Plotësia e mëkatit: E keqja duhet ta shterrojë vetveten

Kupa e Zemërimit

 

Botuar për herë të parë më 20 tetor 2009. Më poshtë kam shtuar një mesazh të fundit nga Zoja 

 

KETU është një kupë vuajtjeje nga e cila duhet të dehet dy herë në plotësinë e kohës. Ajo është zbrazur tashmë nga Vetë Zoti ynë Jezus, i cili, në Kopshtin e Gjetsemanit, e vendosi atë në buzët e Tij në lutjen e Tij të shenjtë të braktisjes:

Ati im, nëse është e mundur, le të kalojë kjo kupë nga unë; akoma, jo si dua unë, por si do ti. (Mat 26:39)

Filxhani duhet të mbushet përsëri në mënyrë që Trupi i tij, e cila, duke ndjekur Kokën e saj, do të hyjë në Pasionin e saj në pjesëmarrjen e saj në shpengimin e shpirtrave:

Kupën që unë do ta pi, ju do ta pini, dhe me pagëzimin me të cilin unë jam pagëzuar, ju do të pagëzoheni… (Marku 10:39)

E gjithë ajo që thuhet për Krishtin duhet të thuhet për Kishën, sepse Trupi, i cili është Kisha duhet të ndjekë Kokën që është Krishti. Ajo për të cilën po flas këtu nuk janë vetëm sprovat personale dhe shtrëngimet që duhet të durojmë secili gjatë jetës, siç thotë Shën Pali:

Shtë e nevojshme që ne të pësojmë shumë vështirësi për të hyrë në mbretërinë e Zotit. (Veprat 14:22)

Përkundrazi, unë jam duke folur për:

...Pashkën e fundit, kur [Kisha] do të ndjekë Zotin e saj në vdekjen dhe Ringjalljen e tij. -Katekizmi i Kishës Katolike, 677

 

KUPI I KISHA

Pasi Zoti e pastroi tokën nga përmbytja, Noeu ndërtoi një altar. Mbi këtë altar, Zoti vendosi një kupë të padukshme. Ai përfundimisht do të mbushej me mëkatet e njerëzve dhe do t'i dorëzohej Krishtit në Kopshtin e Gjetsemanit. Kur Zoti ynë e piu atë deri në pikën e fundit, shpëtimi i botës u arrit. Ajo është e përfunduar, Zoti ynë tha. Por ajo që nuk ishte e plotë ishte _MG_2169 Hyrja në Bazilikën e Shën Pjetrit, Qyteti i Vatikanit, Romë,la aplikim të mëshirës shpëtuese të Krishtit përmes Trupit të Tij, domethënë Kisha. [1]shih Kuptimi i Kryqit Përmes shenjave dhe mrekullive dhe shpalljes së Ungjillit, ajo do të bëhej një sakrament i dukshëm i shpëtimit, dera hyjnore përmes së cilës bota do të ftohet të kalojë nga zemërimi te drejtësia. Por në fund të fundit, ajo është "të jetë një shenjë që do të kundërshtohet… në mënyrë që të zbulohen mendimet e shumë zemrave”(Luka 2: 34-35). Edhe kjo është pjesë e misionit të saj "sakramental". Në plotësinë e kohës së saj, Pasioni dhe Ringjallja e saj do të shkulë zemrat e kombeve, dhe të gjithë do të shohin që Jezusi është Zot dhe se Kisha e Tij është Nusja e Tij e dashur.

Por së pari, duhet të mbushet kupa e vuajtjeve të saj. Me cfare Me mëkatet e botës, dhe mëkatet e veta.  Duhet të vijë një kohë, thotë Shën Pali, kur kupa do të vërshojë nga rebelimi. Ashtu si vetë Krishti e refuzoi Atë, po kështu edhe Trupi i Tij do të refuzohet:

Reb rebelimi është i pari dhe njeriu i paligjshmërisë [do të zbulohet], bir i shkatërrimit. (2 Sel. 2: 3)

Kush është ky bir i humbjes apo Antikrishti? Ai është personifikim të kupës. Ai është instrument i pastrimit. Për herë të parë kupa ishte e dehur, Zoti derdhi në Krishtin plotësinë e zemërimit të Tij të drejtë përmes tradhtisë së Judës, "i biri i humbjes”(Gjn 17:12). Herën e dytë që do të zbrazet kupa, drejtësia e Zotit do të derdhet, së pari mbi Kishën, dhe pastaj bota përmes tradhtisë së Antikrishtit i cili do t'u japë kombeve "puthjen e paqes". Në fund, do të jetë puthja e shumë hidhërimeve.

Merre nga duart e mia këtë kupë me verë të shkumëzuar dhe bëj që të gjithë kombet të cilëve do të të dërgoj ta pinë. Ata do të pinë, do të dridhen dhe do të çmenden, për shkak të shpatës që unë do të dërgoj midis tyre. (Jeremia 25: 15-16)

E lidhur pazgjidhshmërisht me kupën e Kishës është krijim, e cila gjithashtu merr pjesë në kupën e vuajtjeve. [2]shih Krijimi i Rilindurrio_Fotor

... sepse krijimi iu nënshtrua kotësisë, jo me dëshirën e vet, por për shkak të atij që e nënshtroi atë, me shpresë se vetë krijimi do të lirohej i lirë nga skllavëria ndaj korrupsionit dhe do të merrte pjesë në lirinë e lavdishme të fëmijëve të Zotit. ( Rom 8: 19-21)

E gjithë ajo që është krijuar duhet të shpengohet në mënyrën në të cilën Krishti e ka bërë: "në kupë". Kështu e gjithë krijimi po rënkon (Rom 8:22)

Dëgjoni fjalën e Zotit, o bij të Izraelit, sepse Zoti ka një ankesë kundër banorëve të vendit: nuk ka asnjë besnikëri, asnjë mëshirë dhe asnjë njohuri për Perëndinë në vend. Betime të rreme, gënjeshtra, vrasje, vjedhje dhe tradhti bashkëshortore! Në paligjshmërinë e tyre, gjakderdhja ndjek gjakderdhjen. Prandaj toka vajton dhe gjithçka që banon në të lëngon: kafshët e fushës, zogjtë e qiellit dhe madje peshqit e detit zhduken. (Hos 4: 1-3)

 

MBIKLQYRJE

Ndërsa po i afrohemi 100 vjetorit të shfaqjeve të Fatima në 2017, unë dëgjoj pa pushim në zemrën time fjalët:

E keqja duhet të shterojë vetveten. 

Unë në të vërtetë kam gjetur ngushëllim dhe paqe të madhe në këtë fjalë. Asshtë sikur Zoti të thotë, Mos lejoni që zemrat tuaja të shqetësohen nga e keqja që do të shihni; duhet të jetë kështu, e lejuar Slutwalk_Toronto_Fotornga dora ime hyjnore. E keqja duhet të shterojë vetveten, për t'i treguar njeriut se rrugët e Tij nuk janë rrugët e mia. Dhe pastaj, do të vijë një agim i ri. Ashtu si e keqja e shteroi veten mbi Birin Tim, duke derdhur zemërim mbi të, ajo shpejt u mund nga fuqia e Ringjalljes. Kështu do të jetë me Kishën. ”

Por rebelimi duhet të jetë i pari. E keqja do të bëhet e papërmbajtur, [3]shih Heqja e Frenuesit thotë Shën Pali:

Për misterin e paligjshmërisë është tashmë në punë. Por ai që frenon është ta bëjë këtë vetëm për të tashmen, derisa të hiqet nga skena. Dhe atëherë i palejimi do të zbulohet… (2 Sel. 2: 7-8)

Një aspekt i kësaj rebelimi është, sigurisht, një refuzim i plotë i krishterimit. Kjo po ndodh me një shpejtësi eksponenciale në Perëndim ndërsa gjykatat ripërcaktojnë bazat e shoqërisë: martesa, e drejta për jetë, vlera e jetës, përkufizimi i seksualitetit njerëzor, etj. Fryti i kësaj është i dukshëm në shpërthimin e shthurjes , zemërimi, kënaqja, mbipesha, individualizmi, materializmi dhe narcizmi. Në të njëjtën kohë, kongregacionet katolike po plaken dhe po tkurren. Po të mos ishte emigracioni, shumë kisha katolike do të ishin mbyllur shumë kohë më parë.

Në Lindje, refuzimi i krishterimit po ndodh nga shpata. Tek Zbulesa, ne lexojmë në thyerjen e Vulës së Pestë se ajo do të vazhdojë derisa të mbushet kupa:

Kur ai hapi vulën e pestë, pashë nën altar shpirtrat e atyre që ishin masakruar për shkak të dëshmisë që ata i dhanë fjalës së Perëndisë. Ata bërtitën me një zë të lartë: "Sa do të zgjasë, zotëria i shenjtë dhe i vërtetë, para se të uleni në gjyq dhe të hakmerreni për gjakun tonë për banorët e tokës?" Secilit prej tyre iu dha një mantel i bardhë dhe u tha që të bënin durim edhe pak derisa të mbushej numri i shërbëtorëve dhe vëllezërve të tyre që do të vriteshin siç ishin bërë. (Zbul. 6: 9-11)

Dhe Shën Gjoni shpjegon pak më vonë si ata janë vrarë (Vula e Pestë):

isisbeheading_FotorUnë gjithashtu pashë shpirtrat e atyre që kishin qenë koka e prerë për dëshminë e tyre për Jezusin dhe për fjalën e Zotit dhe që nuk e kishin adhuruar bishën ose figurën e saj dhe as kishin pranuar shenjën e saj its (Zbul. 20: 4)

Ne jemi duke parë këtë Vulë të Pestë që hapet në kohë reale. Kjo përfshin një pjesë të paralajmërimit [4]shih Paralajmërime në erë që u dha nga Zoja e Kibeho, e cila dymbëdhjetë vjet para gjenocidit në Ruandë, u zbuloi disa fëmijëve në detaje grafike vizione të dhunës së ardhshme dhe "lumenjve të gjakut". Por më pas Zoja tha që ky ishte një paralajmërim për botën. 

Bota nxiton drejt shkatërrimit të saj, ajo do të bjerë në humnerë… Bota është rebele kundër Zotit, bën shumë mëkate, nuk ka as dashuri as paqe. Nëse nuk pendohesh dhe nuk i shndërron zemrat e tua, do të biesh në humnerë. -www.kibeho.org

Çmenduria do të shpërthente në të gjithë botën nëse nuk pendoheshim -Ferri i Liruar. Të dashur vëllezër dhe motra, kjo kupë, e shkumëzuar nga krenaria e njerëzve, ka filluar të vërshojë. Sa pika të tjera të abortit? Edhe sa blasfemi? Edhe sa luftëra? Edhe sa masakra? Sa më shumë pornografi, veçanërisht pornografia e fëmijëve? Sa më shumë shpirtra të pafajshëm të copëtuar nga epshi, lakmia dhe egoizmi i njerëzve? Kur e shkrova këtë në 2009 ndërsa isha në Evropë, dëgjova fjalët qartë në zemrën time:

Plotësia e mëkatit… kupa është e plotë.

E keqja duhet të shterojë vetveten. Mëkati po arrin në plotësinë e tij në kohën tonë. Siç tha Papa Piu XII,

Mëkati i shekullit është humbja e ndjenjës së mëkatit. —1946 fjalimi drejtuar Kongresit Katektik të Shteteve të Bashkuara

Por unë gjithashtu ndiej praninë e fuqishme të Krishtit dhe Nënës Sonë që mposht errësirën po aq sa dielli i mëngjesit. Një plan hyjnor po hapet para nesh në të njëjtën kohë. Siç e shihni, Parajsa nuk po reagon ndaj Ferrit - është Satanai që përpëlitet, sepse koha e tij është e shkurtër. Ai garon për të mbushur kupën nga urrejtja dhe smira. Dhe kështu, Zoja vazhdon të na japë një paralajmërim të vazhdueshëm dhe të dashur që të gjithë duhet ta përgatisim veten për këtë kupë, të cilën ky brez po e ngre për të pirërrëfim_Fotor me vullnetin e tij të lirë. Ky popull po joshet nga dragoi, ai gënjeshtar i lashtë. Mesazhi vijues, gjoja nga Zoja, është një jehonë e asaj që kam shkruar vetëm një ditë më parë Dalja nga Babilonia

Të dashur fëmijë, njerëz të ligj do të veprojnë për t'ju ndarë nga e vërteta, por e Vërteta e Jezuit Tim nuk do të jetë kurrë e vërteta gjysmë. Jini të vëmendshëm. Jini besnikë. Mos lejoni që të ndoteni nga bataku i mësimeve të rreme që do të përhapen kudo. Qëndro me të vërtetën shumëvjeçare; qëndro me Ungjillin e Jezusit Tim. Njerëzimi është bërë i verbër shpirtërisht sepse njerëzit janë larguar nga e vërteta. Kthehu Zoti yt të do dhe të pret. Ajo që duhet të bësh, mos e lër për nesër. Largohu nga bota dhe jeto drejt Xhenetit, për të cilin vetëm u krijove. E tutje Mos u tërhiq… qëndro në paqe. - Zonja jonë Mbretëresha e Paqes për Pedro Regis, 5 tetor 2017; Pedro ka mbështetjen e peshkopit të tij

Dhe kështu, vëllezër dhe motra, ne duhet të qëndrojmë në një gjendje hiri, duke veshur armaturën e Zotit. Ne duhet të jemi të gatshëm të japim tonat dekret te Zoti. Ne duhet të lutemi dhe të ndërmjetësojmë për shpirtrat me gjithë zemrën tonë. Dhe duhet të kujtojmë se e ardhmja për besimtarët nuk është një fatkeqësi, por shpresojmë megjithëse duhet të kalojmë gjatë dimrit përpara se të ketë një pranverë të re. Për sa i përket kësaj kupe, Shkrimet thonë gjithashtu:

… Një forcim ka ardhur mbi Izraelin pjesërisht, derisa të hyjë numri i plotë i johebrenjve, dhe kështu i gjithë Izraeli do të shpëtohet. (Rom 11: 25-26)

Në vitin 2009, doja të bërtisja: ditët janë të afërta. Por tani ata janë këtu. Zoti na udhëzoftë nëpër këtë luginë të hijes së vdekjes derisa të arrijmë në kullotat e triumfit të Zojës. 

Po, një kupë është në dorën e Zotit, me verë të shkumëzuar, me erëza të plota. Kur Zoti ta derdhë, ata do ta kullojnë deri në fundërrina; të gjithë të pabesët e tokës duhet të pinë. Por unë do të gëzohem përgjithmonë; Unë do t'i këndoj lavde Perëndisë të Jakobit, i cili ka thënë: "Unë do të shkatërroj të gjithë brirët e të pabesit, por brirët e të drejtit do të ngrihen". (Psalmi 75: 9-11)

 

LIDHJE ME LIDHJE

Heqja e Frenuesit

Paralajmërime në erë

Ferri i Liruar

Shtatë vulat e revolucionit

 

Ju bekoj dhe faleminderit për të
duke mbështetur këtë ministri.

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , , .