Duke ndjekur gjurmët e Kryqëzuar

KRESHME RETREAT
Dita 38

balona-gjatë-natës3

 

K .TU larg në tërheqjen tonë, unë jam përqendruar kryesisht në jetën e brendshme. Por siç thashë disa ditë më parë, jeta shpirtërore nuk është vetëm një thirrje bashkësi me Zotin, por a komisionin tuaj për të dalë në botë dhe

… Bëj dishepuj të të gjitha kombeve… duke i mësuar të respektojnë të gjitha ato që unë të kam urdhëruar. (Mat 28: 19-20)

Kjo do të thotë miqtë e mi se kjo Tërheqje e Kreshmëve do të ishte një dështim kolosal nëse do të reduktohej në një mentalitet "Jezusi dhe unë" - lloji i vetë-aktualizimit të cekët predikohet këto ditë midis disa televangjelistëve. Unë mendoj se Papa Benedikti XVI gozhdoi atë kur ai pyeste veten me zë të lartë:

Si mund të ishte zhvilluar ideja që mesazhi i Jezusit është ngushtë individualist dhe synon vetëm secilin person veç e veç? Si arritëm në këtë interpretim të “shpëtimit të shpirtit” si një ikje nga përgjegjësia për të gjithë dhe si arritëm ta konceptonim projektin e krishterë si një kërkim egoist të shpëtimit që hedh poshtë idenë për t’i shërbyer të tjerëve? —POPE BENEDIKTI XVI, Flisni Salvi (Ruajtur në Shpresë), n. 16

Shtë e qartë, Mateu 28 përuron vetë Kishën si "sakramenti i shpëtimit" duke qenë së pari fytyrë e Krishtit, atëherë e Krishtit, atëherë pushtet të Krishtit - veçanërisht përmes Sakramenteve.

Në një intervistë të botuar së fundmi, Papa Emeritus Benedict përsëri e nënvizoi atë çdo Kristiani thirret nga vetvetja në një "qenie për të tjerët". Unë mendoj se ai bën një përmbledhje të mrekullueshme këtu për tërheqjen tonë deri më tani:

Të krishterët, si të thuash, nuk janë aq për veten e tyre, por janë, me Krishtin, për të tjerët ... Ajo që i duhet personit njerëzor në rendin e shpëtimit [për t'u shpëtuar] është një hapje e thellë në lidhje me Zotin, një pritje e thellë dhe aderimin ndaj Tij, dhe kjo do të thotë përkatësisht se ne, së bashku me Zotin që kemi hasur, shkojmë drejt të tjerëve dhe kërkojmë t'u bëjmë të dukshme ardhjen e Zotit në Krishtin. - nga një intervistë e vitit 2015 me teologun Jezuit At Zhak Servais; përkthyer nga italishtja në Letra nga Revista e Robert Moynihan, Letra # 18, 2016

Ne e bëjmë Jezusin "të dukshëm" për të tjerët kur Ai vetë jeton brenda dhe përmes nesh, i cili është qëllimi i jetës së brendshme. Siç tha Papa Pali VI,

Njerëzit dëgjojnë më me dëshirë dëshmitarët sesa mësuesit, dhe kur njerëzit dëgjojnë mësues, kjo është për shkak se ata janë dëshmitarë. —POPULLI PAUL VI, Ungjillizimi në Botën Moderne, n 41

Dhe ata janë dëshmitarë, jo duke lexuar për Jezusin në libra aq shumë sa duke u takuar me të personalisht, një ide që është pothuajse e huaj për disa të krishterë. 

Ndonjëherë edhe katolikët kanë humbur ose nuk kanë pasur kurrë shansin ta përjetojnë Krishtin personalisht: jo Krishti si një 'paradigmë' ose 'vlerë' e thjeshtë, por si Zoti i gjallë, 'mënyra, e vërteta dhe jeta'. OPPOPE JOHN PAUL II, L'Osservatore Romano (Botimi Anglez i Gazetës së Vatikanit), 24 Mars 1993, f.3.

Por Shën Pali pyet

… Si mund ta thërrasin atë tek i cili nuk kanë besuar? Dhe si mund të besojnë në atë për të cilin nuk kanë dëgjuar? Dhe si mund të dëgjojnë ata pa dikë që të predikojë? (Rom 10:14)

Ju dhe unë, të dashur vëllezër dhe motra - ne jemi thirrur të bëhemi këta dëshmitarë, të cilët në të vërtetë mund të jemi vetëm me një jetë të brendshme lutjeje në të cilën duam Krishtin dhe një jetë të jashtme të veprave të mira në të cilat duam Krishtin në fqinjin tonë . 

Prandaj, kryesisht nga sjellja e Kishës, nga dëshmia e gjallë e besnikërisë ndaj Zotit Jezus, Kisha do të ungjillëzojë botën. Ky shekull ka etje për vërtetësi ... A predikoni atë që jetoni? Bota pret prej nesh thjeshtësinë e jetës, frymën e lutjes, bindjen, përulësinë, shkëputjen dhe vetëmohimin. —POPULLI PAUL VI, Ungjillizimi në Botën Moderne, n 41, 76

Por vëllezër dhe motra, Jezusi gjithashtu tha:

Nëse më përndjekën, do të të përndjekin edhe ty. Nëse ata e mbajtën fjalën time, ata do të mbajnë edhe tuajin. (Gjoni 15:20)

E shihni, i krishteri që është vërtet i mbushur me zjarr dhe dritë të Krishtit është si një tullumbace me ajër të nxehtë që ngjitet mbi tokë, duke u bërë e dukshme në natën e mëkatit në këtë botë. Ndërsa flakët e dashurisë rriten në zemër përmes lutjes, ato rrezatojnë nga shpirti në të gjithë botën. Dhe kjo ka dy efekte: njëra është që ju do të ungjillëzoni të tjerët: disa do të marrin "fjalën e Zotit", siç tha Jezusi, por të tjerët do të nuk e mirëpres dritën, pa marrë parasysh sa thellësisht shkëlqen me shkëlqimin e dashurisë. Ata do të kërkojnë të të kryqëzojnë edhe ty, sepse siç tha Jezusi, the

… Njerëzit preferuan errësirën ndaj dritës, sepse punët e tyre ishin të mbrapshta. Sepse kushdo që bën gjëra të mbrapshta e urren dritën dhe nuk vjen drejt dritës, që të mos zbulohen veprat e tij. (Gjoni 3: 19-20)

Ne duhet të jemi të përgatitur, më shumë se kurrë sot, për të ndjekur gjurmët e Jezuit që eci jo vetëm midis turmave mikpritëse, por edhe turmave të zemëruara. Për persekutimin për të cilin unë jam detyruar të paralajmëroj për vite me radhë ka filluar të shpërthejë mbi të gjithë Kishën. [1]shih Përndjekja!… Dhe Tsunami Moral   Tsunami Shpirtëror Nuk i duhet një profet për ta parë këtë, siç është Shërbëtori i ndjerë i Zotit Fr. John Hardon i cili tha:

Ata që sfidojnë këtë paganizëm të ri përballen me një mundësi të vështirë. Ose ata i përshtaten kësaj filozofie ose ballafaqohen me mundësinë e martirizimit. —Pr. John Hardon (1914-2000), Si të Jesh një Besnik Katolik Sot? Duke qenë Besnik ndaj Ipeshkvit të Romës; atjealpresence.org

Kjo është arsyeja pse unë ndiej që Zoja jonë e donte këtë tërheqje: sepse ajo e sheh atë që po vjen dhe e di se mënyra e vetme për të pasur forcën për të duruar Pasionin e ardhshëm është të soditësh Jezusin, siç bëri. Sepse duke soditur Atë që është dashuri, ne bëhemi dashuri dhe Shën Gjoni shkruan writes

Love dashuria e përsosur largon frikën. (1 Gjonit 4:18)

Shpirti, jeta e brendshme e të cilit është transferuar në një vështrim në fytyrën e Jezusit mund të thotë me Psalmistin:

Zoti është drita ime dhe shpëtimi im; nga kush duhet te kem frike? Zoti është streha e jetës sime; nga kush duhet te kem frike? (Psalmi 27: 1)

Në mbyllje, do të kujtoni se shtatë lumturitë e Ungjijve zbulojnë shtatë rrugë me të cilat hiri dhe prania e Zotit vijnë tek ne. Nëse i jetoni këto lumturi, të cilat në thelb duhet të bëhen "Kërkoni së pari mbretërinë e Perëndisë dhe drejtësinë e Tij", atëherë do të merrni pjesë edhe në lumturinë e tetë:

Lum ata që përndiqen për hir të drejtësisë, sepse e tyre është mbretëria e qiejve. Lum ju kur ju ofendojnë dhe ju përndjekin dhe shqiptojnë çdo lloj të keqe kundër jush në mënyrë të rreme për shkakun tim. Gëzohuni dhe gëzohuni, sepse shpërblimi juaj do të jetë i madh në qiell. (Mat 5: 9-10)

 

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

Të ndjekësh gjurmët e Jezusit do të thotë të përshtatësh jetën e dikujt me Zotin përmes lutjes dhe Sakramenteve, dhe më pas të zbulosh këtë jetë të brendshme për të tjerët përmes dëshmisë autentike të krishterë.

… [Unë jam] në varësi të besimit për ta njohur dhe fuqinë e ringjalljes së tij dhe ndarjen e vuajtjeve të tij duke u konformuar me vdekjen e tij, nëse në një farë mënyre mund ta arrij ringjalljen nga të vdekurit… Për këtë ju jeni thirrur, sepse Krishti gjithashtu vuajti për ju, duke ju lënë një shembull që duhet të ndiqni gjurmët e tij. (Fil 3: 9-10; 1 Pjetrit 2:21))

kryqëzim3

 

Faleminderit per mbeshtetjen
të kësaj shërbese me kohë të plotë.

 

Këtë Javë të Pasionit, lutuni Pasionin me Markun.

Shkarkoni një kopje FALAS të Chaplet Divine Mercy
me këngë origjinale nga Mark:

 

• Klikoni CdBaby.com për të shkuar në faqen e tyre të internetit

• Zgjidhni Chaplet hyjnore mëshirë nga lista e muzikës time

• Klikoni “Shkarkoni $ 0.00”

• Klikoni “Arkë” dhe vazhdoni.

 

Klikoni në kopertinën e albumit për kopjen tuaj falas!

 

Për t'iu bashkuar Markut në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

 

Dëgjoni podcastin e reflektimit të sotëm:

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.