Agjërimi për Familjen

 

 

PARAJSA na ka dhënë mjete të tilla praktike për të hyrë në betejë për shpirtrat. Unë kam përmendur dy deri më tani, rruzare dhe Kisha e Mëshirës Hyjnore.

Sepse kur po flasim për anëtarët e familjes të cilët janë kapur në mëkatin vdekjeprurës, bashkëshortët që po luftojnë me varësitë, ose marrëdhëniet e lidhura me hidhërim, zemërim dhe ndarje, më së shpeshti kemi të bëjmë me një betejë kundër fortesat:

Sepse lufta jonë nuk është me mish e me gjak, por me principatat, me fuqitë, me sundimtarët botërorë të kësaj errësire të tanishme, me shpirtrat e këqij në qiej. (Efesianët 6: 12)

Kushdo që mendon se kjo është folklor duhet të marrë me qira filmin Ekzorcizmi i Emily Rose- një histori e fuqishme, prekëse, e vërtetë me një fund të jashtëzakonshëm. Edhe pse e saj është një rast ekstrem i posedimit, shumë njerëz, përfshirë të krishterët, mund të përjetojnë shpirtra të shtypje mani.

Një hallkë zinxhiri mbahet në të dy skajet. Për të çliruar veten ose tjetrin nga lidhjet e së keqes në raste të caktuara, Jezusi ofroi dy mënyra, dy mënyra për t'u çliruar nga të dy skajet:

Ky lloj nuk mund të dëbohet nga asgjë përveç Lutje agjërimi. (Marku 9: 29)

Duke shtuar agjërim në lutjet tona, Jezusi na jep një recetë të fuqishme të hirit për të kapërcyer aktivitetin dhe praninë e së keqes në familjen tonë, veçanërisht kur ajo është e fortë. (Tradita jonë gjithashtu na mëson për hiret e ujit të shenjtë ose sendeve të bekuara. Një ekzorcist me përvojë mund t'ju tregojë se sa i fuqishëm funksionon Jezusi përmes këtyre sakramentaleve.)

Oy… E di se kjo është ajo që shumë nga ju po mendojnë Rruzarja... agjërimi… Tingëllon si punë! Por mbase këtu është sprovuar besimi dhe dashuria jonë pastrohet. Vetë Ati i Shenjtë i ka rivendosur këto përkushtime në kjo kohë në historinë e Kishës --- një kohë kur ndoshta ne përballemi me sprovën tonë më të madhe shumë shpejt. Na duhen mjetet më efektive në dispozicion për të ndërtuar besimin tonë dhe për të mbrojtur familjet tona. 

Në fakt, kur apostujt nuk mundën të dëbonin një demon, Jezusi u tha atyre se është

Për shkak të besimit tuaj të vogël. (Mat 17:20)

Dhe hiri nuk bëhet i lirë. Besimi ynë në Krishtin duhet që në fund të takojë Kryqin - domethënë, ne gjithashtu duhet të jemi të gatshëm të vuajmë. Jezusi tha se kushdo që do ta ndiqte atë duhet të "mohojë veten" dhe të marrë kryqin e tij. Përmes lutjeve dhe agjërimit për të tjerët, ne mbajmë kryqet tona, si dhe kryqet e të tjerëve.

Askush nuk ka dashuri më të madhe se kjo, për të dhënë jetën për miqtë e tij. (John 15: 13)

Çfarë privilegji kemi që t'i duam të tjerët kaq praktikisht duke ofruar lutjet tona dhe vuajtjet për ta!

Meqenëse Krishti vuajti në mish, armatosuni me të njëjtin mendim (1 Peter 4: 1)

Nëse armatosemi me të njëjtën gatishmëri për të dashur përmes sakrificës, mrekulli do të ndodhin. Sepse atëherë vuajtjet tona janë një shenjë e besimit që Jezusi tha mund të lëvizin malet- burime në jetën e të dashurit tonë.

Ki mëshirë për mua, Zot, Biri i Davidit! Vajza ime është torturuar nga një demon… Ai u përgjigj: “Nuk është e drejtë të marrësh ushqimin e fëmijëve dhe t’ua hedhësh atyre qenve. Ajo tha, "Të lutem, Zot, sepse edhe qentë hanë copat që bien nga tryeza e zotërve të tyre."

Pastaj Jezusi i tha asaj në përgjigje: “O grua, i madh është besimi yt! Le të bëhet për ju siç dëshironi. ” Dhe vajza e saj u shërua që nga ajo orë. (Mat 15: 22-28)

Po, edhe mbetjet tona të vogla të besimit dhe përpjekjes janë të mjaftueshme, megjithëse kanë vetëm madhësinë e një fara sinapi.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, ARMT FAMILJARE.