të përpiqen të dëgjojnë. Kujtoni sërish se Ai…

…u shfaqet atyre që nuk e besojnë atë. (Dituria 1:2)

Një arsye tjetër mund të jetë se Jezusi ka tashmë ju tha dhe do që ju ta dëgjoni përsëri atë fjalë në Fjalën e Tij…

Hape Biblën dhe kthehu te libri i saj i parë, Zanafilla. Lexoni kapitullin 1:26 deri në fund të kapitullit 2. Tani, kapni ditarin tuaj dhe kaloni përsëri këtë fragment dhe shkruani se si Perëndia i sheh burrin dhe gruan që Ai krijoi. Çfarë na thonë këta kapituj për veten tonë? Kur të keni mbaruar, krahasoni atë që keni shkruar me listën e mëposhtme…

Si ju sheh Zoti

• Perëndia na dha dhuratën për të bashkë-krijuar nëpërmjet pjellorisë sonë.
• Perëndia na beson me një jetë të re
• Ne jemi krijuar sipas shëmbëlltyrës së Tij (diçka që nuk thuhet për krijesat e tjera)
• Zoti na jep sundimin mbi krijimin e Tij
• Ai beson se ne do të kujdesemi për punën e duarve të Tij
• Ai na ushqen me ushqime dhe fruta të mira
• Perëndia na sheh si thelbësisht "të mirë"
• Perëndia dëshiron të pushojë me ne
• Ai është fryma jonë e jetës.[2]kf. Veprat e Apostujve 17:25: "Është ai që i jep të gjithëve jetë, frymë dhe gjithçka". Fryma e tij është fryma jonë
• Zoti e krijoi të gjithë krijimin, veçanërisht Edenin, që njeriu të kënaqej
• Perëndia donte që ne Shiko Mirësia e tij në krijim
• Zoti i siguron njeriut gjithçka që i nevojitet
• Perëndia na jep vullnetin e lirë dhe lirinë për ta dashur dhe për t'iu përgjigjur Atij
• Zoti nuk do që ne të jemi vetëm; Ai na jep të gjitha llojet e krijesave që të na rrethojnë
• Zoti na jep privilegjin për të emërtuar krijimin
• Ai i jep burrit dhe gruas njëri-tjetrit për të përsosur lumturinë e tyre
• Ai na jep një seksualitet që është plotësues dhe i fuqishëm
• Seksualiteti ynë është një dhuratë e bukur dhe nuk ka asgjë për t'u turpëruar…

Kjo nuk është aspak një listë shteruese. Por na tregon shumë për mënyrën se si Ati na sheh, kënaqet me ne, na beson, na fuqizon dhe kujdeset për ne. Por çfarë thotë Satani, ai gjarpër? Ai është një akuzues. Ai ju thotë se Zoti ju ka braktisur; se je patetik; se je i pashpresë; se je i shëmtuar; se jeni pis; se je një siklet; se je budalla; se je idiot; se je i padobishëm; se jeni të neveritshëm; se je gabim; se je i padashur; që je i padëshiruar; se nuk je i dashur; që je i braktisur; se je i humbur; se je i mallkuar….

Atëherë, zërin e kujt e keni dëgjuar? Në cilën listë e shihni veten më shumë? A po dëgjoni Atin që ju krijoi, apo "babain e gënjeshtrës"? Ah, por ju thoni, "Unë am një mëkatar.” Dhe akoma,

Por Perëndia e vërteton dashurinë e tij për ne në atë që, kur ishim akoma mëkatarë, Krishti vdiq për ne… nëpërmjet të cilit ne kemi marrë tani pajtimin. (Romakëve 5:8, 11)

Në fakt, Pali na thotë se në thelb edhe mëkati ynë nuk mund të na ndajë nga dashuria e Perëndisë. Po, është e vërtetë se mëkati i papenduar i vdekshëm mund të na ndajë jeta e perjetshme, por jo nga dashuria e Zotit.

Çfarë të themi atëherë për këtë? Nëse Zoti është me ne, kush mund të jetë kundër nesh? Ai që nuk e kurseu Birin e vet, por e dorëzoi për të gjithë ne, si nuk do të na japë bashkë me të edhe gjithçka tjetër? …Sepse jam i bindur se as vdekja, as jeta, as engjëjt, as principatat, as gjërat e tashme, as gjërat e ardhshme, as fuqitë, as lartësia, as thellësia, as ndonjë krijesë tjetër nuk do të mund të na ndajë nga dashuria e Perëndisë në Krishtin Jezus, Zotin tonë. (krh. Rom 8:31-39)

Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta, shkrimet e së cilës kanë miratim kishtar,[3]shih Në Luisa dhe Shkrimet e saj Jezusi tha:

… Krijuesi Suprem… i do të gjithë dhe u bën mirë të gjithëve. Nga lartësia e Madhërisë së Tij Ai zbret poshtë, thellë në zemra, madje edhe në ferr, por Ai e bën atë në heshtje pa zhurmë, ku është. (29 qershor 1926, vëll. 19) 

Natyrisht, ata që janë në ferr e kanë refuzuar Zotin, dhe çfarë ferri është ky. Dhe çfarë ferri bëhet për ju dhe mua që jemi ende në tokë kur refuzojmë të besojmë në dashurinë dhe mëshirën e Zotit. Ndërsa Jezusi i thirri Shën Faustinës:

Flakët e mëshirës po më djegin - zhurma që duhet harxhuar; Unë dua t'i vazhdoj t'i derdh mbi shpirtrat; shpirtrat thjesht nuk duan të besojnë në mirësinë time.  - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 177

Nëse doni të filloni shërimin, siç thashë Përgatitjet shëruese, është e nevojshme që ju të keni guxim — guximi për të besuar se Zoti ju do vërtet. Kështu thotë Fjala e Tij. Kështu tha jeta e Tij në Kryq. Kjo është ajo që Ai ju thotë tani. Është koha që ne të ndalojmë së akuzuari veten me të gjitha gënjeshtrat e Satanait, të ndalojmë së qortuari veten (që shpesh është një përulësi e rreme) dhe ta pranojmë me përulësi këtë dhuratë të madhe të dashurisë së Perëndisë. Ky quhet besim - besim se Ai mund të donte dikë si unë.

Lutuni me këngën më poshtë dhe më pas merrni ditarin tuaj dhe pyeteni përsëri Jezusin: “Si më sheh mua?” Ndoshta janë vetëm një ose dy fjalë. Ose një imazh. Ose ndoshta Ai do të dojë që ju thjesht të rilexoni të vërtetat e mësipërme. Çfarëdo që Ai të thotë, dijeni që nga kjo orë e tutje, se jeni të dashur dhe se asgjë nuk mund t'ju ndajë nga ajo dashuri. ndonjëherë.

Dikush si unë

Unë jam asgjë, ju jeni të gjithë
E megjithatë ti më quan fëmijë dhe më lër të të quaj Abba

Unë jam i vogël dhe Ti je Zoti
E megjithatë ti më quan fëmijë dhe më lër të të quaj Abba

Kështu që unë përkulem dhe të adhuroj Ty
Unë bie në gjunjë përpara Zotit
që do dikë si unë

Unë jam mëkatar, Ti je kaq i pastër
E megjithatë ti më quan fëmijë dhe më lër të të quaj Abba

Kështu që unë përkulem dhe të adhuroj Ty
Unë bie në gjunjë përpara Zotit
që do dikë si unë

Unë përkulem dhe të adhuroj Ty
Unë bie në gjunjë përpara Zotit
që do dikë si unë… dikë si unë

Oh, unë përkulem dhe të adhuroj Ty
Unë bie në gjunjë përpara Zotit
që do dikë si unë
Dhe unë bie në gjunjë përpara Zotit
që do dikë si unë,
që do dikë si unë,
si unë…

—Mark Mallett, nga Divine Mercy Chaplet, 2007©

 

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Rom 7: 18
2 kf. Veprat e Apostujve 17:25: "Është ai që i jep të gjithëve jetë, frymë dhe gjithçka".
3 shih Në Luisa dhe Shkrimet e saj
Postuar ne BALLINA, SHËRIMI I SHËRIMIT.