Revolucioni Global!

 

… Rendi i botës është tronditur. (Psalmi 82: 5)
 

KUR Kam shkruar per Revolucion! disa vjet më parë, nuk ishte një fjalë që përdorej shumë në rrjedhën e zakonshme. Por sot, po flitet kudo… Dhe tani, fjalët “revolucion global" po valëzohen në të gjithë botën. Nga kryengritjet në Lindjen e Mesme, në Venezuelë, Ukrainë, etj. Deri te murmuritjet e para në Revolucioni "Tea Party" dhe "Okuponi Wall Street" në SH.B.A., trazirat po përhapen si "një virus”Ka vërtet një trazira globale në zhvillim e sipër.

Unë do të ngre Egjiptin kundër Egjiptit: vëllai do të luftojë kundër vëllait, fqinji kundër fqinjit, qyteti kundër qytetit, mbretëria kundër mbretërisë. (Isaia 19: 2)

Por është një Revolucion që ka qenë duke u bërë për një kohë shumë të gjatë

 

NGA FILLIMI

Që nga fillimi, Shkrimet e Shenjta kanë parathënë një botëror revolucion, një proces politik-filozofik që, siç e dimë tani, shtrihet si një re e stuhishme në peizazhin e shekujve. Profeti Daniel në fund të fundit parashikoi që ngritja dhe rënia e shumë mbretërive përfundimisht do të kulmonte me ngritjen e një perandorie globale. Ai e pa atë në një vizion si një "kafshë":

Bisha e katërt do të jetë një mbretëri e katërt në tokë, e ndryshme nga të gjitha të tjerat; do të gllabërojë tërë tokën, do ta rrëzojë dhe do ta shtypë. Dhjetë brirët do të jenë dhjetë mbretër që do të dalin nga ajo mbretëri; një tjetër do të ngrihet pas tyre, ndryshe nga ata para tij, të cilët do të ulin poshtë tre mbretër. (Daniel 7: 23-24)

Shën Gjoni, gjithashtu shkroi një vizion të ngjashëm të kësaj force globale në Apokalipsin e tij:

Pastaj pashë një kafshë që dilte nga deti me dhjetë brirë dhe shtatë kokë; mbi brirët e saj ishin dhjetë diademë dhe mbi kokat e tij emër (s) blasfemues… I magjepsur, e gjithë bota ndoqi pas bishës… dhe iu dha autorizimi mbi çdo fis, popull, gjuhë dhe komb. (Zbul. 13: 1,3,7)

Etërit e Hershëm të Kishës (Ireneu, Tertuliani, Hipoliti, Qipriani, Cirili, Laktanti, Gojarti, Jeronimi dhe Agustini) e njohën në mënyrë të paimagjinueshme këtë kafshë si Perandorinë Romake. Prej saj do të ngriheshin këta "dhjetë mbretër".

Por ky Antikrishti i lartpërmendur do të vijë kur do të jenë përmbushur kohët e perandorisë Romake dhe fundi i botës tani po afrohet. Do të ngrihen së bashku dhjetë mbretër të Romakëve, që mund të mbretërojnë në pjesë të ndryshme, por gjithçka në të njëjtën kohë - Shën. Kirili i Jeruzalemit, (rreth. 315-386), Doktor i Kishës, Leksione katektike, Leksioni XV, n.12

Perandoria Romake, e cila u shtri në të gjithë Evropën, madje edhe në Afrikë dhe Lindjen e Mesme, është ndarë në shekuj. Fromshtë nga këto që vijnë «dhjetë mbretërit».

Unë e pranoj që ndërsa Roma, sipas vizionit të profetit Daniel, pasoi Greqinë, kështu Antikrishti pason Romën, dhe Shpëtimtari ynë Krishti pason Antikrishtin. Por nuk do të thotë që Antikrishti ka ardhur; sepse unë nuk pranoj që perandoria Romake është zhdukur. Larg nga ajo: perandoria Romake mbetet edhe sot e kësaj dite… Dhe ndërsa brirët, ose mbretëritë, ekzistojnë akoma, në fakt, për pasojë ne nuk kemi parë ende fundin e perandorisë Romake. - Kardinali i bekuar John Henry Newman (1801-1890), Kohët e Antikrishtit, Predikimi 1

Në fakt ishte Jezusi ai që përshkroi trazirat që do të krijonin bazat për ngritjen e kësaj kafshe:

Kombi do të ngrihet kundër kombit dhe mbretëria kundër mbretërisë

Mbretëria kundër mbretërisë tregon grindje brenda një komb: mosmarrëveshje civile revolucion. Në fakt, krijimi i kësaj mosmarrëveshje do të ishte pikërisht plani i lojës së "dragoit", Satanait, i cili do t'i japë fuqinë e tij bishës (Zbul. 13: 2).

 

ORDO AB KAOS

Ka shumë teori konspirative që vërtiten gjatë këtyre ditëve. Por ajo që nuk është konspiracion - sipas Magjistrit të Kishës Katolike - është se ka shoqëritë sekrete duke vepruar në sfondin e jetës së përditshme kombëtare në të gjithë botën, duke punuar për të sjellë një rend të ri në të cilin anëtarët kontrollues të këtyre shoqërive përfundimisht do të përpiqen të sundojnë (shiko Na paralajmëruan).

Ndërsa isha mikpritur në një shtëpi private në Francë dy vjet më parë, unë u përplasa në të vetmin libër anglisht që munda të gjeja në raftet e tyre: «Shoqëritë sekrete dhe lëvizjet përmbysëse ”. Shtë shkruar nga historiani polemik Nesta Webster (rreth 1876-1960) i cili shkroi gjerësisht për Illuminati [1]nga latinishtja iluminatus që do të thotë "i ndriçuar": nje grup të burrave të fuqishëm të zhytur shpesh në okult, të cilët nëpër breza, kanë punuar në mënyrë aktive për të sjellë një dominim të botës komuniste. Ajo tregon rolin e tyre aktiv në sjelljen e Revolucionit Francez, Revolucionit 1848, Luftës së Parë Botërore dhe Revolucionit Bolshevik në 1917, i cili shënoi fillimin e Komunizmit në kohën moderne (dhe mbetet në forma të ndryshme sot në Korenë e Veriut, Kinë, dhe vendet e tjera socialiste me një filozofi themelore të marksizmit.) Siç e theksoj në librin tim, Përballja përfundimtare, forma moderne e këtyre shoqërive sekrete ka tërhequr shtysën e tyre nga filozofitë e formuara keq në epokën e iluminizmit. Këto ishin "farat" e Revolucionit Global që sot janë në lulëzim të plotë (deizëm, racionalizëm, materializëm, shkencëtarizëm, ateizëm, marksizëm, komunizëm, etj.).

Por një filozofi është vetëm fjalë derisa të vihet në praktikë.

Organizimi i Shoqërive të Fshehta ishte i nevojshëm për të shndërruar teorizimet e filozofëve në një sistem konkret dhe të frikshëm për shkatërrimin e civilizimit. - Nesta Webster, Revolucioni Botëror, P. 4

Ordo Ab Kaos do të thotë "Urdhëroni nga Kaosi". Motshtë motoja latine e Freemasonët e shkallës së 33-të, një sekt i fshehtë që është dënuar plotësisht nga Kisha Katolike për shkak të qëllimeve të tyre të përhershme të paligjshme dhe riteve dhe ligjeve më tinëzare në shkallët më të larta:

Ju jeni me të vërtetë të vetëdijshëm, se qëllimi i këtij komploti më të padrejtë është të shtyjë njerëzit të përmbysin të gjithë rendin e çështjeve njerëzore dhe t'i tërheqin ata drejt teorive të liga të këtij Socializmi dhe Komunizmi —POPA PIUS IX, Nostis et Nobiscum, Enciklikë, n. 18, 8 DHJETOR 1849

Dhe kështu, tani ne shohim në horizont një Revolucion Global ...

Në këtë periudhë, sidoqoftë, partizanët e së keqes duket se po ndërthuren së bashku dhe do të luftojnë me një qëndrim të bashkuar, të udhëhequr ose ndihmuar nga ajo shoqatë e organizuar dhe e përhapur fuqishëm e quajtur Frimasonët. Duke mos bërë më sekrete të qëllimeve të tyre, ata tani po ngriten me guxim kundër Vetë Zotit ... që është qëllimi i tyre i fundit që e detyron vetë të shikojë - domethënë, përmbysjen e plotë të këtij rendi fetar dhe politik të botës që ka mësimi i krishterë prodhuar, dhe zëvendësimi i një gjendje të re të sendeve në përputhje me idetë e tyre, nga të cilat themelet dhe ligjet do të nxirren nga natyralizmi i thjeshtë. —POPA LEO XIII, Gjinia Humanum, Enciklikë për Masonerinë, n.10, Apri 20th, 1884

 

REVOLUCIONI I RI KOMUNIST

Siç kam shkruar në Të Kinës, kjo është pikërisht arsyeja pse Zoja e Fatimes u dërgua për të paralajmëruar njerëzimin: se rruga jonë e tanishme do të rezultojë në përhapjen e Rusisë "gabimet e saj në të gjithë botën, duke shkaktuar luftëra dhe përndjekje të Kishës,”Duke hapur rrugën për ngritjen e Komunizmit global. A është kjo bisha e Zbulesës që skllavëron tërë njerëzimin?

… Pa udhëzimin e bamirësisë në të vërtetë, kjo forcë globale mund të shkaktojë dëme të papara dhe të krijojë ndarje të reja brenda familjes njerëzore… njerëzimi rrezikon rreziqe të reja skllavërimi dhe manipulimi .. —POPE BENEDIKTI XVI, Caritas në Veritate, n.33, 26

Dikush mund të pyesë, se si edhe Nëna e Zotit mund të parandalonte ngritjen e kësaj kafshe. Përgjigja është se ajo nuk mundet. Por ajo mundet vonesë atë përmes tonë lutjet. Ndërhyrja apokaliptike e "Gruas së veshur me diellin" për të vonuar ngritjen e kësaj kafshe duke thirrur lutjet dhe sakrificat tona nuk është asgjë tjetër përveç një jehonë nga Kisha e hershme:

Ekziston edhe një domosdoshmëri tjetër dhe më e madhe për të bërë lutjen tonë në emër të perandorëve ... Sepse ne e dimë se një tronditje e fuqishme [po] po afron mbi të gjithë tokën - në fakt, fundi i të gjitha gjërave që kërcënojnë mjerime të tmerrshme - vetëm vonohet nga ekzistenca e vazhdueshme e perandorisë Romake. Prandaj, nuk kemi dëshirë të na kapin këto ngjarje të tmerrshme; dhe duke u lutur që ardhja e tyre të vonohet, ne po japim ndihmën tonë për kohëzgjatjen e Romës. —Tertulliani (rreth 160–225 pas Krishtit), Etërit e Kishës, apologji, Kapitulli 32

Kush mund të argumentojë se ky Revolucion Global është shtyrë për aq kohë sa ka lejuar afati kohor i Mëshirës Hyjnore? Papa Shën Piu X mendoi që Antikrishti ishte tashmë gjallë - në vitin 1903. Ishte në vitin 1917 që u shfaq Zoja e Fatimës. Ishte në vitin 1972 që Pali VI pranoi se "tymi i Satanit" kishte depërtuar në majën e Kishës - një aludim, shumë e kanë interpretuar, për Masonerinë që kishte depërtuar në hierarki vetë.

Në shekullin e 19-të, prifti dhe shkrimtari francez, Fr. Charles Arminjon përmblodhi "shenjat e kohërave" mbizotëruese që kanë formuar themelin për tonat:

… Nëse studiojmë por një moment shenjat e kohës së tanishme, simptomat kërcënuese të situatës sonë politike dhe revolucionet, si dhe përparimin e civilizimit dhe përparimin në rritje të së keqes, që korrespondojnë me përparimin e civilizimit dhe zbulimet në material rend, ne nuk mund të mos parashikojmë afërsinë e ardhjes së njeriut të mëkatit dhe të ditëve të shkretimit të parathënë nga Krishti. —Pr. Charles Arminjon (rreth 1824 -1885), Fundi i botës së tanishme dhe misteret e jetës së ardhshme, f. 58, Shtypi i Institutit Sophia

Baza e Fr. Deklarata e Charles është e njëjtë me disa nga pontifikët që kanë theksuar se përpjekjet e shoqërive sekrete për të infiltruar dhe konkretizuar filozofitë e gabuara të Iluminizmit brenda shoqërisë kanë çuar në një braktisje brenda Kishës dhe rishfaqja e paganizmit në botë:

Kush nuk mund të shohë që shoqëria është në kohën e tanishme, më shumë sesa në çdo epokë të kaluar, që vuan nga një sëmundje e tmerrshme dhe me rrënjë të thellë, e cila, duke u zhvilluar çdo ditë dhe duke ngrënë në qenien e saj më të madhe, po e tërheq atë drejt shkatërrimit? Ju e kuptoni, Vëllezër të Venerable, çfarë është kjo sëmundjebraktisje nga Zoti… —POPA ST. PIUS X, E Supremi, Enciklikë mbi Rivendosjen e Gjithë Gjërave në Krisht, n 3; 4 tetor 1903

Ne nuk mund ta pranojmë me qetësi pjesën tjetër të njerëzimit që bie përsëri në paganizëm. - Ratzinger Kardinal (POPE BENEDIKTI XVI), Ungjillizimi i Ri, Ndërtimi i Qytetërimit të Dashurisë; Fjalimi drejtuar katekistëve dhe mësuesve të fesë, 12 dhjetor 2000

Në një shënim, Fr. Charles shton:

… Nëse defektimi vazhdon në rrjedhën e tij, mund të parashikohet që kjo luftë kundër Zotit duhet të përfundojë në mënyrë të pashmangshme apostazia totale, e konsumuar. Butshtë vetëm një hap i vogël nga kulti i shtetit - domethënë shpirti utilitar dhe adhurimi i shtetit-perëndi që është feja e kohës sonë, te adhurimi i njeriut individual. Ne pothuajse kemi arritur në atë pikë -Fundi i botës së tanishme dhe misteret e jetës së ardhshme, fusnota n. 40, fq. 72; Shtypi i Institutit Sophia

Papa ynë aktual e paralajmëroi atë ne kemi arritur në atë pikë:

Ne nuk mund ta mohojmë që ndryshimet e shpejta që ndodhin në botën tonë gjithashtu paraqesin disa shenja shqetësuese të copëzimit dhe një tërheqje në individualizmi. Përdorimi i zgjeruar i komunikimeve elektronike në disa raste në mënyrë paradoksale ka rezultuar në izolim më të madh. Shumë njerëz - përfshirë të rinjtë - po kërkojnë forma më autentike të komunitetit. Gjithashtu një shqetësim i madh është përhapja e një ideologjie sekulariste që minon ose madje hedh poshtë të vërtetën transhendente. —POPA BENEDICT XVI, fjalim në Kishën e Shën Jozefit, 8 Prill 2008, Yorkville, New York; Agjencia Katolike e Lajmeve

 

KETE RREZIKU TANISHT

Vladimir Solovëv, në të famshmin e tij Një histori e shkurtër e Antikrishtit, [2]botuar në 1900 u frymëzua nga Etërit e hershëm të Kishës lindore.

Papa Gjon Pali II e vlerësoi Solovëv për njohuritë e tij dhe vizionin profetik [3]L 'Osservatore Romano, Gusht 2000. Në tregimin e tij të shkurtër imagjinar, Antikrishti, i cili bëhet mishërimi i narcizmit, shkruan një libër tërheqës që arrin në të gjithë spektrin politik dhe fetar. Në librin e Antikrishtit

Individualizmi absolut qëndroi krah për krah me një zell të flaktë për të mirën e përbashkët. -Një histori e shkurtër e Anti-Krishtit, Vladimir Solovëv

Në të vërtetë, këto dy elementë në vizionin profetik të Solovëv janë bashkuar sot në një përzierje vdekjeprurëse të quajtur "relativizëm" ku ego bëhet standardi me të cilin përcaktohet e mira dhe e keqja dhe koncepti lundrues i "tolerancës" mbahet si një virtyt.

Të kesh një besim të qartë, sipas kredos së Kishës, shpesh etiketohet si fondamentalizëm. Megjithatë, relativizmi, domethënë, lejimi i vetes të hidhet dhe 'të përfshihet nga çdo erë mësimore', duket qëndrimi i vetëm i pranueshëm për standardet e sotme. —Cardinal Ratzinger (POPE BENEDICT XVI) Homazhe parakonlave, 18 Prill, 2005

Ky refuzim i autoritetit moral, i nxitur më tej nga skandalet brenda institucioneve laike dhe fetare, ka krijuar një brez që nuk do të pranojë asgjë dhe nuk do të besojë asgjë. Rreziku i kohës sonë është që Revolucioni Global në zhvillim (i cili me gjasë nuk do të ndikojë plotësisht në Perëndim derisa të ndikojë në stomakun tonë) rrezikon të hapë rrugën për një zgjidhje të paperëndishme të zemërimit dhe frustrimit në rritje si ndaj Kishës ashtu edhe ndaj institucioneve politike laike. Easyshtë e lehtë të shohësh se popullatat, veçanërisht rinia, po rriten armiqësisht ndaj politikanëve dhe papëve. Pyetja, pra, është cili saktësisht a janë njerëzit të gatshëm t'i udhëheqin ata përpara një shkrirje globale? Vakumi i Madh të lidershipit dhe të moralit ashtu siç ka thënë "e ardhmja e botës në fjalë, ”Siç tha Papa Benedikti kohët e fundit. Duke pasur parasysh rrethanat e duhura të trazira civile, mungesa e ushqimitdhe luftë- të gjitha duken gjithnjë e më të pashmangshme - me të vërtetë do ta vendosnin botën në një vend që rrezikon "skllavërimin dhe manipulimin".

Në fund të fundit, ateizmi nuk mund të jetë një përgjigje [4]Shiko Mashtrimi i Madh. Njeriu nga natyra është një qenie fetare. Ne u krijuam për Zotin, dhe kështu, thellë brenda, kemi etje për Të. Në tregimin e Solovëv, ai parashikon një kohë kur trendi aktual i ateizmit të ri të sotëm do të rrjedhë:

Nocioni i universit si një sistem i atomeve që vallëzojnë dhe i jetës si rezultat i akumulimit mekanik të ndryshimeve më të vogla në material nuk kënaqnin më një intelekt të vetëm arsyetues. -Një histori e shkurtër e Anti-Krishtit, Vladimir Solovëv

Arkitektët e Rendit të Ri Botëror synojnë ta plotësojnë këtë dëshirë fetare tek njeriu me një botë utopike më në harmoni me natyrën, kozmosin dhe "Krishtin" brenda (shih Falsifikimi që vjen). Një "fe botërore" që bashkon të gjitha besimet dhe besimet (që nuk pranojnë asgjë dhe nuk besojnë asgjë) është një nga qëllimet e deklaruara të shoqërive sekrete që qëndrojnë pas një Revolucioni Global. Nga faqja e internetit e Vatikanit:

[The] New Age ndan me një numër të grupeve me ndikim ndërkombëtar, qëllimin e zëvendësimit ose kapërcimit të feve të veçanta në mënyrë që të krijojë hapësirë ​​për një fe universale e cila mund të bashkojë njerëzimin… Epoka e Re që po agon do të popullohet nga qenie perfekte, androgjene të cilët janë plotësisht në komandë të ligjeve kozmike të natyrës. Në këtë skenar, krishterimi duhet të eliminohet dhe t'i japë vendin një feje globale dhe një rendi të ri botëror. -Jezu Krishti, Bartësi i Ujit të Jetës, n 2.5, Këshillat Papnorë për Kulturë dhe Dialogu Ndërfetare

E bekuara Anne Catherine Emmerich (1774-1824), një murgeshë dhe stigmatiste gjermane Augustiniane, kishte një vizion të thellë në të cilin pa që masonët po përpiqeshin të shembnin murin e Shën Pjetrit në Romë.

Midis demoluesve kishte njerëz të dalluar të veshur me uniforma dhe kryqe. Ata nuk punuan vetë, por ata shënuan në mur me një mistri [Simbol masonik] ku dhe si duhet të shembet. Për tmerrin tim, pashë mes tyre Priftërinj Katolikë. Kurdoherë që punëtorët nuk dinin si të vazhdonin, ata shkonin te një i caktuar në partinë e tyre. Ai kishte një libër të madh i cili dukej se përmbante të gjithë planin e ndërtesës dhe mënyrën për ta shkatërruar atë. Ata shënuan saktësisht me një mistri pjesët që do të sulmoheshin dhe së shpejti zbritën. Ata punuan në heshtje dhe me besim, por dinak, fshehurazi dhe me guxim. Unë pashë Papën duke u lutur, i rrethuar nga miq të rremë që shpesh bënin të kundërtën me atë që ai kishte urdhëruar -Jeta e Anne Catherine Emmerich, Vëll. 1, nga Rev. KE Schmöger, Tan Books, 1976, f. 565

Duke u ngritur në vend të Shën Pjetrit, ajo pa një lëvizje të re fetare [5]Shiko Një Papë i Zi?:

Unë pashë protestantë të ndriçuar, plane të formuara për përzierjen e besimeve fetare, shtypjen e autoritetit papnor ... Unë nuk pashë asnjë Papë, por një peshkop që bënte sexhde përpara Altarit të Lartë. Në këtë vizion pashë kishën e bombarduar nga anije të tjera… Ajo ishte e kërcënuar nga të gjitha anët… Ata ndërtuan një kishë të madhe ekstravagante që do të përqafonte të gjitha besimet me të drejta të barabarta… por në vend të një altari ishin vetëm neveri dhe shkretim. E tillë ishte kisha e re që do të ishte - E bekuara Anne Catherine Emmerich (1774-1824 e.s.), Jeta dhe Zbulimet e Anne Catherine Emmerich, 12 Prill 1820

Ata që qëndrojnë pas kësaj, thotë Papa Leo XIII, vijnë nën filozofi të ndryshme, por të gjitha nga e njëjta rrënjë e lashtë satanike: besimi se njeriu mund të zërë vendin e Zotit (2 Thesalonikasve 2: 4).

Ne flasim për atë sekt të burrave që… quhen socialistë, komunistë ose nihilistë dhe të cilët, të përhapur në të gjithë botën, dhe të lidhur së bashku nga lidhjet më të ngushta në një konfederatë të ligë, nuk kërkojnë më strehën e takimeve të fshehta, por, hapur dhe me guxim duke marshuar në dritën e ditës, përpiquni të sillni në mendje atë që ata kanë planifikuar prej kohësh - përmbysjen e të gjithë shoqërisë civile çfarëdo. Me siguri, këta janë ata që, siç dëshmojnë Shkrimet e shenjta, 'Ndotni mishin, përçmoni sundimin dhe blasfemoni madhështinë. ' (Gjyk. 8). ” - Papa LEO XIII, Enciklik Kuod Apostolici Muneris, 28 dhjetor 1878, n. 1

 

N THE BRINK?

Si mund të mos arrijmë të kuptojmë kohën në të cilën jetojmë, duke u shpalosur para syve tanë në transmetimet e drejtpërdrejta të internetit dhe lajmet 24 orë kabllovike? Nuk është vetëm protestat në Azi, kaosi në Greqi, trazirat ushqimore në Shqipëri ose trazirat në Evropë, por gjithashtu, nëse jo veçanërisht, rritja e valës së zemërimit në Shtetet e Bashkuara. Pothuajse dikush merr përshtypjen ndonjëherë se "dikush" ose ndonjë plan është me qëllim duke e shtyrë popullin në prag të revolucionit. Pavarësisht nëse janë shpëtime miliarda dollarëshe për në Wall Street, pagesa miliona dollarëshe për CEO, drejtimi i borxhit kombëtar në nivele të pabesë, shtypja e pafund e parave, ose shkelja në rritje e të drejtave personale në emër të "sigurisë kombëtare", zemërimi dhe ankthi brenda vendit është i dukshëm. Si një lëvizje bazë e quajtur “Çaji”Rritet [6]që të kujton revolucionin e Partisë së Çajit në Boston të vitit 1774, papunësia mbetet e lartë, çmimet e ushqimeve rriten, dhe shitjet e armëve arrijnë nivele rekord, receta për revolucioni tashmë po përgatitet. Prapa të gjithave, përsëri, duket se janë figurat përhapëse dhe të fuqishme të fshehura nga skena, të cilët vazhdojnë të takohen në shoqëri sekrete si Kafka dhe Kockat, Grove Bohemian, Rosicrucians etj .:

Disa nga burrat më të mëdhenj në Shtetet e Bashkuara, në fushën e tregtisë dhe prodhimit, kanë frikë nga dikush, kanë frikë nga diçka. Ata e dinë se ekziston një fuqi diku kaq e organizuar, kaq delikate, aq vigjilente, kaq e ndërlidhur, aq e plotë, aq e përhapur, saqë më mirë të mos flasin mbi frymë kur flasin për ta dënuar atë. —Presidenti Woodrow Wilson, Liria e Re, Ch 1

Vëllezër dhe motra, ato që kam shkruar këtu është e vështirë të përthithen. Shtë hapësira e mijëra viteve të historisë që duket se ka arritur kulmin në kohën tonë: përballja e lashtë midis Gruas dhe Dragoit të Zanafillës 3:15 dhe Zbulesës 12

Tani jemi duke qëndruar përballë konfrontimit më të madh historik që ka kaluar njerëzimi… Tani jemi para ballafaqimit përfundimtar midis Kishës dhe anti-Kishës, Ungjillit dhe anti-Ungjillit. - Kardinali Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), në Kongresin Eukaristik, Filadelfia, PA; 13 gusht 1976

Konvulsionet në natyrë ap apostazia në rritje words fjalët e Etërve të Shenjtë ar shfaqjet e Zojës sonë… si mund të jenë më të qarta shenjat? E megjithatë, për sa kohë do të vazhdojnë këto revolucione dhe dhimbje të lindjes? Vite? Dekada? Ne nuk e dimë dhe as nuk ka rëndësi. Ajo që është thelbësore është që ne t'i përgjigjemi kërkesave të Qiellit që na zbulohen përmes Gruas-Marisë dhe Gruas-Kishës. Në tij Letër Enciklike mbi Komunizmin Ateist, Papa Piu XI përmblodhi domosdoshmërinë përpara secilit dhe të krishterë të ndërgjegjshëm - një që nuk mund ta injorojmë më:

Kur Apostujt e pyetën Shpëtimtarin pse nuk kishin qenë në gjendje ta dëbonin shpirtin e keq nga një i demonizuar, Zoti ynë u përgjigj: “Ky lloj nuk dëbohet, por me lutje dhe agjërim”. Kështu, gjithashtu, e keqja që sot mundon njerëzimin mund të pushtohet vetëm nga një kryqëzatë botërore e lutjes dhe pendimit. Ne i kërkojmë posaçërisht Urdhrat soditës, burra dhe gra, të dyfishojnë lutjet dhe sakrificat e tyre për të marrë nga qielli ndihmë të efektshme për Kishën në luftën e tanishme. Le t'i luten gjithashtu ndërmjetësimit të fuqishëm të Zojës së Papërlyer, e cila, pasi ka shtypur kokën e gjarprit të lashtë, mbetet mbrojtësi i sigurt dhe "Ndihma e të krishterëve". OPPOPE PIUS XI, Letër Enciklike për Komunistët ateistëm, March 19th, 1937

 

Botuar për herë të parë më 2 shkurt 2011.

 


 

LEXIMI DHE WEBASTERET LIDHURA:

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 nga latinishtja iluminatus që do të thotë "i ndriçuar"
2 botuar në 1900
3 L 'Osservatore Romano, Gusht 2000
4 Shiko Mashtrimi i Madh
5 Shiko Një Papë i Zi?
6 që të kujton revolucionin e Partisë së Çajit në Boston të vitit 1774
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , .