Të dashur bij dhe bija

 

KETU janë shumë të rinj që lexojnë Fjala Tani si dhe familjet që më kanë thënë se i ndajnë këto shkrime rreth tryezës. Një nënë shkroi:

Ju keni ndryshuar botën e familjes time për shkak të gazetave që lexoj nga ju dhe i përcjell. Unë besoj se dhurata juaj po na ndihmon të jetojmë një jetë "më të shenjtë" (dua të them që në mënyrën e lutjes më shpesh, duke i besuar Marisë më shumë, Jezusit më shumë, duke shkuar në Rrëfim në një mënyrë më kuptimplotë, duke pasur një dëshirë më të thellë për të shërbyer dhe jetuar një jeta e shenjtë…). Për të cilën unë them "FALEMINDERIT!"

Ja një familje që e ka kuptuar "qëllimin" themelor profetik të këtij apostoli: 

… Profecia në kuptimin biblik nuk do të thotë të parashikosh të ardhmen, por të shpjegosh vullnetin e Zotit për të tashmen, dhe për këtë arsye të tregosh rrugën e duhur për të ndjekur të ardhmen… kjo është çështja: [zbulimet private] na ndihmojnë të kuptojmë shenjat e kohës dhe për t'iu përgjigjur atyre me besim të drejtë. - Cardinal Ratzinger (POPE BENEDICT XVI), "Mesazhi i Fatimes", Koment Teologjik, www.vatican.va

Në të njëjtën kohë, shumë profeci nga shenjtorë dhe mistikë do flisni për të ardhmen - qoftë vetëm për të na thirrur përsëri te Zoti në momentin e tanishëm, të shtyrë si të thuash nga "shenjat e kohërave".

Profeti është dikush që thotë të vërtetën mbi forcën e kontaktit të tij me Zotin - e vërteta për sot, e cila gjithashtu, natyrshëm, hedh dritë mbi të ardhmen. - Kardinali Joseph Ratzinger (Papa BENEDIKT XVI), Profecia e krishterë, Tradita Post-Biblike, Niels Christian Hvidt, Parathënie, f. vii

Pra, duke lexuar Fjala Tani pa dyshim është esëll nga koha në kohë ndërsa ne dukemi më pranë përmbushjes së shumë profecive që flasin për "ndëshkim", "shtrëngim", etj. Si të tillë, shumë të rinj po pyesin se çfarë po sjell e ardhmja: A ka shpresë apo thjesht shkretim ? A ka ndonjë qëllim apo thjesht pakuptimësi? A duhet të bëjnë plane apo thjesht të zhgenjehen? A duhet të shkojnë në kolegj, të martohen, të kenë fëmijë ... apo thjesht të presin Stuhinë? Shumë kanë filluar të luftojnë frikën dhe zhgënjimin e jashtëzakonshëm, nëse jo depresionin.

Dhe kështu, unë dua t'u flas nga zemra të gjithë lexuesve të mi të vegjël, vëllezërve dhe motrave të mia të vogla dhe madje djemve dhe vajzave të mia, disa të cilët tani kanë mbushur të njëzetat.

 

SHPRES E VUERTET 

Nuk mund të flas për ty, por afrimi i Pranverës, rënia e borës që shkrihet, prekja e ngrohtë e gruas sime, e qeshura e një shoqeje, shkëlqimi në sytë e nipërve të mi ... ata më kujtojnë çdo ditë se çfarë dhurate të shkëlqyeshme jetë është, pavarësisht nga çdo vuajtje. Kjo, dhe nuk është gëzimi i realizimit që Jam i dashur:

Veprat e mëshirës së Zotit nuk janë shteruar, dhembshuria e tij nuk është harxhuar; ato rinovohen çdo mëngjes - e madhe është besnikëria juaj! (Vajtimet 3: 22-23)

Po, kurrë mos e harro këtë: edhe kur dështon, edhe kur mëkaton, nuk mund të pengojë më shumë dashurinë e Zotit për ty sesa një re mund të ndalojë rrezatimin e diellit. Po, është e vërtetë që retë e mëkatit tonë mund t'i bëjnë shpirtrat tanë të mbuluar me re trishtimi dhe egoizmi mund ta zhysin zemrën në një errësirë ​​të thellë. Alsoshtë gjithashtu e vërtetë që mëkati, nëse është mjaft serioz, mund ta mohojë plotësisht Efektet të dashurisë së Zotit (p.sh. hiri, fuqia, paqja, drita, gëzimi, etj.) mënyra se si një re e re shiu mund të vjedhë ngrohtësinë dhe dritën e diellit. Megjithatë, ashtu si e njëjta re nuk mund ta shfarosë vetë diellin, po ashtu edhe mëkati juaj mund të asnjehere shuaj dashurinë e Zotit për ty. Ndonjëherë vetëm ky mendim më bën të dëshiroj të qaj nga gëzimi. Sepse tani mund ta lë duke u përpjekur kaq shumë të shaj që Zoti të më dojë (mënyra se si përpiqemi kaq shumë për të fituar admirimin e tjetrit) dhe thjesht të pushoj dhe besim në dashurinë e Tij (dhe nëse e harroni sa shumë Zoti ju do, thjesht shikoni në Kryq). Pendimi ose kthimi nga mëkati, pra, nuk ka të bëjë me ta bërë veten time të dashur për Zotin, por të bëhem ai që Ai më krijoi, që të jem në gjendje të dua Atë, që tashmë më do.

Kush do të na ndajë nga dashuria e Krishtit? A do të mundim, ose shqetësim, ose përndjekje, ose uri, apo lakuriqësi, ose rrezik, apo shpatë? … Jo, në të gjitha këto gjëra ne jemi më shumë se pushtues përmes atij që na deshi. Sepse jam i sigurt se as vdekja, as jeta, as engjëjt, as principatat, as gjërat e pranishme, as gjërat që do të vijnë, as fuqitë, as lartësia, as thellësia, as asgjë tjetër në tërë krijimin, nuk do të mund të na ndajnë nga dashuria e Zotit në Krishtin Jezus, Zoti ynë. (Rom 8: 38-39)

Në fakt, Shën Pali zbulon se lumturia e tij në këtë jetë nuk bazohej në të pasurit gjëra, përmbushjen e ndjekjeve dhe ëndrrave të kësaj bote, fitimin e pasurisë dhe famës, apo edhe jetesën në një vend pa luftë ose persekutim. Përkundrazi, gëzimi i tij erdhi duke e ditur këtë ai ishte i dashur dhe ndjekjen e Atij që është vetë Dashuria.

Në të vërtetë, unë e konsideroj gjithçka si humbje për shkak të vlerës më të lartë të njohjes së Krishtit Jezus, Zotit tim. Për hir të tij unë kam pësuar humbjen e të gjitha gjërave dhe i konsideroj si mbeturina, në mënyrë që ta fitoj Krishtin. (Filipianëve 3: 8)

Aty qëndron i vërtetë shpresoj për të ardhmen tënde: pa marrë parasysh se çfarë ndodh, je i dashur Dhe kur e pranoni atë Dashuri Hyjnore, jetoni sipas asaj Dashurie dhe kërkoni mbi të gjitha atë Dashuri, atëherë gjithçka tjetër në tokë - ushqimet më të mira, aventurat dhe madje marrëdhëniet e shenjta - zbehet në krahasim. Braktisja totale ndaj Zotit është rrënja e lumturisë së përjetshme.

Njohja e kësaj varësie të plotë në lidhje me Krijuesin është një burim mençurie dhe lirie, gëzimi dhe sigurie... -Katekizmi i Kishës Katolike, n 301

Kjo, gjithashtu, është dëshmia e shenjtorëve dhe martirëve të panumërt që kanë shkuar para jush. Pse Sepse ata nuk ishin të fiksuar në atë që kjo botë ka për të ofruar dhe madje ishin të gatshëm të humbnin gjithçka për të zotëruar Zotin. Kështu, disa nga shenjtorët madje dëshironin të jetonin në ditët që ti dhe unë tani po jetojmë sepse ata e dinin se kjo do të përfshinte dashuri heroike. Dhe tani po e pranojmë - dhe pse keni lindur për këto kohë:

Dëgjimi i Krishtit dhe adhurimi i Tij na bën të bëjmë zgjedhje të guximshme, të marrim vendime ndonjëherë heroike. Jezusi është kërkues, sepse Ai dëshiron lumturinë tonë të sinqertë. Kisha ka nevojë për shenjtorë. Të gjithë janë thirrur në shenjtëri dhe vetëm njerëzit e shenjtë mund ta rinovojnë njerëzimin. —POPA JOHN PAUL II, Mesazhi i Ditës Botërore të Rinisë për 2005, Qyteti i Vatikanit, 27 Gusht 2004, Zenit.org

Por a ka madje një të ardhme për t’u parë?

 

REALITETI I KOHAVE TONA

Disa vjet më parë, një i ri i dëshpëruar më shkroi. Ai po lexonte për pastrimi i ardhshëm i botës dhe po mendonte pse ai duhet të shqetësohej edhe për të botuar një libër të ri për të cilin po punonte. Unë iu përgjigja se ka disa arsye pse ai absolutisht Duhet. Një, është se askush nga ne nuk e njeh kronologjinë e Zotit. Siç kanë thënë Shën Faustina dhe papët, ne po jetojmë në një "kohë mëshire". Por Mëshira e Zotit është si një brez elastik që shtrihet deri në thyerje ... dhe pastaj një murgeshë e vogël në një manastir ne mes të askundit merr në fytyrën e saj para Sakramentit të Bekuar dhe fiton për botën një dekadë tjetër të pushimit. E shihni, ai i ri më shkroi rreth 14 vjet më parë. Shpresoj ta ketë botuar atë libër.

Për më tepër, ajo që po vjen në tokë nuk është fundi i botës, por fundi i kësaj epoke. Tani, unë nuk e gënjeva atë djalë të ri; Nuk i dhashë shpresë të rreme dhe i thashë se nuk ka asgjë për t'u shqetësuar ose se nuk do të kishte kohë të vështira përpara. Përkundrazi, unë i thashë atij se, ashtu si Jezusi, Trupi i Krishtit tani duhet të ndjekë kokën e tij përmes pasionit të saj, vdekjes dhe Ringjallja. Siç thotë në libër katekizmi:

Kisha do të hyjë në lavdinë e mbretërisë vetëm përmes kësaj Pashkë të fundit, kur ajo do të ndjekë Zotin e saj në vdekjen dhe Ringjalljen e tij. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 677

Akoma, mendimi për këtë e shqetësoi. Madje mund të të trishtojë dhe të trembesh: "Pse gjërat nuk mund të qëndrojnë ashtu siç janë?"

Epo, dua të të bëj një pyetje: po vërtet dua që kjo botë të vazhdojë ashtu siç është? A doni vërtet një të ardhme ku për të ecur përpara, duhet të hyni në borxhe? Një e ardhme mezi kalon, edhe me një diplomë kolegji? Një botë ku robotët shpejt do të eleminojnë dhjetëra miliona punë? Një shoqëri ku frika, zemërimi dhe dhuna dominojnë lajmet tona të përditshme? Një kulturë ku shkatërrimi i të tjerëve në mediat sociale është bërë normë? Një botë ku planeti dhe trupat tanë janë duke u helmuar nga kimikatet, pesticidet dhe toksinat që rezultojnë në sëmundje të reja dhe të tmerrshme? Një vend ku nuk mund të ndiheni të sigurt duke ecur në lagjen tuaj? Një botë ku kemi çmendur në kontrollin e raketave bërthamore? Një kulturë ku sëmundjet seksualisht të transmetueshme dhe vetëvrasja janë epidemi? Një shoqëri ku përdorimi i drogës po përshkallëzohet dhe trafikimi i qenieve njerëzore përhapet si murtajë? Një mjedis ku pornografia po degradon dhe tërheq miqtë dhe familjen tuaj nëse jo vetveten? Një brez që thotë se nuk ka absolutë moralë, ndërsa rindërton "të vërtetën" dhe hesht ata që nuk pajtohen? Një botë ku udhëheqësit politikë nuk besojnë në asgjë dhe thonë asgjë vetëm për të qëndruar në pushtet?

Unë mendoj se ju merrni pikë. Shën Pali shkroi se në Krishtin, "Të gjitha gjërat mblidhen së bashku". [1]Kolosianëve 1: 17 Pra, kur e heqim Zotin nga sfera publike, të gjitha gjërat veçohen. Kjo është arsyeja pse njerëzimi ka ardhur në prag të vetëshkatërrimit dhe pse ne kemi mbërritur në fund të një epoke, ajo që quhet "koha e fundit". Por përsëri, "kohët e fundit" nuk janë ekuivalente me "fundin e botës"

 

RIVESTIMI I T ALL GJITHA GJINGRAVE N IN KRISHT

Zoti nuk e krijoi njerëzimin për këtë lloj rrëmuje. Ai nuk do të hedhë vetëm duart e tij dhe të thotë: “Ah, u përpoqa. Oh mirë Satana, ti fiton ”. Jo, Ati na krijoi që të jetojmë në harmoni të përsosur me Të dhe krijimin. Dhe përmes Jezusit, Ati synon ta rikthejë njeriun në këtë dinjitet. Kjo është e mundur, sigurisht, nëse jetojmë sipas ligjeve që Ai vendosi që rregullojnë universin fizik dhe shpirtëror, nëse "jetojmë në" Vullnetin Hyjnor. Kështu, dikush mund të thotë se Jezusi vdiq në Kryq, jo vetëm për të na shpëtuar, por edhe për të kthej ne për dinjitetin tonë të drejtë, të bërë ashtu siç jemi në shëmbëlltyrën e Zotit. Jezusi është një Mbret dhe Ai dëshiron që ne të mbretërojmë me Të. Kjo është arsyeja pse Ai na mësoi të lutemi:

Mbretëria Jote të vijë dhe vullneti Yt të bëhet në tokë siç është në parajsë. (Mat 6:10)

Zoti dëshiron të rivendosë në krijim harmoninë origjinale që Ai vendosi "ne fillim"...

… Një krijim në të cilin Zoti dhe burri, burri dhe gruaja, njerëzimi dhe natyra janë në harmoni, në dialog, në bashkësi. Ky plan, i mërzitur nga mëkati, u mor në një mënyrë më të mrekullueshme nga Krishti, i Cili po e kryen atë në mënyrë misterioze, por efektive në realitetin aktual, në pritje të përmbushjes së tij  —POPE JOHN PAUL II, Auditori i Përgjithshëm, 14 shkurt 2001

A e keni kapur atë? Papa tha se kjo do të përmbushet "në realitetin aktual", domethënë brenda kohë, jo përjetësinë. Kjo do të thotë që diçka e bukur do të lindë "Në tokë siç është në parajsë" pasi të kenë mbaruar dhimbjet e lindjes dhe lotët e kësaj epoke të tanishme. Dhe ajo që po vjen është mbretërojë të vullnetit të Zotit.

E shihni, Adami jo vetëm do Vullneti i Krijuesit të tij, si një skllav, por ai zotëronte Vullneti i Zotit është i tij. Kështu, Adami kishte në dispozicion dritën, fuqinë dhe jetën e fuqisë krijuese të Zotit; gjithçka që Adami mendoi, foli dhe bëri ishte e mbarsur me të njëjtën fuqi që krijoi universin. Kështu, Adami "mbretëroi" mbi krijimin si një mbret sepse vullneti i Zotit mbretëroi në të. Por pas rënies në mëkat, Adami ishte akoma i aftë bërë Vullneti i Zotit, por ngjashmëria e brendshme dhe bashkësia që ai kishte me Trininë e Shenjtë tani u prish dhe harmonia midis njeriut dhe krijimit u prish. Të gjitha mund të restaurohen vetëm nga hiri Ky restaurim filloi me Jezusin përmes vdekjes dhe ringjalljes së Tij. Dhe tani, në këto kohë, Zoti dëshiron që përfunduar kjo vepër duke e rikthyer njeriun në atë dinjitet "të parë" të Kopshtit të Edenit.

Shtë e qartë, një pjesë e madhe e njerëzimit ka humbur jo vetëm harmoninë, por edhe dialogun me Krijuesin. Si i tillë, i gjithë universi tani po rënkon nën peshën e mëkatit të njeriut, në pritje të rivendosjes së tij.[2]krh. Rom 8: 19

"E gjithë krijimi", tha Shën Pali, "rënkon dhe mundohet deri më tani", duke pritur përpjekjet shpenguese të Krishtit për të rivendosur marrëdhënien e duhur midis Zotit dhe krijimit të tij. Por akti shëlbues i Krishtit në vetvete nuk i rivendosi të gjitha gjërat, thjesht bëri të mundur punën e shpengimit, filloi shpengimin tonë. Ashtu si të gjithë njerëzit marrin pjesë në mosbindjen e Adamit, ashtu edhe të gjithë duhet të marrin pjesë në bindjen e Krishtit ndaj vullnetit të Atit. Shëlbimi do të jetë i plotë vetëm kur të gjithë njerëzit ndajnë bindjen e tij - Shërbëtori i Zotit Fr. Walter Ciszek, Ai Më Drejton (San Francisco: Ignatius Press, 1995), f. 116-117

Kur do ta ndajnë njerëzit bindjen e Tij? Kur fjalët e "Atit tonë" të përmbushen. Dhe me mend çfarë? ju janë brezi që është gjallë për ta realizuar këtë. ju janë ata të lindurit për këto kohë kur Zoti dëshiron rivendosni Mbretërinë e Tij në zemrën e njeriut: Mbretërinë e Vullnetit të Tij Hyjnor.

Dhe kush e di nëse nuk keni ardhur në mbretëri për një kohë të tillë si kjo? (Estera 4:14)

Siç i tha Jezusi Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta:

Në Krijim, ideali im ishte të formoja Mbretërinë e Vullnetit Tim në shpirtin e krijesës time. Qëllimi im kryesor ishte ta bëja secilin njeri imazhin e Trinisë Hyjnore, në sajë të përmbushjes së Vullnetit Tim në të. Por nga tërheqja e njeriut nga Vullneti Im, unë humba Mbretërinë time në të dhe për 6000 vjet të gjata më është dashur të luftoj. —Jezusi për Shërbëtorin e Zotit Luisa Piccarreta, nga ditarët e Luizës, vëll. XIV, 6 nëntor 1922; Shenjtorët në Vullnetin Hyjnor nga Fr. Sergio Pellegrini; f. 35

Ndërsa hyjmë në “mijëvjeçarin e shtatë” që nga krijimi i Adamit dhe Evës

… Ne dëgjojmë rënkime ashtu siç askush nuk i ka dëgjuar kurrë më parë… Papa [Gjon Pali II] me të vërtetë vlerëson një pritje të madhe që mijëvjeçari i ndarjeve do të pasohet nga një mijëvjeçar bashkimesh. - Kardinali Joseph Ratzinger (BENEDIKT XVI), Kripë e Tokës (San Francisco: Ignatius Press, 1997), përkthyer nga Adrian Walker

 

BETEJA E KOHAVE TONA

Tani, në jetën tuaj, ajo betejë po merr fund. Siç tha Shën Gjon Pali II,

Tani po përballemi me përballjen përfundimtare midis Kishës dhe anti-kishës, midis Ungjillit dhe anti-ungjillit, midis Krishtit dhe antikrishtit. - Kardinali Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), në Kongresin Eukaristik, Filadelfia, PA për kremtimin dyqindvjeçar të nënshkrimit të Deklaratës së Pavarësisë; disa citime të këtij pasazhi heqin fjalët "Krishti dhe Antikrishti". Dhjaku Keith Fournier, një pjesëmarrës në ngjarje, e raporton atë si më sipër; krh. Katolike Online; 13 gusht 1976

Ju ndoshta keni vërejtur se brezi juaj ka tendencë të ekstrem këto ditë: rrëshqitje në skate e kangjellave, kërcim nga ndërtesa në ndërtesë, ski nga majat e maleve të virgjër, marrja selfie nga kullat, etj. Por si thoni të jetoni dhe të vdisni për diçka krejt epike? Po në lidhje me përfshirjen në një betejë, rezultati i së cilës do të ndikojë në të gjithë universin? A doni të jeni në periferi të kësaj bote apo në Frontlines e mrekullive? Sepse Zoti tashmë ka filluar të derdhë Shpirtin e Tij mbi ata që thonë: "Po, Zot. Ja ku jam. ” Ai tashmë ka filluar një rinovim të botës në zemrat e një mbetjeje. Çfarë kohe për të qenë gjallë! Sepse

… Drejt fundit të botës, dhe me të vërtetë së shpejti, Zoti i Plotfuqishëm dhe Nëna e tij e shenjtë do të ringjallin shenjtorë të mëdhenj që do të tejkalojnë në shenjtëri shumë shenjtorët e tjerë aq sa kedrat e kullës së Libanit mbi kaçubat e vegjël… Këto shpirtra të mëdhenj të mbushur me hir dhe zelli do të zgjidhet për t'iu kundërvënë armiqve të Zotit që janë tërbuar nga të gjitha anët. Ata do t'i kushtohen jashtëzakonisht Zojës së Bekuar. Të ndriçuar nga drita e saj, të forcuar nga ushqimi i saj, të udhëhequr nga shpirti i saj, të mbështetur nga krahu i saj, të strehuar nën mbrojtjen e saj, ata do të luftojnë me njërën dorë dhe do të ndërtojnë me tjetrën. -Përkushtim i Vërtetë ndaj Zojës së Bekuar Mari, Shën Louis de Montfort, art. 47-48

Po, ju jeni duke u thirrur për t'u bashkuar Zhurma e vogël e zonjës sonë, te bashkohesh Kundërrevolucioni për të rivendosur të vërtetën, bukurinë dhe mirësinë. Mos më keqkupto: ka shumë që duhet pastruar në këtë epokë të tanishme në mënyrë që të mund të lindë një epokë e re. Do të kërkojë, pjesërisht, a Kirurgjia kozmike. Kjo, dhe Jezusi tha, ju nuk mund të derdhni verë të re në një lëkurë të vjetër vere, sepse lëkura e vjetër thjesht do të shpërthejë.[3]krh. Marku 2:22 E pra, ju jeni ajo lëkura e verës dhe Vera e Re është një Rrëshajë e Dytë që Perëndia do të derdhë në botë pasi të kalojë ky dimër i hidhërimeve:

"Ndërsa mijëvjeçari i tretë i Shëlbimit po afron, Zoti po përgatit një pranverë të madhe për Krishterimin dhe ne tashmë mund t'i shohim shenjat e tij të para." Le të na ndihmojë Maria, Ylli i Mëngjesit t'i themi me një zjarr gjithnjë të ri "po" planit të Atit për shpëtim që të gjitha kombet dhe gjuhët të mund të shohin lavdinë e tij. —POPA JOHN PAUL II, Mesazh për Misionin Botëror të Dielën, nr.9, 24 Tetor 1999; www.vatican.va

 

ASNJ SHPRESSE E FALAS

Po, aftësitë tuaja, talentet tuaja, librat tuaj, artin tuaj, muzikën tuaj, krijimtarinë tuaj, fëmijët tuaj dhe mbi të gjitha tuajat Shenjtëri janë ato që Zoti do të përdorë për të rindërtuar një civilizim dashurie në të cilin Krishti do të mbretërojë, më në fund, deri në skajet e tokës (shih Jezusi po vjen!) Pra, mos e humb shpresën! Papa Gjon Pali II nuk filloi Ditët Botërore të Rinisë për të shpallur fundin e botës por atë fillimi i një tjetri. Në fakt, ai të thirri ty dhe unë që të bëhemi shumë lajmëtarë. 

Të dashur të rinj, varet nga ju që të jeni rojet të mëngjesit që njoftojnë ardhjen e diellit që është Krishti i ngjallur! OPPOPE JOHN PAUL II, Mesazhi i Atit të Shenjtë për Rininë e Botës, XVII Dita Botërore e Rinisë, n. 3; (krh. Is 21: 11-12)

Shumë prej jush po godisnin vitet tuaja të adoleshencës kur u zgjodh pasardhësi i tij, Benedict XVI. Dhe ai tha të njëjtën gjë, madje duke sugjeruar se po formonte një "Sallë të re të Epërme" për t'u lutur me të rinjtë për këtë Rrëshajë të re. Mesazhi i tij, larg dëshpërimit, ishte parashikimi i ardhja e Mbretërisë së Zotit në një mënyrë të re. 

Fuqia e Shpirtit të Shenjtë nuk na ndriçon dhe ngushëllon vetëm. Ajo gjithashtu na tregon për të ardhmen, për ardhjen e Mbretërisë së ZotitPower Kjo fuqi mund të krijojë një botë të re: mund të "ripërtërijë faqen e tokës" (Shih Ps 104: 30)! Të fuqizuar nga Shpirti dhe duke u mbështetur në vizionin e pasur të besimit, një brez i ri i të krishterëve po thirret të ndihmojë në ndërtimin e një bote në të cilën dhurata e Zotit e jetës është e mirëpritur, e respektuar dhe e dashur - jo e refuzuar, e frikësuar si një kërcënim dhe e shkatërruar. Një epokë e re në të cilën dashuria nuk është lakmitare ose vetkërkuese, por e pastër, besnike dhe vërtet e lirë, e hapur për të tjerët, duke respektuar dinjitetin e tyre, duke kërkuar të mirën e tyre, duke rrezatuar gëzim dhe bukuri. Një epokë e re në të cilën shpresa na çliron nga cekëtia, apatia dhe vetë-përthithja që vdesin shpirtrat tanë dhe helmojnë marrëdhëniet tona. Të dashur miq të rinj, Zoti po ju kërkon të jeni profetë të kësaj epoke të re, lajmëtarë të dashurisë së tij, duke tërhequr njerëzit tek Ati dhe duke ndërtuar një të ardhme shprese për gjithë njerëzimin. —POPA BENEDICT XVI, Homily, Dita Botërore e Rinisë, Sidnei, Australi, 20 korrik 2008; vatikan.va

Tingëllon shumë bukur, apo jo? Dhe kjo nuk është asnjë shpresë e rreme, asnjë "lajm i rremë". Shkrimet flasin për këtë ripërtëritje që vjen dhe për "periudhën e paqes", siç e quante Zoja e Fatimës. Shih Psalmin 72: 7-9; 102: 22-23; Isaia 11: 4-11; 21: 11-12; 26: 9; Jeremia 31: 1-6; Ezekiel 36: 33-36; Hozea 14: 5-8; Joeli 4:18; Daniel 7:22; Amosi 9: 14-15; Mikea 5: 1-4; Sofonia 3: 11-13; Zakaria 13: 8-9; Malakia 3: 19-21; Mat 24:14; Veprat e Apostujve 3: 19-22; Heb 4: 9-10; dhe Zbulesa 20: 6. Etërit e Hershëm të Kishës i shpjeguan këto Shkrime (shih I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen!) dhe, siç them, papët e kanë shpallur atë (shih Papët… dhe epoka e Agimit) Merrni ca kohë për të lexuar këto burime në një moment sepse ato flasin për një të ardhme plot shpresë: fundi i luftës; fundi i shumë sëmundjeve dhe vdekja e parakohshme; fundi i shkatërrimit të natyrës; dhe një fund i ndarjeve të cilat janë shkatërruar në racën njerëzore për mijëra vjet. Jo, nuk do të jetë Qiell, të paktën nga jashtë. Për këtë ardhja e Mbretërisë "Në tokë siç është në parajsë" është një i brendshëm realiteti Zoti do ta arrijë në shpirtrat e Popullit të Tij në mënyrë që të përgatisë Kishën si një Nusje, për të qenë "pa njolla ose të meta" për kthimin përfundimtar të Jezusit në fund të kohës.[4]krh. Ef 5:27 dhe Ardhja e Mesme Kështu, ajo për të cilën jeni destinuar në këto ditë, të dashur bij dhe bija, është të merrni një "shenjtëri e re dhe hyjnore" kurrë më parë dhënë Kishës. Shtë "kurora e shenjtërisë" dhe dhurata më e madhe që Zoti ka rezervuar për herë të fundit ... për ju dhe fëmijët tuaj:

Të jetosh në Vullnetin Hyjnor i lë trashëgim shpirtit në tokë të njëjtin bashkim të brendshëm me Vullnetin e Zotit siç gëzojnë shenjtorët në parajsë. —Rev. Joseph Iannuzzi, teolog, Libri i Lutjes së Vullnetit Hyjnor, faqe 699

Dhe kjo nuk mund të mos ketë ndikim në të gjithë krijimin.

 

PËRGATITJA

Megjithatë, ju mund të keni frikë nga sprovat që po vijnë tashmë në botë (p.sh. lufta, sëmundjet, uria, etj.) Dhe frika konkurron me shpresë. Por në të vërtetë, kjo është vetëm një arsye për frikë nga ata që qëndrojnë jashtë hirit të Zotit. Por nëse me sinqeritet po përpiqeni të ndiqni Jezusin, duke e vendosur besimin dhe dashurinë tuaj tek Ai, Ai premton t'ju mbrojë.

Meqenëse ju e keni mbajtur mesazhin tim të qëndresës, unë do t'ju ruaj të sigurt në kohën e sprovës që do të vijë në të gjithë botën për të provuar banorët e tokës. Po vij shpejt. Mbaje fort atë që ke, që askush të mos të marrë kurorën tënde. (Zbul. 3: 10-11)

Si do t'ju mbajë të sigurt? Një mënyrë është përmes Zoja. Për ata që i japin veten Marisë dhe e marrin atë si nënën e tyre, ajo bëhet ajo siguri që Jezusi premton:

Zemra ime e papërlyer do të jetë streha juaj dhe mënyra që do t'ju çojë te Zoti. - Zoja jonë e Fatimes, shfaqja e dytë, 13 qershor 1917, Zbulesa e Dy Zemrave në Kohët Moderne, www.ewtn.com

Nëna ime është Arka e Noes.- Jezusi te Elizabeth Kindelmann, Flaka e Dashurisë, faqe 109. sanksionim Kryepeshkopi Charles Chaput

Kjo, dhe duke u kthyer në temën tonë të hapjes mbi dashurinë, Shën Gjoni shprehet:

Dashuria e përsosur nxjerr jashtë çdo frikë. (1 Gjonit 4:18)

Dashuria dhe mos ki frikë nga asgjë. Dashuria, ashtu si dielli shpërndan mjegullat e mëngjesit, tret frikën. Kjo nuk do të thotë që unë dhe ti nuk do të vuajmë. A është kështu edhe tani? Sigurisht që jo. Vuajtja nuk do të përfundojë plotësisht deri në përfundimin e të gjitha gjërave në fund të kohës. Dhe kështu

Mos kini frikë se çfarë mund të ndodhë nesër.
Do të bëjë i njëjti At i dashur që kujdeset për ju sot
kujdesuni për ju nesër dhe çdo ditë.
Ose ai do të të mbrojë nga vuajtjet
ose Ai do t'ju japë forcë të paepur për ta duruar atë.
Jini në paqe atëherë dhe lini mënjanë të gjitha mendimet dhe imagjinatat e shqetësuara
.
- Shën. Francis de Sales, peshkop i shekullit të 17-të

Sa më e madhe të jetë errësira, aq më i plotë duhet të jetë besimi ynë.
- Shën. Faustina, Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 357

Ju jeni të dashur,
Shënoje

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Shkrimet e mia po përkthehen francez! (Merci Philippe B.!)
Hidh lire mes écrits en français, kliko sur le drapeau:

 
 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Kolosianëve 1: 17
2 krh. Rom 8: 19
3 krh. Marku 2:22
4 krh. Ef 5:27 dhe Ardhja e Mesme
Postuar ne BALLINA, vullneti hyjnor, Epoka e paqes.