Mbushe Tokën!

 

Zoti e bekoi Noeun dhe bijtë e tij dhe u tha atyre:
Bëhuni pjellor, shumëzohuni dhe mbushni tokën… Jini pjellor, pra, dhe shumohuni;
bollëk në tokë dhe nënshtroje atë.” 
(Leximi masiv i sotëm për Shkurt 16, 2023)

 

Pasi Perëndia e pastroi botën me Përmbytje, Ai iu drejtua edhe një herë burrit dhe gruas dhe përsëriti atë që Ai i kishte urdhëruar në fillim Adamit dhe Evës:

Jini pjellor dhe shumohuni; mbushe tokën dhe nënshtroje atë. (shih gjithashtu Zanafilla 1:28)

E lexuat drejt: mbush tokën. Dy herë, Zoti shprehu dëshirën e Tij që popullsia e tokës të jetë e bollshme; që njerëzit shumohen, përhapen dhe popullojnë gjithë tokën. Por sipas miliarderëve të botës, Zoti bëri një gabim; Ai është i keq në matematikë; Ai nuk parashikoi një "shpërthim të popullsisë" në shekullin e 21-të. Bota tani është "e mbipopulluar", pretendojnë ata, dhe për këtë arsye aborti, kontracepsioni dhe eutanazia nuk janë vetëm "të drejta" por gjithnjë e më shumë "detyra" të çdo qytetari. Na thuhet në mënyrë të përsëritur se "gjurma jonë e karbonit" është thjesht e tepërt për Tokën Nënë dhe se ka thjesht shumë gojë për t'u ushqyer. 

Vetëm se e gjithë kjo është një gënjeshtër. Një gënjeshtër e madhe e trashë. 

Në të vërtetë, bota nuk ka as mungesë ushqimi, as nuk është e mbipopulluar me 8 miliardë njerëz.[1]shih botëometrat.info E gjithë popullsia globale mund të futet në të vërtetë brenda Shtetit të Teksasit me pothuajse 1000 metra katrorë rreth çdo personi.[2]Ndani 7,494,271,488,000 ft ft nga 8,017,000,000 njerëz, dhe do të merrni 934.80 ft / person. Në fakt, National Geographic raportuar dhjetë vjet më parë:

Duke qëndruar krah për krah, e gjithë popullsia e botës mund të përshtatet në 500 milje katrore (1,300 kilometra katrorë) të Los Anxhelos. -National Geographic, 30 tetor 2011

Për më tepër, pretendimi se ne nuk kemi ushqim për të ushqyer të gjithë botën është gjithashtu një gënjeshtër e madhe e majme.

100,000 njerëz vdesin nga uria ose pasojat e saj të menjëhershme çdo ditë; dhe çdo pesë sekonda, një fëmijë vdes nga uria. E gjithë kjo ndodh në një botë që tashmë prodhon ushqim të mjaftueshëm për të ushqyer çdo fëmijë, grua dhe burrë dhe mund të ushqejë 12 miliardë njerëz. —Jean Ziegler, Raportuesi Special i KB, 26 tetor 2007; lajme.un.org

Ajo që na mungon është vullneti, dhembshuria, ndjeshmëria dhe mobilizimi për ta bërë atë. Shumë pjesë të Botës së Tretë akoma mungesa e ujit të pastër në 2023 - një problem që mund të zgjidhet kolektivisht brenda disa viteve të shkurtra. Zoti nuk gaboi. Ai nuk dështoi të "planifikonte". Krijuesi nuk e la njerëzimin pa intelektin dhe pa burimet për të përmbushur vullnetin e Tij. 

Është jashtëzakonisht domethënëse, nëse jo profetike, që kur Zoti urdhëron Noeun dhe familjen e tij të shumohen dhe të mbushin tokën, Ai i parapriu këto fjalë si të tilla:

Nëse dikush derdh gjakun e njeriut,
gjaku i tij do të derdhet nga njeriu;
Sepse sipas shëmbëlltyrës së Perëndisë
është bërë njeriu.

Jini pjellor, pra, dhe shumohuni;
bollëk në tokë dhe nënshtrojeni atë. (Zan 9:6-7)

Krahasimi i këtyre dy paragrafëve në thelb kuadron "përballjen përfundimtare" të kohës sonë - atë që Shën Gjon Pali II e quajti një betejë midis "kulturës së vdekjes" kundër "kulturës së jetës".

Kjo botë e mrekullueshme - aq e dashur nga Ati sa dërgoi Birin e tij të vetëm për shpëtimin e saj - është teatri i një beteje të pafund që po zhvillohet për dinjitetin dhe identitetin tonë si qenie të lira shpirtërore. Kjo luftë është paralele me luftën apokaliptike të përshkruar në Leximin e Parë të kësaj Meshe [Rev 11:19-12:1-6]. Betejat e vdekjes kundër jetës: një "kulturë e vdekjes" kërkon të imponohet në dëshirën tonë për të jetuar dhe për të jetuar plotësisht. Ka nga ata që refuzojnë dritën e jetës, duke preferuar "veprat e pafrytshme të errësirës". Të korrat e tyre janë padrejtësi, diskriminim, shfrytëzim, mashtrim, dhunë. Në çdo moshë, një masë e suksesit të tyre të dukshëm është vdekja e të pafajshmëve. Në shekullin tonë, si në asnjë kohë tjetër në histori, "kultura e vdekjes" ka marrë një formë ligjore dhe institucionale të ligjshmërisë për të justifikuar krimet më të tmerrshme kundër njerëzimit: gjenocidin, "zgjidhjet përfundimtare", "spastrimet etnike" dhe “marrja masive e jetëve të qenieve njerëzore edhe para se të lindin, ose para se të arrijnë pikën natyrore të vdekjes”. Sot ajo luftë është bërë gjithnjë e më e drejtpërdrejtë. — PAPA Gjon PAUL II, Teksti i fjalëve të Papa Gjon Palit II në meshën e së dielës në parkun shtetëror Cherry Creek, Denver Kolorado, Dita Botërore e Rinisë, 1993, 15 gusht 1993, Solemniteti i Supozimit; ewtn.com

Vetëm aborti dhe vetëvrasja po marrin mbi 3.5 milionë jetë në mbarë botën çdo muaj.[3]shih worldometër.com 

"Dragoi" "sundimtari i kësaj bote" dhe "babai i gënjeshtrës" përpiqet pa pushim të zhdukë nga zemrat e njerëzve ndjenjën e mirënjohjes dhe respektit për dhuratën origjinale, të jashtëzakonshme dhe themelore të Zotit: vetë jetën njerëzore. — PAPA Gjon PAUL II, Po aty. Dita Botërore e Rinisë, 1993, 15 gusht 1993; ewtn.com

Si të tillë, këshilltarët e politikave dhe "filantropistët" kanë marrë përsipër të reduktojnë popullsinë e botës me mjete të shumta. 

Nga zilia e djallit, vdekja erdhi në botë: dhe ata ndjekin ata që janë në anën e tij. (Wis 2:24-25; Douay-Rheims)

Shpopopullimi duhet të jetë përparësia më e lartë e politikës së jashtme të SHBA ndaj Botës së Tretë. -ish-sekretari amerikan i shtetit, Henry Kissinger; Memo e Sigurisë Kombëtare 200, 24 Prill 1974, “Implikimet e rritjes së popullsisë në mbarë botën për sigurinë e SHBA-së dhe interesat jashtë shtetit”; Grupi Ad Hoc i Këshillit të Sigurisë Kombëtare për Politikat e Popullsisë

Në një TED Talk të vitit 2010 që u bë virale në të gjithë globin, financuesi i Organizatës Botërore të Shëndetësisë, Bill Gates, në thelb ankohet që fjalët e Librit të Zanafillës po përmbushen: 

Bota sot ka 6.8 miliardë njerëz. Kjo shkon deri në rreth nëntë miliardë. Tani, nëse bëjmë një punë vërtet të shkëlqyer për vaksinat e reja, kujdesin shëndetësor, shërbimet e shëndetit riprodhues [dmth. aborti, kontracepsioni, etj.], ne mund ta ulim atë me, ndoshta, 10 ose 15 për qind. -Biseda TED, 20 shkurt 2010; krh. shenjën 4:30

Këshilli i Popullsisë i Rockefeller, i cili i ka dhuruar Planned Parenthood - një nga ofruesit më të mëdhenj të abortit në botë - kryen kërkime në biomjekësi, shkenca sociale dhe shëndet publik. Ata gjithashtu luajnë një rol aktiv në kontrollin e popullsisë nëpërmjet kërkimit dhe licencimit të produkteve dhe metodave kontraceptive dhe duke promovuar "planifikimin e familjes dhe kujdesin shëndetësor riprodhues" (dmth. aborti).[4]shih web.archive.org Në raportin vjetor të vitit 1968 të The Rockefeller Foundation, u ankua se…

Shumë pak punohet për metodat imunologjike, metoda si p.sh vaksinat, për të reduktuar fertilitetin, dhe kërkohen shumë më tepër kërkime nëse do të gjendet një zgjidhje këtu. - “The President Five Five Year Review, Report Annual 1968, f. 52; shiko pdf këtu

Studiuesi dhe autori, William Engdahl, kujton se…

…që nga vitet 1920, Fondacioni Rockefeller kishte financuar kërkimet eugjenike në Gjermani nëpërmjet Institutit Kaiser-Wilhelm në Berlin dhe Mynih, duke përfshirë edhe Rajhun e Tretë. Ata vlerësuan sterilizimin e detyruar të njerëzve nga Gjermania e Hitlerit dhe idetë naziste për "pastërtinë" e racës. Ishte John D. Rockefeller III, një avokat i përjetshëm i eugjenisë, i cili përdori paratë e tij të fondacionit "pa taksa" për të inicuar lëvizjen neo-maltusiane të reduktimit të popullsisë përmes Këshillit të tij privat të Popullsisë në Nju Jork duke filluar në vitet 1950. Ideja e përdorimit të vaksinave për të reduktuar fshehurazi lindjet në Botën e Tretë nuk është gjithashtu e re. Miku i mirë i Bill Gates, David Rockefeller dhe fondacioni i tij Rockefeller u përfshinë qysh në vitin 1972 në një projekt madhor së bashku me OBSH-në [Organizata Botërore e Shëndetësisë] dhe të tjerë për të përsosur një tjetër "vaksinë të re". - William Engdahl, autor i "Farat e shkatërrimit", engdahl.oilgeopolitics.net, "Bill Gates flet për 'vaksinat për të zvogëluar popullsinë'", 4 Mars 2010

Sot, ne mund të jemi shumë mirë dëshmitarë të fryteve të atij kërkimi në terapitë gjenetike të mRNA që janë shpërndarë në miliarda gjatë dy viteve të fundit.

Më e keqja që mund t'i ndodhë species njerëzore, po ndodh… një grup ekspertësh mjekësorë dhe shkencorë, të cilët me vetëmohim janë ngritur për të analizuar dhjetëra mijëra dokumente të mëparshme të brendshme të Pfizer të lëshuara me urdhër të gjykatës, pas një padie nga firma e Aaron Siri, Siri. & Glimstad, dhe a FOIA nga Profesionistët e Shëndetit Publik dhe Mjekësisë për Transparencë — tani kanë demonstruar plotësisht se vaksinat mRNA të Pfizer synojnë riprodhimin njerëzor në mënyra gjithëpërfshirëse, me gjasë të pakthyeshme. 3,250 vullnetarët tanë hulumtues, në 39 raporte të cituara plotësisht deri më sot, kanë dokumentuar prova të asaj që unë e kam quajtur "360 shkallë të dëmtimit" të riprodhimit. — Dr. Naomi Wolfe, “Shkatërrimi i grave, helmimi i qumështit të gjirit, vrasja e foshnjave; dhe fshehja e së vërtetës”, Shtator 18th, 2022

Në një kthesë mahnitëse këtë javë, eksperti televiziv, Dr. Drew Pinsky, i kërkoi falje në kamera Dr. Naomi Wolfe, duke pranuar se kishte të drejtë:  

Në mënyrë anekdotike, sapo dëgjuam nga një mike e familjes sonë, e cila është një mami profesioniste, se që nga shfaqja e injeksioneve të mARN-së, rreth gjysmë nga nënat shtatzëna për të cilat ajo priret po mbarojnë abort. Kjo është e paprecedentë, por fatkeqësisht po shfaqet gjithnjë e më shumë i qëllimshëm.

Faraoni i lashtë, i përhumbur nga prania dhe shtimi i bijve të Izraelit, i nënshtroi ata ndaj çdo lloj shtypjeje dhe urdhëroi që çdo fëmijë mashkull i lindur nga gratë Hebre të vritej (krh. She. 1: 7-22). Sot jo pak nga të fuqishmit e tokës veprojnë në të njëjtën mënyrë. Ata gjithashtu janë të përhumbur nga rritja aktuale demografike… Si pasojë, në vend që të dëshirojnë të përballen dhe zgjidhin këto probleme serioze në respekt të dinjitetit të individëve dhe familjeve dhe për të drejtën e pacenueshme të jetës së çdo personi, ata preferojnë të promovojnë dhe të imponojnë me çfarëdo mjeti një program masiv i kontrollit të lindjeve. —POPA JOHN PAUL II, Evangelium Vitae, "Ungjilli i jetës", n. 16

Por një "krizë" e fertilitetit nuk është e re. Ka qenë në titujt kryesorë të lajmeve për të paktën dekadën e fundit dhe është bërë me shpejtësi një krizë ekzistenciale:

"Shkencëtarët paralajmërojnë për krizën e numrit të spermës"
- titull, Pavarur, 12 Dhjetor 2012

“Kriza e infertilitetit është pa dyshim.
Tani shkencëtarët duhet të gjejnë shkakun”
…numri i spermës tek meshkujt perëndimorë është përgjysmuar.

- 30 korrik 2017, Guardian

"Rënia është e vërtetë" 
Rënia e niveleve të testosteronit do të shkatërrojë shoqërinë.

- 1 mars 2022, americanmind.org

Në nëntor të vitit 2022, revista Përditësimi i riprodhimit njerëzor të dhënat e publikuara tregojnë se rënia e normave të fertilitetit mashkullor në mbarë botën po përshpejtohet me numrin e spermës që ka ra me 62 për qind në më pak se 50 vjet - një trend i gjatë prej dekadash që po rritet me ritëm. 

Gjetjet tona shërbejnë si një kanarinë në një minierë qymyri. Ne kemi një problem serioz në duart tona që, nëse nuk zbutet, mund të kërcënojë mbijetesën e njerëzimit. — Prof. Hagai Levine i Universitetit Hebraik të Jerusalemit, 15 nëntor 2022; kf. timesofisrael.com

Fondacioni Bill dhe Melinda Gates investoi me kuriozitet miliona në kompaninë Monsanto, e cila prodhon kimikatin bujqësor Glyphosate. A është thjesht rastësi, pra, që produkti i Monsanto "Roundup", i cili tani po shfaqet kudo dhe në çdo gjë nga ujra nëntokësoreshumica e ushqimeveUshqim kafshesh në urinën e "shumica e fëmijëve” deri në fund 70% e trupave amerikanë - është gjithashtu i lidhur drejtpërdrejt me vaksina, cili është tani investimi më i madh financiar i Bill Gates?

Glyphosate është një gjumë sepse toksiciteti i tij është i fshehtë dhe akumulues dhe kështu ai gërryen ngadalë shëndetin tuaj me kalimin e kohës, por funksionon në mënyrë sinergjike me vaksinat… Në veçanti, sepse glifosati hap barrierat. Ajo hap barrierën e zorrëve dhe hap barrierën e trurit… si pasojë, ato gjëra që janë në vaksina hyjnë në tru, ndërsa nuk do të hynin nëse nuk do të kishit të gjithë ekspozimin e glifosatit nga ushqimi. — Dr. Stephanie Seneff, Kërkimore e Lartë në Laboratorin e Shkencave Kompjuterike dhe Inteligjencës Artificiale në MIT; E vërteta për vaksinat, dokumentar; transkript, fq. 45, Episodi 2

Sulfati i kolesterolit luan një rol thelbësor në fekondim dhe zinku është thelbësor për sistemin riprodhues të mashkullit, me një përqendrim të lartë që gjendet në spermë. Kështu, reduktimi i mundshëm i biodisponibilitetit të këtyre dy lëndëve ushqyese për shkak të efekteve të glifosatit mund të kontribuojë në problemet e infertilitetit. - "Supresioni i Glyphosate i Enzimave të Citokromit P450 dhe Biosinteza e Amino Acidit nga Mikrobioma e Gutit: Rrugët drejt Sëmundjeve Moderne", nga Dr. Anthony Samsel dhe Dr. Stephanie Seneff; njerezit.csail.mit.edu

Një tjetër kimikat bujqësor, Atrazine, i përdorur në misër, melekuqe dhe kallam sheqeri, është ndaluar në 44 vende, por përdoret ende në Shtetet e Bashkuara. "Një grumbull kërkimesh të mirë-dokumentuara e kanë lidhur barërat e këqija që prishin endokrin me defektet e lindjes, numrin e ulët të spermës dhe problemet e fertilitetit."[5]Gusht 3, 2022; Childrenshealthdefense.org

Një tjetër titull u botua në shkurt të vitit të kaluar:

"Plastika një faktor i madh në rënien e shpejtë të numrit të spermës" - 3 shkurt 2023, Childrenshealthdefense.org

Dhe së fundi, një vlerësim nga kolegët Studimi danez ka gjetur një lidhje me rënien e numrit të spermës dhe "kimikatet e përhershme" - ato që përdoren për të bërë mijëra produkte rezistente ndaj ujit, njollave dhe nxehtësisë. PFAS (substancat për dhe polifluoroalkil) gjenden në paketimin e ushqimeve, enët e gatimit që nuk ngjiten, pëlhura të papërshkueshme nga uji, bojëra, plastikë, dyllë, fill dentar, qilim dhe më shumë. Ata janë "përgjithmonë" sepse nuk prishen. 

Jeta është nën sulm![6]shih Helmimi i Madh

Kushdo që sulmon jetën e njeriut,
në një farë mënyre sulmon vetë Zotin.
—POPA ST. JOHN PAUL II, Evangelium Vitae, n. 10

Më 8 maj 2020, një “Apel për Kishën dhe Botën te Katolikët dhe Të Gjithë Njerëzit me Vullnet të Mirë” u publikua. Nënshkruesit e tij përfshijnë Kardinalin Joseph Zen, Kardinalin Gerhard Müeller (Prefekt Emeritus i Kongregacionit të Doktrinës së Besimit), Peshkopin Joseph Strickland dhe Steven Mosher, President i Institutit të Kërkimit të Popullsisë, për të përmendur vetëm disa. Ndër mesazhet e theksuara të Apelit janë paralajmërimi se “nën pretekstin e një virusi… një tirani e urryer teknologjike” po krijohet “në të cilën njerëzit pa emër dhe pa fytyrë mund të vendosin për fatin e botës”.

Ne kemi arsye të besojmë, në bazë të të dhënave zyrtare për incidencën e epidemisë në lidhje me numrin e vdekjeve, se ka fuqi të interesuara për të krijuar panik në mesin e popullsisë së botës me qëllimin e vetëm për të vendosur në mënyrë të përhershme forma të papranueshme të kufizimit. liritë, të kontrollit të njerëzve dhe të gjurmimit të lëvizjeve të tyre. Vendosja e këtyre masave joliberale është një prelud shqetësues për realizimin e një qeverie botërore jashtë çdo kontrolli… Le të marrim parasysh edhe kontradiktën flagrante të atyre që ndjekin politika të kontrollit drastik të popullsisë dhe në të njëjtën kohë paraqiten si shpëtimtarë të njerëzimit. pa asnjë legjitimitet politik apo shoqëror.  -Apeloj, 8 maj 2020

Shën Gjon Pali II ishte padyshim profetik kur paralajmëroi se "Tani po përballemi me përballjen përfundimtare midis Kishës dhe antikishës, midis Ungjillit dhe anti-ungjillit, midis Krishtit dhe antikrishtit".[7]Kardinali Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), në Kongresin Eukaristik, Filadelfia, PA për kremtimin e dyqindvjetorit të nënshkrimit të Deklaratës së Pavarësisë, 13 gusht 1976; kf. Katolike Online Me fjalë të tjera, "kultura e jetës" kundrejt "kulturës së vdekjes". 

In Psalmi i sotëm, një brezi të ardhshëm i jepet një premtim - premtimi i fitores mbi këtë kulturë të vdekjes:

Le të shkruhet kjo për brezin që vjen,
dhe krijesat e tij të ardhshme le të lëvdojnë Zotin.
"Zoti shikoi nga lartësia e tij e shenjtë,
nga qielli ai pa tokën,
për të dëgjuar rënkimin e të burgosurve,
për të liruar ata që janë të dënuar të vdesin.”

 

Lexime të ngjashme

Helmimi i Madh

Tërheqja e Madhe

Profecia e Judës

Këto kohë të Antikrishtit

Dita e Drejtësisë

 

 

Mbështetni shërbimin e plotkohor të Markut:

 

me Nihil Obstat

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih botëometrat.info
2 Ndani 7,494,271,488,000 ft ft nga 8,017,000,000 njerëz, dhe do të merrni 934.80 ft / person.
3 shih worldometër.com
4 shih web.archive.org
5 Gusht 3, 2022; Childrenshealthdefense.org
6 shih Helmimi i Madh
7 Kardinali Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), në Kongresin Eukaristik, Filadelfia, PA për kremtimin e dyqindvjetorit të nënshkrimit të Deklaratës së Pavarësisë, 13 gusht 1976; kf. Katolike Online
Postuar ne BALLINA, SHENJAT.