Demaskimi i Skeptikëve të Mrekullisë së Diellit


Skena nga Dita e 13-të

 

A shiu përplasi tokën dhe zhyti turmat. Duhet të dukej si një pikëçuditje për talljen që mbushi gazetat laike për muaj më parë. Tre fëmijë çobanë pranë Fatimas, Portugali pohuan se një mrekulli do të ndodhte në fushat Cova da Ira në mesditë të asaj dite. Ishte 13 tetor 1917. Deri në 30, 000 deri në 100, 000 njerëz ishin mbledhur për ta parë atë.

Në radhët e tyre përfshiheshin besimtarë dhe jobesimtarë, zonja të vjetra të devotshme dhe djem të rinj tallës. —Pr. John De Marchi, Prifti dhe studiuesi italian; Zemra e Papërlyer, 1952

Dhe pastaj ndodhi. Ose diçka bëri. Sipas dëshmitarëve okularë, shiu u ndal, retë u thyen dhe dielli u shfaq si një disk opak, që rrotullohej në qiell. Hodhi një ylber ngjyrash në retë përreth, peisazhi dhe njerëzit që tani ishin fiksuar në spektaklin diellor. Papritmas, dielli u duk se nuk u tërhoq nga vendi i tij dhe filloi të zigzagonte drejt tokës duke i hedhur turmat në panik pasi shumë besuan se ishte fundi i botës. Pastaj, menjëherë, dielli u kthye në vendin e tij origjinal. "Mrekullia" kishte mbaruar… ose pothuajse. Dëshmitarët raportuan se rrobat e tyre të njomura tani ishin "papritur dhe plotësisht të thata".

Para syve të habitur të turmës, aspekti i të cilit ishte biblik ndërsa qëndronin me kokë të zhveshur, duke kërkuar me padurim qiellin, dielli u drodh, bëri lëvizje të papritura të pabesueshme jashtë të gjitha ligjeve kozmike - dielli 'vallëzoi' sipas shprehjes tipike të njerëzve . —Avelino de Almeida, duke shkruar për O Século (Gazeta më e qarkulluar dhe me ndikim në Portugali, e cila ishte pro-qeveritare dhe anti-klerike në atë kohë. Artikujt e mëparshëm të Almeidës kishin për qëllim të satirizonin ngjarjet e raportuara më parë në Fátima). www.answers.com

Nga një gazetë tjetër laike:

Dielli, në një moment i rrethuar me flakë të kuqe flakë, në një tjetër i aureolizuar me ngjyrë të verdhë dhe të purpurt të thellë, dukej se ishte në një lëvizje jashtëzakonisht të shpejtë dhe vorbulluese, herë dukej se ishte lëshuar nga qielli dhe po i afrohej tokës, duke rrezatuar fort nxehtësinë. - Dr. Domingos Pinto Coelho, duke shkruar për gazetën Porosit.

Dëshmitarë të tjerë okularë raportuan pothuajse të njëjtën gjë, duke theksuar një aspekt ose një tjetër të fenomenit që u pa.

Disku i diellit nuk mbeti i palëvizshëm. Ky nuk ishte shkëlqimi i një trupi qiellor, sepse rrotullohej mbi vete në një vrull të çmendur, kur papritmas u dëgjua një zhurmë nga të gjithë njerëzit. Dielli, duke u rrotulluar, dukej se lirohej nga qielli dhe përparonte me kërcënim mbi tokë sikur të na shtypte me peshën e tij të madhe të zjarrtë. Ndjesia gjatë atyre momenteve ishte e tmerrshme. - Dr. Almeida Garrett, Profesore e Shkencave të Natyrës në Universitetin Coimbra.

Sikur si një rrufe në qiell të errët, retë ishin thyer dhe dielli në zenitin e tij u shfaq me gjithë shkëlqimin e tij. Ajo filloi të rrotullohej vertikalisht në boshtin e saj, si timoni më i mrekullueshëm i zjarrit që mund të imagjinohej, duke marrë të gjitha ngjyrat e ylberit dhe duke dërguar drita shumëngjyrëshe të dritës, duke prodhuar efektin më mahnitës. Ky spektakël sublim dhe i pakrahasueshëm, i cili u përsërit tre herë të veçanta, zgjati për rreth dhjetë minuta. Turma e pamasë, e kapërcyer nga provat e një mrekulli kaq të jashtëzakonshme, u hodh në gjunjë. - Dr. Formigão, një profesor në seminarin në Santarém, dhe një prift.

 

VLERSIMI KRITIK

Në debatet e mia të gjata dhe të vazhdueshme me një ateist, ai më dërgoi një artikull nga www.answers.com me titull Mrekullia e Diellit. Ishte përpjekja e tij për të treguar që shkenca mund të shpjegojë çdo mrekulli të vetme - përfshirë atë që ndodhi në Fatima. Tani, ajo që ndodhi atje mund të konsiderohet një nga mrekullitë më të shquara publike që nga koha e Krishtit. Duke qenë se tre fëmijë parashikuan se do të ndodhte, siç u thuhej atyre nga vetë Nëna e Zotit, bastet janë të mëdha. Shtoji faktit që ateistët, socialistët, shtypi laik dhe kundërshtarët e Kishës ishin të pranishëm, kjo me të vërtetë do të dukej se ishte më besoni, më besoni mrekulli për t’u zbërthyer.

Kam lexuar përmes artikullit dhe "vlerësimit kritik" të "ekspertëve" të ndryshëm dhe shpjegimet e tyre se si kjo mrekulli mund të ketë qenë thjesht një fenomen natyror dhe asgjë më shumë. Këtu janë komentet e tyre të ndjekura nga përgjigjet e mia:

 

C. (Kritikë)

Joe Nickell, një skeptik dhe hetues i fenomeneve paranormale, vëren me të drejtë se "Mrekullia e Diellit" ka ndodhur gjithashtu në vende të ndryshme Mariane në të gjithë botën. Gjatë një rasti të tillë në Conyers, Georgia në mes të viteve 1990, një teleskop i pajisur me një "filtër diellor Mylar që mbron vizionin" u drejtua nga dielli.

… Më shumë se dyqind njerëz kishin parë diellin përmes një prej filtrave diellorë dhe asnjë person nuk pa ndonjë gjë të pazakontë. -Kërkimi Skeptik, Vëllimi 33.6 Nëntor / Dhjetor 2009

R. (Përgjigja)

Ndërsa mund të supozohet se vëzhgimi në Conyers ishte vetëm një provë e pretenduar "Mrekullia e Diellit" në atë vend, shtrohet pyetja pse të përdorni një teleskop në radhë të parë, duke pasur parasysh natyrën e raportuar të "mrekullisë së diellit" ? Në Fatima, dëshmitarët okularë përshkruan diellin duke u rrotulluar, duke u rrotulluar «vertikalisht në boshtin e tij» dhe më pas duke zig-zaguar drejt tokës sikur të ishte bërë i pafiksuar nga qielli. Çdo astronom amator mund t'ju tregojë se kjo është e pamundur. Ndërsa planetët dhe hënat lëvizin në një orbitë, dielli vetë është "fiksuar" në vendin e tij. Do të ishte e pamundur që dielli të ndryshonte pozicione. Prandaj, njerëzit në Portugali panë diçka tjetër, diçka që është jashtë kufijve të ligjit të fizikës dhe përtej thjerrëzave të një teleskopi. [Si sidenote, ishte mrekullia e diellit një shenjë jo aq e asaj që mund të ndodhë me diellin një ditë, por me tokë dhe orbitën e saj?]

Vlen të përmendet se në vendet e tjera Mariane, mrekullia e diellit, megjithëse thuhet se është parë nga shumë, zakonisht nuk është dëshmuar kurrë nga të gjithë. Ky ishte rasti edhe në Fatima.

… Parashikimi i një "mrekullie" të paspecifikuar, fillimi dhe mbarimi i papritur i mrekullisë së pretenduar të diellit, prejardhja e larmishme fetare e vëzhguesve, numri i madh i njerëzve të pranishëm dhe mungesa e ndonjë faktori të njohur shkaktar shkencor e bëjnë një masë halucinacion nuk ka gjasa. Që aktiviteti i diellit është raportuar si i dukshëm nga ata që janë deri në 18 kilometra (11 mi) larg, gjithashtu përjashton teorinë e një halucinacioni kolektiv ose histerie masive ... Përkundër këtyre pohimeve, jo të gjithë dëshmitarët raportuan se kishin parë diellin "duke kërcyer". Disa njerëz panë vetëm ngjyrat rrezatuese. Të tjerët, përfshirë disa besimtarë, nuk panë asgjë fare. Nuk ekzistojnë llogari shkencore për ndonjë aktivitet të pazakontë diellor ose astronomik gjatë kohës kur dielli ishte raportuar të ketë "kërcyer" dhe nuk ka raporte të dëshmitarëve për ndonjë fenomen të pazakontë diellor më larg se 64 kilometra (40 mi) larg nga Cova da Iria. —Www.answers.com

Pse vetëm disa e shohin këtë "mrekulli" është një mister. A është një "dhuratë" për disa për një arsye të veçantë në jetën e tyre? Disa njerëz me të cilët kam folur, të cilët kanë pretenduar se kanë parë mrekullinë e diellit në kohët moderne, janë përpjekur të regjistrojnë me një aparat fotografik atë që ata ishin dëshmitarë. Sidoqoftë, dielli dukej normal në kasetë filmike ose video. Duket se dëshmitë okulare janë pak a shumë të gjitha në të cilat duhet të mbështetemi. Kjo zakonisht paraqet një problem të subjektivitetit.

Sidoqoftë, në rastin e Fatimas, numri i madh i dëshmitarëve mbështet çështjen që ndodhi diçka e jashtëzakonshme. Fakti që jo të gjithë në Portugali atë ditë ishin dëshmitarë të ngjarjes, shton provat në mbështetje e një mrekullie, pasi, një fenomen diellor që kalon mbi vend mund dhe duhej të ishte dëshmuar nga të gjithë të pranishmit në vend.

Fenomenet… diellore nuk janë vërejtur në asnjë observator. E pamundur që ata të shpëtojnë nga vëmendja e kaq shumë astronomëve dhe me të vërtetë e banorëve të tjerë të hemisferës… nuk ka asnjë diskutim për një fenomen të ngjarjes astronomike ose meteorologjike… Ose të gjithë vëzhguesit në Fátima ishin mashtruar kolektivisht dhe gabuan në dëshminë e tyre, ose duhet të supozojmë një ndërhyrje ekstra-natyrore. —Pr. John De Marchi, Prifti dhe studiuesi italian; Zemra e Papërlyer, 1952b: 282

 

C.

Profesori Auguste Meessen i Institutit të Fizikës, Universiteti Katolik i Leuven, ka deklaruar se vëzhgimet e raportuara ishin efekte optike të shkaktuara nga vështrimi i zgjatur në diell. Meessen pretendon se pas-imazhet e retinës të prodhuara pas periudhave të shkurtra të shikimit të diellit janë një shkak i mundshëm i efekteve të vëzhguara të vallëzimit. Në mënyrë të ngjashme Meessen shprehet se ndryshimet e ngjyrave të dëshmuara ishin më shumë gjasa të ishin shkaktuar nga zbardhja e qelizave të retinës fotosensitive. - Forumi Ndërkombëtar i Shfaqjeve dhe Mrekullitë e Diellit 'Auguste Meessen' në Porto "Shkenca, Feja dhe Ndërgjegjja" 23-25 ​​Tetor 2003 ISSN: 1645-6564

R.

Opshtë vërtetuar prej kohësh nga okulistët që të ngulit sytë në diell mund të shkaktojë dëmtime të përhershme të syve. Mund të duhen vetëm pak sekonda para se të fillojë dëmtimi i përkohshëm ose i përhershëm.

Në raportet nga dëshmitarët okularë në Fatima, mrekullia e diellit zgjati jo sekonda, por minuta, dhe ndoshta për aq kohë sa "dhjetë minuta". Dëshmitarët okularë deklaruan se retë ishin thyer dhe «dielli ishte në të zeniti u shfaq me gjithë shkëlqimin e tij ”dhe kështu vështruesit po vështronin drejtpërdrejt në diell. Të vështroje diellin e zhveshur në mesditë edhe për një minutë - nëse kjo do të ishte e mundur - ka të ngjarë të ketë qenë e mjaftueshme për të shkaktuar dëmtime të përhershme të syve të paktën në disa njerëz. Por nga dhjetëra mijëra njerëz, nuk kishte raportime për një person të vetëm që kishte pësuar dëmtime të syve, aq më tepër për verbëri. (Nga ana tjetër, kjo ka ndodhur në disa vende të supozuara të shfaqjes Marian, ku njerëz të caktuar kanë shkuar në kërkim të një mrekullie).

Logjika e profesor Meesen bie më tej duke deklaruar se efektet vallëzuese të diellit ishin thjesht rezultat i pas-imazheve të retinës. Nëse do të ishte ashtu, atëherë mrekullia e diellit e dëshmuar në Fatima duhet të kopjohet lehtësisht në oborrin tuaj. Në fakt, për të qenë të sigurt, mijëra të mbledhur atë ditë do të kishin shikuar diellin më vonë atë pasdite dhe në ditët në vijim për të parë nëse mrekullia do të përsëritej. Nëse "mrekullia" që 13 Tetori do të ishte vetëm rezultat i imazheve të retinës ose "zbardhimit të qelizave fotosensitive të retinës", skeptikët dhe gazetat laike që më parë kishin tallur tre fëmijët e çobanit me siguri do ta kishin theksuar këtë. Pasojat e eksitimit do të ishin shpërndarë shpejt ndërsa njerëzit filluan të kopjonin me lehtësi «imazhet pas retinës». E kundërta është e vërtetë. Dëshmitarët okularë e përshkruan pamjen si një "mrekulli", diçka "të paaftë për ta përshkruar" dhe një "spektakël të jashtëzakonshëm". Çfarë është e mrekullueshme për diçka që dikush mund ta kopjojë lehtë një orë më vonë?

 

C.

Nickell sugjeron gjithashtu që efektet e vallëzimit të dëshmuara në Fatima mund të kenë qenë për shkak të efekteve optike që rezultojnë nga shtrembërimi i përkohshëm i retinës i shkaktuar nga shikimi i një dritë kaq të fortë. -Kërkimi Skeptik, Vëllimi 33.6 Nëntor / Dhjetor 2009

R.

Në asnjë rast nuk kemi lexuar për ndonjë dëshmitar okular që raporton efekte optike të mbetura. Prodigy dukej se thjesht mbaroi kur dielli, pasi iu duk zig-zagut në tokë, rifilloi rrjedhën e tij normale; dëshmitarët okularë raportuan se fenomeni zgjati kaq shumë dhe më pas përfundoi papritmas. Sidoqoftë, nëse shpjegimi i Nickell do të ishte i vërtetë, shtrembërimi i retinës duhet të kishte vazhduar për sa kohë që njerëzit vazhdonin të shikonin në diell… një orë, tre orë, gjatë gjithë ditës. Kjo bie në kundërshtim me raportet që tregojnë se mrekullia kishte një fund përfundimtar.

Për më tepër, dëshmitarët okularë vunë re në mënyrë specifike se dielli nuk dukej si një 'dritë e fortë', por përkundrazi u shfaq "e zbehtë dhe nuk më lëndoi sytë" dhe "e mbështjellë me një dritë gri të ndezur" dhe filloi të lëshonte "drita shumëngjyrëshe të dritës duke prodhuar efektin më mahnitës ”. Vlen të përmendet se gjatë një eklipsi të diellit, ose kur dielli është nën mbulimin e trashë të reve, ai mund të shikohet pa ndonjë shqetësim të perceptuar. Sidoqoftë, në këto raste dielli bllokohet nga një objekt tjetër, dhe në fakt, përsëri mund të shkaktojë dëm serioz dhe të përhershëm.

 

C.

Steuart Campbell, duke shkruar për edicionin e vitit 1989 të Gazeta e Meteorologjisë, postuloi që një re pluhuri stratosferik ndryshoi pamjen e diellit më 13 tetor, duke e bërë të lehtë për t'u parë, dhe duke bërë që ai të dukej i verdhë, blu dhe vjollcë dhe të rrotullohej. Në mbështetje të hipotezës së tij, Z. Campbell raporton se një diell blu dhe i skuqur u raportua në Kinë siç u dokumentua në 1983. - Velloja me pluhur e Fabima ”, New Humanist, Vol 104 No 2, Gusht 1989 dhe“ Mrekullia e Diellit në Fátima ”, Revista e Meteorologjisë, MB, Vol 14, nr. 142, tetor, 1989

R.

Edhe një herë, kjo hipotezë kundërshton raportet e dëshmitarëve okularë. Jo të gjithë të pranishmit në Fatima atë ditë ishin dëshmitarë të një mrekullie në qiell. Nëse kjo do të ishte një anomali diellore, një "re pluhuri stratosferik" që zgjati disa minuta, me siguri do të kishte qenë në sytë e të gjithëve. Pohimi i Campbell gjithashtu nuk arrin të shpjegojë aspektin e tretë të spektaklit atë ditë: pamjen e diellit duke bërë zig-zaging dhe dukej sikur hidhej drejt tokës. Së fundmi, një re e tillë pluhuri stratosferike me siguri do të ishte një ngjarje që asnje mund të parashikonte muaj më parë në atë periudhë kohore, e lëre më tre fëmijë që kullosnin dele.

As një re pluhuri nuk shpjegon se si veshjet e të gjithëve, të cilat ishin lagur nga një shi i madh që mbaroi vetëm disa minuta më parë, tani ishin "papritur dhe plotësisht të thata". Diçka jashtë ligjeve normale të fizikës dhe termodinamikës ndodhi atë ditë duke prodhuar jo vetëm një "mrekulli" optike, por fizike.

 

C.

Joe Nickell pretendon se pozicioni i fenomenit, siç përshkruhet nga dëshmitarë të ndryshëm, është i gabuar azimut lartësi të ketë qenë dielli. Ai sugjeron se shkaku mund të ketë qenë një sundog. Ndonjëherë referohet si një parhelion ose "diell tallës". Një sundog është një dukuri relativisht e zakonshme optike atmosferike e lidhur me reflektimin / thyerjen e dritës së diellit nga kristalet e shumta të vogla të akullit që përbëjnë Cirrus or cirrostratus retë. Sidoqoftë, një sundog është një fenomen i palëvizshëm dhe nuk do të shpjegonte paraqitjen e raportuar të "diellit vallëzues"… Nickell konkludon se ka të ngjarë të ekzistonte një kombinim faktorësh, përfshirë dukuritë optike dhe meteorologjike (dielli shihet përmes reve të holla, duke shkaktuar të shfaqet si një disk argjendi; një ndryshim në dendësinë e reve që kalojnë, në mënyrë që dielli të ndriçohet dhe të zbehet, duke u dukur kështu që përparon dhe tërhiqet; pluhuri ose pikat e lagështisë në atmosferë, duke i dhënë një larmi ngjyrash rrezeve të diellit ; dhe / ose dukuri të tjera). —Www.answers.com

R.

Vjen një pikë kur një skeptik kthehet në një fanatik. Kjo është, ai që nuk pranon të përballet me të vërtetën, pavarësisht nga provat mbizotëruese.

Këtu në Kanada, unë jam dëshmitar i rregullt i efektit diellor i njohur si një "qen dielli". Duket, jo brenda diellit, por mjaft larg majtas ose djathtas ose ndonjëherë më lart. Sidoqoftë, në Fatima, vëzhguesit e përshkruan vetë diellin - jo sende afër tij - si duke vendosur një spektakël. Përveç kësaj, siç u theksua, sundogs janë i palëvizshëm. Ato janë thyerje të ndritshme të dritës që duken si ylberë të vegjël, vertikalë. Ata janë të bukur, pa dyshim. Por, duke i parë vetë në mënyrë të shpeshtë, ata nuk duken asgjë si ajo që është përshkruar si "mrekullia e diellit", dhe jo më e pashpjegueshme sesa një ylber pas një stuhie.

Sa për përfundimet e tjera të Nickell, ato padyshim që janë një potpuri hamendje. Supozoj se kur një përgjigje e vetme nuk përshtatet, atëherë disa përgjigje të vetme të hedhura së bashku mund të jenë të mjaftueshme për të verbuar mendjen jokritike. Në fund të fundit, unë mendoj se njerëzit - përfshirë vëzhguesit shkencorë të pranishëm atë ditë - meritojnë pak më shumë kredi intelektuale sesa po u jep Nickell. Përveç kësaj, ai ende nuk është përgjigjur se si fëmijët mund të kishin parashikuar "stuhinë e përsosur" të anomalive që Nickell ka sjellë në mendje. Kështu është me supozimet e tjera shkencore që janë bërë:

Paul Simons, në një artikull të titulluar "Sekretet e Mrekullisë së Motit në Fátima", thotë se ai beson se është e mundur që disa nga efektet optike në Fatima të jenë shkaktuar nga një re e pluhurit nga Sahara. - "Sekretet e mrekullisë së motit në Fátima", Paul Simons, Times, Shkurt 17, 2005.

E çuditshme që askush nuk ishte i pranishëm atë ditë për të komentuar motin me pluhur. Përkundrazi, po binte shi - i cili tenton të shuajë një stuhi pluhuri shumë shpejt.

Kevin McClure pretendon se turma në Cova da Iria mund të ketë pritur të shohë shenja në diell, pasi fenomene të ngjashme ishin raportuar në javët përpara mrekullisë. Mbi këtë bazë ai beson se turma pa atë që donte të shihte. Por është kundërshtuar që rrëfimi i McClure nuk arrin të shpjegojë raporte të ngjashme për njerëz me milje larg, të cilët me dëshminë e tyre as që po mendonin për ngjarjen në atë kohë, ose për tharjen e papritur të rrobave të gazuara, të lagura nga shiu. Kevin McClure deklaroi se ai kurrë nuk kishte parë një koleksion të tillë të rrëfimeve kontradiktore të një rasti në ndonjë nga hulumtimet që ai kishte bërë në dhjetë vitet e mëparshme, megjithëse ai nuk ka deklaruar qartë se cilat ishin këto kontradikta. -www.answers.com

 

C.

Shumë vite pas ngjarjeve në fjalë, Stanley L. Jaki, një profesor i fizikës në Universitetin Seton Hall, New Jersey, prifti Benediktin dhe autor i një numri librash që pajtojnë shkencën dhe katolicizmin, propozoi një teori unike në lidhje me mrekullinë e supozuar. Jaki beson se ngjarja ishte e natyrës natyrale dhe meteorologjike, por që fakti që ngjarja ndodhi në kohën e saktë të parashikuar ishte një mrekulli. -Jaki, Stanley L. (1999). Zoti dhe Dielli në Fátima. Libra me pamje reale, ASIN B0006R7UJ6

R.

Këtu, duhet thënë, se ideja se një lloj fenomeni natyror kontribuoi në atë që njihet si "mrekullia e diellit" nuk është e papajtueshme me mrekullinë. Ashtu si Zoti e shpëtoi njerëzimin duke punuar përmes natyrës - mishërimin e Jezu Krishtit në barkun e një virgjëreshe - po ashtu, mrekullitë nuk e eliminojnë domosdoshmërisht «pjesëmarrjen» e natyrës. Ajo që e bën një mrekulli një mrekulli është se një aspekt i ngjarjes është i pashpjegueshëm dhe mund të shpjegohet vetëm si origjinë e mbinatyrshme.

Katolicizmi nuk i kundërvihet shkencës. Isshtë kundër ateizmit që e bën shkencën një fe dhe përgjigjen për të gjitha gjërat ekzistenciale. Dhe as Kisha Katolike, për meritë të saj, historikisht nuk nxiton të deklarojë diçka për një mrekulli. Ajo shpesh kërkon vite për të studiuar ngjarjet dhe për të eleminuar mundësinë e një mashtrimi.

Lidhur me mrekullinë e diellit, një deklaratë më në fund erdhi rreth trembëdhjetë vjet më vonë

Ngjarja u pranua zyrtarisht si një mrekulli nga Kisha Katolike Romake në 13 Tetor 1930. Më 13 Tetor 1951, legjeti papal Kardinal Tedeschini u tha miliona njerëzve të mbledhur në Fátima se më 30 tetor, 31 tetor, 1 nëntor dhe 8 nëntor 1950, Papa Vetë Pius XII ishte dëshmitar i mrekullisë së diellit nga kopshtet e Vatikanit. —Joseph Pelletier. (1983) Dielli vallëzoi në Fátima. Doubleday, New York. f. 147–151.

 

PËRFUNDIM

Ndërsa disa shpjegime shkencore janë propozuar se çfarë ndodhi atë ditë tetori, asnjëra nuk kënaq plotësisht logjikën dhe pasqyrën e përgjithshme: se tre fëmijëve të vegjël u tha nga e Bekuara e Virgjëreshës Mari, muaj më parë, se në mesditë më 13, një mrekulli do të ndodhin. Një ngjarje e jashtëzakonshme dhe e pashpjegueshme ndodhi siç ishte parashikuar.

Ishte një mrekulli.

Por ka një aspekt tjetër profetik të kësaj ngjarje që, për fat të keq, shpesh neglizhohet. Isshtë një nga mesazhet kryesore që shoqëroi Zonjën e Bekuar si pjesë e shfaqjeve të saj për fëmijët. Ajo paralajmëroi, pak para se Vladimir Lenini të sulmonte Rusinë dhe të fillonte revolucionin Marksist atje, se bota ishte në një pikë kthese:

Kur të shihni një natë të ndriçuar nga një dritë e panjohur, dijeni se kjo është shenja e madhe që ju dha Zoti se ai do të ndëshkojë botën për krimet e saj, me anë të luftës, urisë dhe persekutimeve të Kishës dhe të Shenjtës Babai Për ta parandaluar këtë, unë do të vij të kërkoj shenjtërimin e Rusisë në Zemrën time të Papërlyer dhe Kungimin e dëmshpërblimit të Shtunave të Parë. Nëse kërkesat e mia merren parasysh, Rusia do të konvertohet dhe do të ketë paqe; nëse jo, ajo do t'i përhapë gabimet e saj në të gjithë botën, duke shkaktuar luftëra dhe përndjekje të Kishës. - Zoja jonë e Fatimes, Mesazhi i Fatimes, www.vatican.va

Siç doli, a drita e madhe bëri ndriçoni qiellin më 25 janar 1938 pasuar një vit më vonë nga shpërthimi i Luftës së Dytë Botërore - por shenjtërimi i Rusisë u vonua pa pasoja të vogla:

Meqenëse nuk e kemi dëgjuar këtë thirrje të Mesazhit, ne shohim se ai është përmbushur, Rusia ka pushtuar botën me gabimet e saj. Dhe nëse ende nuk e kemi parë përmbushjen e plotë të pjesës përfundimtare të kësaj profecie, ne po shkojmë drejt saj pak nga pak me hapa të mëdhenj. Nëse nuk e refuzojmë rrugën e mëkatit, urrejtjes, hakmarrjes, padrejtësisë, shkeljeve të të drejtave të personit njerëzor, imoralitetit dhe dhunës, etj.. —Sr. Lucia, një nga tre shikuesit e Fatimas, Letër për Papën Gjon Pali II, 12 maj 1982; www.vatican.va

Nëse ateisti refuzon të besojë në një ngjarje të mbinatyrshme ai nuk ishte gjallë për të dëshmuar, mbase ai është në gjendje të njohë që një profeci e bërë nga Nëna e Zotit shekullin e kaluar po përmbushet menjëherë para syve të tij.

Zoti ekziston. Ai na do. Dhe Ai po ndërhyn në kohën tonë në mënyrat më të jashtëzakonshme, të mrekullueshme dhe së shpejti, përfundimtare

 

LIDHUR ME LIDHJE:

Një mrekulli e kohëve të fundit Mariane?

Një dëshmi e "mrekullisë së diellit": Eklipsi i Birit

Fatima, dhe Tundja e Madhe

 

Ju bekoj dhe faleminderit për të
duke mbështetur këtë ministri.

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, NJE PERGJIGJE, SHENJAT dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , .

Komentet janë të mbyllura.