Pesë gurë të lëmuar

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 22 janar 2014
Memoriali i Shën Vincentit

Tekste liturgjike këtu

 

 

SI i vrasim gjigantët në ditët tona të ateizmit, individualizmit, narcizmit, utilitarizmit, marksizmit dhe të gjithë "izmeve" të tjerë që e kanë sjellë njerëzimin deri në vetëshkatërrim? Davidi përgjigjet në leximin e parë të sotëm:

Nuk shpëton me shpatë ose me shtizë Zoti. Sepse beteja është e Zotit dhe ai do t'ju japë në duart tona.

Shën Pali i vuri fjalët e Davidit në dritën bashkëkohore të besëlidhjes së re:

Sepse mbretëria e Perëndisë nuk konsiston në fjalë, por në fuqi. (1 Kor 4:20)

Kjo është pushtet të Shpirtit të Shenjtë që konverton zemrat, popujt dhe kombet. Është pushtet të Shpirtit të Shenjtë që ndriçon mendjet për të vërtetën. Është pushtet të Frymës së Shenjtë aq shumë të nevojshme në kohën tonë. Pse mendoni se Jezusi po e dërgon Nënën e Tij mes nesh? Eshte për të formuar atë chenakul të Sallës së Epërme edhe njehere që një "Rrëshajë e re" të mund të zbresë mbi Kishë, duke e ndezur atë dhe botën! [1]shih Karizmatik? Pjesa VI

Unë kam ardhur për t'i dhënë flakë tokës dhe sa do të doja të ishte tashmë e ndezur! (Luka 12:49)

Por duhet të jemi të kujdesshëm që të mos mendojmë për një "Rrëshajë të re" apo edhe atë Rrëshajën e parë si ngjarje të izoluara nga përgatitje që lehtësoi ardhjen e Shpirtit të Shenjtë. Nëse do të kujtoni atë që kam shkruar kohët e fundit në Zbrazja, vetëm pasi Jezusi ishte në shkretëtirë për dyzet ditë e natë, Ai u shfaq "Në fuqinë e Shpirtit". Po kështu, Apostujt kishin kaluar tre vjet duke ndjekur Jezusin, duke medituar në fjalët e Tij, duke u lutur dhe duke vdekur në mënyrat e tyre të vjetra para se gjuhët e zjarrit të binin mbi ta dhe ata, po kështu, filluan të lëviznin në fuqinë e Shpirtit. [2]krh. Veprat 1: 8 Dhe pastaj Davidi, ai djalë bari, kaloi ditë të pafundme duke kullotur vathët e deleve, duke luftuar kundër «kthetrat e luanit dhe ariut“, Duke i kënduar lavde Zotit me qeste dhe duke mësuar se çfarë lloj gurësh ishin armët e tij më të mëdha para Zoti e solli ballë për ballë me Goliathin.

Po kështu, edhe ne duhet të hyjmë urgjentisht në atë përgatitje për një lëvizje të re të Shpirtit. Ne duhet të mësojmë të marrim “Pesë gurë të lëmuar, ”Siç mësohet dhe inkurajohet nga nëna jonë, Kisha, që do të na përgatisë të përballemi me gjigandët e kohës sonë

 

I. LUTJA

Lutja është guri themelor i të gjithë të tjerëve. Pse Sepse lutja është ajo që ju "lidh" me hardhinë, i cili është Krishti dhe pa të cilin "nuk mund te besh asgje". [3]krh. Gjn 15:5 Koha personale vetëm me Zotin tërheq "lëngun" e Shpirtit në jetën tuaj.

… Lutje is jetesa marrëdhënie e fëmijëve të Zotit me Atin e tyre -Katekizmi i Kishës Katolike, n.2565

II AGJINGRIMI

Agjërimi dhe sakrifica është ajo që zbraz vetveten dhe krijon hapësirë ​​për atë hir që vjen përmes lutjes.

Lutja ndjek hirin që na nevojitet -KKK, n.2010

Agjërimi është ai që krahason dhe bashkon shpirtin më shumë me Zotin e kryqëzuar, i cili shkatërroi vdekjen me vdekjen e Tij, duke konfiguruar dhe përgatitur shpirtin për të marrë pushtet e Ringjalljes.

III FJALA

Veprat e mëshirës ndaj të afërmit tonë janë ato që aktivizojnë dhe gjallërojnë besim, [4]krh. Jakovi 2: 17 të cilat Jezusi tha se mund të "lëvizin malet". "Forca mistike"  [5]krh. JOHN PAUL II, Christifideles Laici, n 2 prapa bamirësisë autentike është Vetë Zoti, sepse "Zoti është dashuri".  [6]shih KKK, 1434

IV. SAKRAMENTET

By duke frekuentuar Sakramentet e Rrëfimit dhe Eukaristia e Shenjtë, shpirti shërohet, ushqehet, përtërihet dhe rivendoset. Sakramentet pastaj bëhen një shkollë dashurie dhe "burimi dhe maja" e tërheqjes së hirit të Shpirtit të Shenjtë përmes takimit të drejtpërdrejtë me Jezusin në Eukaristi dhe Atin e Pajtimit.

V. FJALA E ZOTIT

Ky është guri që do të depërtojë në kafkën e gjigantëve. Është shpata e Shpirtit. Sepse Fjala e Zotit është

… I aftë t'ju japë mençuri për shpëtim përmes besimit në Krishtin Jezus. I gjithë shkrimi i shenjtë është i frymëzuar nga Zoti dhe është i dobishëm për mësimdhënie, për përgënjeshtrim, për korrigjim dhe për stërvitje në drejtësi, në mënyrë që ai që i përket Zotit të jetë i aftë, i pajisur për çdo punë të mirë. (2 Tim. 3: 15-17)

Por Fjala depërton vetëm “midis shpirtit dhe shpirtit, nyjeve dhe palcës" [7]krh. Heb 4:12 kur eshte "u hodh… me hobe ”, që është, dorëzuar në pushtet të Shpirtit. Kjo vjen me anë të shpatës me dy tehe të një fjale të thënë (logos), ose "fjalës" së dëshmitarit të dikujt që vë mish mbi fjalën e thënë (rhema).

Këto pesë pak gurët i hapin zemrën Zotit, përshtatin mendjen dhe shndërrojnë shpirtin gjithnjë e më shumë në shëmbëllimin e Jezusit në mënyrë që të bëhet "jo më unë, por Krishti që jeton në mua". [8]krh. Gal 2: 20 Pra, duke lëvizur në pushtet e Shpirtit në thelb po bëhet një Krisht tjetër në botë. Thisshtë kjo jetë e brendshme në Zot që ju përgatit përsëri dhe përsëri për të marrë Shpirtin, për t'ju mbushur me Shpirt dhe për t'ju çuar përpara në pushtet të Shpirtit… të përballen me çfarëdo gjigandësh që mund të ketë.

I bekuar qoftë Zoti, kështjella ime, që stërvit duart e mia për betejë dhe gishtat e mi për luftë. (Psalmi i sotëm, 144)

Shpirti i Shenjtë gjithashtu jep kurajo për të shpallur të rejat e Ungjillit me guxim (parrezia) në çdo kohë dhe vend, edhe kur has në kundërshtim. Le ta thërrasim atë sot, të vendosur fort në lutje, sepse pa lutje e gjithë veprimtaria jonë rrezikon të mbetet e pafrytshme dhe mesazhi ynë i zbrazët. Jezusi dëshiron ungjillëzues që shpallin lajmin e mirë jo vetëm me fjalë, por mbi të gjitha me një jetë të shpërfytyruar nga prania e Zotit. —POPA FRANCIS, Evangelii Gaudium, n 259

 

LIDHJE ME LIDHJE

 

 

Për të marrë La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Flamuri Tani i Fjalës

 

Ushqimi Shpirtëror për Mendimin është një apostol me kohë të plotë.
Faleminderit per mbeshtetjen!

Bashkohu me Mark në Facebook dhe Twitter!
logoja e FacebookTwitterlogo

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Karizmatik? Pjesa VI
2 krh. Veprat 1: 8
3 krh. Gjn 15:5
4 krh. Jakovi 2: 17
5 krh. JOHN PAUL II, Christifideles Laici, n 2
6 shih KKK, 1434
7 krh. Heb 4:12
8 krh. Gal 2: 20
Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive.