Paralajmërime Varri

 

Mark Mallett është një ish reporter televiziv me CTV Edmonton dhe dokumentar i vlerësuar me çmime dhe autor i Përballja përfundimtare   Fjala Tani.


 

IT është gjithnjë e më shumë mantra e brezit tonë - fraza "shko tek" për t'i dhënë fund të gjitha diskutimeve, për të zgjidhur të gjitha problemet dhe për të qetësuar të gjitha ujërat e trazuara: "Ndiqni shkencën". Gjatë kësaj pandemie, ju dëgjoni politikanë që e evokojnë pa frymë, peshkopë që e përsërisin atë, laikët e përdorin atë dhe mediat sociale që e proklamojnë atë. Problemi është se disa nga zërat më të besueshëm në fushën e virologjisë, imunologjisë, mikrobiologjisë, etj. Sot po heshten, shtypen, censurohen ose injorohen në këtë orë. Prandaj, "ndiqni shkencën" de fakto do të thotë "ndiqni rrëfimin".

Dhe kjo është potencialisht katastrofike nëse rrëfimi nuk është i bazuar etikisht.

 

PARALAJMRIMET PAPAL

Për ata që mendojnë se kjo është hiperbolë, si Shën Gjon Pali II, ashtu edhe Benedikti XVI parashikuan shenjat paralajmëruese të një brezi që “ndiqte shkencën”… por gjithnjë e më shumë po largohej nga Zoti.

Shkenca mund të kontribuojë shumë për ta bërë botën dhe njerëzimin më njerëzor. Megjithatë, ai gjithashtu mund të shkatërrojë njerëzimin dhe botën nëse nuk drejtohet nga forca që ndodhen jashtë saj  —BENEDIKTI XVI, Flisni Salvi, n 25-26

Pa udhëheqjen e dhuratave të Shpirtit të Shenjtë: Urtësia, Dituria dhe Kuptimi, arsyeja e njeriut errësohet; ai fillon të veprojë në mish, me detyrim, lakmi dhe nxitim. Pa devotshmëri dhe Frika nga Zoti, ai fillon të veprojë sikur ai, vetë të ishte një perëndi.[1]shih Feja e Scientism Dhe kjo nuk është më e dukshme sot sesa në revolucionin teknologjik që shpërthen në mënyrë eksponenciale.

Nëse Zoti dhe vlerat morale, ndryshimi midis së mirës dhe së keqes, mbeten në errësirë, atëherë të gjitha "dritat" e tjera, që vënë brenda veprimtarisë sonë bëma të tilla të pabesueshme, nuk janë vetëm progres, por edhe rreziqe që na vënë ne dhe botën në rrezik. —POPA BENEDIKT XVI, Homeli i Vigjiljes së Pashkëve, 7 Prill 2012

Në këtë drejtim, Gjon Pali II nuk e shkëput "mëkatin personal" nga ndikimi i tij i gjerë mbi shoqërinë dhe institucionet e saj që mund të shtyjnë një brez të tërë të veprojë në mënyrë të paarsyeshme: 

Ne përballemi me një hedonizëm tërheqës që ofron një seri të tërë kënaqësish që nuk do të kënaqin kurrë zemrën e njeriut. Të gjitha këto qëndrime mund të ndikojnë në ndjenjën tonë të së mirës dhe së keqes në momentin kur progresi shoqëror dhe shkencor kërkon udhëzime etike. Pasi largohen nga besimi dhe praktika e krishterë nga këto dhe mashtrime të tjera, njerëzit shpesh angazhohen për të kaluar moda, ose për besime të çuditshme që janë të cekta dhe fanatike. - Adresa në Katedralen e Shën Marisë, San Francisko; cituar në Sfidë, Rev. Joseph M. Esper, f. 243

Këto janë paralajmërime serioze. Dhe as nuk janë të kufizuara vetëm në komunikime, transport ose hapësirë ​​dhe teknologji ushtarake. Gjon Pali II ishte veçanërisht i shqetësuar me zhvillimet ogurzeza në fushën e kujdesit shëndetësor. 

Një përgjegjësi unike i takon personelit të kujdesit shëndetësor: mjekët, farmacistët, infermierët, kapelanët, burrat dhe gratë fetarë, administratorët dhe vullnetarët. Profesioni i tyre i bën thirrje që ata të jenë kujdestarë dhe shërbëtorë të jetës njerëzore. Në kontekstin e sotëm kulturor dhe shoqëror, në të cilin shkenca dhe praktika e mjekësisë rrezikojnë të humbin vëmendjen e dimensionit të tyre të pandarë etik, profesionistët e kujdesit shëndetësor mund të tundohen ndonjëherë për t'u bërë manipulues të jetës, apo edhe agjentë të vdekjes. -Evangelium Vitae, n 89

Por paralajmërimet sigurisht që nuk janë të kufizuara në Papat. Në një deklaratë të jashtëzakonshme që i bën jehonë jo vetëm shqetësimeve të tyre, por shumë prej fjalëve profetike që janë shfaqur në Countdown to the Kingdom dhe The Tani Word gjatë vitit të kaluar (shih Leximin e Lidhur më poshtë), një shkencëtar ka dalë me guxim përpara ste

 

PARALAJMRIMET E EKSPERTIT

Dr. Geert Vanden Bossche, PhD, DVM, është një ekspert i çertifikuar në mikrobiologji dhe sëmundje infektive dhe konsulent për zhvillimin e vaksinave. Ai ka punuar me Fondacionin Bill dhe Melinda Gates dhe GAVI (Aleanca Globale për Vaksinat dhe Imunizimin). Në të tij Faqja e Linkedin, ai shprehet se është absolutisht "i apasionuar" pas vaksinave. Në të vërtetë, ai është gati sa pro-vaksinës sa mund të jetë dikush. Në një Letra e hapur shkruar me "urgjencën më të madhe", tha ai, "Në këtë letër agonuese unë vë në rrezik gjithë reputacionin dhe besueshmërinë time." Ai shkruan:

Unë jam të gjithë, përveç një antivaxxer. Si shkencëtar, unë zakonisht nuk i drejtohem asnjë platforme të këtij lloji për të dhënë një qëndrim mbi temat e lidhura me vaksinat. Si një virolog i dedikuar dhe ekspert i vaksinave, unë bëj një përjashtim vetëm kur autoritetet shëndetësore lejojnë administrimin e vaksinave në mënyra që kërcënojnë shëndetin publik, sigurisht kur provat shkencore nuk merren parasysh. 

Paralajmërimi i tij është mënyra se si po krijohen vaksinat aktuale që administrohen në këtë kohë për të shtypur simptomat e COVID-19 "Arratisja imune virale". Kjo do të thotë, ato po nxisin aftësinë e koronavirusit për t'i shpëtuar antitrupave të përgjigjes imune të një personi dhe më pas shndërrohen shpejt në shtame më virale dhe të rrezikshme se vaksinuar vetë do të përhapen. Dhe meqenëse popullata e përgjithshme e shëndetshme ka nuk ndërtuan imunitetin e tyre natyrshëm në fillim të pandemisë, për shkak se ai thotë, "ndaj masave të rrepta të kontrollit" (dmth. bllokime, maska, etj.), këto lloje të reja së shpejti do të rrisin në mënyrë dramatike shkallën e vdekshmërisë, veçanërisht tek të rinjtë. 

… Ky lloj i vaksinave profilaktike janë plotësisht të papërshtatshme, madje edhe shumë të rrezikshme, kur përdoren në fushatat e vaksinimit masiv gjatë një pandemie virale. Vaksinologët, shkencëtarët dhe klinikët janë verbuar nga efektet pozitive afatshkurtra në patentat individuale, por duket se nuk shqetësohen për pasojat katastrofike për shëndetin global. Në qoftë se nuk jam vërtetuar shkencërisht i gabuar, është e vështirë të kuptohet se si ndërhyrjet e tanishme njerëzore do të parandalojnë që variantet qarkulluese të kthehen në një përbindësh të egër ... Në thelb, ne shumë shpejt do të përballemi me një virus super-infektues që i reziston plotësisht mekanizmit tonë më të çmuar të mbrojtjes : Sistemi imunitar i njeriut. Nga të gjitha sa më sipër, po bëhet gjithnjë e më shumë i vështirë të imagjinohet se si pasojat e një njeriu të gjerë dhe të gabuar ndërhyrje në këtë pandemi nuk do të zhdukin pjesë të mëdha të njeriut tonë popullsi

Por edhe ky shkencëtar duket se është injoruar deri më tani nga ata me të cilët vlen. 

Ndërsa nuk ka kohë për të kursyer, deri më tani nuk kam marrë ndonjë feedback. Ekspertët dhe politikanët kanë qëndruar të heshtur… Ndërsa mezi mund të bëhet ndonjë deklaratë e pasaktë shkencore pa u kritikuar nga kolegët, duket sikur elita e shkencëtarëve të cilët aktualisht po këshillojnë udhëheqësit tanë të botës preferojnë të heshtin. Provat e mjaftueshme shkencore janë sjellë në tryezë. Fatkeqësisht, mbetet e paprekur nga ata që kanë fuqinë për të vepruar. Për sa kohë mund të injorohet problemi kur aktualisht ekzistojnë prova masive që ikja imune virale tani po kërcënon njerëzimin? Vështirë se mund të themi se nuk e dinim - ose nuk ishim paralajmëruar. -Letër e Hapur, 6 Mars 2021; shikoni një intervistë mbi këtë paralajmërim me Dr. Vanden Bossche këtu or këtu. (Lexoni se si Dr. Vanden Bossche është një "Moishie" bashkëkohor në 1942 ynë)

Në faqen e tij në Linkedin, ai shton: "Për hir të Zotit, askush nuk e kupton llojin e katastrofës që po bëjmë?"

Dr. Vanden Bossche vëren se faktet që ai po paraqet nuk janë "shkenca e raketave". Në të vërtetë, ishte një vit më parë që isha i sigurt për një bisedë të një virologu kanadez, i cili gjithashtu tha se mbyllja e të shëndetshmit në vend se t'i linte ata të ekspozoheshin ndaj llojit fillestar të virusit, i cili ka një shkallë kaq të lartë të mbijetesës (mbi 99 %),[2]shih cdc.gov do të ishte një gabim i rëndë, duke çuar në lloje më të rrezikshme - praktikisht i njëjti paralajmërim (i pavëmendur). Në letrën dhe intervistat e tij, Dr. Vanden Bossche thjesht, por urgjentisht ka kërkuar që një i menjëhershëm zhvillohet debati ndërkombëtar. 

Nëse shkenca e Dr. Vanden Bossche është e saktë apo jo nuk është për mua ta them. Duhet gjithashtu të theksohet se ai përfundon duke thënë se po promovon ndjekjen e një vaksine tjetër që mund, në fakt, t'i vë paralajmërimet e tij në një konflikt interesi (shih këtë përgënjeshtrim Dr. Vanden Bossche që është, të paktën, fillimi i debatit). Por çfarë do të thotë "të ndjekësh shkencën" përveç të dëgjosh ata që janë ekspertë në këto fusha? Pse nuk lejohet as debati? Pse janë kaq shumë intelekte në rregull me këtë, duke përfshirë edhe disa në hierarkinë e Kishës? Ekziston jo vetëm një frikë nga ky virus, por me sa duket një frikë për të vënë në dyshim status quo-në; një frikë për t'u quajtur "teoricien konspiracioni"; një frikë për të thirrur anti-shkencë, anti-liri të fjalës dhe klimë shumë politike që është më e mbyllur se kishat. Dhe kostoja e kësaj mund të jetë absolutisht katastrofike, jo vetëm sipas Dr. Vanden Bossche, por sipas shkencëtarëve të tjerë me famë botërore.[3]Lexoni paralajmërime të tjera të shkencëtarëve këtu: Çelësi i Kaducusit

Dr. Sucharit Bhakdi, MD është një mikrobiolog i njohur gjerman i cili ka botuar mbi treqind artikuj në fushat e imunologjisë, bakteriologjisë, virologjisë dhe parazitologjisë dhe ka marrë çmime të shumta dhe Urdhrin e Meritës së Rheinland-Pfalzit. Ai është gjithashtu ish-Shefi Emeritus i Institutit për Mikrobiologji Mjekësore dhe Higjienë në Johannes-Gutenberg-Universität në Mainz, Gjermani. Shqetësimet e tij kryesore janë në efektet afatgjata të paparashikuara të këtyre vaksinave të reja mARN, pasi provat afatgjata u hoqën dorë dhe vaksinat eksperimentale nxituan për publikun. 

Do të ketë një sulm automatik ... Ju do të mbillni farën e reaksioneve auto-imune. Dhe unë ju them për Krishtlindje, mos e bëni këtë. Zoti i dashur nuk dëshironte që njerëzit, madje as [Dr.] Fauci, të shkonin rreth injektimit të gjeneve të huaja në trup ... është e tmerrshme, është e tmerrshme. -Highwire, 17 Dhjetor 2020

Përsëri, a mund të hiqen këto lloj paralajmërimesh, aq më pak të censuruara? A nuk do të ishte kjo lartësia e pamaturisë kur përfshihet injeksioni i shpejtë i tërë planet? Duke pasur parasysh shtatin e këtyre virologëve, a mundet kleri të vazhdojë t'u thotë tufave të tyre se vaksinat janë pa ndonjë "rrezik të veçantë" dhe madje të detyrueshëm, siç kanë sugjeruar disa, përfshirë Atin e Shenjtë?[4]shih Tek Vax apo jo tek Vax?

 

PRESION MORAL?

Në atë drejtim, Kongregacioni i Shenjtë për Doktrinën e Besimit ka lëshuar udhëzime për disa pyetje morale mbi këto vaksina. Ndërsa qëllimi kryesor i deklaratës së tyre ishte që kishin të bënin me vaksinat që përdornin qelizat e foshnjave të abortuara për kërkime dhe zhvillime mjekësore, udhëzimet e tyre zakonisht zbatojnë që:

  1. Vaksinat duhet të provohen të jenë klinikisht të sigurta.
  2. Vaksinat duhet të jenë gjithmonë vullnetare.
  3. Duhet të ketë mungesë të mjeteve të tjera për të ndaluar ose parandaluar një epidemi që një vaksinë të konsiderohet moralisht imponuese për të mirën e përbashkët.
  4. Ekziston një "domosdoshmëri morale për industrinë farmaceutike, qeveritë dhe organizatat ndërkombëtare për të siguruar që vaksinat" janë "efektive dhe të sigurta nga pikëpamja mjekësore".

… Të gjitha vaksinat e njohura si klinikisht të sigurta dhe efektive mund të përdoren me ndërgjegje të mirë Në të njëjtën kohë, arsyeja praktike bën të qartë se vaksinimi nuk është, si rregull, një detyrim moral dhe se, për këtë arsye, duhet të jetë vullnetar Në mungesë të mjeteve të tjera për të ndaluar ose edhe parandaluar epideminë, e mira e përbashkët mund të rekomandojë vaksinimi- "Shënim mbi moralin e përdorimit të disa vaksinave anti-Covid-19", n. 3, 5; vatikan.va

Siç e kam vërejtur më parë, tani ekzistojnë jo vetëm "mjete të tjera për të ndaluar" COVID-19 por edhe për ta kuruar atë.[5]shih Kur isha i uritur Dhe Papa Shën Piu X lëshoi ​​një enciklikë duke pohuar, ashtu si CDF, autonominë e trupit të njeriut.

Magjistratët publikë nuk kanë pushtet të drejtpërdrejtë mbi trupat e nënshtetasve të tyre; prandaj, kur nuk ka ndodhur asnjë krim dhe nuk ka asnjë shkak të pranishëm për një dënim të rëndë, ata kurrë nuk mund të dëmtojnë drejtpërdrejt, ose të cenojnë integritetin e trupit, qoftë për arsye të eugjenikës ose për ndonjë arsye tjetër ... Për më tepër, doktrina e krishterë përcakton , dhe drita e arsyes njerëzore e bën më të qartë, se individët privatë nuk kanë fuqi tjetër mbi anëtarët e trupave të tyre përveç asaj që u përket qëllimeve të tyre natyrore; dhe ata nuk janë të lirë të shkatërrojnë ose gjymtojnë anëtarët e tyre, ose në ndonjë mënyrë tjetër ta bëjnë veten të papërshtatshëm për funksionet e tyre natyrore, përveç kur asnjë dispozitë tjetër nuk mund të merret për të mirën e të gjithë trupit. -Casti Connubii, 70-7

Ndërsa e shkruaj këtë, disa kombe evropiane kanë ndaluar shpërndarjen e njërës prej vaksinave për shkak të "mpiksjeve të rrezikshme të gjakut në disa marrës".[6]apnews.comNë Shtetet e Bashkuara, dhjetëra mijëra njerëz kanë raportuar ndikime të pafavorshme, shumë deri në pikën që janë të paaftë për t'u kthyer në punë dhe mbi 1500 kanë vdekur pasi morën vaksinën.[7]www.medalerts.org Gjithnjë e më shumë mjekë kanë filluar të japin alarmin se ata janë gjithnjë e më të pakëndshëm me mungesën aktuale të shkencës së bazuar në prova në trajtimin e pandemisë.[8]libertycoactioncanada.com Dhe si një ogur, mbase, i paralajmërimeve të bazuara në shkencë të Dr. Vanden Bossche nga fillimi i Marsit 2021, shumë kombe kanë filluar të bllokohen përsëri ndërsa raportojnë një "valë të tretë".[9]cnn.com

Dr. Anthony Fauci paralajmëroi kohët e fundit se amerikanët nuk duhet të "bëjnë të njëjtat gabime" si evropianët të cilët tani po përpiqen t'i kundërvihen valëve të reja me bllokime të mëtejshme, vaksina, etj.[10]cnn.com Por siç paralajmëron Dr. Vanden Bossche, vazhdimi i këtyre masave në të vërtetë mund të çojë në viktima masive në të gjithë botën. A nuk duhet të debatohet kjo së paku?

Dikush mund të mendojë vetëm për shumë pak strategji të tjera për të arritur të njëjtin nivel të efikasitetit në shndërrimin e një virusi relativisht të padëmshëm në një bioaportë të shkatërrimit në masë. - Dr. Geert Vanden Bossche, Letër e Hapur, 6 mars 2021 (shih Çelësi i Kaducusit se si mund të lidhet kjo me masonerinë dhe metodat e kontrollit të popullsisë)

Në spiritualitetin katolik, heshtja, durimi dhe pritja janë në zemër të aftësisë së duhur për të lehtësuar dëgjimin e Vullnetit të Zotit. Nga ana tjetër, zhurma, nxitimi dhe detyrimi luajnë në duart e djallit i cili vazhdimisht na tundon të veprojmë sipas mishit.

A nuk është koha që politikanët, shkencëtarët, madje edhe klerikët tanë thjesht stop dhe insistoni në diskutim? Me një normë shërimi prej rreth 99% për ata nën 69 vjeç,[11]shih cdc.gov nxitimi i panevojshëm i vaksinave eksperimentale dhe masave drakoniane në këtë pikë jo vetëm që vë në rrezik lirinë tonë por potencialisht jetën e të dashurve tanë. 

Frika nuk është një këshilltar i mirë: çon në qëndrime të këshilluara keq, vendos njerëzit kundër njëri-tjetrit, gjeneron një klimë tensioni dhe madje dhune. Ne mund të jemi në prag të një shpërthimi! - Peshkopi Marc Aillet duke komentuar pandeminë për revistën dioqezane Notre Eglise ("Kisha jonë"), dhjetor 2020; countdowntothekingdom.com

Kisha respekton dhe mbështet kërkimin shkencor kur ka një orientim të vërtetë njerëzor, duke shmangur çdo formë të instrumentalizimit ose shkatërrimit të qenies njerëzore dhe duke e mbajtur veten të lirë nga skllavëria e interesave politike dhe ekonomike. -Papa JOHN PAUL II, Fjala për pjesëmarrësit në Asamblenë e Nëntë të Përgjithshme të Akademisë Papnore për Jetën24 Shkurt 2003, n. 4; ORE, 5 Mars 2003, f. 4

 

EPILOG

Çfarë mund të bëjmë ne personalisht para paralajmërimeve të tilla? Mesazhet e Zotit dhe Zojës sonë në Countdown për Mbretërinë kanë vazhduar për muaj me radhë tani që ne duhet të sigurohemi se jemi në Zemrën e Papërlyer të Marisë, streha jonë. Si Përmes duke e shenjtëruar veten asaj, dhënë nga Jezusi si një "arkë" për këto kohë. Në këtë mënyrë, Psalmi 91 mund të bëhet në të vërtetë një realitet i mirëfilltë, megjithëse i dorëzohemi gjithmonë vullnetit të Zotit me sytë drejtuar në Qiell:

Ju që banoni në strehën e Shumë të Lartit,
që rrinë nën hijen e të Plotfuqishmit,
Thuajini Zotit: "Streha ime dhe kështjella ime,
Perëndia im në të cilin kam besim. "
Ai do të të shpëtojë nga laku i zogjve,
nga murtaja shkatërruese,
Ai do t'ju strehojë me pinin e tij,
dhe nën krahët e tij mund të strehoheni;
besnikëria e tij është një mburojë mbrojtëse.
Nuk do të kesh frikë nga tmerri i natës
as shigjeta që fluturon për ditë,
As murtaja që bredh në errësirë,
as murtaja që shkatërrohet në mesditë.
Megjithëse një mijë bien pranë jush,
dhjetë mijë në të djathtën tënde,
afër teje nuk do të vijë.

 

LIDHJE ME LIDHJE

Lexoni paralajmërimet nga shikuesit në Countdown: Kur Shikuesit dhe Shkenca Bashkohen

Paralajmërimi i Markut në maj 2020 që i bën jehonë fjalëve të Dr. Vanden Bossche: "Ne vështirë se mund të themi se nuk i dinim - ose nuk u paralajmëruam". Lexoni 1942 ynë

Lexoni paralajmërimin e papëve dhe shkencëtarëve për shkencën e gabuar në kontekstin aktual: Çelësi i Kaducusit

Shikoni shkencëtarët dhe mjekët kryesorë që shprehin shqetësimet e tyre në një seri video me tre pjesë: Diçka nuk është në rregull

Lexoni një lutje për udhëheqjen e Kishës për të zgjeruar debatin: Të dashur Barinj… Ku jeni?

Për burime të tjera, lexoni Pyetjet tuaja mbi Pandeminë

 

Të nderuar miq,

Dy javët e kaluara kanë qenë të zëna. Unë kisha familje mbi një javë (pasi kufizimet u hoqën përkohësisht) dhe kështu nuk ishim në gjendje të prodhonim një transmetim në internet për Countdown for the Kingdom pasi isha i preokupuar me fëmijët e mi. Dhe më pas YouTube ndaloi kanalin tonë Mbretëresha e Paqes (deri këtë të Mërkurë) për citimin e paralajmërimeve të një shkencëtari për vaksinat. Shko figurë.

Në atë pushim, bashkë-mikpritësi im Daniel O'Connor ka bërë disa reflektime dhe ka kërkuar që të zmbrapset tani për ca hapësirë ​​dhe kohë për të rifokusuar në familjen e tij, PhD-në e tij dhe mësimdhënien. Daniel dëshiron që unë t'ia transmetoj kujtdo që pyet se ai është akoma me gjithë zemër pas misionit të Countdown.

Shpresoj të vazhdoj në një farë forme ose me transmetime në internet ose me një podcast.

 

Dëgjoni në vijim:


 

 

Ndiqni Markun dhe "shenjat e ditëve" të përditshme këtu:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:


Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE dhe tagged , , , , , , .