Fatima dhe Apokalipsi


Të dashur, mos u habitni se
një provë nga zjarri po ndodh mes jush,
sikur po të ndodhte diçka e çuditshme.
Por gëzohu deri në atë masë sa ti
marrin pjesë në vuajtjet e Krishtit,
ashtu që kur të zbulohet lavdia e tij
ju gjithashtu mund të gëzoheni me gëzim. 
(1 Peter 4: 12-13)

[Njeriu] duhet të disiplinohet paraprakisht për prishje,
dhe do të shkojë përpara dhe do të lulëzojë në kohën e mbretërisë,
në mënyrë që ai të jetë i aftë të marrë lavdinë e Atit. 
- Shën. Irenaeus of Lyons, Ati i Kishës (140–202 Pas Krishtit) 

Adversus Haereses, Irenaeus i Lyons, pasim
Bk 5, Ch. 35, Etërit e Kishës, Co. botuese CIMA

 

JU janë të dashur Dhe kjo është arsyeja pse vuajtjet e kësaj ore të sotme janë kaq të forta. Jezusi po përgatit Kishën për të marrë një “shenjtëri e re dhe hyjnore”Që, deri në këto kohë, ishte e panjohur. Por përpara se Ai ta veshë Nusen e Tij në këtë veshje të re (Zbulesa 19: 8), Ai duhet të zhveshë të dashurit e Tij nga rrobat e saj të ndotura. Siç deklaroi kaq gjallërisht Kardinali Ratzinger:

Zot, Kisha juaj shpesh duket si një varkë që do të fundoset, një varkë që merr ujë nga të gjitha anët. Në arën tuaj ne shohim më shumë barëra të këqija se gruri. Veshjet e ndotura dhe fytyra e Kishës suaj na hedhin në huti. Megjithatë ne jemi vetë ata që i kemi ndotur! Jemi ne ata që ju tradhtojmë herë pas here, pas gjithë fjalëve tona të larta dhe gjesteve të mëdha. —Meditimi në Stacionin e Nëntë, 23 Mars 2007; katolikexchange.com

Vetë Zoti ynë e shprehu në këtë mënyrë:

Sepse ju thoni: "Unë jam i pasur dhe i pasur dhe nuk kam nevojë për asgjë", dhe megjithatë nuk e kuptoni se jeni të mjerë, të mjerueshëm, të varfër, të verbër dhe të zhveshur. Unë ju këshilloj të blini nga unë ar të rafinuar me zjarr në mënyrë që të jeni të pasur dhe rroba të bardha për të veshur në mënyrë që të mos zbulohet lakuriqësia juaj e turpshme dhe të blini vaj të lyer në sytë tuaj që të mund të shihni. Ata që unë i dua, i qortoj dhe i ndëshkoj. Jini të sinqertë, pra, dhe pendohuni. (Zbulesa 3: 17-19)

 

Zbulimi

Fjala "apokalips" do të thotë "zbulim". Dhe kështu, Libri i Zbulesës ose Apokalipsi është me të vërtetë një zbulim i shumë gjërave. Fillon me zbulimin e Krishtit në shtatë kishat e tyre gjendje shpirtërore, një lloj “ndriçimi” i butë që i jep asaj kohë të pendohet (Rev Ch.'s 2-3; cf. Pesë korrigjimet Ndriçimi i Zbulesës) Kjo pasohet nga demaskimi i Krishtit Qengjit ose vulosje e keqja brenda kombeve ndërsa ata fillojnë të korrin një katastrofë të bërë nga njeriu pas tjetrit, nga lufta, në kolapsin ekonomik, te plagët dhe revolucionin e dhunshëm (Zbul. 6: 1-11; krh. Shtatë Vulat e Revolucionit) Kjo kulmon në një "ndriçim të ndërgjegjes" dramatike globale, ndërsa të gjithë në tokë, nga princi te varfërit, e shohin gjendjen aktuale të shpirtrave të tyre (Zbul. 6: 12-17; krh. Dita e Madhe e Dritës). Kjo është një paralajmërim; një shans i fundit për t'u penduar (Zbul. 7: 2-3) përpara se të zbulohet Zoti ndëshkimet hyjnore që kulmojnë në pastrimin e botës dhe një epokë paqeje (Zbul. 20: 1-4; I dashur At i Shenjtë… Ai po Vie) A nuk pasqyrohet kjo në mesazhin konciz, dhënë tre fëmijëve në Fatima?

Zoti… është gati të ndëshkojë botën për krimet e saj, me anë të luftës, urisë dhe persekutimeve të Kishës dhe të Atit të Shenjtë. Për ta parandaluar këtë, unë do të vij të kërkoj shenjtërimin e Rusisë në Zemrën time të Papërlyer dhe Kungimin e dëmshpërblimit të Shtunave të Parë. Nëse kërkesat e mia merren parasysh, Rusia do të konvertohet dhe do të ketë paqe; nëse jo, ajo do t'i përhapë gabimet e saj në të gjithë botën, duke shkaktuar luftëra dhe përndjekje të Kishës. Të mirët do të martirizohen; Ati i Shenjtë do të ketë shumë për të vuajtur; kombe të ndryshme do të asgjësohen. Në fund, Zemra ime e Papërlyer do të triumfojë. Ati i Shenjtë do të më shenjtërojë Rusinë dhe ajo do të konvertohet dhe botës do t'i jepet një periudhë paqeje. -Mesazhi i Fatimes, vatikan.va

Tani, dikush mund të tundohet të thotë: "Prisni një minutë. Këto gjëra ishin i kushtëzuar mbi njerëzimin duke ndjekur udhëzimet e Qiellit. A nuk mund të kishte ardhur "periudha e paqes" po të kishim dëgjuar? Dhe nëse po, pse po sugjeroni që ngjarjet e Fatimas dhe Apokalipsit të jenë të njëjtat? " Por atëherë, a nuk është mesazhi i Fatimas në thelb ato që thonë letrat drejtuar kishave te Zbulesa?

E kam këtë kundër teje, që ke braktisur dashurinë që kishe në fillim. Mos harroni atëherë nga ato që keni rënë, pendohuni dhe bëni punët që keni bërë në fillim. Nëse jo, unë do të vij te ti dhe do ta heq shandanin tënd nga vendi i tij, nëse nuk pendohesh. (Zbul. 2: 4-5)

Kjo, gjithashtu, është një i kushtëzuar duke paralajmëruar që, padyshim, nuk respektohet plotësisht siç dëshmon pjesa tjetër e Librit të Zbulesës. Në atë drejtim, Apokalipsi i Shën Gjonit nuk është një libër i fatalizmit që gdhendi në gur ditët tona të sotme, por përkundrazi, ai paratha kokëfortësinë dhe rebelimin që do të bëheshin të përgjithshme në kohën tonë - nga tonë zgjedhje. Në të vërtetë, Jezusi i thotë Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta se Ai do të kishte sjellë epokën e ardhshme të Paqes përmes mëshirës sesa drejtësisë - por njeriu nuk do ta kishte atë!

Drejtësia ime nuk mund të durojë më; Vullneti im dëshiron të Triumfi dhe do të dëshiroj të Triumfit me anë të Dashurisë në mënyrë që të Themelojmë Mbretërinë e tij. Por njeriu nuk dëshiron të vijë për të përmbushur këtë Dashuri, prandaj, është e nevojshme të përdoret Drejtësia. - Jezusi te Shërbëtori i Zotit, Luisa Piccarreta; 16 nëntor 1926

 

FATIMA - PLOTFSIMI I ZHVILLIMIT

Peshkopi Pavel Hnilica tregon atë që Shën Gjon Pali II i tha dikur:

Shikoni, Medjugorje është një vazhdim, një zgjatim i Fatimas. Zoja po shfaqet në vendet komuniste kryesisht për shkak të problemeve që vijnë nga Rusia. - në një intervistë për revistën mujore katolike gjermane PUR, 18 shtator 2005; wap.medjugorje.ws

Në të vërtetë, Fatima ishte një paralajmërim se "gabimet e Rusisë" do të përhapeshin në të gjithë botën - me një fjalë, komunizëm. Profecitë e Isaisë, të cilat pasqyrojnë ngjarjet e Zbulesës, flasin gjithashtu për mënyrën se si një mbret [antikrishti] do të vijë nga Asiria për të eleminuar kufijtë kombëtarë, për të kapur pronën private, për të shkatërruar pasurinë dhe për të shtypur lirinë e fjalës (shih Profecia e Isaisë për Komunizmin Global):

Unë e dërgoj kundër një kombi të pabesë dhe kundër një populli nën zemërimin tim e urdhëroj të kapë plaçkën, të marrë plaçkën dhe t'i shkelë si balta e rrugëve. Por kjo nuk është ajo që ai synon dhe as nuk e ka këtë në mendje; përkundrazi, është në zemrën e tij të shkatërrojë, t'i japë fund jo vetëm pak kombeve. Sepse ai thotë: «Unë e bëra me fuqinë time dhe me mençurinë time, sepse jam mendjehollë. Unë kam zhvendosur kufijtë e popujve, thesaret e tyre kam plaçkitur dhe, si një gjigant, i kam ulur fronin. Dora ime ka kapur si një fole pasuritë e kombeve; ashtu si dikush merr vezë të lëna vetëm, kështu që unë mora tërë tokën; askush nuk përplasi krahun, as hapi gojën, as cicërroi! (Isaia 10: 6-14)

Shtë e qartë, ne tashmë mund t'i shohim dhimbjet e para të punës tashmë pasi "kafsha" fillon me shpejtësi të gllabërojë ekonominë, lirinë e fjalës dhe lirinë e lëvizjes. Po ndodh kaq shpejt… mbase siç parashikoi Shën Gjoni:

Dhe bisha që pashë ishte si një leopard… (Zbulesa 13: 2)

Kohët e fundit, Zoja konfirmoi edhe një herë, siç bëri në mesazhet për Fr. Stefano Gobbi, paraleli midis Fatimas dhe Zbulesës në një mesazh për shikuesin italian Gisella Cardia:

Kohët e parashikuara nga Fatima e tutje kanë mbërritur - askush nuk do të jetë në gjendje të thotë se nuk kisha dhënë paralajmërime. Shumë prej tyre kanë qenë profetë dhe shikues të zgjedhur për të njoftuar të vërtetën dhe rreziqet e kësaj bote, megjithatë shumë nuk e kanë dëgjuar dhe akoma nuk i dëgjojnë. Unë qaj për këta fëmijë që po humbasin; braktisja e Kishës është gjithnjë e më e qartë - bijtë e mi të preferuar (priftërinjtë) kanë refuzuar mbrojtjen time Fëmijë, pse ende nuk po kuptoni? lexoni Apokalipsin dhe në të do të gjeni të vërtetën për këto kohë. - krh. countdowntothekingdom.com

Prandaj, Libri i Zbulesës përbën një profeci të dhënë 2000 vjet më parë për saktësisht se si njeriu, pavarësisht nga çdo mundësi për t'u penduar me vullnetin e tij të lirë, do të refuzonte ta bënte atë. Dhe kush mund të thotë se kjo nuk është e vërtetë? Kush mund të thotë se ngjarjet e tanishme ishin të pashmangshme, përtej aftësisë së njeriut për të ndryshuar? Kjo me lavdinë e bukur të Kishës që u përhap në të gjithë botën në shekujt e fundit… me zbulesat e Zemrës së Shenjtë dhe Mëshirës Hyjnore… me shfaqjet e panumërta të Zojës sonë… me "Rrëshajën e re" të "rinovimi karizmatik ”… Me ungjillëzimin mbarëbotëror të rrjetit të Nënës Angelica… me shpërthimin e apologjetikës… me Papnimin e Shën Gjon Palit II të madh… dhe të vërtetën gjerësisht të disponueshme në të katër anët e tokës përmes një kërkimi të thjeshtë në Internet Internet që Zoti nuk e ka bërë gjithçka të mundshme për ta sjellë botën në pajtim me Të? Më thuaj, çfarë është shkruar në gur? Asgjë E megjithatë, ne po provojmë që Fjala e Zotit të jetë e pagabueshme e vërtetë nga vetja jonë e përditshme zgjedhje.

Prandaj, Fatima dhe Zbulesa janë në prag të përmbushjes.

 

NJE MESAZH TRIUMFI!

Do të ishte gabim, megjithatë, të kuptojmë tekstet e Fatimes ose St. John si "dënim dhe errësirë". 

Ne mendojmë se nuk duhet të pajtohemi me ata profetë të dënimit që janë gjithmonë duke parashikuar katastrofë, sikur fundi i botës të ishte afër. Në kohët tona, Providenca hyjnore po na çon drejt një rendi të ri të marrëdhënieve njerëzore të cilat, me përpjekje njerëzore dhe madje edhe përtej të gjitha pritjeve, drejtohen në përmbushjen e projekteve superiore dhe të pakalueshme të Zotit, në të cilat gjithçka, madje edhe pengesat njerëzore, çojnë në e mira më e madhe e Kishës. —POPA ST. JOHN XXIII, Adresa për Hapjen e Këshillit të Dytë të Vatikanit, 11 Tetor 1962 

Prandaj, këta të pranishëm "dhimbjet e punes”Nuk janë një shenjë e braktisjes së Kishës nga Zoti, por e ardhjes lindje të një Epoke të re kur "nata e mëkatit të vdekshëm" do të thyhet nga një agim i ri hiri.

… Edhe kjo natë në botë tregon shenja të qarta të një agimi që do të vijë, e një dite të re që merr puthjen e një dielli të ri dhe më të shkëlqyeshëm… Një ringjallje e re e Jezusit është e nevojshme: një ringjallje e vërtetë, e cila nuk pranon më zotëri të vdekja… Tek individët, Krishti duhet të shkatërrojë natën e mëkatit të vdekshëm me agimin e hirit të rifituar. Në familje, nata e indiferencës dhe e ftohtësisë duhet t'i japë vendin diellit të dashurisë. Në fabrika, në qytete, në kombe, në tokë keqkuptimi dhe urrejtje nata duhet të rritet e ndritshme si dita, nox sicut vdes ndriçues, dhe grindjet do të pushojnë dhe do të ketë paqe. —POPA PIUX XII, Urbi dhe Orbi adresa, 2 Mars 1957; vatikan.va

Në qoftë se nuk do të ketë fabrika të mprehta në Parajsë, kjo është qartë një profeci e një "Epoke të Paqes" brenda kufijtë e kohës, siç kemi dëgjuar pothuajse të gjitha profecitë e papës për më shumë se një shekull (shih Papat dhe epoka e agimit).

Po, një mrekulli u premtua në Fatima, mrekullia më e madhe në historinë e botës, e dyta pas Ringjalljes. Dhe kjo mrekulli do të jetë një epokë e paqes e cila kurrë më parë nuk i është dhënë botës. - Kardinali Mario Luigi Ciappi, 9 tetor 1994 (teolog papal për Pius XII, Gjoni XXIII, Pali VI, Gjon Pali I dhe Gjon Pali II); Katekizëm Familjar, (9 shtator 1993), f. 35

… Ai kapi dragoin, gjarprin e lashtë, i cili është Djalli ose Satanai, dhe e lidhi atë për një mijë vjet… ata do të jenë priftërinj të Perëndisë dhe të Krishtit dhe do të mbretërojnë me të për një mijë vjet. (Zbul. 20: 1, 6)

 

Zbulimi i mëkatit

Por, duke u kthyer në fillim tani, duhet të kuptojmë zemrën e mesazhit të Fatimes dhe Zbulesës. Nuk ka të bëjë me dënim dhe errësirë ​​(megjithëse ka edhe nga ato) por çlirim lavdi! Zoja, në fakt, e shpalli veten si "Mbretëresha e Paqes" në Medjugorje. Sepse Zoti do të rivendosë paqen origjinale të krijimit që u prish nga njeriu kur u largua nga Vullneti Hyjnor, duke u vendosur kështu kundër Krijuesit të Tij, krijimit dhe vetvetes. Ajo që po vjen, pra, është përmbushja e Ati ynë, ardhja e Mbretërisë së Vullnetit Hyjnor që do të mbretërojë “Në tokë siç është në Heaven. " 

Kjo është shpresa jonë e madhe dhe thirrja jonë, 'Ardhtë Mbretëria Jote!' - një Mbretëri e paqes, drejtësisë dhe qetësisë, e cila do të rivendosë harmoninë origjinale të krijimit. —ST. Papa JOHN PAUL II, audiencë e përgjithshme, 6 nëntor 2002, Zenit

Kështu, tha Papa Benedikti në mesazhin e Fatimas, se lutja për Triumfin e Zemrës së Papërlyer

… Është ekuivalente në kuptim të lutjes sonë për ardhjen e Mbretërisë së Zotit -Drita e Botës, fq. 166, Një bisedë me Peter Seewald

Dhe kjo është arsyeja pse sprovat e tanishme mund të duken kaq të vështira, veçanërisht për Kishën. Kjo është për shkak se Krishti po na përgatit për zbritjen e Mbretërisë së Tij në zemrat tona, dhe kështu, Nusja e Tij duhet së pari të zhvishet nga idhujt tek të cilët ngjitet. Siç kemi dëgjuar në leximet masive këtë javë:

Biri im, mos e përbuz disiplinën e Zotit dhe mos e humb zemrën kur të qorton prej tij; për të cilin Zoti do, ai disiplinon; ai fshikullon çdo bir që pranon… Në atë kohë, e gjithë disiplina duket se nuk është një arsye për gëzim por për dhimbje, por më vonë ajo sjell frytin paqësor të drejtësisë për ata që janë stërvitur prej saj. (Heb 12: 5-11)

Dhe kështu, unë do të përqendrohem më shumë në këtë kohë të pastrimit dhe përgatitjes për Mbretërinë në ditët në vijim. Unë fillova ta bëj atë një vit më parë, në të vërtetë, por ngjarjet ndryshuan "planin"! Likeshtë sikur jemi në Titanik ndërsa po fundoset. Unë kam qenë më i shqetësuar për futjen e lexuesve të mi në xhaketa shpëtimi dhe drejtimin e tyre drejt varkave të shpëtimit, pastaj kam folur se si të vozis. Por tani mendoj se mund të kuptojmë më mirë se çfarë po shpaloset, kush janë lojtarët kryesorë, cilat janë synimet e tyre dhe çfarë të shikojnë (shih Rivendosja e Madhe Çelësi i Kaducusit) Ne duhet të fillojmë të emocionohemi sepse Zoti po na çon në fazat e fundit të "shkretëtirës", edhe nëse kjo do të thotë që së pari duhet të kalojmë përmes Pasionit tonë. Ai po e udhëheq popullin e Tij në atë vend ku ne do të jemi në gjendje të varet vetëm prej Tij. Por, miqtë e mi, është vendi i mrekullive. 

Do të jenë dyzet vjet tani që Kisha është vizituar nga kjo Grua e veshur me Diellin në Medjugorje, që nga 24 qershori 2021. Nëse kjo shfaqje ballkanike është me të vërtetë përmbushja e Fatimas, atëherë dyzet vjet mund të ketë ndonjë domethënie. Sepse ishin dyzet vjet pas endjes në shkretëtirë, Perëndia filloi ta drejtojë popullin e tij drejt tokës së premtuar. Natyrisht kishte shumë për të ardhur. Por ishte Arka që do t'i çonte ata

Meqenëse të dua, dua të të tregoj se çfarë po bëj sot në botë. Unë dua të të përgatis për atë që do të vijë. Ditët e errësirës po vijnë në botë, ditë shtrëngimi… Ndërtesat që tani janë në këmbë nuk do të qëndrojnë më. Mbështetjet që janë për njerëzit e mi tani nuk do të jenë atje. Dua që ti të jesh i përgatitur, populli im, të më njohësh vetëm mua dhe të më mbërthehesh dhe të më kesh në një farë mënyre më thellë se kurrë më parë. Unë do të të çoj në shkretëtirë ... Unë do të të heq nga gjithçka nga e cila varet tani, kështu që ti varet vetëm nga unë. Një kohë errësire po vjen në botë, por një kohë lavdie po vjen për Kishën time, një kohë lavdie po vjen për popullin tim. Unë do të derdh mbi ju të gjitha dhuratat e Shpirtit tim. Unë do t'ju përgatis për luftime shpirtërore; Unë do t'ju përgatis për një kohë ungjillizimi që bota nuk e ka parë kurrë. Dhe kur nuk keni asgjë përveç meje, ju do të keni gjithçka: tokë, fusha, shtëpi, dhe vëllezër e motra dhe dashuri dhe gëzim dhe paqe më shumë se kurrë më parë. Jini gati, njerëzit e mi, unë dua t'ju përgatis - dhuruar Dr. Ralph Martin në Sheshin e Shën Pjetrit, Romë, të hënën e Rrëshajëve, 1975

Bir njeriu, a e sheh atë qytet që falimenton? Bir njeriu, a e sheh krimin dhe paligjshmërinë në rrugët e qytetit tuaj, në qytete dhe në institucione? A jeni i gatshëm të shihni asnjë vend - asnjë vend për të thirrur tuajin përveç atyre që unë ju jap si trupin tim? Bir njeriu, a i sheh ato kisha në të cilat mund të shkosh kaq lehtë tani? A jeni gati t’i shihni me bare nëpër dyert e tyre, me dyer të gozhduara të mbyllura? Strukturat po bien dhe po ndryshojnë Shikoni për ju, bir njeriu. Kur ta shihni të mbyllur të gjitha, kur të shihni gjithçka të hequr që është marrë si e mirë, dhe kur të jeni gati të jetoni pa këto gjëra, atëherë do të dini se çfarë jam duke bërë gati. -profecia për të ndjerin Fr. Michael Scanlan, 1976; krh. countdowntothekingdom.com

Sot, më shumë se kurrë, kemi nevojë për njerëz që jetojnë jetë të shenjta, roje që i shpallin botës një agim i ri shprese, vëllazërie dhe paqeje. —POPA ST. JOHN PAUL II, "Mesazhi i Gjon Palit II për Lëvizjen Rinore Guannelli", 20 Prill 2002; vatikan.va

 

LIDHJE ME LIDHJE

A Ndodhi Shenjtërimi i Rusisë?

Duke rimenduar Kohët e Fundit

A po hapet porta lindore?

Dimensioni Marian i Stuhisë

Një arkë do t'i udhëheqë ata

Priftërinjtë dhe Triumfi që Vjen

shikojnë: Koha e Fatimes është këtu

Medjugorje… Çfarë Ju Mund Të Njohni

Në Medjugorje

Medjugorje dhe Armët e Duhanpirjes

 

Dëgjoni Markun në vijim:


 

 

Bashkohuni me mua tani në MeWe:

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Shkrimet e mia po përkthehen francez! (Merci Philippe B.!)
Hidh lire mes écrits en français, kliko sur le drapeau:

 
 
Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE dhe tagged , , , , , , , , , .