Syri i Stuhisë

 

 

Besoj në kulmin e stuhisë që vjen- një kohë kaosi dhe konfuzioni të madh -la sy [i uraganit] do të kalojë mbi njerëzimin. Papritmas, do të ketë një qetësi të madhe; qielli do të hapet dhe ne do të shohim Diellin që rrezaton mbi ne. Rrezet e Mëshirës do të ndriçojnë zemrat tona dhe ne të gjithë do ta shohim veten ashtu siç na sheh Zoti. Do të jetë një Paralajmërimi, pasi do të shohim shpirtrat tanë në gjendjen e tyre të vërtetë. Do të jetë më shumë se një "telefonatë zgjimi".  -Bori i paralajmërimit, Pjesa V 

Pasi u shkrua, një fjalë tjetër ndoqi ca kohë më vonë, një "fotografi" e asaj dite:

Dita e Heshtjes.

Unë besoj se mund të vijë një kohë në tokë - një moment mëshire - kur Zoti do të shfaqet në një mënyrë në të cilën e gjithë bota do të ketë një mundësi për të njohur se kush është Krijuesi i tyre. Të gjitha gjërat do të qëndrojnë akoma. Trafiku do të pushojë. Gumëzhima e makinave do të ndalet. Biseda do të ndalet.

Silence.

Heshtja dhe E vërtetë.

 

MOMENTI I MIRCS

Ndoshta Jezusi i foli Shën Faustinës për një ditë të tillë:

Para se të vij si Gjykatësi i drejtë, unë po vij i pari si Mbreti i Mëshirës. Para se të vijë dita e drejtësisë, njerëzve do t'u jepet një shenjë në qiejt e këtij lloji:

E gjithë drita në qiej do të shuhet dhe do të ketë një errësirë ​​të madhe mbi tërë tokën. Atëherë shenja e kryqit do të shihet në qiell dhe nga hapjet, ku u gozhduan duart dhe këmbët e Shpëtimtarit, do të dalin drita të mëdha që do të ndezin tokën për një periudhë kohe. Kjo do të ndodhë pak para ditës së fundit.  —Diaria e Mëshirës Hyjnore, n 83

Në misticizmin bashkëkohor, një ngjarje e tillë është quajtur "ndriçimi" dhe është profetizuar nga disa burra dhe gra të shenjta. Shtë një "paralajmërim" për ta vendosur veten me Zotin përpara pastrimit të ardhshëm të botës. 

Shën Faustina përshkruan një ndriçim që ajo përjetoi:

Papritur pashë gjendjen e plotë të shpirtit tim ndërsa Zoti e sheh atë. Unë mund të shoh qartë gjithçka që nuk i pëlqen Perëndisë. Nuk e dija që edhe shkeljet më të vogla do të duhet të llogariten. Afarë momenti! Kush mund ta përshkruaj atë? Për të qëndruar para Perëndisë Tri-Shenjtë!- Shën. Faustina; Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari 

Kam shqiptuar një ditë të shkëlqyeshme… ku Gjykatësi i tmerrshëm duhet të zbulojë të gjitha ndërgjegjet e njerëzve dhe të gjykojë çdo njeri të çdo lloj feje. Kjo është dita e ndryshimit, kjo është Dita e Madhe të cilën e kërcënova, komode për mirëqenien dhe e tmerrshme për të gjithë heretikët.  - Shën. Edmund Campion, Koleksioni i plotë i gjykimeve shtetërore të Cobett…, vëll. Unë, f. 1063.

E bekuara Anna Maria Taigi (1769-1837), e njohur për vizionet e saj jashtëzakonisht të sakta, foli gjithashtu për një ngjarje të tillë.

Ajo tregoi se ky ndriçim i ndërgjegjes do të rezultojë në shpëtimin e shumë shpirtrave, sepse shumë do të pendoheshin si rezultat i këtij "paralajmërimi"… kjo mrekulli e "vetë-ndriçimit". —Pr. Joseph Iannuzzi në Antikrishti dhe Fundi i Kohës, P. 36

 Dhe së fundmi, mistikja Maria Esperanza (1928-2004) tha,

Ndërgjegjet e këtij populli të dashur duhet të tronditen në mënyrë të dhunshme në mënyrë që ata të mund të "vendosin shtëpinë e tyre në rregull" is Një moment i shkëlqyeshëm po afron, një ditë e shkëlqyer drite ... është ora e vendimit për njerëzimin. —Ibid, P. 37 (Volumne 15-n.2, Artikull i veçuar nga www.sign.org)

 

ORA E VENDIMIT

Do të jetë ora e vendimit kur secili shpirt duhet të zgjedhë nëse do ta pranojë Jezu Krishtin si Zotin e të gjithëve dhe Shpëtimtarin e njerëzimit mëkatar… apo të vazhdojë rrugën e vetë-përmbushjes dhe individualizmit që bota ka nisur - një rrugë e cila po sjell civilizimin në prag të anarkisë. Ky moment i mëshirës do të shkëlqejë në devijim i Arkës (Shih Kuptimi i Urgjencës së Kohëve Tona) përpara se dera e saj të vuloset dhe syri i stuhisë të lëvizë përpara.

Një moment i tillë hiri si ky ndodhi në Dhjatën e Re në mes të një persekutimi.

Ndërsa [Pali] po i afrohej Damaskut, një dritë nga qielli papritur ndriçoi rreth tij. Ai ra për tokë dhe dëgjoi një zë që i thoshte: "Saul, Saul, pse më përndjek?". Ai tha, "Kush je ti, zotëri?" Përgjigja erdhi, "Unë jam Jezusi, të cilin ju po përndjekni"… gjëra të tilla si luspa ranë nga sytë e tij dhe ai rifitoi shikimin. Ai u ngrit dhe u pagëzua dhe, pasi hëngri, e rimori forcën e tij. (Veprat 9: 3-5, 19)

Këtu është një pamje e asaj që mund të ndodhë për shumë shpirtra: ndriçim, pasuar nga besim ne Krishtin, pagëzim në ose të kthehen në Kishën e Tij, dhe pritjen e Eukaristia i cili "rimerr forcën". Çfarë triumfi i Mëshirës do të ishte nëse vetë përndjekësit e Kishës do të hutoheshin nga Dashuria!

Por secili shpirt duhet të zgjedhë hyj në Arkë para se të mbyllet dera dhe stuhia rifillon. Për atëherë do të ndjekë pastrim të të gjithë ligësisë nga toka, duke filluar një periudhë paqeje që Apostulli Gjon dhe Etërit Apostolikë e quanin, simbolikisht, "një mijë vjet ”mbretëron.

Një lexues më dërgoi një letër në lidhje me një përvojë që ai kishte kohët e fundit:

Unë po shëtisja qenin e motrës sime natën; ishte natën, kur papritmas doli në dritën e diellit. Ashtu si kjo. Gjëja është, ishte e frikshme. Pastaj u kthye në natë. Gjunjët e mi ishin lëkundur pas. Isha duke qëndruar atje, si "çfarë dreq ishte ajo?" Një makinë voziti deri në atë moment, dhe unë pashë shoferin sikur të thosha, "e pe atë?" Pothuajse prisja që shoferi të ndalonte dhe të pyeste të njëjtën gjë. Por jo, ajo vetëm vazhdoi të voziste. Drita erdhi dhe shkoi si një çast, por në atë çast u duk e zgjatur. Ishte sikur "një kapak i shkëlqyeshëm" në botë po hapej.

Dhe nëse do të thosha me fjalë atë që ndieja kur ndodhi, siç ndodhi, do të ishte diçka si kjo: "Këtu është, këtu vjen, kjo është e vërteta ..."

Nëse Zoti do ta pastrojë tokën, siç vërtetojnë Shkrimet dhe Tradita, atëherë një ngjarje e tillë e mëshirshme ka një kontekst bindës: me të vërtetë do të jetë «shpresa e fundit e shpëtimit."

 

A KA FILLUAR?

Ashtu siç mund të shihet syri i një uragani që afrohet nga larg, ashtu edhe ne mund të shohim shenja të kësaj ngjarjeje që vjen. Priftërinjtë më kanë treguar kohët e fundit se si papritmas njerëzit që kanë qenë larg Kishës për 20-30 vjet po vijnë në Rrëfim; shumë të krishterë janë zgjuar, si nga një gjumë i thellë, në nevojën për të thjeshtuar jetën e tyre dhe për të rregulluar "shtëpitë e tyre"; dhe ndjenja e urgjencës dhe "diçkaje" që po afrohet është në zemrat e shumë më tepër. 

Shtë e nevojshme që ne të "shikojmë dhe të lutemi". Në të vërtetë, duket se mund të jemi në pjesën e parë të asaj stuhie që Jezusi i quajti dhimbjet e lindjes (Luka 21: 10-11; Mat. 24: 8), të cilat duket se bëhen gjithnjë e më të forta dhe më afër si asgjësimin e qyteteve dhe fshatrave të tëra, siç ndodhi kohët e fundit në Greensburg, Kansas).

Erërat e ndryshimit po fryjnë.

Ne duhet të jemi gati. Disa mistikë kanë lënë të kuptohet se, ndërsa ky ndriçim është me natyrë shpirtërore, shpirtrat që janë në gjendje të mëkati i vdekshëm mund të “vdesë nga tronditja.Nuk ka tronditje më të keqe sesa të përballet me Krijuesin e shenjtë të një personi të papërgatitur, një mundësi për këdo nga ne në çdo kohë.

Le të "pendohemi dhe të besojmë në lajmin e mirë!" Çdo ditë është një ditë e re për të Fillo perseri.

Shpirtrat e zgjedhur do të duhet të luftojnë Princin e Errësirës. Do të jetë një stuhi e frikshme - jo, jo një stuhi, por një uragan që shkatërron gjithçka! Ai madje dëshiron të shkatërrojë besimin dhe besimin e të zgjedhurve. Unë do të jem gjithmonë pranë teje në stuhinë që tani po shpërthen. Une jam nena jote. Unë mund t'ju ndihmoj dhe dua! Ju do të shihni kudo dritën e Flakës sime të Dashurisë që mbin si një flakë rrufe që ndriçon Qiellin dhe tokën, dhe me të cilën unë do të ndez edhe shpirtrat e errët dhe të lëngshëm! Por, çfarë trishtimi është për mua që duhet të shoh kaq shumë nga fëmijët e mi të hidhen në ferr! —Mesazh nga e Bekuara e Virgjëreshës Mari te Elizabeth Kindelmann (1913-1985); aprovuar nga Kardinali Péter Erdö, primati i Hungarisë

 

 

LEXIMI MË TEJ:

 

Kliko këtu për të Unsubscribe or Regjistrohu kësaj reviste. 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, KOHA E HIRES.