Françesku dhe Anija e Madhe e Mbytur

 

… Miqtë e vërtetë nuk janë ata që i bëjnë lajka Papës,
por ata që e ndihmojnë me të vërtetën
dhe me kompetencë teologjike dhe njerëzore. 
- Kardinali Müller, Corriere della Sera, 26 nëntor 2017;

nga Letrat Moynihan, # 64, 27 nëntor 2017

Të dashur fëmijë, Anija e Madhe dhe një Anije e Madhe e Mbytur;
ky është [shkaku] i vuajtjeve për burrat dhe gratë me besim. 
—Zonja jonë për Pedro Regis, 20 tetor 2020;

countdowntothekingdom.com

 

Brenda kultura e katolicizmit ka qenë një “rregull” i pashprehur që askush nuk duhet ta kritikojë kurrë Papën. Në përgjithësi, është e mençur të përmbaheni duke kritikuar etërit tanë shpirtërorëMe Sidoqoftë, ata që e shndërrojnë këtë në një absolut, ekspozojnë një kuptim jashtëzakonisht të ekzagjeruar të pagabueshmërisë papnore dhe i afrohen rrezikshëm një forme idhujtarie-papalotria-që e ngre një papë në një status të ngjashëm me perandorin, ku gjithçka që ai thotë është pa dyshim hyjnore. Por edhe një historian rishtar i katolicizmit do ta dijë se papët janë shumë njerëzorë dhe të prirur ndaj gabimeve - një realitet që filloi me vetë Pjetrin:

Dhe kur Kefa [Pjetri] erdhi në Antioki, unë e kundërshtova atë në fytyrë, sepse ai ishte qartë i gabuar. (Galatasve 2:11)

Pjetri i Rrëshajëve Pjetri that është i njëjti Pjetër i cili, nga frika e hebrenjve, përgënjeshtroi lirinë e tij të krishterë (Galatasve 2 11–14); ai është njëherësh një shkëmb dhe një pengesë. Dhe a nuk ka qenë kështu gjatë gjithë historisë së Kishës që Papa, pasardhësi i Pjetrit, të ketë qenë menjëherë Petra   Skandalon- si shkëmbi i Zotit dhe një pengesë? —POPA BENEDICT XIV, nga Das neue Volk Gottes, f. 80ff

Papët kanë bërë dhe bëjnë gabime dhe kjo nuk është çudi. Pagabueshmëria është e rezervuar ish katedra ["Nga selia" e Pjetrit, domethënë shpallje të dogmës bazuar në Traditën e Shenjtë]. Asnjë papë në historinë e Kishës nuk ka bërë kurrë ish katedra gabime. —Rev. Joseph Iannuzzi, teolog dhe ekspert i patristikës

Kjo është një deklaratë siguruese, por edhe paralajmëruese.

Kur e shohim këtë në faktet e historisë, ne nuk po festojmë njerëz por lavdërojmë Zotin, i cili nuk braktis Kishën dhe që dëshironte të tregonte se ai ishte shkëmbi përmes Pjetrit, guri i vogël pengues: "mishi dhe gjaku" bëjnë jo, por Zoti shpëton përmes atyre që janë me mish dhe me gjak. Të mohosh këtë të vërtetë nuk është një plus i besimit, as një plus i përulësisë, por do të thotë të tërhiqesh nga përulësia që e njeh Zotin ashtu siç është. Prandaj premtimi Petrine dhe mishërimi i tij historik në Romë mbeten në nivelin më të thellë një motiv gjithnjë i rinovuar për gëzim; fuqitë e ferrit nuk do të mbizotërojë kundër tij... - Ratzinger Kardinal (POPE BENEDIKTI XVI), Thirrja në Kungim, Kuptimi i Kishës Sot, Ignatius Press, fq. 73-74

Sidoqoftë, premtimet Petrine të Krishtit nuk garantojnë që një papë nuk mund të bëjë gabime serioze në gjykim ose të bjerë në mëkat të rëndë. Si e tillë, edhe nga laikët mund të kërkohet që t'i adresojë publikisht këto kontradikta kur është në rrezik shpëtimi dhe mirëqenia e bashkëqytetarëve tanë:

Besnikët e Krishtit janë të lirë të bëjnë të njohur nevojat e tyre, veçanërisht nevojat e tyre shpirtërore dhe dëshirat e tyre për Pastorët e Kishës. Ata kanë të drejtë, me të vërtetë nganjëherë detyra, në përputhje me njohuritë, kompetencat dhe pozicionin e tyre, për t'u treguar pastorëve të shenjtë pikëpamjet e tyre mbi çështjet që kanë të bëjnë me të mirën e Kishës. Ata kanë të drejtë gjithashtu që t'ua bëjnë të njohur pikëpamjet e tyre të tjerëve besnikë të Krishtit, por duke vepruar kështu ata gjithmonë duhet të respektojnë integritetin e besimit dhe moralit, të tregojnë respekt të duhur ndaj Pastorëve të tyre dhe të marrin parasysh të mirën dhe dinjitetin e përbashkët të individëve. -Kodi i Ligjit të Kanunit, 212

Kohët e fundit, Papa ka bërë deklarata në libra dhe media që kanë krijuar polemika dhe konfuzion të jashtëzakonshëm. Por teologu Fr. Tim Finigan thotë:

… Nëse shqetësoheni nga disa deklarata që Papa Françesku ka bërë në intervistat e tij të fundit, nuk është mosbesim ose mungesë e Romanit për të mos u pajtuar me detajet e disa prej intervistave të cilat u dhanë jashtë manshetës. Natyrisht, nëse nuk pajtohemi me Atin e Shenjtë, ne e bëjmë këtë me respektin dhe përulësinë më të thellë, të vetëdijshëm se mund të na duhet të korrigjohemi. Sidoqoftë, intervistat papnore nuk kërkojnë as pëlqimin e besimit që i jepet ish katedra deklaratat ose atë nënshtrim të brendshëm të mendjes dhe vullnetit që u jepet atyre deklaratave që janë pjesë e magjisteriut të tij jo të pagabueshëm, por autentik. —Pr. Tim Finigan, pedagog në Teologjinë e Sakramentit në Seminarin e Shën Gjonit, Wonersh; nga Hermeneutika e Komunitetit, "Asistenca dhe Magjisteri Papnor", 6 Tetor 2013; http://the-hermeneutic-of-continuity.blogspot.co.uk

Më falni për një hyrje kaq të gjatë, por është e nevojshme. Sepse ajo që duhet thënë, ndërsa është e rëndë në natyrë, ka për qëllim të ndihmojë Kishën "me të vërtetën dhe me kompetencën teologjike dhe njerëzore", për aq sa kam mundësi. Sepse ajo që po shpaloset në këtë orë është përhapja e komunizmit global nën dy pretendime të cilat, tragjikisht, janë miratuar plotësisht nga vetë Papa Françesku…

 

MB OSHTYRJA E PREROGATIVIT PAPAL?

 

I. Ndryshimet Klimatike

Në Letrën e tij Enciklike Laudato si ', Papa Françesku paralajmëron për kufizimet e zërit të Kishës në çështjet laike:

Këtu do të deklaroja edhe një herë se Kisha nuk supozon të zgjidhë çështje shkencore ose të zëvendësojë politikën. Por unë jam i shqetësuar për të inkurajuar një debat të sinqertë dhe të hapur në mënyrë që interesat ose ideologjitë e veçanta të mos paragjykojnë të mirën e përbashkët. -Laudato si 'n 188

Në të njëjtën kohë, dokumenti më pas merr një pozicion mbi të diskutueshmet dhe shkenca e mashtruar prapa "ngrohjes globale" të krijuar nga njeriu (antropogjen).[1]shih Ndryshimi i klimës dhe mashtrimi i madh 

E njëjta mendësi që qëndron në rrugën e marrjes së vendimeve radikale për të përmbysur trendin e ngrohjes globale, gjithashtu qëndron në rrugën e arritjes së qëllimit të eliminimit të varfërisë. -Laudato si 'n 175

Kjo bëri që Kardinali George Pell të lëshojë një deklaratë balancuese:

Ka shumë, shumë elemente interesante. Ka pjesë të tij që janë të bukura. Por Kisha nuk ka ndonjë ekspertizë të veçantë në shkencë Church Kisha nuk ka asnjë mandat nga Zoti për të shqiptuar mbi çështjet shkencore. Ne besojmë në autonominë e shkencës. —Cardinal Pell, Shërbimi i Lajmeve Fetare, 17 korrik 2015; relgionnews.com

Në zemër të enciklikës është një besim se ngrohja antropogjene e pafajshme do të dëmtonte të varfërit, dhe kështu, duhet të merren "vendime radikale". Si i tillë, Francis vazhdoi të promovonte hapur Marrëveshja e Parisit, e cila në fakt vendos taksa për të varfërit (të tilla si rritja e kostove të karburantit) dhe i bashkëngjitet agjendave të kontrollit të popullsisë të "qëllimeve të zhvillimit të qëndrueshëm" të Kombeve të Bashkuara që shpesh kanë në sy "mbipopullimin" e vendeve të botës së tretë. 

Të dashur miq, koha po mbaron! … Një politikë e çmimit të karbonit është thelbësore nëse njerëzimi dëshiron të përdorë burimet e krijimit me mençuri… efektet në klimë do të jenë katastrofike nëse tejkalojmë pragun 1.5ºC të përshkruar në qëllimet e Marrëveshjes së Parisit. —POPA FRANCIS, 14 qershor 2019; Brietbart.com

Kjo lutje i la në mëdyshje shumë besimtarë katolikë. Sepse ndërsa inkurajonte "debatin e sinqertë dhe të hapur", Ati i Shenjtë tani ishte duke u përafruar me forcat globale me "interesa ose ideologji të veçanta" që jo vetëm që binin ndesh me mësimet katolike, por po shtypnin në mënyrë aktive çdo përpjekje për një debat të ndershëm dhe të hapur.

Pozicioni i Vatikanit u bazua në të dhënat e Panelit Ndërqeveritar për Ndryshimet Klimatike (IPCC), të cilat janë shqetësuese, pasi IPCC është diskredituar në raste të shumta. Dr Frederick Seitz, një fizikan me famë botërore dhe ish-president i Akademisë Kombëtare të Shkencave të SHBA, kritikoi raportin e IPCC të vitit 1996 që përdorte të dhëna selektive dhe grafikë të doktoruar: “Unë kurrë nuk kam qenë dëshmitar i një korrupsioni më shqetësues të procesit të rishikimit të kolegëve sesa ngjarjeve që çoi në këtë raport të IPCC, "u ankua ai.[2]shih Forbes.com Në vitin 2007, IPCC u desh të korrigjojë një raport që ekzagjeronte ritmin e shkrirjes së akullnajave Himalaje dhe që pretendonte gabimisht se të gjithë mund të zhdukeshin deri në vitin 2035.[3]shih Reuters.com IPCC kohët e fundit u kap përsëri duke ekzagjeruar të dhënat e ngrohjes globale në një raport të nxituar për të ndikuar në Marrëveshjen e Parisit. Ai raport të dhëna fudged në mënyrë që të sugjerojë jo 'bëj një pauzë në ngrohjen globale ka ndodhur që nga ana e këtij mijëvjeçari. '[4]shih nypost.com; dhe 22 janar 2017, investitorët.com; nga studimi: nature.com Në fakt, anëtari i IPCC Ottmar Edenhofer pranoi krejtësisht:

… Duhet të çlirohet nga iluzioni se politika ndërkombëtare e klimës është politikë mjedisore. Në vend të kësaj, politika e ndryshimit të klimës ka të bëjë me mënyrën se si rishpërndajmë de fakto pasuria e botës -dailysignal.com, 19 nëntor 2011

Lëreni të zhytet. Sepse ju do ta dëgjoni këtë temë të rishfaqet përsëri.

Ajo që ka ndjekur në mediat kryesore është tashmë tepër e njohur: frikësimi, parashikimet e ekzagjeruara, statistikat e falsifikuara dhe censura pasi ata që kontrollojnë narrativën e ngrohjes globale kanë ndaluar debatin dhe kanë ndëshkuar klimatologët që nuk guxojnë të pajtohen. Ndoshta më e tmerrshmja është se "gazrat serë" janë trajtuar sikur të ishin toksikë. Përkundrazi, përqendrimet më të larta të dioksidit të karbonit nënkuptojnë kushte më të mira në rritje në të gjithë globin. Ironikisht, ishin ambientalistët që binin alarmin, duke paralajmëruar se të varfërit do të lëndoheshin duke miratuar alternativa të shtrenjta dhe shkatërruese të mjedisit të energjisë, siç janë mullinjtë e energjisë diellore dhe të erës. 

Ne nuk kemi ndonjë provë shkencore se ne jemi shkaku i ngrohjes globale që ka ndodhur në 200 vitet e fundit alarm Alarmizmi po na shtyn përmes taktikave të frikshme për të miratuar politika energjetike që do të krijojnë një sasi të madhe të varfërisë energjetike midis njerëz të varfër. Nuk është e mirë për njerëzit dhe nuk është e mirë për mjedisin… Në një botë më të ngrohtë ne mund të prodhojmë më shumë ushqim. - Dr. Patrick Moore, bashkëthemelues i Greenpeace, Lajmet e Biznesit Fox me Stewart Varney, janar 2011; Forbes.com

 

II COVID-19

Pastaj erdhi "pandemia".

Që nga dita e parë, vetëm një lexim bazë i lajmeve të përditshme sugjeroi se diçka krejtësisht e çuditshme ishte në zhvillim - nga origjina e virusit,[5]Një letër nga Universiteti i Teknologjisë i Kinës Jugore pretendon se 'koronavirusi vrasës ndoshta ka origjinën nga një laborator në Wuhan.' (16 Shkurt, 2020; dailymail.co.uk) Në fillim të shkurtit 2020, Dr. Francis Boyle, i cili hartoi "Aktin Biologjik të Armëve" të SH.B.A.-së, dha një deklaratë të hollësishme duke pranuar se 2019 Wuhan Coronavirus është një Armë Fyese e Luftës Biologjike dhe që Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) tashmë e di për këtë (krh. zerohedge.com) Një analist izraelit i luftës biologjike tha të njëjtën gjë. (26 Jan, 2020; larjeontimes.com) Dr. Peter Chumakov i Institutit Engelhardt të Biologjisë Molekulare dhe Akademisë Ruse të Shkencave pohon se "ndërsa qëllimi i shkencëtarëve Wuhan për krijimin e koronavirusit nuk ishte i dëmshëm - përkundrazi, ata po përpiqeshin të studionin patogjenizmin e virusit ... Ata bënë absolutisht gjëra të çmendura ... Për shembull, fut në gjenom, i cili i dha virusit aftësinë për të infektuar qelizat njerëzore. "(zerohedge.com) Profesori Luc Montagnier, fitues i Çmimit Nobel për Mjekësi 2008 dhe njeriu që zbuloi virusin HIV në 1983, pretendon se SARS-CoV-2 është një virus i manipuluar që u lëshua aksidentalisht nga një laborator në Wuhan, Kinë. (Krhs. mercola.com) A dokumentar i ri, duke cituar disa shkencëtarë, tregon COVID-19 si një virus i inxhinieruar. (mercola.com) Një ekip shkencëtarësh australianë ka prodhuar prova të reja se koronavirusi i ri tregon shenja "të ndërhyrjes njerëzore" (lifesitenews.comlarjeontimes.com) Ish kreu i agjencisë britanike të inteligjencës M16, Sir Richard Dearlove, tha se ai beson se virusi COVID-19 u krijua në një laborator dhe u përhap aksidentalisht. (jpost.com) Një studim i përbashkët britaniko-norvegjez pretendon se koronavirusi Wuhan (COVID-19) është një "kimera" e ndërtuar në një laborator kinez. (Taiwannews.com) Profesor Giuseppe Tritto, një ekspert i njohur ndërkombëtarisht në bioteknologji dhe nanoteknologji dhe president i Akademia Botërore e Shkencave dhe Teknologjive Biomjekësore (WABT) thotë se "Ajo ishte e inxhinierizuar gjenetikisht në laboratorin P4 (me përmbajtje të lartë) të Institutit Wuhan të Virologjisë në një program të mbikëqyrur nga ushtria kineze." (lifesitnews.com) I respektuar virolog kinez Dr. Li-Meng Yan, i cili iku nga Hong Kong pasi zbuloi njohuritë e Bejing-ut për koronavirusin para se të dilnin raportet për të, deklaroi se "tregu i mishit në Wuhan është një ekran tymi dhe ky virus nuk është nga natyra… It vjen nga laboratori në Wuhan. ”(dailymail.co.uk ) Dhe ish-Drejtori i CDC Robert Redfield gjithashtu thotë se COVID-19 "ka shumë të ngjarë" të ketë ardhur nga laboratori i Wuhan. (larje larjeje) mënyrës sesi reaguan qeveritë, mënyrës sesi shkenca e vendosur u hodh plotësisht dhe masa drakonike u zbatuan kundër të gjithë publikut të gjerë (shiko Ndjek Shkencen?) Edhe një herë, kushdo që vinte në dyshim rrëfimin e mediave u censurua, u ndëshkua dhe u margjinalizua - sikur "debati i sinqertë dhe i hapur" do të vriste njerëz. Si rezultat, shumë protestuan kundër tejkalimit të dukshëm të qeverisë për të karantinuar të shëndetshmit, për t'i detyruar ata të mbajnë maska në kundërshtim me shkencën (dhe duke shkaktuar dokumentuar dëm), dhe mbyllja e kishave ndërsa dyqanet e pijeve dhe abortuaret mbetën të hapura.

Por në vend që të qortonin qeveritë, besimtarët u mahnitën kur panë se pothuajse çdo klerik nga Papa, deri tek pastori i fshatit, binin dakord të kufizonin qasjen e besimtarëve në sakramentet.

Çfarë mendoni se do të thoshte Zoti rreth mbylljes universale të sakramentit brenda Kishës që i ka privuar besimtarët - mes tyre shumë njerëz të moshuar dhe që vdesin - nga sakramentet në të gjithë botën? Një gjë e tillë nuk ka ndodhur kurrë në historinë 2,000-vjeçare të Kishës, madje as në kohët më të vështira të luftës, murtajës dhe persekutimit. Çfarë do të kishte ndodhur nëse Kisha do të kishte intensifikuar jetën e saj sakramentale? Por në vend të kësaj, ajo veproi sipas logjikës së përgjithshme laike, e cila nuk njeh besim dhe shkakton mbylljen e sakramenteve dhe shkretimin e vendeve të pelegrinazhit, ndër të tjera (krh. Sheshi i zbrazët i Shën Pjetrit). Sidoqoftë, më 25 mars të vitit të kaluar, Papa Françesku na nxiti t'i kërkojmë Zotit përfundimin e pandemisë në të gjithë botën. Pra, kujt i referohet besimi dhe arsyeja jonë: besimi në masat tona, të cilat nuk arritën efektin e dëshiruar, por shkaktuan dëme të mëdha, apo ndihma e mbinatyrshme e Zotit? - Shkëlqesia e Tij Marian Eleganti, peshkop ndihmës i Chur, Zvicër; 22 Prill 2021; lifesitenews.com

Në fakt, dy agjenci të Kombeve të Bashkuara paralajmëruan se bllokimi i paparë i popullatave të shëndetshme mund të çojë në një "dyfishim të varfërisë botërore" dhe një "135 milion" të tjerë për të vdekur nga uria.[6]shih Kur isha i uritur Si munden udhëheqësit botërorë, aq më pak Papa, të mendojnë se kjo ishte një ide e mirë? Çfarë ndodhi me "opsionin tonë preferencial për të varfërit"? Po ato duke humbur bizneset dhe jetesën e tyre për shkak të bllokimeve të zgjatura? Po në lidhje me ata mijëra që po vdisnin për shkak të operacionet e vonuara? Po në lidhje me qiellin çështjet e shëndetit mendor dhe një potencial shpërthimi i vetëvrasje?[7]Rritja e 44% në vetëvrasje në Nepal; Japonia pa më shumë vdekje nga vetëvrasja sesa COVID në 2020; Shiko gjithashtu studim; shih "Vdekshmëria nga vetëvrasjet dhe sëmundja e koronavirusit 2019 - një stuhi e përsosur?" Po vdekjet përmes a pandemia e abuzimit me drogën? David Redman, një ish -kreu i Agjencisë së Menaxhimit të Emergjencave në Alberta, shkruan në gazetën e tij të fundit: "Përgjigja vdekjeprurëse e Kanadasë ndaj COVID-19":

Përgjigja kanadeze e "bllokimit" do të vrasë të paktën 10 herë më shumë sesa mund të kishte shpëtuar nga virusi aktual, COVID-19. Përdorimi i paarsyeshëm i frikës gjatë një emergjence, për të siguruar pajtueshmërinë, ka shkaktuar një shkelje të besimit në qeveri që do të zgjasë një dekadë ose më shumë. Dëmi ndaj demokracisë sonë do të zgjasë të paktën një brez. - Korrik 2021, faqe 5, "Përgjigja vdekjeprurëse e Kanadasë ndaj COVID-19"

A është Papa i pavetëdijshëm për të gjitha këto realitete? Nëse është kështu, kjo nuk ndodh me çdo bari. Peshkopi francez Marc Aillet paralajmëroi se qasja miopike e rrezikshme ndaj "shëndetit" nga zyrtarët qeveritarë, duke u përqëndruar vetëm në COVID-19 duke përjashtuar gjithçka tjetër, po çon në një katastrofë sociale.

Ka shumë dëshmi në lidhje me shqetësimin psikologjik dhe madje edhe vdekjen e parakohshme të pleqve tanë. Pak thuhet për rritjen e konsiderueshme të depresionit tek individët të cilët ishin të papërgatitur. Spitalet psikiatrike janë të mbingarkuara këtu dhe atje, dhomat e pritjes së psikologëve janë të mbushura me njerëz, një shenjë se shëndeti mendor francez po përkeqësohet-një shkak për shqetësim, siç e ka pranuar publikisht Ministri i Shëndetësisë. Ka pasur denoncime për rrezikun e "eutanazisë sociale", duke pasur parasysh vlerësimet se 4 milion bashkëqytetarë tanë gjenden në situata të vetmisë ekstreme, për të mos përmendur milionat shtesë në Francë të cilët, që nga mbyllja e parë, kanë rënë nën varfërinë pragu Po në lidhje me bizneset e vogla, mbytjen e tregtarëve të vegjël të cilët do të detyrohen të paraqesin falimentimin? … Njeriu është "një në trup dhe në shpirt", nuk është e drejtë ta shndërroni shëndetin fizik në një vlerë absolute deri në pikën e sakrifikimit të shëndetit psikologjik dhe shpirtëror të qytetarëve, dhe në veçanti t'i privoni ata nga praktikimi i lirë i fesë së tyre, të cilën e përjetojnë dëshmohet të jetë thelbësore për ekuilibrin e tyre. Frika nuk është një këshilltar i mirë: çon në qëndrime të këshilluara keq, vendos njerëzit kundër njëri-tjetrit, gjeneron një klimë tensioni dhe madje dhune. Ne mund të jemi në prag të një shpërthimi! - Peshkopi Marc Aillet për revistën dioqezane Notre Eglise ("Kisha jonë"), dhjetor 2020; countdowntothekingdom.com

Por, në vend që të vinte në mbrojtje të këtyre grupeve të cenueshme dhe atyre që kërkonin "debat të sinqertë dhe të hapur" të politikave të dyshimta "shkencore" të qeverive, Papa i fyente dhe i nënçmonte ata që jepnin alarmin në një qortim tronditës:

Disa nga protestat gjatë krizës së koronavirusit kanë nxjerrë në pah një frymë të zemëruar të viktimizimit, por këtë herë në mesin e njerëzve që janë viktima vetëm në imagjinatën e tyre: ata që pretendojnë, për për shembull, që të detyroheni të mbani një maskë është një imponim i pajustifikuar nga shteti, megjithatë ata që harrojnë ose nuk kujdesen për ata që nuk mund të mbështeten, për shembull, në sigurimet shoqërore ose që kanë humbur punën. Me disa përjashtime, qeveritë kanë bërë përpjekje të mëdha për të vënë mirëqenien e njerëzve të tyre në radhë të parë, duke vepruar me vendosmëri për të mbrojtur shëndetin dhe për të shpëtuar jetë… shumica e qeverive vepruan me përgjegjësi, duke vendosur masa të rrepta për të kontrolluar shpërthimin. Megjithatë, disa grupe protestuan, duke refuzuar të mbajnë distancën e tyre, duke marshuar kundër kufizimeve të udhëtimit - sikur masat që qeveritë duhet të vendosin për të mirën e popullit të tyre përbëjnë një lloj sulmi politik ndaj autonomisë ose lirisë personale!… Ne folëm më parë për narcizëm, forca të blinduara -vetja e planifikuar, e njerëzve që jetojnë nga ankesat, duke menduar vetëm për veten e tyre ... ata nuk janë në gjendje të lëvizin jashtë botës së tyre të vogël të interesave. OPPOPE FRANCIS, Le të ëndërrojmë: Rruga drejt një të ardhme më të mirë (f. 26-28), Simon & Schuster (Kindle Edition)

Që Papa Françesku u shfaq plotësisht jashtë kontaktit me shqetësimet e vlefshme brenda tufës së tij, u bë një shenjë ogurzi se diçka nuk ishte në rregull në Vatikan. Ata që menduan se Kisha do të qëndronte në cepin e së vërtetës mjekësore, lirisë dhe mbrojtjes së të varfërve, gabuan rëndë - e kundërt po ndodhte. Ashtu si dikur Pjetri mohoi dhe braktisi Krishtin, po ashtu, shumë veta u ndien të braktisur që nga ai moment nga Papa dhe ata barinj që, si ai, tani thjesht do t'i bënin jehonë narracionit shumë të kontrolluar të medias.

 

KTHIMI I VARREVE…

Por e gjithë kjo do të merrte përsipër apokaliptike proporcionet kur Papa do të deklaronte në televizionin italian:

Unë besoj se etikisht të gjithë duhet të marrin vaksinën. Choiceshtë zgjedhje etike sepse ka të bëjë me jetën tuaj, por edhe jetën e të tjerëve. Unë nuk e kuptoj pse disa thonë se kjo mund të jetë një vaksinë e rrezikshme. Nëse mjekët po ju paraqesin këtë si një gjë që do të shkojë mirë dhe nuk ka ndonjë rrezik të veçantë, pse të mos e merrni atë? Ekziston një mohim vetëvrasës që nuk do të dija ta shpjegoja, por sot, njerëzit duhet të marrin vaksinën. OPPOPE FRANCIS, intervistë për programin e lajmeve TG5 të Italisë, 19 janar 2021; ncronline.com

Kjo ishte një kundërshtim i vetë udhëzimeve të Kongregacionit për Doktrinën e Besimit (CDF), të ngarkuar me ortodoksinë doktrinore në Kishën Katolike:

… Arsyeja praktike bën të qartë se vaksinimi nuk është, si rregull, një detyrim moral dhe se, prandaj, duhet të jetë vullnetar. - "Shënim mbi moralin e përdorimit të disa vaksinave kundër Covid-19", n 6 (theksi im)

Konfuzioni ishte i menjëhershëm. Për një, shumë peshkopë nuk ishin të bindur se marrja e një "vaksine" që përdorte qelizat e abortit të abortuar ishte etike, periudhë. 

Unë nuk do të jem në gjendje të bëj një vaksinë, thjesht nuk do të bëj vëllezër dhe motra dhe ju inkurajoj të mos bëni nëse është zhvilluar me materiale nga qelizat staminale që janë marrë nga një foshnjë që është abortuar… është moralisht e papranueshme ne - Peshkopi Joseph Brennan, Dioqeza e Fresno-s, Kaliforni; 20 nëntor 2020; youtube.com

… Ata që me vetëdije dhe vullnetarisht marrin vaksina të tilla, hyjnë në një lloj bashkimi, megjithëse shumë të largët, me procesin e industrisë së abortit. Krimi i abortit është aq monstruoz, saqë çdo lloj bashkimi me këtë krim, qoftë edhe shumë i largët, është i pamoralshëm dhe nuk mund të pranohet në asnjë rrethanë nga një katolik pasi të jetë bërë i vetëdijshëm plotësisht për të. - Peshkopi Athanasius Schneider, 11 dhjetor 2020; crisismagazine.com

Së dyti, Ati i Shenjtë çuditërisht sulmoi ndërgjegjen individuale, gjë që është një shkelje e mësimit katolik dhe etikës bazë mjekësore.

Njeriu ka të drejtë të veprojë në ndërgjegje dhe në liri në mënyrë që personalisht të marrë vendime morale. "Ai nuk duhet të detyrohet të veprojë në kundërshtim me ndërgjegjen e tij. As nuk duhet të parandalohet që ai të veprojë sipas ndërgjegjes së tij, veçanërisht në çështjet fetare. " -Katekizmi i Kishës Katolike, 1782

Pasojat e deklaratës së Papës kanë qenë katastrofike. Për shembull, mjekë, infermierë, profesorë, etj. Dhe madje edhe priftërinj po pushohen nga puna pasi mandatet e vaksinave përfshijnë të gjithë botën.

Unë kisha një vizion tjetër të shtrëngimit të madh… Më duket se u kërkua një koncesion nga klerikët që nuk mund të jepej. Unë pashë shumë priftërinj të vjetër, veçanërisht një, që qanin me hidhërim. Disa më të rinj po qanin… Ishte sikur njerëzit të ndaheshin në dy kampe.  - E bekuara Anne Catherine Emmerich (1774–1824); Jeta dhe Zbulimet e Anne Catherine Emmerich; mesazh nga 12 Prilli 1820

Unë po dëgjoj çdo ditë histori agonizuese tani për baballarët dhe nënat që përballen me shanse pothuajse të pamundura, pasi ato lihen në të ftohtë për të vendosur kundër kësaj ndërhyrjeje mjekësore. Në fakt, gjatë shtypjes së këtij paragrafi, nipi im thirri për të thënë se gruaja e tij do të përjashtohet nga kolegji i saj nëse ajo nuk injektohet. Ajo tashmë kishte COVID dhe ka shumë të ngjarë të ketë imunitet të fortë dhe të qëndrueshëm, i cili me sa duket nuk ka rëndësi (që është një kundërshtim i plotë i shkencës së imunologjisë). Dhe pastaj është ky Profesor i Etikës i Universitetit Kanadez…

Disa madje janë thënë se një përjashtim fetar është i pavlefshëm pasi "Papa tha se ato janë të detyrueshme". Në fakt, në Francë dhe Kolumbi, njerëzit po ndalohen nga blerja e sendeve ushqimore pa këtë injeksion të detyruar ose një test të shtrenjtë PCR.[8]2 gusht 2021; france24.com Heshtja e plotë e hierarkisë përballë këtij aparteidi mjekësor është e pashpjegueshme. Se një padrejtësi e tillë e madhe po ndodh, nganjëherë e nxitur peshkopët or kardinalët vetë, është ndoshta një nga shenjat më të mëdha të kohëve tona se një mashtrim masiv po ndodh. Ironikisht, nuk janë barinjtë, por Shkencëtarët të cilët po paralajmërojnë tufën e mbledhjes së ujqërve të tiranisë mjekësore:

Ekziston një psikozë masive. It'sshtë e ngjashme me atë që ndodhi në shoqërinë gjermane para dhe gjatë Luftës së Dytë Botërore, ku njerëzit normalë dhe të denjë u shndërruan në ndihmës dhe "vetëm pas urdhrave" të mentalitetit që çoi në gjenocid. Tani shoh që po ndodh e njëjta paradigmë. –Dr. Vladimir Zelenko, MD, 14 gusht 2021; 35:53, Shfaqja e Stew Peters

Është një shqetësimMe Ndoshta është një neurozë në grup. Somethingshtë diçka që ka ardhur në mendjen e njerëzve në të gjithë botën. Çfarëdo që po ndodh po ndodh në ishullin më të vogël në Filipine dhe Indonezi, fshati më i vogël i vogël në Afrikë dhe Amerikën e Jugut. Allshtë e njëjtë - ka ardhur në të gjithë botën. - Dr. Peter McCullough, MD, MPH, 14 gusht 2021; 40:44, Perspektivat mbi Pandeminë, Episode 19

Ndërsa një person pyeti: "Cili është ndryshimi midis një Ylli të Verdhë dhe një Pasaporte të Vaksinës? 82 vjet".

Argumentet që Papa përdori për të deklaruar se ekziston një detyrim etik ishin gjithashtu të meta që në fillim. Për të filluar, këto të ashtuquajtura "vaksina", të cilat në fakt janë terapi gjenesh sipas Administratës së Ushqimit dhe Barnave në SHBA, [9]"Aktualisht, mRNA konsiderohet një produkt i terapisë së gjeneve nga FDA." - Regjistrimi i Moderna, fq. 19, sek.gov  janë ende në prova klinike deri në vitin 2023. Sipas përkufizimit, ato janë eksperimental derisa të raportohen të gjitha të dhënat e sigurisë dhe të vlerësohen efektet afatgjata. Prandaj, të thuash që ata nuk kanë "rreziqe të veçanta" është një kontradiktë.

Për të marrë parasysh edhe këto injeksione të veçanta, të cilat shfrytëzuan eshtrat e një fëmije të abortuar, CDF tha se ata mund të është vetëm të merren parasysh në kushte specifike, duke përfshirë sa vijon:

Në mungesë të mjeteve të tjera për të ndaluar apo edhe parandaluar epideminë, e mira e përbashkët mund të rekomandojë vaksinimin… - "Shënim mbi moralin e përdorimit të disa vaksinave kundër Covid-19", n 6

Kjo nuk është çështja. Shumë trajtimet antivirale - shumica e tyre të shtypura dhe të censuruara nga mediat kryesore dhe madje edhe organet shëndetësore - po shërojnë njerëzit dhe zvogëlojnë shtrimet në spital deri në 85% (shih n.9 në Dhjetë fabulat më të mira të pandemisë) Se këto trajtime efektive janë mbajtur nga publiku është kriminale ... dhe megjithatë, Kisha ka heshtur për këtë - me sa duket sepse askush nuk e ka hulumtuar këtë në Akademinë Papnore të Shkencave?

Së fundi, në atë që është ironia më tragjike - rezulton se ajo në të vërtetë is vetëvrasëse për disa që të marrin këto injeksione, siç shohim tani në të dhënat e qeverisë nga e gjithë bota që zbulojnë vdekje dhe lëndime të habitshme dhe të pashembullt pas injeksion (shih Tarifat) Mediat kryesore, të fiksuara pas numërimit të "rasteve" dhe "vdekjeve nga COVID", papritmas heshtin në lidhje me këto statistika shqetësuese, gjë që ka bërë që një nga mjekët më të cituar në Bibliotekën Kombëtare të Mjekësisë të përfundojë:

Do të hyjë në histori si produkti më i rrezikshëm biologjik-mjekësor në historinë njerëzore. - Dr. Peter McCullough, MD, MPH, 21 korrik 2021, Stew Peters Show, rumble.com në 17: 38

Atëherë, përse udhëheqësit botërorë po e shtyjnë pa mend këtë eksperiment përpara? Ashtu siç ka me të vërtetë ideologji që drejtojnë politikën e ndryshimit të klimës, po ashtu edhe me vaksinat; ashtu si "ngrohja globale" është një front për reformën ekonomike marksiste,[10]shih Paganizmi i Ri - Pjesa IIII po kështu, a janë këto "vaksina" për të cilat publiku po detyrohet të rreshtohet, në atë që do të jetë një rrjedhë e pafund e shtesave të detyrueshme përforcuese (dhe fitime masive për kompanitë farmaceutike dhe investitorët e tyre.[11]shih Çështja Kundër Gates ) Në një deklaratë të fundit nga Kristalina Georgieva, Shefe e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN), ne marrim një rrëfim të sinqertë se cili është qëllimi gjithëpërfshirës në të vërtetë - dhe nuk është shëndeti:

Këtë vit, vitin e ardhshëm, politika e vaksinave është ekonomik politikë, madje është një prioritet më i lartë se mjetet tradicionale të politikës fiskale dhe monetare. Pse? Sepse pa të, ne nuk mund ta kthejmë fatin e ekonomisë botërore. —27 gusht, 2021; australianvoice.livejournal.com

Ah, "Sepse dashuria për para është rrënja e të gjitha të këqijave," shkroi Shën Pali. [12]1 Tim 6: 10 Kjo nuk ka të bëjë me kthimin e një pandemie, por duke e kthyer botën përmbys në atë që quhet "Rivendosje e Madhe ”Me Sipas udhëheqësve globalë, ne duhet t'i hedhim çdo kujdes erës dhe të nxitojmë në "Speed ​​Warp" në "Revolucioni i katërt industrial".[13]shih Tundimi për të hequr dorë 

Revolucioni i Katërt Industrial është fjalë për fjalë, siç thonë ata, një revolucion transformues, jo vetëm për sa i përket mjeteve që do të përdorni për të modifikuar mjedisin tuaj, por për herë të parë në historinë njerëzore për të modifikuar vetë qeniet njerëzore. - Dr. Miklos Lukacs de Pereny, profesor kërkimor i politikës shkencore dhe teknologjike në Universidad San Martin de Porres në Peru; 25 nëntor 2020; lifesitenews.com

Pa veprim të shpejtë dhe të menjëhershëm, me një ritëm dhe shkallë të paparë, ne do të humbasim dritaren e mundësisë për 'rivendosje' për… një të ardhme më të qëndrueshme dhe gjithëpërfshirëse. Me fjalë të tjera, pandemia globale është një thirrje zgjimi që nuk mund ta injorojmë ... Me urgjencën që ekziston tani për të shmangur dëmtimin e pakthyeshëm në planetin tonë, ne duhet ta vendosim veten në atë që mund të përshkruhet vetëm si një bazë lufte. -dailymail.com, Shtator 20th, 2020

 

RISHTIMI I MADH ... I POPULLSIS?

Kështu ata u shpërndanë për mungesë bariu,
dhe u bë ushqim për të gjitha kafshët e egra. (Ezekieli 34: 5)

Nuk ka asnjë mënyrë të lehtë për ta thënë. Pavarësisht nëse Papa është i vetëdijshëm për atë që po promovon apo jo (dhe ne i japim atij përfitimin e dyshimit), zyra e Selisë së Shenjtë aktualisht po mbështet një nga revolucionet më subversive në historinë botërore - një, paralajmëruan paraardhësit e tij një shekull.

Në këtë periudhë, sidoqoftë, partizanët e së keqes duket se po ndërthuren së bashku dhe do të luftojnë me një qëndrim të bashkuar, të udhëhequr ose ndihmuar nga ajo shoqatë e organizuar dhe e përhapur fuqishëm e quajtur Frimasonët. Duke mos bërë më sekrete të qëllimeve të tyre, ata tani po ngriten me guxim kundër Vetë Zotit ... që është qëllimi i tyre i fundit që e detyron vetë të shikojë - domethënë, përmbysjen e plotë të këtij rendi fetar dhe politik të botës që ka mësimi i krishterë prodhuar, dhe zëvendësimi i një gjendje të re të sendeve në përputhje me idetë e tyre, nga të cilat themelet dhe ligjet do të nxirren nga natyralizmi i thjeshtë. —POPA LEO XIII, Gjinia Humanum, Enciklike në Frimasonerinë, n.10, 20 Prill 1884

Sa i rëndësishëm është kërcënimi që paraqet masoneria spekulative? Epo, tetë papë në shtatëmbëdhjetë dokumente zyrtarë e dënuan atë - mbi dyqind dënime Papnore të lëshuara nga Kisha, qoftë zyrtarisht ose joformalisht, në më pak se treqind vjet. - Stefeni, Mahowald, Ajo do të shtypë kokën tënde, Kompania Botuese MMR, f. 73

Mos bëni asnjë gabim: ata financierë miliarderë që tërheqin telat e IPCC -së, OBSH -së, FMN -së dhe shumicës së qeverive kombëtare, i shohin këto "kriza" si ushqim i përsosur për revolucionin e tyre global.

Edhe para se të godiste pandemia, kuptova se ishim në një revolucionar moment kur ajo që do të ishte e pamundur apo edhe e pakonceptueshme në kohë normale ishte bërë jo vetëm e mundur, por ndoshta edhe absolutisht e nevojshme. Dhe më pas erdhi Covid-19, i cili ka prishur totalisht jetën e njerëzve dhe ka kërkuar sjellje shumë të ndryshme. Shtë një ngjarje e paparë që ndoshta nuk ka ndodhur kurrë në këtë kombinim. Dhe vërtet rrezikon mbijetesën e civilizimit tonë… ne duhet të gjejmë një mënyrë për të bashkëpunuar në luftën kundër ndryshimeve klimatike dhe koronavirusit të ri. - George Soros, 13 maj, 2020; i pavarur.co.uk.

Frimason, Sir Henry Kissinger, thotë se "normalja e re" do të jetë sipas vlerave të tyre "Iluminizuese":

Realiteti është se bota nuk do të jetë kurrë e njëjta pas koronavirusit. Të argumentosh tani për të kaluarën vetëm e bën më të vështirë të bësh çfarë duhet bërë… Adresimi i nevojave të momentit në fund të fundit duhet të shoqërohet me një vizion bashkëpunues global dhe programi… Ne kemi nevojë për të zhvilluar teknika dhe teknologji të reja për kontrollin e infeksionit dhe vaksinat proporcionale në mesin e popullatave të mëdha [dhe] mbrojtjen e parimeve të rendit botëror liberal. Legjenda themeluese e qeverisë moderne është një qytet me mure i mbrojtur nga sundimtarët e fuqishëm think Mendimtarët e iluminizmit riformuluan këtë koncept, duke argumentuar se qëllimi i shtetit legjitim është të sigurojë nevojat themelore të njerëzve: sigurinë, rendin, mirëqenien ekonomike dhe drejtësia Individët nuk mund t'i sigurojnë vetë këto gjëra need Demokracitë në botë kanë nevojë mbrojnë dhe mbështesin vlerat e tyre të iluminizmit... -Washington Post, 3 Prill, 2020

Ky është i njëjti Kissinger që tha:

Shpopopullimi duhet të jetë përparësia më e lartë e politikës së jashtme të SHBA ndaj Botës së Tretë. - ish Sekretari i Shtetit i SHBA, Henry Kissinger, Memo i Sigurimit Kombëtar 200, 24 Prill 1974, "Implikimet e rritjes së popullsisë në mbarë botën për sigurinë e SH.B.A. dhe interesat e huaja"; Grupi Ad Hoc i Këshillit të Sigurimit Kombëtar për Politikën e Popullsisë

Çfarë duhet bërë - kështu na thuhet nga "filantropi" pothuajse duke financuar në mënyrë të vetme vaksinimin masiv të globit - është për të zvogëluar rritjen e popullsisë: 

Bota sot ka 6.8 miliardë njerëz. Kjo shkon deri në rreth nëntë miliardë. Tani, nëse bëjmë një punë vërtet të shkëlqyeshme për vaksinat e reja, kujdesin shëndetësor, shërbimet e shëndetit riprodhues, ne mund ta ulim atë me, ndoshta, 10 ose 15 përqind. - Bill Gates, Biseda TED, 20 shkurt 2010; krh. shenjën 4:30

E vërteta është se Gates ka qenë i fiksuar për të kufizuar popullsinë e botës që kur ishte fëmijë, sipas babait të tij:

Anshtë një interes që ai ka pasur që kur ishte fëmijë. Dhe ai ka miq që janë të interesuar të mbështesin hulumtimet për problemet e popullsisë botërore, njerëz të cilët ai i admiron —William Henry Gates, Sr., 30 janar 1998; sallon.com

Pra, pse Vatikani është bërë agjencia jozyrtare e reklamave fetare për Gates dhe shokët e tij revolucionarë, shumë të cilët janë pa mëdyshje pro abortit/kontracepsionit dhe avokatëve të kontrollit të popullsisë (dhe të ftuar për të folur në Vatikan!)? Pse Kisha po i jep besimin e saj të plotë dhe besnikërinë e palëkundur organizatave globale që investohen në eugjenikë?[14]shih Pandemia e Kontrollit

 

P FRFUNDIM FATIMA?

Pothuajse njëqind vjet më parë, Zoja u shfaq në Fatima, Portugali, ku paralajmëroi vetëm disa javë para revolucionit komunist atje se, nëse bota nuk pendohet, Rusia "Do t'i përhapë gabimet e saj në të gjithë botën." Mesazhi i saj u injorua në përgjithësi, dhe kështu njëzet vjet më vonë, Papa Piu XI do të shkruante për…

… Autorë dhe mbështetës që e konsideruan Rusinë fushën më të përgatitur për eksperimentimin me një plan të përpunuar dekada më parë, dhe që prej andej vazhdojnë ta përhapin atë nga një skaj i botës në tjetrin Fjalët tona tani po marrin konfirmim të keq nga spektakli i fryteve të hidhura të ideve përmbysëse, të cilat Ne i parashikuam dhe i paralajmëruam, dhe të cilat po… kërcënojnë çdo vend tjetër të botës. OPPOPE PIUS XI, Divini Redemptoris, n 24, 6

Por një pjesë e zbulesave të Zojës përfshiu një "sekret të tretë" - një mesazh nga Zoja, i mbyllur me sa duket në një zarf, dhe më pas dhënë për papët nga shikuesi Sr Lucia. Do të lexohej pas vitit 1960. Megjithatë, një nga një, papët vendosën të mos e ndanin atë me besimtarët. Thashethemet u bënë të shumta se ata e gjetën përmbajtjen shumë shqetësuese për t'u bërë publike. Ndoshta më e afërta për të mësuar përmbajtjen e saj, ose të paktën, një shembull i tyre, ishin në komentet e bëra për pelegrinët gjermanë nga i ndjeri St. Gjon Pali II:

Duke pasur parasysh seriozitetin e përmbajtjes, paraardhësit e mi në zyrën e Petrine preferuan në mënyrë diplomatike të shtyjnë botimin në mënyrë që të mos inkurajojnë fuqinë botërore të komunizmit të bëjë lëvizje të caktuara. Nga ana tjetër, duhet të jetë e mjaftueshme për të gjithë të krishterët ta dinë këtë: nëse ka një mesazh në të cilin shkruhet se oqeanet do të përmbytin zona të tëra të tokës dhe se nga një moment në tjetrin miliona njerëz do të vdesin , me të vërtetë publikimi i një mesazhi të tillë nuk është më diçka për të dëshiruar aq shumë… Sekreti ende i fshehur, Christopher A. Ferrara, f. 37; cf. Fulda, Gjermani, Nëntor 1980, botuar në Revistën Gjermane, Stimme des Glaubens; shih www.ewtn.com/library [15]Stimme Des Glaubins (Zëri i Besimit), Tetor 1981. Ky përkthim u bë nga Rev. M. Crowdy for qasjet revistë, redaktuar nga z. Hamish Fraser i Skocisë. Wasshtë përkthyer nga një botim italian nga prifti romak At Francis Putti, botues i Si Si Jo JoMe Të tre revistat janë burime të besueshme. Në paraqitjen e tij televizive të vitit 2007, e cila është subjekt i Kapitullit 8, Kardinali Bertone, i përballur me deklaratat e raportuara të Papës në Fulda, shmangu çdo koment, ndërsa Giuseppe de Carli, bashkëautor i librit të Kardinalit që sulmon Soci, ofroi shpjegimin se Kardinali Ratzinger kishte ofruar një "interpretim" të vërejtjeve të Papës që eliminoi çdo lexim apokaliptik. Askush në emision, megjithatë, nuk mohoi që Papa të kishte folur siç foli në Fulda. Transkriptimi fjalë për fjalë i vërejtjeve të Papës në Stimme Des Glaubins përputhet në të gjitha të dhënat me shënimet e hollësishme të marra nga një prift gjerman që mori pjesë në të njëjtën konferencë.

Pastaj, në vitin 2000, Vatikani publikoi Sekretin e Tretë të supozuar në formën e një vizioni që fëmijët panë të një engjëlli që rri pezull mbi tokë me një shpatë flakëruese:

Engjëlli bërtiti me një zë të lartë: 'Ndëshkim, pendim, pendim!'. Dhe ne pamë në një dritë të pamasë që është Zoti: 'diçka e ngjashme me atë se si njerëzit shfaqen në një pasqyrë kur kalojnë para saj' një Peshkop i veshur me të Bardhë 'kishim përshtypjen se ishte Ati i Shenjtë'. Ipeshkvij të tjerë, priftërinj, burra dhe gra Fetarë që ngjiteshin në një mal të pjerrët, në majë të të cilit ishte një Kryq i madh me trungje të prera përafërt si një pemë tape me lëvore; përpara se të arrinte atje, Ati i Shenjtë kaloi nëpër një qytet të madh gjysmë i rrënuar dhe gjysmë i dridhur nga hapi i ndalur, i pikëlluar nga dhimbja dhe pikëllimi, ai u lut për shpirtrat e kufomave që takoi gjatë rrugës; pasi kishte arritur në majë të malit, në gjunjë në këmbët e Kryqit të madh ai u vra nga një grup ushtarësh që qëlluan me plumba dhe shigjeta ndaj tij, dhe në të njëjtën mënyrë vdiqën njëri pas tjetrit Peshkopët e tjerë, Priftërinjtë, burra dhe gra Fetarë, dhe njerëz laikë të niveleve dhe pozicioneve të ndryshme. Nën dy krahët e Kryqit ishin dy Engjëj secili me një aspersorium kristali në dorë, në të cilin ata mblodhën gjakun e Martirëve dhe me të spërkatën shpirtrat që po shkonin drejt Zotit. -Mesazhi i Fatimes, 13 korrik 1917; vatikan.va

Në një deklaratë në faqen e internetit të Vatikanit, Kardinali Tarcisio Bertone dha një interpretim duke sugjeruar se vizioni ishte përmbushur tashmë nga përpjekja për vrasjen e Gjon Palit II. Për të thënë aspak, shumë katolikë mbetën të hutuar dhe të pa bindur. Shumë menduan se nuk kishte asgjë në këtë vizion që ishte shumë mahnitëse për t'u zbuluar. Çfarë i shqetësoi aq shumë papët aq shumë sa që e mbajtën sekretin të fshehur gjatë gjithë atyre viteve? It'sshtë një pyetje e drejtë. Avokati dhe gazetari amerikan, Christopher A. Ferrara, hetoi polemikat e shumta rreth Sekretit të Tretë. Midis tyre, ai rrëfen një bisedë midis Papës Gjon Pali II dhe Sr Lucia. 

Siç njoftoi Motra Lucia Kardinal Oddi, ndërsa Kardinali ishte në Fatima për festimin vjetor të 13 majit të shfaqjeve në 1985, Papa i tha asaj se Sekreti nuk ishte zbuluar "sepse mund të interpretohej keq". Këtu Papa dha një sugjerim të mëtejshëm se Sekreti do të ishte i turpshëm për autoritetet e Kishës sepse ka të bëjë me një krizë besimi dhe disipline për të cilën ata vetë janë përgjegjës. -Sekreti ende i fshehur, Christopher A. Ferrara, f. 39

Në 1995, Kardinali Luigi Ciappi, jo më pak se teologu papal i Papëve Pius XII, Gjoni XXIII, Pali VI, Gjon Pali I dhe Gjon Pali II - një hark kohor prej 40 vjetësh - bëri këtë zbulim në lidhje me përmbajtjen e Sekretit, citon Ferrara : "Në Sekretin e Tretë është parathënë, ndër të tjera, se braktisja e madhe në Kishë fillon në krye." [16]Po aty fq 43, Komunikim personal me Profesor Baumgartner në Salzburg, Austri Më 13 maj 2000, Gjon Pali II e lidhi Zonjën e Fatimes me "Gruan e veshur me diell" në Kapitullin 12 të Zbulesës.[17]predikim, vatikan.va Dy gjëra për t’u vënë re është se bishti i dragoit fshin "Një e treta e yjeve në qiell dhe i hodhi poshtë në tokë", një aluzion për braktisjen e barinjve (Zbulesa 12: 4; krh. Kur Yjet bien) E dyta është se dragoi, i cili kundërshton Gruan, dëshiron gllabërojnë pasardhësit e saj (Zbulesa 12: 4, 17) - një "komplot kundër jetës", do të shkruante më vonë Gjon Pali II, që në "kontekstin e sotëm kulturor dhe shoqëror, në të cilin shkenca dhe praktika e mjekësisë rrezikojnë të humbasin nga dimensioni etik i tyre i natyrshëm, shëndetin Profesionistët e kujdesit mund të tundohen ndonjëherë për t'u bërë manipulues të jetës, apo edhe agjentë të vdekjes. "[18]shih Evangelium Vitae, n 12, 89; Armiku është brenda portave

Sipas Ferrara, besohet se Zoja e përfshirë fjalët së bashku me vizionin e përshkruar nga Z. Lucia - dhe se kjo shtypje e tekstit mund të jetë ajo që në të vërtetë përmban mesazhin "shumë të diskutueshëm". Dikush mund të spekulojë vetëm - dhe Ferrara ndërton një rast bindës. Por a është e mundur që Zoja po përshkruante një dështim kolosal të një papa i ardhshëm - ai që do të çonte në një kolaps në besim?  

Dikush mund të spekulojë pafund, natyrisht ... një papë i kapur në skandal seksual, një papë që vepron për përfitime monetare, ose një papë që shet autoritetin e tij për pushtet, etj…. Mjerisht, këto gjëra kanë ndodhur tashmë në historinë e Kishës. Por çfarë do të shkaktonte një “kolaps të madh të besimit” ose, siç i ka thënë Zoja në mënyrë të përsëritur Pedro Regis të Brazilit këtë vit, një masiv "anijembytje""Anije e Madhe ”, Barku i Pjetrit? A është e mundur që besimtarët të zbulojnë, shumë vonë, se Papa i kishte çuar padashur në një program masiv shpopullimi dhe skllavëri ekonomike ndaj një diktature globale të shëndetit (dmth. "Bishës")? 

Kujtoni përsëri në vegimin Fatima që fëmijët e panë këtë peshkop me të bardha, të cilin ata e perceptuan se ishte papë: "Gjysmë duke u dridhur me një hap ndalues, i munduar nga dhimbja dhe pikëllimi, ai u lut për shpirtrat e kufomave që takoi në rrugën e tij ..." Nuk është çështje "nëse" kjo do të ndodhë. Tashmë, të dhënat e qeverisë me burim të hapur e tregojnë këtë Raportohet se 14,000 kanë vdekur pasi u vaksinua në Shtetet e Bashkuara; në Evropë, ky numër është mbi 23,000 me miliona të tjerë që raportojnë lëndime të dëmshme, dhjetëra mijëra prej tyre përgjithmonë (shih Tarifat) Dhe ky është vetëm fillimi. Siç u tha nga disa shkencëtarë dhe ekspertë kryesorë në dokumentarin tim Ndjek Shkencen?ata kanë frikë se këto terapi të gjeneve mRNA që injektohen në masë në popullatë mund të përdoren në të vërtetë për qëllime të poshtra. Jo më pak se ish nënkryetari i Pfizer, Dr. Mike Yeadon, paralajmëron:

… Nëse dëshironi të prezantoni një karakteristikë që mund të jetë e dëmshme dhe madje mund të jetë vdekjeprurëse, madje mund të akordoni [shtytjen përforcuese] për të thënë 'le ta vendosim atë në një gjen që do të shkaktojë dëmtim të mëlçisë gjatë një periudhe nëntë mujore,' ose , 'shkaktoni që veshkat tuaja të dështojnë, por jo derisa të hasni në këtë lloj organizmi [kjo do të ishte krejtësisht e mundur].' Bioteknologjia ju ofron mënyra të pakufishme, sinqerisht, për të plagosur ose vrarë miliarda njerëz.... jam shume i shqetësuar ... për atë rrugë do të përdoret shpopullimi masiv, sepse nuk mund të mendoj për ndonjë shpjegim dashamirës.

Eugjenistët kanë kapur levat e pushtetit dhe kjo është një mënyrë vërtet artistike për t'ju tërhequr në rreshtim dhe për të marrë ndonjë gjë të paspecifikuar që do t'ju dëmtojë. Nuk e kam idenë se çfarë do të jetë në të vërtetë, por nuk do të jetë vaksinë sepse nuk të duhet. Dhe nuk do t'ju vrasë në fund të gjilpërës, sepse do ta dallonit atë. Mund të jetë diçka që do të prodhojë patologji normale, do të jetë në periudha të ndryshme ndërmjet vaksinimit dhe ngjarjes, do të jetë me bindje e mohueshme sepse do të ketë diçka tjetër që po ndodh në botë në atë kohë, në kontekstin e së cilës do të vdesë, ose e fëmijëve tuaj duken normale. Kjo është ajo që do të bëja nëse do të doja të hiqja qafe 90 ose 95% të popullsisë së botës. Dhe mendoj se kjo është ajo që po bëjnë.

Ju kujtoj atë që ndodhi në Rusi në vitet 20th Shekulli, çfarë ndodhi në vitet 1933-1945, çfarë ndodhi në, e dini, në Azinë Juglindore në disa nga kohët më të tmerrshme në epokën e pasluftës. Dhe, çfarë ndodhi në Kinë me Maon dhe kështu me radhë. Duhet të shohim vetëm dy ose tre breza. Të gjithë rreth nesh ka njerëz që janë po aq të këqij sa njerëzit që e bëjnë këtë. Ata janë rreth nesh. Kështu që, unë u them njerëzve, e vetmja gjë që shënon vërtet këtë, është e vetmja gjë shkallë - intervistë, 7 prill 2021; lifesitenews.com

Këtu kujtojmë paralajmërimin e Papës Gjon Pali II se "manipulimi gjenetik" mund të konsiderohet i dëshirueshëm "me kusht që të drejtohet në promovimin e vërtetë të mirëqenies personale të njeriut dhe nuk cenon integritetin e tij ose përkeqësojnë kushtet e tij të jetës. " Siç është, efektet afatgjata të terapive aktuale të gjenit mRNA janë të panjohura, dhe kështu, ato ndoshta nuk mund të "bien në logjikën e traditës morale të krishterë" aq më pak të detyrohen mbi njerëzimin përmes mandateve të vaksinave.[19]Adresa drejtuar Shoqatës Mjekësore Botërore, 29 tetor 1983; vatikan.va 

Dr. Igor Shepherd është një ekspert në armët bio, kundër terrorizmit, kimike, biologjike, radiologjike, bërthamore dhe eksplozivë me rendiment të lartë (CBRNE) dhe gatishmëri pandemike. Ai punoi në Bashkimin Sovjetik Komunist para se të bëhej i krishterë dhe të emigronte në Shtetet e Bashkuara për të punuar për qeverinë. Në një fjalim emocional, Dr Shepherd nuk tërheq grushta:

Unë dua të shikoj 2 - 6 vjet nga tani [për reagime anësore]… Unë i quaj të gjitha këto vaksina kundër COVID-19: armë biologjike të shkatërrimit në masë… gjenocid global gjenetik. Dhe kjo po vjen jo vetëm në Shtetet e Bashkuara, por në të gjithë botën ... Me këto lloj vaksinash, të paprovuara siç duhet, me teknologji revolucionare dhe efekte anësore që as nuk i dimë, mund të presim që miliona njerëz do të jenë zhdukur. Kjo është një ëndërr e Bill Gates dhe eugjenikës.  -vaksinaimpakt.com, 30 nëntor 2020; 47:28 marka e videos

Ai humbi punën për të folur hapur. Pastaj është Dr. Sucharit Bhakdi, MD, i cili ka botuar mbi treqind artikuj në fushat e imunologjisë, bakteriologjisë, virologjisë dhe parazitologjisë, dhe ka marrë çmime të shumta dhe Urdhrin e Meritave të Rheinland-Pfalz. Ai ishte po aq i hapur:

Do të ketë një auto-sulm ... Ju do të mbillni farën e reaksioneve auto-imune ... Zoti i dashur nuk donte që njerëzit, madje as Fauci, të shkonin rreth injektimit të gjeneve të huaja në trup… është tmerruese, është tmerruese. -Highwire, 17 Dhjetor 2020

Një ditë, a do ta kuptojë Papa (ose një Papë i ardhshëm) se e tashmja miratim i pakufizuar të Kombeve të Bashkuara "objektivat e zhvillimit të qëndrueshëm ”, për ngrohjen globale, mandatet e vaksinave dhe pjerrësia e rrëshqitshme e sindikatave civile, etj. do të ketë sjellë një persekutim dhe vuajtje të paparë të Kishës… dhe se në pikëllimin e atij momenti, ai do të udhëheqë ata që ndoqën verbërisht këto mashtrime - "Peshkopë të tjerë, priftërinj, burra dhe gra fetarë duke u ngjitur në një mal të pjerrët" - deri në martirizimin e tij dhe të tyre? 

Në parathënien e një libri të ri të titulluar Përtej Stuhisë, Tha Papa Françesku:

Ne duhet të gjejmë shpresë dhe besim edhe në shkencë sot: falë vaksinës, po kthehemi ngadalë për të parë përsëri dritën, po dalim nga ky makth i shëmtuar… - 8 shtator 2021; cruxnow.com

Ironikisht, sipas disa prej imunologëve, virologëve dhe mikrobiologëve më të mirë në botë,[20]shih Ndjek Shkencen? në fakt janë "vaksinat" që po krijojnë një stuhi të përsosur me shumë aspekte që po bëhet një makth katastrofik për njerëzimin. Sikur dikush të paralajmërojë Papën se po, me të vërtetë, ne duhet t'i besojmë shkencës - aktual shkenca - dhe denonconi ata që e censurojnë atë. 

Mënyra se si po jetojmë përmbushjen e vizionit të Fatimes në këto momente është diçka që ne kurrë nuk mund ta dimë plotësisht derisa të kemi mençurinë e të kaluarës. Ajo që është e sigurt është se kursi aktual i Barkut të Pjetrit është drejtuar në brigje shkëmbore… 

Fëmijë të dashur, mos kini frikë. Te dua dhe jam me ty. Ju po shkoni drejt një të ardhmeje të dhimbshme, por ata që janë me Zotin nuk duhet të kenë frikë nga asgjë. Ju po jetoni në kohë pikëllimi. Ju po shkoni drejt një anije të madhe të besimit dhe pak do të mbeten në të vërtetën. Më jep duart. Unë dua t'ju ndihmoj, por ajo që bëj varet nga ju. Unë nuk dua t'ju detyroj. Jini të bindur dhe pranoni Vullnetin e Zotit për jetën tuaj. Ju do të keni akoma vite të gjata sprovash të vështira. Gjeni forcë në lutje, në dëgjimin e Fjalëve të Jezusit tim dhe në Eukaristinë. Unë e njoh secilin prej jush me emër dhe do t'i lutem Jezusit tim për ju. Guxim! Fitorja juaj është në Zotin. Përpara me gëzim. Ky është mesazhi që ju jap sot në emër të Trinisë Më të Shenjtë. Faleminderit që më lejove të të mblidhja edhe një herë këtu. Unë ju bekoj në emër të Atit, Birit dhe Frymës së Shenjtë. Amen. Qofsh ne paqe. —Zonja jonë për Pedro Regis, 4 shtator 2021; countdowntothekingdom.com

 

LIDHJE ME LIDHJE

Të dashur Barinj… Ku jeni?

 

 

Dëgjoni në vijim:


 

 

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:


Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Ndryshimi i klimës dhe mashtrimi i madh
2 shih Forbes.com
3 shih Reuters.com
4 shih nypost.com; dhe 22 janar 2017, investitorët.com; nga studimi: nature.com
5 Një letër nga Universiteti i Teknologjisë i Kinës Jugore pretendon se 'koronavirusi vrasës ndoshta ka origjinën nga një laborator në Wuhan.' (16 Shkurt, 2020; dailymail.co.uk) Në fillim të shkurtit 2020, Dr. Francis Boyle, i cili hartoi "Aktin Biologjik të Armëve" të SH.B.A.-së, dha një deklaratë të hollësishme duke pranuar se 2019 Wuhan Coronavirus është një Armë Fyese e Luftës Biologjike dhe që Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) tashmë e di për këtë (krh. zerohedge.com) Një analist izraelit i luftës biologjike tha të njëjtën gjë. (26 Jan, 2020; larjeontimes.com) Dr. Peter Chumakov i Institutit Engelhardt të Biologjisë Molekulare dhe Akademisë Ruse të Shkencave pohon se "ndërsa qëllimi i shkencëtarëve Wuhan për krijimin e koronavirusit nuk ishte i dëmshëm - përkundrazi, ata po përpiqeshin të studionin patogjenizmin e virusit ... Ata bënë absolutisht gjëra të çmendura ... Për shembull, fut në gjenom, i cili i dha virusit aftësinë për të infektuar qelizat njerëzore. "(zerohedge.com) Profesori Luc Montagnier, fitues i Çmimit Nobel për Mjekësi 2008 dhe njeriu që zbuloi virusin HIV në 1983, pretendon se SARS-CoV-2 është një virus i manipuluar që u lëshua aksidentalisht nga një laborator në Wuhan, Kinë. (Krhs. mercola.com) A dokumentar i ri, duke cituar disa shkencëtarë, tregon COVID-19 si një virus i inxhinieruar. (mercola.com) Një ekip shkencëtarësh australianë ka prodhuar prova të reja se koronavirusi i ri tregon shenja "të ndërhyrjes njerëzore" (lifesitenews.comlarjeontimes.com) Ish kreu i agjencisë britanike të inteligjencës M16, Sir Richard Dearlove, tha se ai beson se virusi COVID-19 u krijua në një laborator dhe u përhap aksidentalisht. (jpost.com) Një studim i përbashkët britaniko-norvegjez pretendon se koronavirusi Wuhan (COVID-19) është një "kimera" e ndërtuar në një laborator kinez. (Taiwannews.com) Profesor Giuseppe Tritto, një ekspert i njohur ndërkombëtarisht në bioteknologji dhe nanoteknologji dhe president i Akademia Botërore e Shkencave dhe Teknologjive Biomjekësore (WABT) thotë se "Ajo ishte e inxhinierizuar gjenetikisht në laboratorin P4 (me përmbajtje të lartë) të Institutit Wuhan të Virologjisë në një program të mbikëqyrur nga ushtria kineze." (lifesitnews.com) I respektuar virolog kinez Dr. Li-Meng Yan, i cili iku nga Hong Kong pasi zbuloi njohuritë e Bejing-ut për koronavirusin para se të dilnin raportet për të, deklaroi se "tregu i mishit në Wuhan është një ekran tymi dhe ky virus nuk është nga natyra… It vjen nga laboratori në Wuhan. ”(dailymail.co.uk ) Dhe ish-Drejtori i CDC Robert Redfield gjithashtu thotë se COVID-19 "ka shumë të ngjarë" të ketë ardhur nga laboratori i Wuhan. (larje larjeje)
6 shih Kur isha i uritur
7 Rritja e 44% në vetëvrasje në Nepal; Japonia pa më shumë vdekje nga vetëvrasja sesa COVID në 2020; Shiko gjithashtu studim; shih "Vdekshmëria nga vetëvrasjet dhe sëmundja e koronavirusit 2019 - një stuhi e përsosur?"
8 2 gusht 2021; france24.com
9 "Aktualisht, mRNA konsiderohet një produkt i terapisë së gjeneve nga FDA." - Regjistrimi i Moderna, fq. 19, sek.gov 
10 shih Paganizmi i Ri - Pjesa IIII
11 shih Çështja Kundër Gates
12 1 Tim 6: 10
13 shih Tundimi për të hequr dorë
14 shih Pandemia e Kontrollit
15 Stimme Des Glaubins (Zëri i Besimit), Tetor 1981. Ky përkthim u bë nga Rev. M. Crowdy for qasjet revistë, redaktuar nga z. Hamish Fraser i Skocisë. Wasshtë përkthyer nga një botim italian nga prifti romak At Francis Putti, botues i Si Si Jo JoMe Të tre revistat janë burime të besueshme. Në paraqitjen e tij televizive të vitit 2007, e cila është subjekt i Kapitullit 8, Kardinali Bertone, i përballur me deklaratat e raportuara të Papës në Fulda, shmangu çdo koment, ndërsa Giuseppe de Carli, bashkëautor i librit të Kardinalit që sulmon Soci, ofroi shpjegimin se Kardinali Ratzinger kishte ofruar një "interpretim" të vërejtjeve të Papës që eliminoi çdo lexim apokaliptik. Askush në emision, megjithatë, nuk mohoi që Papa të kishte folur siç foli në Fulda. Transkriptimi fjalë për fjalë i vërejtjeve të Papës në Stimme Des Glaubins përputhet në të gjitha të dhënat me shënimet e hollësishme të marra nga një prift gjerman që mori pjesë në të njëjtën konferencë.
16 Po aty fq 43, Komunikim personal me Profesor Baumgartner në Salzburg, Austri
17 predikim, vatikan.va
18 shih Evangelium Vitae, n 12, 89; Armiku është brenda portave
19 Adresa drejtuar Shoqatës Mjekësore Botërore, 29 tetor 1983; vatikan.va
20 shih Ndjek Shkencen?
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , .