Ekzorcizmi i Dragoit


Shën Mikaeli Kryeengjëlli nga Michael D. O'Brien

 

AS ne mund të shohim dhe kuptojmë më mirë fushën e gjerë të planit të armikut, Mashtrimi i Madh, ne nuk duhet të mbingarkohemi, sepse plani i tij do nuk të ketë sukses Zoti po zbulon një Masterplan shumë më të madh - një fitore të fituar tashmë nga Krishti ndërsa hyjmë në kohën e Betejave Finale. Përsëri, më lejoni të kthehem në një frazë nga Shpresa është Agimi:

Kur të vijë Jezusi, shumë do të dalë në dritë dhe errësira do të shpërndahet.

 

PRISHTI I SHPRESS 

Besoj se jemi në pragun e përmbushjes së Zbulesës 12. Nuk është një mesazh i katastrofës, por një mesazh i një shprese dhe drite të jashtëzakonshme. Eshte pragu i shpresës

Atëherë tempulli i Zotit në qiell u hap dhe arka e besëlidhjes së tij mund të shihej në tempull. Kishte flakë rrufeje, gjëmime dhe lëvore bubullimash, një tërmet dhe një stuhi breshëri të dhunshme. (Zbul. 11:19)

Për një numër dekadash, Nëna e Zotit, Arka e Besëlidhjes së Tij, i ka folur kësaj bote në shfaqje të ndryshme, për të mbledhur fëmijët në sigurinë dhe strehën e Zemrës së saj të Papërlyer. Në të njëjtën kohë ne kemi parë një përmbysje të jashtëzakonshme në shoqëri, natyrë dhe Kishë, por veçanërisht atë familje.

Ashtu si 11:19 dhe 12: 1 të Zbulesës ndahen nga një titull "kapitull", dikush mund të mendojë për këtë si një shpirtëror pragu. Kjo Grua e veshur me diell po përpiqet të lindë edhe një herë Birin e saj. Dhe Ai po vjen, kësaj here, si Drita e së Vërtetës.

Një shenjë e shkëlqyer u shfaq në qiell, një grua veshur me diellin, me hënën nën këmbët e saj, dhe në kokën e saj një kurorë me dymbëdhjetë yje. Sai ishte me fëmijë dhe bërtiti nga dhimbja ndërsa ajo mundohej të lindte. (Zbulesa 12: 1)

Kalorësi mbi një kalë të bardhë do të vijë si një flakë e gjallë e Dashurisë për të ndriçuar zemrat e njerëzimit në atë që do të jetë një veprim i paparë i natyrës së Tij të vërtetë - Mëshira dhe vetë Mirësia. Kjo Dashuri do të lejojë që çdo burrë, grua dhe fëmijë të shohë veten në dritën e së Vërtetës, duke ekzorcuar errësirë ​​nga shumë, shumë zemra

 

Michael dhe Dragon

Pastaj shpërtheu lufta në parajsë; Michael dhe engjëjt e tij luftuan kundër dragoit. Dragoi dhe engjëjt e tij luftuan, por ata nuk mbizotëruan dhe nuk kishte më vend për ta në qiell. Dragoi i stërmadh, gjarpri antik, i cili quhet Djalli dhe Satani, të cilët mashtruan të gjithë botën, u hodh në tokë dhe engjëjt e saj u hodhën poshtë me të. (v. 7-9)

Termi "qiell" ka të ngjarë të mos i referohet Qiellit, ku banojnë Krishti dhe shenjtorët e Tij (shënim: interpretimi më i përshtatshëm i këtij teksti është nuk një tregim i rënies dhe rebelimit fillestar të Satanit, pasi konteksti është qartë në lidhje me epokën e atyre që «japin dëshmi për Jezusin» [krh. Rev 12:17]). Përkundrazi, "qielli" këtu i referohet një fushe shpirtërore që lidhet me tokën, kupën qiellore ose qiejt (krh. Zan. 1: 1):

Sepse lufta jonë nuk është me mish e me gjak, por me principatat, me fuqitë, me sundimtarët botërorë të kësaj errësire të tanishme, me shpirtrat e këqij në qiej. (Ef 6:12)

Çfarë bën drita kur vjen? Ajo shpërndan errësirën. Jezusi do të vijë me engjëjt e Tij të udhëhequr nga Shën Mikaeli Arkangjeli. Ata do ta dëbojnë Satanin. Varësitë do të prishen. Sëmundjet do të kurohen. Të sëmurët do të shërohen. I shtypuri do të hidhet nga gëzimi. Të verbërit do të shohin. Të shurdhërit do të dëgjojnë. Të burgosurit do të lirohen. Dhe atje do të ngrihet një britmë e madhe:

Tani erdhi shpëtimi dhe fuqia, dhe mbretëria e Perëndisë tonë dhe autoriteti i të vajosurit të tij. Sepse është dëbuar një akuzues i vëllezërve tanë, i cili i akuzon ata përpara Perëndisë tonë ditë e natë… (v.10)

Ne po kalojmë pragun në një kohë të fuqishme shërimi dhe pajtimi!

Prandaj, gëzohuni, ju qiej, dhe ju që banoni në to. Por mjerë për ju, tokë dhe det, sepse Djalli ju ka zbritur me një tërbim të madh, sepse ai e di se ka vetëm një kohë të shkurtër. (v. 12)

Siç kam shkruar diku tjetër, kjo "kohë e shkurtër" do të jetë përpjekja e fundit e Djallit për të mashtruar me shenja dhe mrekulli të rreme - Shoshimi përfundimtar të grurit nga byku. Dhe kjo është ajo ku mbetja luan një rol vendimtar të cilin do ta diskutoj në një shkrim tjetër.

 

KJO KOHA E HIRES

Këtu është një pikë të cilën nuk duhet ta humbasim: përmes lutjes dhe ndërmjetësimit tonë, numri i atyre që mund të mashtrohen mund të zvogëlohet. Tani, si kurrë më parë, duhet ta kuptojmë rëndësinë e kësaj kohe hiri! Shikoni, gjithashtu, pse Papa Leo XIII u frymëzua për të krijuar lutjen për Shën Michael që do të lexohej pas çdo Meshe.

Gatishmëria jonë për të dëshmuar me jetën tonë të përditshme është ajo që Jezusi tashmë ka kërkuar prej nesh 2000 vjet më parë, dhe lutja, pendimi, kthimi në besim dhe agjërimi na ndihmojnë të na përdorin nga Fryma e Shenjtë. Këtë herë në Bastioni nuk është një "pritje" për të kaluar stuhinë. Përkundrazi, është përgatitje dhe vëmendje ndaj një beteje të mrekullueshme për shpirtrat që është tashmë këtu dhe po vjen gjithashtu coming mbledhja e fundit e fëmijëve të Zotit në Arkë, para se të mbyllet dera.

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, KOHA E HIRES.