A e dëgjon ai britmën e të varfërve?

 

 

"PO, ne duhet t'i duam armiqtë tanë dhe të lutemi për kthimet e tyre në besim, "ra dakord ajo. “Por unë jam i zemëruar për ata që shkatërrojnë pafajësinë dhe mirësinë. Kjo botë ka humbur tërheqjen e saj për mua! A nuk do të vinte Krishti duke vrapuar te Nusja e Tij, e cila abuzohet gjithnjë e më shumë dhe bërtet? ”

Këto ishin ndjenjat e një miku tim me të cilin fola pas një prej ngjarjeve të mia të shërbimit. Meditova për mendimet e saj, emocionuese, por të arsyeshme. "Ajo që po pyet," thashë, "është nëse Zoti dëgjon britmën e të varfërve?"

 

A PREZANON PADREJT?

Edhe me përmbysjen brutale të Revolucionit Francez, brezat që nga ajo kohë kanë mbajtur në thelb të paktën një modicum respekti për jetën njerëzore, madje edhe në luftë. Mbi të gjitha, ishte gjatë Revolucionit Francez që lindi koncepti i një "karte të të drejtave të njeriut". Sidoqoftë, siç e kam shpjeguar në timen libër dhe shkrime të shumta këtu, filozofitë që ndihmuan në sjelljen e Revolucionit Francez ishin, në fakt, duke hapur rrugën, jo për një përparim të dinjitetit njerëzor, por për degjenerim.

Revolucioni shënoi fillimin e një ndarjeje midis Kishës dhe Shtetit. Ndërsa e përshtatshme në një nivel - për të Kisha nuk është një mbretëri politike- ndarja u bë jofunksionale nga një tjetër, e tillë që Shteti nuk do të udhëhiqej më nga ligji hyjnor dhe natyror, por nga elita në pushtet ose shumica që vepron. [1]shikoj Kisha dhe Shteti? Kështu, dyqind vitet e kaluara kanë akomoduar një hendek tashmë të zbrazët midis Kishës dhe Shtetit në masën që besimi në Zot është hedhur poshtë, por Në korrelacion të drejtpërdrejtë, gjithashtu ka besimin se ne jemi bërë në shëmbëlltyrën e Tij. Kështu, njeriu ka humbur "sensin e vetvetes", duke iu nënshtruar një nënprodukti të thjeshtë të evolucionit, madje të pazakontë, në një shoqëri gjithnjë e më individualiste dhe materialiste.

Shtë e vërtetë që çdo brez përjeton përmbysje në shoqëri në një shkallë apo në një tjetër. Por hijet e gjata që shtrihen mbi kulturën tonë sot paralajmërojnë diçka që nuk është parë më parë në historinë e botës. 

Unë e di që të gjitha kohërat janë të rrezikshme dhe se në çdo kohë mendjet serioze dhe të shqetësuara, të gjalla për nder të Zotit dhe nevojave të njeriut, janë të prirura të konsiderojnë asnjë herë aq të rrezikshme sa të tyret ... të gjitha kohërat kanë sprovat e tyre të veçanta nuk kam. Dhe deri më tani do të pranoj se kishte disa rreziqe specifike për të krishterët në kohë të caktuara, të cilat nuk ekzistojnë në këtë kohë. Pa dyshim, por ende duke e pranuar këtë, ende mendoj se ... jona ka një errësirë ​​të ndryshme në natyrë nga çdo që ka qenë para tij. Rreziku i veçantë i kohës para nesh është përhapja e asaj plage të pabesisë, që Apostujt dhe Vetë Zoti ynë kanë parashikuar si fatkeqësinë më të keqe të kohëve të fundit të Kishës. Dhe të paktën një hije, një imazh tipik i kohëve të fundit po vjen në të gjithë botën. - John Henry Cardinal Newman (1801-1890), predikim në hapjen e Seminarit të Shën Bernardit, 2 tetor 1873, Pabesia e së Ardhmes

Që kur Bekuar Newman tha këto fjalë, jeta njerëzore është zhvlerësuar në një shkallë të tillë që qindra miliona njerëz kanë vdekur tani përmes të këqijave të Komunizmit dhe Fashizmit, dy luftërave botërore dhe termi "spastrim etnik" është bërë i zakonshëm. Këto janë revolucione, të shkaktuara në një nivel politik, që aktualisht kanë marrë një formë më të rëndë dhe tinëzare: gjenocid nga gjyqësori.

Me pasoja tragjike, një proces i gjatë historik po arrin një pikë kthese. Procesi që dikur çoi në zbulimin e idesë së "të drejtave të njeriut" - të drejta të qenësishme për çdo person dhe para çdo Kushtetute dhe legjislacioni të Shtetit - sot shënohet nga një kontradiktë befasuese. Pikërisht në një epokë kur të drejtat e paprekshme të personit proklamohen solemnisht dhe vlera e jetës pohohet publikisht, e drejta për jetën po mohohet ose shkelet, veçanërisht në momentet më domethënëse të ekzistencës: momenti i lindjes dhe momenti i vdekjes is Kjo është ajo që po ndodh edhe në nivelin e politikës dhe qeverisjes: e drejta origjinale dhe e patjetërsueshme për jetën vihet në dyshim ose mohohet në bazë të një vote parlamentare ose vullnetit të një pjese të njerëzve - edhe nëse është shumica. Ky është rezultati i mbrapshtë i një relativizmi që mbretëron pa kundërshtim: "e drejta" pushon së qeni e tillë, sepse nuk është e themeluar më mirë në dinjitetin e paprekshëm të personit, por i nënshtrohet vullnetit të pjesës më të fortë. Në këtë mënyrë demokracia, në kundërshtim me parimet e veta, në mënyrë efektive shkon drejt një forme të totalitarizmit. OPPOPE JOHN PAUL II, Evangelium Vitae, "Ungjilli i jetës", n 18, 20

Nga ana shoqërore, gërryerja e dinjitetit njerëzor kultivoi kushtet e përsosura që revolucioni seksual të mbinte. Në fakt, ka qenë vetëm në të kaluarën dyzet vjet ose kështu që kemi parë abortin, pornografinë, divorcin dhe aktivitetin homoseksual në thelb të shpërthejnë në praktika të pranuara kulturalisht.

Kjo është një kohë shumë e shkurtër krahasuar me dy mijëvjeçarë që nga Ngjitja e Krishtit.  

Por miqtë e mi, bota nuk mund të ekzistojë pa kohezionin e hirit që lidh strukturat e saj së bashku. Siç shënoi Shën Pali,

Ai është para të gjitha gjërave dhe në të të gjitha gjërat mblidhen së bashku. (Kol 1:17)

Duke folur për kohët që do të vinin drejtpërdrejt para një "epoke të paqes" në botë, Ati i Kishës Lactantius shkroi:

E gjithë drejtësia do të hutohet dhe ligjet do të shkatërrohen. Nuk do të ketë besim midis njerëzve, as paqe, as mirësi, as turp, as të vërtetë; dhe kështu gjithashtu nuk do të ketë as siguri, as qeveri, as ndonjë pushim nga të ligat.  -Lactantius, Etërit e Kishës: Institutet Hyjnore, Libri VII, Kapitulli 15, Enciklopedia katolike; www.newadvent.org

Si mund të mos i shohë dikush në kohën tonë ato fjalë të plotësuara në një mënyrë të pashembullt? Nga humbja e besimit që po përhapet në të gjithë botën, te trazirat, mirësia, argëtimi i turpshëm dhe gënjeshtrat e shumta; ndaj fenomenit të "terrorizmit" ndaj korrupsionit brenda niveleve më të larta të qeverive dhe ekonomive?

Por kuptoni këtë: do të ketë kohë të tmerrshme në ditët e fundit. Njerëzit do të jenë egoistë dhe dashamirës të parave, krenarë, mendjemëdhenj, abuzivë, të pabindur ndaj prindërve të tyre, mosmirënjohës, jofetarë, të pashpirt, të paqëndrueshëm, shpifës, të pahijshëm, brutal, duke urrejtur atë që është e mirë, tradhtarë, të pamatur, mendjemadh, dashamirës të kënaqësisë sesa dashamirët e Zotit, pasi ata bëjnë një shtirje të fesë, por mohojnë fuqinë e saj. (2 Tim 3: 1-5)

Ajo që dëgjoj në zemrën time është se Zoti është nuk duke anashkaluar këto padrejtësi që na kanë shpërthyer në një kohë relativisht të shkurtër - veçanërisht atë të korrupsionit dhe therjes së të pafajshmëve. Ai po vjen! Por Ai është duke qenë i durueshëm, sepse kur Ai të veprojë, do të jetë i shpejtë, dhe do të ndryshojë faqen e tokës. [2]shih Krijimi Rilind!

Perëndia me durim priti në ditët e Noeut gjatë ndërtimit të arkës, në të cilën disa persona, tetë në të gjithë, u shpëtuan përmes ujit. (1 Pjetër 3:20) 

 

Misteri i së keqes

Në vitin 1917, një engjëll do të ndëshkonte tokën, sipas vizionarëve të Fatimas. Por Nëna jonë e Bekuar - Arka e Besëlidhjes së Re [3]shih Arka e Madhe Dhurata e Madhe- ndërhyhet. Dhe kështu filloi "koha e mëshirës" në të cilën aktualisht po jetojmë.

Po e zgjas kohën e mëshirës për hir të [mëkatarëve]. Por mjerë ata nëse nuk e njohin këtë kohë të vizitës Sime. —Jezus, tek Shën Faustina, Ditar, n 1160, c. Qershor, 1937

Mendoni për shpirtrat e shumtë që janë shpëtuar gjatë kësaj periudhe!

Megjithatë, që nga viti 1917, ka pasur tmerre dhe padrejtësi të patregueshme. Në këtë drejtim, dikush përballet me një mister ... a nuk e dëgjoi Zoti e tyre qaj, siç janë thirrjet në kampet e vdekjes së Hitlerit?

Në një vend si ky, fjalët dështojnë. Në fund, mund të ketë vetëm një heshtje të tmerrshme - një heshtje që në vetvete është një thirrje e përzemërt për Perëndinë: Pse, Zot, qëndrove në heshtje? Si mund t’i toleroni të gjitha këto? —POPA BENEDIKTI XVI, në kampet e vdekjes në Auschwitz, Poloni; Washington Post, 29 maj 2006

Po, përzierja e Providencës Hyjnore dhe vullnetit të lirë njerëzor është njëherazi një sixhade e tmerrshme, por shqetësuese e kohës. [4]shih Gurët e Kontradiksionit Por të mos harrojmë se është vullneti njerëzor që vazhdon të hajë nga fruti i ndaluar; është njeriu që vazhdon të shkatërrojë vëllanë e tij "Abelin".

Pyetja e Zotit: "havefarë keni bërë?", Të cilën Kaini nuk mund t'i shpëtojë, i drejtohet edhe njerëzve të sotëm, për t'i bërë ata të kuptojnë shtrirjen dhe peshën e sulmeve kundër jetës të cilat vazhdojnë të shënojnë historinë njerëzore ... Kushdo që sulmon jetën njerëzore , në një farë mënyre sulmon vetë Zotin. —POPA JOHN PAUL II, Evangelium Vitae; n 10

Për sa kohë mund të vazhdojë njerëzimi të sulmojë Zotin?

 

E Frikshme?

Ndonjëherë njerëzit më shkruajnë duke thënë se i konsiderojnë mesazhet e mia shumë të frikshme (në lidhje me fjalët profetike të a persekutimi i ardhshëm ndëshkim etj).

Por ajo që, unë pyes, është më e frikshme se një brez që vazhdon të shkatërrojë mijëra foshnje çdo ditë - një procedurë torturuese që të palindurit ndihem sepse nuk përdoret anestetik? Çfarë është më alarmante sesa ata "shkencëtarë" që po modifikojnë gjenetikisht kulturat tona të perimeve dhe farërave pasoja të paparashikuara, Ndërsa duke modifikuar modelet tona të motit? Çfarë është më e tmerrshme sesa ata që, në emër të "ilaçit", po krijojnë embrionet kafshë-njerëzore? Më shqetësuese sesa ata që dëshirojnë mësoni fëmijët e kopshtit "virtytet" e sodomisë? Më e trishtuar se një në katër adoleshentë kontraktimi i një sëmundje ngjitëse seksuale? Më shqetësuese sesa një "luftë kundër terrorit" që është përgatitja e terrenit për një ballafaqim bërthamor? 

Bota ka humbi pafajësinë e saj, në kuptimin që po shkojmë përtej kufijve njerëzisht të pandreqshëm [5]Shiko Kirurgjia kozmike

Themelet dikur janë shkatërruar, çfarë mund të bëjë i drejti? (Psalmi 11) 

Ata mund të bërtasin. Zoti dëgjon. Ai po vjen.

Kur të drejtët klithin, Zoti i dëgjon dhe i çliron nga të gjitha fatkeqësitë e tyre. Zoti është afër zemrës së thyer; dhe ata që janë të shtypur në shpirt ai i shpëton. Të shumta janë fatkeqësitë e njeriut të drejtë, por nga të gjitha Zoti e çliron. (Psalmi 34) 

Eja Zot Jezus! Dëgjoni britmën e të varfërve! Ejani dhe ripërtërini faqen e tokës! Hiqni çdo ligësi që të mbizotërojë drejtësia dhe paqja! Ne gjithashtu kërkojmë, Perëndia Ati ynë, që ndërsa pastroni kancerin e mëkatit, edhe ju të pastroni mëkatarin. Zoti na mëshiroftë! Ju dëshironi që të gjithë të ruhen. Atëherë na shpëtoni të gjithëve dhe lini gjarprin e lashtë pa asnjë shpirt të vetëm të gllabërojë. Lëreni thembrën e Nënës suaj të shtypë çdo fitore të tij dhe jepi çdo mëkatari - abortistin, pornografin, vrasësin dhe të gjithë mëkatarët, duke përfshirë edhe unë, shërbëtorin tënd, Zot - mëshirën dhe shpëtimin tënd. Eja Zot Jezus! Dëgjoni britmën e të varfërve!

Lum ata që kanë uri dhe etje për drejtësi; ata do të jenë të kënaqur. (Mat 5: 6) 

Të dish të presësh, duke duruar sprovat me durim, është e nevojshme që besimtari të jetë në gjendje të "marrë atë që është premtuar" (Hebr 10:36) —POPA BENEDIKT XVI, enciklike Spe Salvi (Ruajtur në Shpresë), n 8

 

Botuar për herë të parë më 6 prill 2008.

 

LIDHUR ME LIDHJE:

 

 

 

Kliko këtu për të Unsubscribe or Regjistrohu kësaj reviste.

Ju mund ta ndihmoni këtë apostolatë me kohë të plotë në katër mënyra:
1. Lutuni për ne
2. E dhjeta për nevojat tona
3. Përhapni mesazhet te të tjerët!
4. Bleni muzikën dhe librin e Markut:

 

KONSTRONIMI PINRFUNDIMTAR
nga Mark Mallett


dhuroj 75 dollarë ose më shumë, dhe marrin 50% zbritje of
Libri i Markut dhe e gjithë muzika e tij

dyqan i sigurt në internet.


"Rezultati përfundimtar ishte shpresa dhe gëzimi! … Një udhëzues dhe shpjegim i qartë për kohët në të cilat ndodhemi dhe ato drejt të cilave po shkojmë me shpejtësi."  - John LaBriola, Nje ushtar katolik

"… Një libër i shquar. ”  - Joan Tardif, Vështrim katolik

"Përballja përfundimtare është një dhuratë e hirit për Kishën. ” - Michael D. O'Brien, autor i At Elia

“Mark Mallett ka shkruar një libër që duhet lexuar, një gjë e domosdoshme vade mecum për kohët vendimtare përpara dhe një udhëzues të hulumtuar mirë për mbijetesën ndaj sfidave që kanosin Kisha, kombi ynë dhe bota ront Përballja Finale do ta përgatisë lexuesin, pasi asnjë vepër tjetër që kam lexuar, të përballet me kohët para nesh me guxim, dritë dhe hir të sigurt se beteja dhe veçanërisht kjo betejë përfundimtare i përket Zotit ". - i ndjeri Fr. Joseph Langford, MC, Bashkëthemelues, Misionarët e Etërve të Bamirësisë, Autor i Nënë Tereza: Në hijen e Zojës sonë, Zjarri i fshehtë i Nënë Terezës

“Në këto ditë trazirash dhe tradhtie, përkujtesa e Krishtit për të qenë vigjilent tronditet fuqishëm në zemrat e atyre që e duan Atë ... Ky libër i ri i rëndësishëm nga Mark Mallett mund t'ju ndihmojë të shikoni dhe luteni gjithnjë e më me vëmendje ndërsa ndodhin ngjarje shqetësuese. Shtë një kujtesë e fuqishme se, sado të errëta dhe të vështira të vijnë gjërat, "Ai që është në ty është më i madh se ai që është në botë".  —Patrick Madrid, autor i Kërkoni dhe Shpëtim Papa Fiksi

 

Në dispozicion në

www.markmallett.com

-------

Klikoni më poshtë për ta përkthyer këtë faqe në një gjuhë tjetër:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.