Pesë mjete për të "mos pasur frikë"

MBI KUJTIMIN E SHEN. JOHN PAUL II

Mos ki frikë! Hapni dyert e gjera për Krishtin ”!
—ST. JOHN PAUL II, Homeli, Sheshi i Shën Pjetrit
22 tetor 1978, nr. 5

 

Botuar për herë të parë më 18 qershor 2019.

 

PO, Unë e di se Gjon Pali II shpesh thoshte, "Mos ki frikë!" Por ndërsa shohim erërat e Stuhisë që rriten përreth nesh dhe valët që fillojnë të mbingarkojnë Barkën e PjetritSi liria e fesë dhe e fjalës bëhen të brishtë dhe mundësia e një antikrishti mbetet në horizont… si Profecitë mariane janë duke u përmbushur në kohë reale dhe paralajmërimet e papëve shkoni pa vëmendje… ndërsa problemet tuaja personale, përçarjet dhe hidhërimet rriten rreth jush… si mundet dikush nuk kini frikë? "

Përgjigja është se kurajo e shenjte Shën Gjon Pali II na bën thirrje për të nuk është një emocion, por një hyjnor dhuratë Theshtë fryt i besimit. Nëse keni frikë, kjo mund të jetë pikërisht sepse nuk keni ende plotësisht hapur dhurata. Pra, këtu janë pesë mënyra që ju të filloni të ecni me guxim të shenjtë në kohët tona.

 

I. LETN JEZUSIN IN!

Çelësi i fjalëve të Gjon Palit II për të "mos pasur frikë" qëndron në pjesën e dytë të ftesës së tij: "Hapni dyert e gjera për Krishtin!"

Apostulli Gjon shkroi:

Zoti është dashuri, dhe kushdo që mbetet në dashuri mbetet në Zot dhe Zoti në të… Nuk ka frikë në dashuri, por dashuria e përsosur e largon frikën… (1 Gjonit 4:18)

Mirë is dashuria që largon gjithë frikën. Sa më shumë që ia hap zemrën Atij me besim fëminor dhe "mbetem i dashuruar", aq më shumë Ai hyn, duke dëbuar errësirën e frikës dhe duke më dhënë një besim të shenjtë, guxim dhe paqe. [1]krh. Veprat 4: 29-31

Paqen që lë me ju; paqen time po jua jap. Jo siç ta jep bota. Mos lejoni që zemrat tuaja të shqetësohen ose të kenë frikë. (Gjoni 14:27)

Besimi vjen nga mosnjohja për Atë siç do dikush nga një libër shkollor, por duke ditur për Atë si nga një marrëdhënie. Problemi është se shumë prej nesh nuk e kanë me të vërtetë i hapëm zemrat tona Zotit.

Ndonjëherë edhe katolikët kanë humbur ose kurrë nuk kanë pasur mundësinë të përjetojnë Krishtin personalisht: jo Krishti si një 'paradigmë' ose 'vlerë' e thjeshtë, por si Zoti i gjallë, 'mënyra, e vërteta dhe jeta'. —POPA JOHN PAUL II, L'Osservatore Romano (Edicioni Anglisht i Gazetës së Vatikanit), 24 Mars 1993, f.3

Ose e mbajmë Atë në krah për shumë arsye - nga frika se Ai më refuzon, ose nuk do të më sigurojë, ose sidomos, se Ai do të kërkojë shumë nga unë. Por Jezusi thotë që nëse nuk bëhemi të besueshëm si fëmijët e vegjël, nuk mund të kemi mbretërinë e Zotit, [2]krh. Mat 19:14 ne nuk mund ta dimë atë dashuri, e cila largon frikën

… Sepse atë e gjejnë ata që nuk e sprovojnë dhe shfaqet tek ata që nuk e besojnë. (Dituria e Solomonit 1: 2)

Prandaj, çelësi i parë dhe themelor për të mos pasur frikë është të lejosh Dashurinë të hyjë brenda! Dhe kjo Dashuri është një person.

Le të mos i mbyllim zemrat tona, të mos humbasim besimin, të mos heqim kurrë dorë: nuk ka situata të cilat Zoti nuk mund t'i ndryshojë —POPA FRANCIS, Homily Vigjilja e Pashkëve, n. 1, 30 Mars 2013; www.vatican.va

 

II LUTJA HAP DERN

Kështu, të "hapësh dyert e gjera për Krishtin" do të thotë të hysh në një marrëdhënie reale dhe të gjallë me Të. Ardhja në meshë të dielën nuk është fundi në vetvete, sikur të ishte një lloj bilete për në Parajsë, përkundrazi, është fillimi. Në mënyrë që të tërheqim Dashurinë në zemrat tona, ne duhet t'i afrohemi sinqerisht Atë "Fryma dhe e vërteta". [3]krh. Gjoni 4:23

Afrohuni Zotit dhe ai do t'ju afrohet juve. (Jakovi 4: 8)

Ky afrim pranë Zotit "në frymë" quhet më kryesorja lutja. Dhe lutja është një marrëdhënie

...lutja është marrëdhënia e gjallë e fëmijëve të Zotit me Atin e tyre që është i mirë pa masë, me Birin e tij Jezu Krisht dhe me Shpirtin e Shenjtë Lutja është takimi i etjes së Zotit me tonën. Zoti ka etje që të mund të kemi etje për të.  -Katekizmi i Kishës Katolike, n.2565, 2560

Lutja, tha Shën Tereza e Avilës, "është një ndarje e ngushtë midis dy miqve. Do të thotë të marrësh kohë shpesh për të qenë vetëm me Atë që na do. ” Preciselyshtë pikërisht në lutje që ne e hasim Jezusin, jo si një perëndi të largët, por si një Person i gjallë, i dashur.

Lëreni Jezusin e ringjallur të hyjë në jetën tuaj, mirëpriteni si mik, me besim: Ai është jeta —POPA FRANCIS, homeli i vjeshtës së Pashkëve, 30 mars 2013; www.vatican.va

Kur thjesht i flasim Zotit nga zemra - është lutja. Dhe lutja është ajo që tërheq lëngjet e Frymës së Shenjtë nga Krishti, i cili është hardhia, në zemrat tona. Ajo tërheq në dashuri që nxjerr jashtë çdo frikë.

Lutja ndjek hirin që na nevojitet -KKK, n.2010

Hiret e mëshirës Sime tërhiqen vetëm me anë të një ene, dhe kjo është - besimi. Sa më shumë të besojë një shpirt, aq më shumë do të marrë. Shpirtrat që kanë besim të pakufishëm janë një ngushëllim i madh për Mua, sepse unë derdh të gjitha thesaret e hireve të Mia në to. Unë gëzohem që ata kërkojnë shumë, sepse është dëshira ime të jap shumë, shumë. Nga ana tjetër, unë jam i trishtuar kur shpirtrat kërkojnë pak, kur ngushtojnë zemrat e tyre. —Diaria e Shën Maria Faustina Kowalska, Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, n 1578

Kështu që ti e shikon, Zot dëshiron ju ta hapni zemrën tuaj drejt Tij. Dhe kjo do të thotë një dhurim i vetvetes. Dashuria është një shkëmbim, një shkëmbim i kohës, i fjalëve dhe i besimit. Dashuria do të thotë të bëhesh e pambrojtur - të dy ju Zoti bëhet i vrojtueshëm për njëri-tjetrin (dhe çfarë është më e prekshme sesa të varet lakuriq mbi një Kryq për atë që mund të mos të dojë kurrë në këmbim?) Ashtu si afrimi te një zjarr e largon të ftohtin, po ashtu afrimi i Tij në "lutjen e zemra ”dëbon frikën. Ndërsa gdhendni kohë për darkë, duhet të gdhendni kohë për lutje, për atë ushqim shpirtëror që vetëm ushqen, shëron dhe çliron shpirtin nga frika.

 

III LANI Prapa

Megjithatë ka një arsye të mirë pse disa njerëz kanë frikë. Kjo sepse ata mëkatojnë qëllimisht kundër Zotit. [4]shih Mëkati i qëllimshëm Ata zgjedhin të rebelohen. Kjo është arsyeja pse Shën Gjoni vazhdon të thotë:

… Frika ka të bëjë me ndëshkimin, dhe kështu ai që ka frikë nuk është ende perfekt në dashuri. (1 Gjonit 4:18)

Por ju mund të thoni: "Epo atëherë, unë mendoj se jam i dënuar të kem frikë sepse vazhdimisht po pengohem".

Ajo për të cilën po flas këtu nuk janë ato mëkate veniale që lindin nga dobësia dhe dobësia njerëzore, nga papërsosmëritë dhe të ngjashme. Këto nuk të shkëputin nga Zoti:

Mëkati venial nuk e prish besëlidhjen me Zotin. Me hirin e Zotit është e rikuperueshme nga ana njerëzore. Mëkati venial nuk e privon mëkatarin nga hiri shenjtërues, miqësia me Zotin, dashuria hyjnore dhe rrjedhimisht lumturia e përjetshme. - KKK, n1863

Ajo për të cilën unë flas këtu është ditur se diçka është një mëkat i rëndë, dhe megjithatë e bën me qëllim atë. Një person i tillë natyrshëm fton errësirën në zemrat e tyre sesa Dashurinë. [5]krh. Gjoni 3:19 Një person i tillë qëllimisht po fton frikën në zemrat e tyre sepse "Frika ka të bëjë me ndëshkimin". Ndërgjegjja e tyre është e prishur, pasionet e tyre janë zgjuar dhe ata lodhen lehtë ndërsa pengohen në errësirë. Prandaj, duke ia hapur zemrën Jezuit me anë të lutjes, njeriu duhet i parë filloni atë lutje në "të vërtetën që na liron". Dhe e vërteta e parë është ajo se kush jam - dhe kush nuk jam.

… Përulësia është themeli i lutjes… Kërkimi i faljes është parakusht për të dy Liturgjitë Eukaristikey dhe lutje personale. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2559, 2631

Po, nëse dëshironi të jetoni në lirinë e bijve dhe bijave të Zotit, duhet të merrni një vendim që të largoheni nga mëkati dhe lidhjet jo të shëndetshme:

Mos jini aq të sigurt në falje sa të shtoni mëkat mbi mëkatin. Mos thuaj, mëshira e Tij është e madhe; mëkatet e mia të shumta ai do t'i falë. (Sirach 5: 5-6)

Por nëse ti sinqerisht afrohuni Atij "në të vërtetë", Zoti është pritje me gjithë zemrën e Tij për të të falur:

O shpirt i zhytur në errësirë, mos u dëshpëro. E gjitha nuk ka humbur ende. Ejani dhe i besoni Zotit tuaj, i cili është dashuri dhe mëshirë ... Mos lejo që asnjë shpirt të ketë frikë të më afrohet, edhe pse mëkatet e tij janë si të kuqe flakë… Unë nuk mund të dënoj edhe mëkatarin më të madh nëse ai i bën një apel ndaj dhembshurisë Sime, por përkundrazi, unë e justifikoj atë në mëshirën time të padallueshme dhe të pakalueshme. - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 1486, 699, 1146

Nëse i pranojmë mëkatet tona, ai është besnik dhe i drejtë dhe do t'i falë mëkatet tona dhe do të na pastrojë nga çdo keqbërje. (1 Gjonit 1: 9)

Rrëfimi është vendi i caktuar nga Vetë Krishti për një që të çlirohet nga fuqia e mëkatit.[6]krh. Gjoni 20:23; Jakobi 5:16 Shtë vendi ku dikush i afrohet Perëndisë "në të vërtetë". Një ekzorcist më tha se "Një rrëfim i mirë është më i fuqishëm se njëqind ekzorcizma". Nuk ka asnjë mënyrë më të fuqishme për t'u çliruar nga një frymë frike sesa në Sakramentin e Pajtimit.[7]shih Bërja e një Rrëfimi të Mirë

...nuk ka mëkat që Ai nuk mund ta falë nëse vetëm ne i hapemi vetes para tij... Nëse deri më tani e keni mbajtur atë në një distancë, hap përpara. Ai do t'ju presë me krahë hapur. —POPA FRANCIS, homeli i vjeshtës së Pashkëve, 30 mars 2013; www.vatican.va

 

IV. Braktisja

Shumë prej nesh mund të bëjnë sa më sipër, dhe megjithatë, ne jemi akoma të prirur që të na prishet paqja, të na tronditet siguria e brendshme. Pse Sepse ne nuk varemi tërësisht mbi Atin. Ne nuk i besojmë se, pavarësisht se çfarë do të ndodhë, është E tij vullneti lejues - dhe vullneti i Tij është "Ushqimi im." [8]krh. Gjoni 3:34 Ne jemi të lumtur dhe paqësorë kur gjithçka po shkon mirë ... por të zemëruar dhe të shqetësuar kur hasim pengesa, kontradikta dhe zhgënjime. Kjo është për shkak se ne nuk jemi plotësisht të braktisur tek Ai, ende jo të varur vetëm nga planet e Tij, mënyra sesi janë zogjtë e ajrit ose krijesat e pyllit (Mat 6:26).

E vërtetë, nuk mund të mos ndiejmë thumbimin e këtyre "ferrave", [9]shih Pranoni Kurorën nga këto vuajtje të papritura dhe të padëshiruara - dhe kjo është njerëzore. Por atëherë duhet ta imitojmë Jezusin në njerëzimin e Tij kur Ai e braktisi veten plotësisht te Abba: [10]shih Shpëtimtari

… Ma heq këtë kupë; prapë, bëhu jo vullneti im, por yti. (Luka 22:42)

Vini re se si pasi Jezusi bëri këtë lutje në Gjetsemane, një engjëll u dërgua për ta ngushëlluar Atë. Pastaj, sikur të ishte avulluar frika njerëzore, Jezusi u ngrit dhe u dorëzua përndjekësve të Tij që kishin ardhur për ta arrestuar. Ati do t'u dërgojë të njëjtin "engjëll" fuqie dhe guximi atyre që braktisin veten plotësisht te Ai.

Të pranosh vullnetin e Zotit, na pëlqen apo jo, do të thotë të jesh si një fëmijë i vogël. Një shpirt i tillë që ecën në atë lloj braktisjeje nuk ka më frikë, por ai e sheh gjithçka si nga Zoti, dhe për këtë arsye të mirë - madje, ose më mirë, sidomos, kur është Kryqi. Davidi shkroi:

Fjala jote është një llambë për këmbët e mia, një dritë për shtegun tim. (Psalmi 119: 105)

Ndjekja e “dritës” së vullnetit të Zotit largon errësirën e frikës:

Zoti është drita ime dhe shpëtimi im; nga kush do te kem frike? Zoti është kështjella e jetës sime; nga kush do te kem frike? (Psalmi 27: 1)

Në të vërtetë, Jezusi premtoi se do të gjenim «prehje» tek Ai

Ejani tek unë, të gjithë ju që jeni të munduar dhe të rënduar, dhe unë do t'ju jap pushim.

… Por si?

Merrni zgjedhën time mbi ju dhe mësoni nga unë, sepse unë jam zemërbutë dhe zemër e përulur; dhe ju do të gjeni prehje për veten tuaj. (Mat 11:28)

Kur marrim zgjedhën e vullnetit të Tij mbi ne, atëherë do të gjejmë pushim nga ankthi dhe frika që kërkon të na pushtojë.

Prandaj mos kini frikë nëse Zoti duket i largët në vuajtjet tuaja, sikur Ai ju ka harruar. Ai nuk do të të harrojë kurrë. Ky është premtimi i Tij (shih Isaia 49: 15-16 dhe Mat 28:20). Përkundrazi, Ai ndonjëherë e fsheh Veten dhe qëllimet e Tij në maskimin e dhimbshëm të vullnetit të Tij lejues, në mënyrë që të na zbulojë nëse jemi apo jo në të vërtetë besojini Atij dhe vullnetit pres për kohën dhe providencën e Tij. Kur erdhi puna për të ushqyer pesë mijë, Jezusi pyet:

"Ku mund të blejmë ushqim të mjaftueshëm që ata të hanë?" Ai e tha këtë për të provuar [Filipin], sepse ai vetë e dinte se çfarë do të bënte. (krh. Gjoni 6: 1-15)

Pra, kur gjithçka duket se po shembet rreth jush, lutuni:

O Jezus, unë të dorëzohem vetë para teje, kujdesu për gjithçka! (nga një i fuqishëm Novena e Braktisjes)

… Dhe dorëzohuni rrethanave tuaja duke u kthyer në detyrën e momentit. Drejtori im shpirtëror shpesh thotë "Zemërimi është trishtim". Kur humbasim kontrollin, atëherë ndihemi të trishtuar, gjë që shfaqet në zemërim, e cila më pas i jep frikës një vend për të banuar.

Nëse ndjekja e Tij duket e vështirë, mos ki frikë, beso tek Ai, ki besim se Ai është afër teje, Ai është me ty dhe Ai do të të japë paqen që po kërkon dhe forcën për të jetuar siç do të të donte të bësh. . —POPA FRANCIS, homeli i vjeshtës së Pashkëve, 30 mars 2013; www.vatican.va

 

V. QESH!

Së fundmi, frika mposhtet nga gezim! Gëzimi i vërtetë është fryti i Shpirtit. Kur të jetojmë pikat I - IV më lart, atëherë gëzimi do të lindë natyrshëm si një fryt i Shpirtit të Shenjtë. Ju nuk mund të dashuroheni me Jezusin dhe të mos jeni të lumtur! [11]krh. Veprat 4: 20

Ndërsa "mendimi pozitiv" nuk mjafton për të larguar frikën, është qëndrimi i duhur për një fëmijë të Zotit, i cili më pas krijon tokë të mirë për farat e kurajo e shenjte të mbin.

Gëzohuni në Zotin gjithmonë. Do ta them përsëri: gëzohu! mirësia juaj duhet të njihet nga të gjithë. Zoti është afër. Mos ki fare ankth, por në gjithçka, me lutje dhe lutje, me falënderime, bëji të njohura Perëndisë kërkesat e tua. Paqja e Zotit që tejkalon çdo kuptim do të ruajë zemrat dhe mendjet tuaja në Krishtin Jezus. (Phil 4: 7)

Falënderimet "në të gjitha rrethanat" [12]1 Themes 5: 18 na mundëson t'i hapim zemrën më gjerë Zotit, për të shmangur kurthet e hidhërimit dhe për të përqafuar vullnetin e Atit. Dhe kjo ka jo vetëm pasoja shpirtërore, por trupore.

Në një hulumtim të ri interesant mbi trurin e njeriut, Dr. Caroline Leaf shpjegon se si truri ynë nuk është "fiks" siç mendohej dikur. Përkundrazi, mendimet tona mund dhe na ndryshojnë fizikisht.

Ndërsa mendoni, zgjidhni, dhe siç zgjidhni, ju bëni që të ndodhë shprehja gjenetike në trurin tuaj. Kjo do të thotë që ju bëni proteina, dhe këto proteina formojnë mendimet tuaja. Mendimet janë gjëra reale, fizike që zënë pasuri të patundshme mendore. -Ndizni trurin tuaj, Dr. Caroline Leaf, BakerBooks, f. 32

Kërkimet, vëren ajo, tregojnë se 75 deri 95 përqind e sëmundjes mendore, fizike dhe të sjelljes vjen nga jeta e menduar. Kështu, detoksifikimi i mendimeve mund të ketë një ndikim dramatik në shëndetin e tij, madje edhe të zvogëlojë efektet e autizmit, çmendurisë dhe sëmundjeve të tjera.

Ne nuk mund t'i kontrollojmë ngjarjet dhe rrethanat e jetës, por mund të kontrollojmë reagimet tona ... Ju jeni të lirë të bëni zgjedhje se si e përqendroni vëmendjen tuaj, dhe kjo ndikon në ndryshimin dhe funksionimin e kimikateve dhe proteinave dhe instalimeve elektrike të trurit tuaj.- krh. f. 33

Ish-satanistja, Deboarah Lipsky në librin e saj Një Mesazh i Shpresës [13]taupublishing.com shpjegon se si të menduarit negativ është si një fener që tërheq shpirtrat e këqij drejt nesh, si mishi i kalbur tërheq mizat. Pra, për ata që janë të prirur të jenë të ndrojtur, negativë dhe pesimistë - kujdes! Ju jeni duke tërhequr errësirën dhe errësira dëbon dritën e gëzimit, duke e zëvendësuar me hidhërim dhe errësirë.

Problemet dhe shqetësimet tona të përditshme mund të na mbështjellin në vetvete, në trishtim dhe hidhërim ... dhe këtu është vdekja. Ky nuk është vendi për të kërkuar Atë që është gjallë! —POPA FRANCIS, homeli i vjeshtës së Pashkëve, 30 mars 2013; www.vatican.va

Ndoshta do të befasojë disa lexues të dinë se shkrimet e mia të kohëve të fundit që kanë të bëjnë me luftën, ndëshkimin dhe Antikrishtin janë shkruar me gëzimin e Pashkëve në zemrën time! Të jesh i lumtur nuk i shpërfill realitetin, trishtimin dhe vuajtjet; nuk luan-akt. Në fakt, është gëzimi i Jezusit që na mundëson të ngushëllojmë vajtimin, për të çliruar të burgosurin, për të derdhur balsam në plagët e të plagosurve, pikërisht sepse ne kemi për ta gëzim dhe shpresë autentike, atë të Ringjalljes që qëndron përtej kryqeve të vuajtjeve tona.

Bëni zgjedhje të vetëdijshme për të qenë pozitivë, për të mbajtur gjuhën, për të heshtur në vuajtje dhe për të besuar te Jezusi. Një nga mënyrat më të mira për ta bërë këtë është të kultivoni një frymë falënderimi në të gjitha gjërat -të gjithë gjëra:

Në të gjitha rrethanat falënderoni, sepse ky është vullneti i Zotit për ju në Krishtin Jezus. (1 Sel. 5:18)

Edhe kjo është ajo që do të thotë kur Papa Françesku thotë, “të mos shikosh ndër të vdekurit për të Gjallin. ” [14]Homeli i Vigjiljes së Pashkëve, 30 Mars 2013; www.vatican.va Kjo është, për të krishterin, ne gjejmë shpresë në Kryq, jetë në Luginën e Vdekjes dhe dritë në varr përmes një besimi që beson të gjitha gjërat funksionojnë në të mirë për ata që e duan Atë. [15]Rom 8: 28

Duke jetuar këto pesë mjete, të cilat janë thelbësore për çdo spiritualitet autentik të krishterë, ne mund të sigurohemi se Dashuria do të mposhtë frikën në zemrën tonë dhe errësirën që zbret në botën tonë. Për më tepër, ju do të ndihmoni të tjerët me anë të dritës së besimit tuaj të fillojnë të kërkojnë edhe të Gjallin

 

T ALL GJITHA, ME Mary

Për të gjitha sa më sipër unë them, "shto nënën tënde". Arsyeja që kjo nuk është mënyra e gjashtë për të "mos pasur frikë" është sepse ne duhet ta ftojmë Nënën e Bekuar të na shoqërojë në gjithçka ne bejme. Ajo është nëna jonë, që na është dhënë nën Kryq në personin e Shën Gjonit. Unë jam i tronditur nga veprimi i tij menjëherë pasi Jezusi i tha: "Ja, nëna jote."

Dhe që nga ajo orë dishepulli e çoi në shtëpinë e tij. (Gjoni 19:27)

Prandaj, edhe ne duhet ta marrim atë në shtëpinë tonë, në zemrat tona. Edhe Reformatori, Martin Luther, e kuptoi këtë të drejtë:

Maria është Nëna e Jezusit dhe Nëna e të gjithë neve edhe pse ishte vetëm Krishti ai që u vendos në gjunjë ... Nëse ai është yni, ne duhet të jemi në situatën e tij; atje ku ai është, ne gjithashtu duhet të jemi dhe gjithçka që ai ka duhet të jetë e jona, dhe nëna e tij është gjithashtu nëna jonë. —Predikimi i Krishtlindjes, 1529

Maria nuk i vjedh bubullimat e Krishtit; ajo është vetëtima që të çon rrugën drejt Tij! Nuk mund të numëroj kohën që kjo Nënë ka qenë komoditeti dhe ngushëllimi im, ndihma dhe forca ime, si çdo nënë e mirë. Sa më afër Marisë jam, aq më afër Jezusit i afrohem. Nëse ajo ishte mjaft e mirë për ta rritur Atë, ajo është mjaft e mirë për mua.

Kushdo që jeni që e perceptoni veten tuaj gjatë kësaj ekzistence të vdekshme të jetë më tepër duke u zhvendosur në ujërat e pabesë, në mëshirën e erërave dhe valëve, sesa të ecni në tokë të fortë, mos i largoni sytë nga shkëlqimi i këtij ylli udhëzues, nëse nuk dëshironi të zhyten nga stuhia… Shikoni yllin, thirrni Marinë… Me të për udhëzuese, ju nuk do të gaboni, ndërsa e thirrni atë, nuk do të humbni kurrë zemrën… nëse ajo ecën para jush, nuk do të lodheni; nëse ajo të tregon favor, do ta arrish qëllimin.  - Shën. Bernard Clairvaux, Homilia super Missus est, II, 17

Jezusi, Sakramentet, lutja, braktisja, duke përdorur arsyen dhe vullnetin tënd, dhe Nëna… në këto mënyra mund të gjesh atë vend lirie ku e gjithë frika shpërndahet si mjegulla para diellit të mëngjesit.

Nuk do të kesh frikë nga tmerri i natës, as nga shigjeta që fluturon ditën, as nga murtaja që endet në errësirë, as nga murtaja që shkatërron në mesditë. Megjithëse një mijë bien në krahun tënd, dhjetë mijë në të djathtën tënde, afër teje nuk do të vijë. Ju duhet thjesht të shikoni; ndëshkimin e të pabesit që do të shihni. Sepse ju keni Zotin si strehën tuaj dhe e keni bërë Më të Lartin kështjellën tuaj… (Psalmi 91-5-9)

Printo këtë. Mbajeni të shënuar. Referojuni asaj në ato momente errësire. Emri i Jezusit është Emmanuel - "Zoti është me ne".[16]Mateu 1: 23 Mos kini frikë!

 

 

 

 

Mbështetni shërbimin e plotkohor të Markut:

 

me Nihil Obstat

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Veprat 4: 29-31
2 krh. Mat 19:14
3 krh. Gjoni 4:23
4 shih Mëkati i qëllimshëm
5 krh. Gjoni 3:19
6 krh. Gjoni 20:23; Jakobi 5:16
7 shih Bërja e një Rrëfimi të Mirë
8 krh. Gjoni 3:34
9 shih Pranoni Kurorën
10 shih Shpëtimtari
11 krh. Veprat 4: 20
12 1 Themes 5: 18
13 taupublishing.com
14 Homeli i Vigjiljes së Pashkëve, 30 Mars 2013; www.vatican.va
15 Rom 8: 28
16 Mateu 1: 23
Postuar ne BALLINA, PARALIZOHET NGA Frika.